Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM - pewnie dlatego, że tak wysoko dzidzia leży i Ci naciska na ten żołądek, co? Nie brzmi fajnie.. współczuję. A jeść przecież trzeba by dziecko miało skąd czerpać energię na rozwój. Tak człowiek czekał na ten trzeci trymestr a on wcale nie taki fajny 😅

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wiesz co moze dlatego ze do tej pory byl wysoko i bylo lzej a teraz jak lezy nizej to moze dlatego coezej ci sie podniesc...bo ten brzusio moze sie obmizyl juz...hm mozliwe.
    Cieszę sie bardzo kochama ze z malym jest dobrze że juz zdrowko wróciło do normy ze nie ma sladu po chorobie. I oby tak zostalo. Niech chlopak Bedzie zdrowy i juz nie choruje. ❤❤ malenki swoje juz przeszedł..... :(

Co do obrotow...Mój mlody to fakt. Jeszcze maly, mniejszy niż Wasze szkraby ale to fakt....co usg, inaczej lezy. W czwartek miednicowo a juz we wtorek na kolejnym usg na polowkowym juz w poprzek. 😂
    Ale dziewczyny. Jaka ulga. Ja od rana latam prychce przy garach ciasta ciasteczka.....watroba jakby ręką odjął ❤ mam usg watroby na 21lutego ale nie ide bo mlody lezy na lewej stronie teraz więc ewidentnie watroba i ból w okolicsch to taki moj urok ciazowy😂🤘 wiec tu sie ciesze bardzo. I korzystam poki mlody leży z lewej strony hehe. 😂😂

PoprostuM, Tari lubią tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    U mnie od początku stycznia na wszystkich usg leży główką do dołu i raczej się w tym czasie nie obracała 😊 non stop czuje stópki na żołądku 😅

Poza tym oficjalnie od tygodnia wraca mi brak apetytu i mdłości. Dzisiaj chyba 20 min jadłam mały omlecik z jednego jajka + warzywa, bo po każdym kęsie czułam jak mi się żołądek zapełnia pod gardło 😂 byłam bliska płaczu - mam tak uciśnięty żołądek, że aż mi się koszmar 1 trymestru przypomina
    Od wczoraj tak.mam......mdlosci i brak apetytu. Maly chyba lezy na żołądku widocznie :(
    I mam podobnie jak Ty....i wlasnie czuje sie jak na początku z tym.....ale przekreca sie to i przejdzie nam :) mówią ze ciąża to taki piekny stan.....te osoby chyba nie były w ciazy😂😂😂😂😂😂

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, może skoro masz już termin zaklepany to idź na wszelki wypadek na to USG? By być pewną, że wszystko ok. Dobrze, że przestało Cię boleć ☺ tylko za dużo teraz nie fikaj skoro Cię nie boli 😁

Ja dziś czuje ruchy mam wrażenie, że wszędzie.. Mam też leniwy dzień dlatego tak się wczuwam w te ruchy. Nigdzie nie wychodzę bo ja z wlkp gdzie mamy 2 stopień alarmu w związku z wiatrami i rzeczywiście jest licho.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chce spakować do końca lutego może 1 tydzień marca w sumie bardziej bo najpierw muszę po pracy i poprasowac rzeczy i jeszcze mam że dwie do zamówienia. Tari jak masz rzeczy i będziesz spokojniejsza jak się spakujesz to do dzieła ;)
    Dziś byłam na laserokoagulacji siatkówki dodatkowej żeby dostać zielone światło na SN.

PoprostuM lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Ja się chce spakować do końca lutego może 1 tydzień marca w sumie bardziej bo najpierw muszę po pracy i poprasowac rzeczy i jeszcze mam że dwie do zamówienia. Tari jak masz rzeczy i będziesz spokojniejsza jak się spakujesz to do dzieła ;)
    Dziś byłam na laserokoagulacji siatkówki dodatkowej żeby dostać zielone światło na SN.
    Oby sie udalo😍😍😍😍

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe rozrabiaki rosną he he;)

• Tari Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, a to już wiesz czy możesz rodzić SN? ☺
    Mnie dziś znowu pachwiny i krocze bolą tak strasznie bo musiałam dziś niestety przejść kawałek w tym wietrze i deszczu więc szłam szybkim krokiem... No i teraz cierpię. Olek za to jak się ruszał, wypinał, przesuwał. Cały brzuch w falach 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na wypisie, że miesiąc po ostatnim laserze nie ma przeciwwskazańdo SN. Wcześniejszy laser i ogniska, które wtedy powstały plus ten nawet gdyby się mniej tych ognisk utworzyło powinny niby wystarczyć więc nie wiem czy będę szła na kontrolę jeszcze bo ma ona sens właśnie dopiero końcem marca/początkiem kwietnia jeżeli już. Pani, która robiła mi zabieg powiedziała, że osobiście nie widzi konieczności kontroli przed porodem tylko standardowo co rok ale mało mnie przekonała do siebie bo dwie inne specjalistki widziały mega konieczność uzupełnienia lasera przed SN, ona stwierdziła, że no dobrze, że przyszlam uzupełnić ale to co jest też by starczyło RACZEJ. Po ostatnim laserze miałam kontrolę chyba dwa miesiące po i ogólnie po tym zabiegu powinno się zgłosić na kontrolę po 6 tygodniach mniej więcej i potem po pół roku i dopiero później co rok a ona że co rok starczy teraz. Więc zobaczę jak będę się się czuła.

