W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
PoprostuM ja Ci powiem w tym tyg niw wizytuje, a w przyszlym w czwartek. Ale w tym jade na glukoze, chyba sie wybiore aby juz wyniki miec na spokojnie i stees niesamowity bo sie bardzo boje tego....wiem ze z corka mialam kilka podejsc bo kazde konczylo sie wymiotami okropnymi. Mam nadzieje ze tym razem bedzie jakos lepiej. Chyba pojade z tesciową 😂😂😂
Zazdroszcze ze nie masz tv bo ja jak nie ogladam tak od czwartku non stop wlaczone i na biezaco sledze.....ciagle placz boje sie co bym nie rob8la ciagle to w glowie siedzi....zal tych ludzi tych dzieci. Strach o to co będzie ..o to co przed nami. Tragedia straszna. Pomagam jak moge, zakupy, to worki ubran niektore z metkami po corce (zawsze oddawalam dziewczynie z wioski bo wszytsko zadbane jest) teraz zawioze i po sobie to co jest w b.dobrym stanie buty kurtki, jak moge pomoge ale wiadomo....dzis brat mamy byl na granicy jechal całą noc odebrac kobietę z wnuczką, bo matka tu w pl pracuje i zostawila tam corke z matką.....musialy tu orzyjechac do niej mała przeziebiona bo 2dni siedzialy w jakims namiocie polowym....tragedia.
Ale mimo wszystko trzeba żyć jakoś. Bo tu zycie tez jest...
A co do zmeczenia nie tylko u was 😂 choc sa dni ze jestem pelna werwy i od rana biegam sprzatam to spacerki zakupki cos.....ale wieczorem padam czasem niewiadomo kiedy 😂😂 gorzej jak czasem juz z tego zmeczenia naprawde ciężko juz zasnąć....
A co to a apka co polecacie ?23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Miska, to aplikacja na której są same sprawdzone fakty o wojnie na Ukrainie. Takie bez ubarwienia, skrótowo przedstawiające sytuację. Ale jak masz tv cały czas w tle to na pewno wiesz co się dzieje.
I to prawda, nasze życie toczy się dalej. Ja od rana czuje się kiepsko. Ból głowy i mięśni, bez gorączki. Osłabiona jestem, bez sił kompletnie. Za oknem pięknie świeci słońce i by spacer wszedł ale jestem zbyt słaba. Dziś dzień na kanapie spędzę bo nie wiem co się dzieje. Czy to ten aktywny weekend mi teraz wychodzi czy coś mnie złapało. Po paracetamolu trochę lepiej.
Dużo myślę ostatnio, że jeszcze trochę i będę tulać synka. To napawa z jednej strony strachem ale i optymizmem ☺15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Izi, dzięki za polecenie apki! Brakowało mi takiego źródła informacji!
A co do zmęczenia- ja człowiek, który szurał nosem po podłodze, ale w ciągu dnia nigdy nie zrobił sobie drzemki, przesypiam teraz 2-3 h na kanapie 😅 co prawda w nocy kiepsko sypiam, więc jak tylko na zegarze wybija 12-13 to mam już zamknięte oczy i budzę się około 16:00 sflaczała.Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tari wrote:Miska, to aplikacja na której są same sprawdzone fakty o wojnie na Ukrainie. Takie bez ubarwienia, skrótowo przedstawiające sytuację. Ale jak masz tv cały czas w tle to na pewno wiesz co się dzieje.
I to prawda, nasze życie toczy się dalej. Ja od rana czuje się kiepsko. Ból głowy i mięśni, bez gorączki. Osłabiona jestem, bez sił kompletnie. Za oknem pięknie świeci słońce i by spacer wszedł ale jestem zbyt słaba. Dziś dzień na kanapie spędzę bo nie wiem co się dzieje. Czy to ten aktywny weekend mi teraz wychodzi czy coś mnie złapało. Po paracetamolu trochę lepiej.
