W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Malina: szczepienie przeciw krztuścowi, tężcowi i błonicy to jedna i ta sama szczepionka 🙂
Izi, a czułaś się dobrze po tej szczepionce? Ja na grypę szczepiłam się w 2 trymestrze tak jak na covid 3 dawkę i nie miałam żadnego odczynu. Tutaj też dobrze się nastawiam.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Malina: szczepienie przeciw krztuścowi, tężcowi i błonicy to jedna i ta sama szczepionka 🙂
Izi, a czułaś się dobrze po tej szczepionce? Ja na grypę szczepiłam się w 2 trymestrze tak jak na covid 3 dawkę i nie miałam żadnego odczynu. Tutaj też dobrze się nastawiam.
Oki, juz doczytalam, ze to jakas kombinowanaTari lubi tę wiadomość
-
Na covid szczepiłam się początkiem lutego i jak przed ciąża mocno odchorowałam.
Teraz grypa i ten krztusiec jednocześnie (jak coś np. Medicover i w sumie POZ na grypę do końca marca Szczepia za free) i w sumie bolały mnie ręce, o dziwo przy podawaniu zabolała grypa, ale później dwa dni bolała mocno ta od krztuśca 😅 i jeden dzień byłam osłabiona ale nie wiem czy to szczepienie czy ciąża 😂♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi, a ile płaciłaś za szczepionkę na krztusiec? Bo widzę, że to odpłatna sprawa. Mi lekarz coś wspomniał, że mam zadzwonić do swojego lekarza rodzinnego i tam umówić się na szczepienie. Tylko czy to ginekolog wypisze mi receptę na szczepionkę czy rodzinny to się pewnie dziś dowiem.
Ja wczoraj miałam taki bardzo kiepski dzień jeśli chodzi o samopoczucie. Sama się zastanawiałam czy mnie coś łapie czy to po prostu ciąża. 😅 ale ważne, że zaszczepiona jesteś i jest dobrze.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Ja płaciłam 110 zł w placówce PZU, szwagierka kupiła w aptece to 87 zł ostatnio i szczepiła się właśnie w przychodzi POZ. Jak szukała w aptekach to tak właśnie około 100 zł były, przez telefon jej też w tej aptece 95 powiedzieli, a finalnie kosztowała te kilka zł mniej. Ale rzędu 100.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Na wizycie wszystko dobrze ☺ w ktg bez skurczów. Szyjka 3,6cm zamknięta. Olek leży głową w dół i dokazuje mocno. Waga: 2200 gram. Dostałam już skierowanie do szpitala na 20.04 i planowane cięcie ma być 22.04 (mój lekarz akurat ma dyżur 20.04 ale mówił, że raczej woli poczekać jeszcze te dwa dni i wpisać mnie w plan operacyjny)
Dość dużo badań do zrobienia na kolejną wizytę, którą mam za 3 tygodnie i w międzyczasie będę się szczepić na krztusiec. Z cukrzycą wszystko ok i wszystkie parametry idealne. Uff.. 🥰PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
No powiem Ci, że dziś jak dostałam skierowanie do szpitala z dokładna datą przyjęcia to też tak dziwnie się czułam. Teraz pytanie czy synek nie będzie chciał wyjść nieco wcześniej 😅 ale jest plan: jeszcze dwie wizyty i cięcie. Muszę nie wiem jak ale bardziej cieszyć się obecnym spokojem bo czuje jak mało czasu zostało 😂15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Tari wrote:Izi, a ile płaciłaś za szczepionkę na krztusiec? Bo widzę, że to odpłatna sprawa. Mi lekarz coś wspomniał, że mam zadzwonić do swojego lekarza rodzinnego i tam umówić się na szczepienie. Tylko czy to ginekolog wypisze mi receptę na szczepionkę czy rodzinny to się pewnie dziś dowiem.
Ja wczoraj miałam taki bardzo kiepski dzień jeśli chodzi o samopoczucie. Sama się zastanawiałam czy mnie coś łapie czy to po prostu ciąża. 😅 ale ważne, że zaszczepiona jesteś i jest dobrze.