Będę obserwowała też bo jeżeli pojawia się błyski, mgła itp to od razu muszę iść, narazie tylko boli lekko i piecze ale to normalne przez kilka dni.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzmi to dość skomplikowanie dla mnie. Kompletnie się na tym nie znam ale najważniejsze by nic się nie stało z oczami w trakcie porodu SN. Bo to "raczej" też nie napawa optymizmem. A wtedy wskazanie do ewentualnego cc musisz mieć od okulisty, tak?

Ja czekam na wiadomość od lekarza. Wczoraj dostałam wynik posiewu z pochwy i już mi wyszło, że mam paciorkowca GBS. Niby czytałam, że duży procent kobiet go ma i czeka mnie cesarka więc chyba trudniej o ewentualne zarażenie dziecka.. Ale co się wczoraj zestresowałam to moje.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari, jest to mniej skomplikowane niż brzmi ale nic przyjemnego. Tak, ew. Skierowanie od okulisty.

Oo współczuję ale jak cc i podadzą leki to będzie dobrze :)

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki byś (jeśli Ci zależy oczywiście) nie musiała być skazana od razu na cc. Ja dużo bardziej wolałabym rodzić naturalnie ale niestety, lekarz absolutnie wyklucza chociażby próbę porodu sn.

Dziewczyny u Was też dzidziuś już mniej odczuwalnie się rusza? Musiałam się dziś nieźle naczekać aby poczuć ruchy, a i tak ostatecznie to tylko takie rozpieranie/przesuwanie się. Niedługo osiągnie wagę 2 kg więc pewnie stąd takie odczucia. Dodatkowo od dwóch nocy śpię po milion godzin dosłownie 😅 przed 23 zasypiam, o 7 wstaje na minutę zbadać cukier i wracam do łóżka. Potem przed 8 zjadam na śpiocha kanapkę na śniadanie i zasypiam znowu. O 9 badanie cukru i dziś nawet mąż do mnie o 10 czy wszystko ok bo dalej śpię 😅 Też macie większą potrzebę snu teraz?

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2022, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, dobrze że trzymasz rękę na pulsie. Wszystko wskazuje na to, że uda Ci się poród naturalny, ale nie przestajemy trzymać kciuków 🥰

Ja przyznam, że czuję ruchy dosyć mocno, ale chyba mam małą tancerkę w brzuchu. Wystarczy, że polożę rekę, a już pod nią mi sie wije dziecina. Wkraczam jednak w etap - wszystko boli, ciężko mi się oddycha, jest mi niedobrze 😅 jeśli mają mi się zrobić rozstępy to chyba teraz, bo czuje jak mnie boli cała skóra po bokach od brzucha. Nie mogę się doczekać usg w środę

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też daje w kość, ale na tym etapie Tari jak najbardziej te ruchy będą się robiły takie inne, bardziej wypinanie się i parcie niż kopniaki. Czasami tak wypnie pupę, że brzuch mam z jednej strony wyższy z drugiej niższy 😅 więc tych kopów będzie coraz mniej bo coraz mniej miejsca. Miałam też jakiś czas temu tak, że miałam dwa takie dni gdzie była zdecydowanie mniej aktywna niż normalnie ale nadal aktywna, możliwe, że wynikało to z tego, że ja więcej chodziłam, a wtedy często dzieci śpią bo są bujane.

Spać też śpię więcej trochę ;)

PoprostuM o to czekamy z Tobą na środę 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 08:08

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ta zmniejszona aktywność ostatnio też mnie zastanawiała, czemu się tyle godzin nie rusza w żaden konkretny sposób. Oczywiście wczoraj wieczorem sobie to "odbił" bo cały brzuch mi falował 😅

PoprostuM - czekam razem z Tobą 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, tak czytam i liczę że do końca zostanie jak jest i nie pojawia sie zadne przeciwwskazania do SN 😍
    Bedzie dobrze :)

Tari tez o tym kiedys slyszalam, na zapas sie nie martw poki co. Tym bardziej ze wiesz ze czeka cie CC więc ryzyko ew zarazenia dziecka jest ledw minimalne. :) kazda infekcja moze byc grozna cLowiek bedzie zawsze sie martwił ale jesli było by to tak grozne, lekarz by cos mowil zaraz wiec na spokojnie. :)