Dużo myślę ostatnio, że jeszcze trochę i będę tulać synka. To napawa z jednej strony strachem ale i optymizmem ☺
Aaaa wiesz co. Ja sobie mysle tak....120dni do terminu zostalo. Ze to juz tak blisko....ze zleci niewiadomo kiedy. A co mówić o Was. To lada moment !! Ledwo miesiąc i troszkę....niesamowite. juz jak coraz blizej człowiek juz tak chcialby tego malucha w domu
Ja jestem Pewna ze nie bede przez pierwsze dni mogla sie nim nacieszyc i pewnie jak z córką bylo- bede chciala go tylko dla siebie, na krok nie odstąpie.....to jest niesamowity widok. Ten zapach, te cudowne minki nieswiadomego niemowlaka, ten płacz, nie krzyk a takie delikatne stekanie....to wzdychanie...no cos cudownego😍😍
Nie ma piekniejszych chwil. Ja juzsama wnie rodzinie zapowiedzialam- przez pierwsze 2,3 tygodnie-zadnych odwiedzin. To bedzie czas dla mnie, syna, córki, ktora bedzie musiała oswoic sie z sytuacją i męża. ❤
Mąż rozgląda sie za nową pracą, na miejscu codzien ww domu...na ciężarówce tyle ze w okolicach i codzien by był w domu....pieniądze te same bo tu bedzie miał te 1,5tys mniej.....to tyle co wydaje na jedzenie miesiecznie do ciezarowki i tyle co ciągnie internetu za granicą. Więc wychodzi nam to samo....i jestem za tym. Chocbym miala mniej. Chcialabym juz go przy sobie intensywnie rozgląda sie. Szkoda mu, zeby kolejne dziecko dorastało bez niego. Widzę ze strasznie go to męczy ze nie widzi jak córka rosnie, rozwija sie..... ' nirsamowite jak jeden mały czlowiek wywraca nasz swiat do góry nogami!!!PoprostuM lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Ooo wlasnie. W okolicy znalazlam łóżeczko takie cos jak z trgo sklepu Julia. Z tymi takimi fajnymi bokami, że nie takie proste zwyczajne. Białe, z szufladą zadbane bez rys bez niczego bo uzytkowane b.krotko. i z możliwością zdjeciaa jednej strony barierek i przeksztalcenia na lozko takie małe z materacem...za 200zł. Cena super więc oznajmniam pierwszy zakup. Chociaż póki co jakos nie moge sie przemoc. Ciagle wto glowie cos mnie blokuje....😂 chyba nadal ciezko wierzyc ze to ten czas, że udało się.
Ale jutro mam dac tej kobietce znać i jak cos to w tym lub przyszłym tygodniu bym pojechała po nie..najpierw obejrzec chociaz takze pierwszy zakup PRAWIE jest. Oprocz komody😂😂😁Tari lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Dziękuję Miska za troskę. Dzisiaj już dużo lepiej. Myślę, że przesadziłam w weekend i wczoraj odbiło mi się to na zdrowiu. Nie da się kurde ukryć, że już mocno zaawansowana ciąża i robi swoje 😅 właśnie odpisuje z auta bo zaraz mam ktg.
Co do pracy męża - super jakby udało mu się coś znaleźć, a teraz jako kierowca to chyba nie problem znaleźć pracę. Mój jeden szwagier kiedyś też jeździł na międzynarodowych kursach i ze względu na rodzinę zmienił pracę na taka na miejscu. Znacznie ułatwia to życie jak się wie, że mąż jest bardziej dostępny zwłaszcza jak teraz będzie dwójka dzieci ☺
Pierwszy zakup i ruszysz z kopyta, zobaczysz. Od razu zaczynasz z grubej rury. Ja pierwsze co to jakieś pojedyncze ubranka 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari.....ja Cie tu pouczam a sama wczoraj sie nalatalam to w domu sprzatalam to u corki caaaaaly pokój wzdluz i wszerz naana blysk, porzadki, segregacja, później jeszcze na podwórku grabilam i wg. A dzis wstalam i strasznie ciągnął mnie w dole brzuch wiec dzis odpuscilam totalnie stwierdziłam ze chyba jednak zwolnie 😂😂😂😂😂😂
Ja ci powiem...jak juz cos robic to z grubej rury hahahaha 😂😂😂
Smieje sie ale narazie biore sie za to wieksze drozsze a te drobiazgi juz na później..😂 jedziemy w week do sklepu zobaczyć wózki mam baliosa wna poblizu w idealnym stanie za 700zł, jak za darmo 2w1 i jade do sklepu zobaczyc jak sie prowadzi etc...i od razu zobacze bo cybex talos jest na fajnej promo za 1600 2w1 zobacze bo powiem ze talos prezentuje sie lepiej...ponoc lepsza amortyzacja. Ale pojade do sklepu. Ale juz mam uzywane 3 sztuki upatrzone jak cos jeszcze bebetto luca i jakis inny bebetto w dobrych cenach więc marzec....zaczynam na grubo😂😂😂23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Sorki.....teraz zerkam....ten sam talos 2w1 juz 2100....😡 niby tez na promo. Ale sie wkurzylam😂😡 a jeszcze wczoraj za 1600był....kurde.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Sprawdź miska czy nie ma go na sklepie abcgps.pl
Oni mają różne promocje, które dosyć często się zmieniają, teraz chyba nie mają jakiejś fajnej ale jak będziesz kupowała możesz zajrzeć zawsze jak u nich cenowo to wygląda. Czasami promocja nalicza sje dopiero w koszyku ale pisze pod produktem jaki kod wpisać. Ja miałam -10% na zakupy bodajże.