A u mnie weekend bez pradu od piatku nie było.....dopiero wczoraj wieczorem przyszlo swiatlo...jeny jak tu u nas na zachodzie wialo. Cos strasznego. I tak do niedzieli ma wiac. Zwariowac idzie.....
    A wczoraj pojechalismy z trgo wszystkiego na basen odreagowac troche. Mloda zadowolona jak zwykle....nurków kilka bylo, wypluskalismy sie wygrzalismy :) chociaz powiem wam....dopiero.po basenie pomyslalam czy powinnam wg sie kąpać....i jestem na siebie zła powiem szczerze. Bo ostatnia cytologia nie byla wg do odczytu i.lekarz powtarzal na wizycie i wysylal na nowo tym razem do.jakiejs innej kliniki. Mówi ze zadna grupa nie zaznaczona ze widocznie zbyt duzo leukocytow. Mozliwe ze przez to ze kilka dni po tamtej wizycie gdy pobral cytologie zlapal mnie.pecherz, dzwonilam wtedy do lekarza kazal brac furagin. I szybko przeszlo. Bo nie mam dziwnych uplawow ani pieczenia swedzenia. Nic z tym rzeczy. Ale fakt faktem....z basenem moglam poczekac do wyników cytologii tej którą pobrał teraz na wizycie. Ale mówił ze jesli mialam pecherz chory to moze sie juz cos zbieralo i stąd zly wynik. Staram sie tak myśleć....ale na nasteonej wizycie musze zaoytac go.o basen bo uwielbiamy jezdzic ale nigdy lekarza nie pytalam jakoś bo wczesniej z luteina nawet nie wchodzilam do.wody...pozniej dopiero normalnie chodzilam bo nie czulam zebym miala infekcje jakies ale muszę zapytać go mimo wszystko kurcze....

A jak u was pogoda, tez tak wieje ?

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną już się mój lekarz dziś skontaktował. Nie napisał nic, że to GBS. Napisał, że nie jest źle ale mam antybiotyk brać i globulki dopochwowe. Mam bakterie, stan zapalny ale w tym wszystkim plus taki, że nie mam objawów żadnych. Także już zaczęłam dziś leczenie i oby do kolejnej wizyty było ok 🙂

Miska, ja ogólnie odkąd jestem w ciąży omijam basen. Za duże to siedlisko dosłownie wszystkiego i łatwiej coś złapać. Jednakże nie miej do siebie wyrzutów, stres tu nie pomoże. Pogadaj z lekarzem na kolejnej wizycie ☺ jak coś wyjdzie z cytologii to i tak wyjdzie. Podczas leczenia na bank powinno się omijać basen.

Ja z wlkp, tutaj był dramat w wielu miejscach ale my z mężem tego nie odczuliśmy jakoś bardzo. Prądu nie mieliśmy tylko raz na 2h i to zanim wstaliśmy na dobre z łóżka. Oby w kolejny weekend był większy spokój. Jedziemy ostatni raz przed porodem na weekend do teściowej i ogólnie rodziny męża, bo on z innego województwa pochodzi. Najważniejsze żeby pogoda była w miarę spokojna 🙂

Izi lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po wizycie i wszystkie pomiary wzorowe 🥰 Nela waży 1800 g i szacunkowa waga do porodu wychodzi ok. 3,6 kg więc jestem mega zadowolona ❤ nie mogę uwierzyć, że za nami usg trzeciego trymestru. Kolejna wizyta 16 marca, a do porodu mamy się szykować od 18 kwietnia do 27 kwietnia wg pomiarów 😁 boli mnie podbrzusze od tygodnia i gin przyznał, że mam bardzo duży sterczacy brzuch który prawdopodobnie mocno obciąża mi już mięśnie ✌️

Izi, Tari lubią tę wiadomość

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM 😍 to całkiem duża dziewczynka będzie. Pomyśleć, że zaraz marzec i serio będziemy szykować się do rozpakowania. Cieszę się razem z Tobą, że wszystko jest dobrze i przyznaje, że piękne imię macie dla córki. Zanim znaliśmy płeć Nela była obecna na mojej liście imion ☺

A jak się czujecie dziewczyny? Mnie ostatnio bóle głowy męczą ale staram się regularnie chodzić chociaż na krótkie spacery i nie leniuchować całe dnie. Dziś w końcu wzięłam się za pakowanie walizki do szpitala, zostały do dorzucenia pojedyncze rzeczy 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM tak się cieszę. 😍😍 że wszystko jest dobrze a ksiezniczka rośnie jak na drozdzach❤❤
    To najwazniejsze :)
    No...juz dziewczynki mozecie sie szykowac powoli. Mnie od dwoch dni mąż pogania do szukania wózka.....lozeczka i zebym wkoncu wybrala sie na jakies zakupy. Zły jest ze czekam do ostatniej chwili a pozniej będę na ostatnią chwilę latać jak wariat na łeb na szyję wszystko 😁😂 jakos się ciężko zebrać....Mówię juz jemu ze od marca na bank zaczynam....już będzie na to odpowiedni moment. :)
    Co do samopoczucia- bomba. ❤🤔
    Nic nie doskwiera, żadnych bólu, wątroba nie daje mi w kość. Więc ogólnie rewelka......i latam..codzien orzy garach cuda wianki, to sorzatanie wsię domu, to cos na podworku dzis bo pogoda super...Więc chwilo trwaj🤔😂😂

Tari idziesz jak burza. ❤ sprawdz jeszcze raz zeby wszystko bylo kochana na bank :) super że juz to masz z głowy :) 😍😍

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
‹‹ 360 361 362 363 364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