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Jak ja sobie pomyśle jak szalałam z sprzątaniem w domu jeszcze miesiąc temu to wierzyć mi się nie chce 😅 więc Miska póki masz energię to szalej ale z rozwaga. Może włączył Ci się syndrom wicia gniazda. Trzeba to wykorzystać ☺ a zakup wózka to nie byle co. Koniecznie na żywo zerknij zanim zamówisz by się nie rozczarować. Moja siostra kupiła raz wózek w ciemno i po miesiącu go sprzedała. Był okropny 😅 my mamy Bebetto Holland. Prezentuje się ładnie, ma ogromną gondolę i super amortyzację. Przyznaje, że jakiś zgrabny nie jest ale nam nie zależało na kompaktowym bo nie będziemy musieli go znosić po schodach.
Wczoraj wieczorem się zestresowałam. Brzuch mi twardniał, boli mnie blizna często. To skurcze nie były bo byłam na ktg wcześniej i wszystko ok. Młody musiał wyjątkowo nieprzyjemnie się ułożyć. Chodzenie z tak napiętym brzuchem było okropne. Czułam się strasznie źle sama ze sobą przez to. Za 7tyg będę w szpitalu już. Z jednej strony to tak mało a z drugiej strasznie dużo jak na to jaka ociężała się czuję 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Miska, super decyzja męża 🥰 a co do wózków i sprzątania- póki jest siła to trzeba to zrobić, ale potem koniecznie odpoczynek:)
Tari, ja jak zobaczyłam info, że jeszcze 8 tygodni do końca to aż się zdziwiłam:D no bo w sumie nie za dużo zostało, a gin mi powiedział że raczej mam się szykować jeszcze tydzień wcześniej. Niby mało, a jednak to dwa miesiące sama już nie wiem, ale na pewno włączyło mi się ostro wicie gniazda 😅 wkurza mnie najmniejszy kurz w domu
Żeby jednak nie było tak różowo, pierwszy raz chyba w ciazy złapało mnie jakieś choróbsko- temp w normie, ale głowa i gardło boli. Czuje się osłabiona.
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM podziwiam, że teraz masz taki rzut na sprzątanie. Ja co prawda codziennie teraz ogarniam wszystko na bieżąco ale nie ma tak, że na błysk bo już fizycznie nie dałabym rady. Muszę jeszcze wyprać co najmniej jedną lub dwie tury ubranek dla dziecka i szczerze, strasznie mi się nie chce 🤣
Przykro mi, że coś Cię złapało. Dużo odpoczynku i obyś doszła do siebie szybko. Łatwo teraz coś złapać. U nas w nocy teraz -6, a za dnia na słoneczku to odczuwalne 10. I jak to ogarnąć..
Myślicie, że jest szansa by w kwietniu zluzowali zasady w szpitalach? Pandemia chyba rzeczywiście odpuszcza. W szpitalu w którym będę rodzić na chwilę obecną mąż będzie mógł poczekać pod salą operacyjną. Lekarz porozmawia z nim o stanie dziecka, będzie mógł zobaczyć synka na 5 min i musi wyjść. Marzy mi się by mógł z nami zostać chociaż te kilka h kiedy będę na sali pooperacyjnej. Takie ciche marzenie, że trochę będzie lepiej.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari, jestem w pełni przekonana, że w kwietniu już będzie mocne poluzowanie obostrzeń! Juz teraz mają odwolywac wiele z nich. Trzymam kciuki, żeby mąż mógł z Wami zostać 🥰
Aktualizacja: mam koronawirusa - największy hipochondryk w otoczeniu 😅 zrobiłam test, bo za szybko mi się to rozwinęło, aż ciężko mi w to uwierzyć. Mam nadzieję, że stan się nie pogorszy, bo na razie czuje się po prostu przeziębiona. Wtedy będzie dobrzeTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Aż przestałam na chwilę oddychać jak przeczytałam, że masz koronawirusa! Jery.. przykro mi aczkolwiek widzę, że chyba nie opuszcza Cię pozytywne myślenie. W sumie w trzecim trymestrze bobas jest najbardziej chroniony. Taka moja rada - zgłoś się do systemu i pojedź na wymaz. Uzyskasz status ozdrowieńca i myślę, że w trakcie ciąży warto by było to odnotowane. Położna mówiła wczoraj na zajęciach, że dzieci kobiet które przechodziły covida mają dodatkowe badania po urodzeniu (pewnie w zależności od szpitala). Wiadomo, że wtedy Twój mąż też będzie miał izolację na 7 dni.. W każdym razie musi być dobrze. Trzymam mocno kciuki by na przeziębieniu się skończyło! 🥰15.04.2022 Aleksander 🥰
-
PoprostuM - współczuję, oby na takich objawach się skończyło tylko.
Tari u mnie są rodzinne porody i 2h mąż może z nami być, od 1 marca weszła zmiana co do cc i może mąż czekać w poczekalni, potem zobaczy dziecko 2 minuty i tyle ale pozwolili już na odwiedziny od 16-18 1 osoba na 1 pacjentkę, a położna mówi, że do kwietnia może jeszcze luźniej będzie ona jest też zwolenniczką żeby po cc dziecko od razu dać mamie więc ma w razie gdybym miała mieć cc nagłą starać się walczyć żeby dali mi dziecko a nie brali od razu na neonatologie.
Więc myślę, że szpitale po kolei zaczną te ograniczenia luzować.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
W moim szpitalu dziecko jest od razu z mamą. Jak tylko skończą szyć kobietę to trafia na salę pooperacyjną- obserwacyjną od razu z dzieckiem. Wiadomo, że po cesarce kobieta nie jest wstanie się ruszać więc położne podają dziecko do prób karmienia, przewijają jeśli potrzeba. Wolałabym aby mąż był z nami bo kto wie w jakim będę stanie, a on mógłby poprzytulać synka. O odwiedzinach nawet nie marzę chociaż takie 2 godziny dziennie brzmią super. Oby te 7 tygodni sporo zmieniły na plus15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Tari wrote:W moim szpitalu dziecko jest od razu z mamą. Jak tylko skończą szyć kobietę to trafia na salę pooperacyjną- obserwacyjną od razu z dzieckiem. Wiadomo, że po cesarce kobieta nie jest wstanie się ruszać więc położne podają dziecko do prób karmienia, przewijają jeśli potrzeba. Wolałabym aby mąż był z nami bo kto wie w jakim będę stanie, a on mógłby poprzytulać synka. O odwiedzinach nawet nie marzę chociaż takie 2 godziny dziennie brzmią super. Oby te 7 tygodni sporo zmieniły na plus23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, może do czerwca już wszystko wróci do normalności. Masz trochę więcej czasu niż my by się coś zmieniło Mi nawet nie zależy by mąż był przy mnie cały czas bo jednak w sali będą inne kobiety, które mogą potrzebować prywatności ale żeby mógł przyjść na kilka godzin bym mogła spokojnie się umyć i poczuć jak człowiek.. mąż za to by siedział ze mną cały czas znając go. Jak miałam operację mięśniaka, która nie potoczyła się jak powinna to szalał z rozpaczy tak bardzo chciał być ze mną. Trafił mi się bardzo troskliwy partner 🥰
Dziś jak tylko się obudziłam poczułam co to bolesne kopy. Nie mogłam spać bo Aleksander dosłownie rozgościł się na moich żebrach.. nie ukrywam, nie jest to zbyt przyjemne 😅 Leży tak bardzo wysoko. Mam biust i pod nim od razu wielki brzuch odstający tak śmiesznie od góry.
PoProstuM daj znać jak się czujesz15.04.2022 Aleksander 🥰 -
U mnie dzisiaj już dobrze, mam katar i bol gardła, ale reszta objawów przeszła jestem w kontakcie z ginem jak coś. Całe szczęście, że jestem dwa miesiące po 2 szczepionce, moja mama zwlekała z 3 dawką i przechodzi o wiele gorzej 💔
U mnie w szpitalu jest tak, że mąż zostaję 2h po porodzie w sali porodowej (nie wiem niestety jak jest z cc), a potem są odwiedziny po 10 min na dzien w wersji oficjalnej. Nieoficjalnie tatusiowie mogą siedzieć dłużej żeby pomóc się wykąpać itd. Nikt nie siedzi że stoperem i nie wygania. Najlepsza opcja to wykupiona prywatna sala i tam już mąż może spać, ale obecnie są to izolatki dla zakażonych ciężarnych 💔Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