Mi ginekolog powiedzial ze mam isc do rodzinnego w sprawie szczepionki -
Tari wrote:No powiem Ci, że dziś jak dostałam skierowanie do szpitala z dokładna datą przyjęcia to też tak dziwnie się czułam. Teraz pytanie czy synek nie będzie chciał wyjść nieco wcześniej 😅 ale jest plan: jeszcze dwie wizyty i cięcie. Muszę nie wiem jak ale bardziej cieszyć się obecnym spokojem bo czuje jak mało czasu zostało 😂
No to juz niebawem To jest tez super przy cc. Ze o ile psikusa nie splata organizm, to wie sie kiedy -
Malina1985 wrote:No to juz niebawem To jest tez super przy cc. Ze o ile psikusa nie splata organizm, to wie sie kiedy
Niestety z punktu widzenia natury kobiecego ciała to lepiej by było poczekać aż akcja porodowa się zacznie sama i dopiero wtedy przeprowadzić cc. Cesarka na tzw zimno to chyba najgorsza z możliwych opcji. Mój lekarz jednak za dobrze pamięta mojego mięśniaka, który był nie dość że duży to jeszcze mocno przyrośnięty do ściany macicy i woli dmuchać na zimne. 😅 pewnie gdyby więcej czasu minęło od jego usunięcia może byłaby inna droga porodu ale zaszłam w ciążę 11 miesięcy po operacji co lekarz uznał za "mały cud". ☺
Dzisiaj mamy zajęcia w szkole rodzenia z kąpieli noworodka. Ciekawe czy mąż po szkoleniu będzie bardziej zdenerwowany, że niedługo Olek się urodzi i będzie musiał go myć 😂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari super ❤☺
Jak mogę coś polecić to szkolenie online bezpieczny maluch. One są darmowe i jak wpiszecie bezpieczny maluch w google powinna od razu być ta stronka. Cześć rzeczy już znana może jak np. Dobór fotelika ale oprócz tego o bezpiecznej podróży czyli co ile robić przerwy przy dłużej jeździe z maluchem, gdzie ma jechać mama jeżeli prowadzi tata itp.
Plus pierwsza pomoc jeżeli chodzi o udrożnienie dróg oddechowych, ciało obce, bezdech.
Zapobieganie ryzyku śmierci łóżeczkowej itp. . Odpowiadają też na bieżąco na pytania.
Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Tari wrote:Na wizycie wszystko dobrze ☺ w ktg bez skurczów. Szyjka 3,6cm zamknięta. Olek leży głową w dół i dokazuje mocno. Waga: 2200 gram. Dostałam już skierowanie do szpitala na 20.04 i planowane cięcie ma być 22.04 (mój lekarz akurat ma dyżur 20.04 ale mówił, że raczej woli poczekać jeszcze te dwa dni i wpisać mnie w plan operacyjny)
Dość dużo badań do zrobienia na kolejną wizytę, którą mam za 3 tygodnie i w międzyczasie będę się szczepić na krztusiec. Z cukrzycą wszystko ok i wszystkie parametry idealne. Uff.. 🥰
Wiem co.poczulas...pewnie takie dziewne odczucia były ze to faktycznie juz....kurcze
To samo mialam jak na drugiej wizycie w tym 6tyg lekarz wstal i mowi "no to co, zakładamy ksiazeczkę na czerwiec się szykujemy" ciężko bylo w to uwierzyc a po drodze mialam jeszcze kilka czarnych scenariuszy do czerwca (glupia ja😁), ale jeszcze bylam lekko podłamana po tym zabiegu a tu takie nowiny...za dużo na moją glowe😂
Jak przychodzi ten czas ze zdajesz sobie sprawe ze to faktycznie nie sen, ze to juz to takie uczucia nie do opisania....
Tak samo jak cieszylam sie jadac na szpital po terminie z corka....ale juz tam bedac, idac na kroplowke z oksy tak szlam jak na scięcie glowy a przeciez tak czekalam na ten dzien😂😂 kochana tak sie ciesze ze wszystko dobrze ze Plus rosnie caly i zdrowy dziewczynki wspaniale wiadomosci. 😘😘
Ja dopiero dzis tu zajrzalam bo korzystamy z pogody ja nabralam takiej vervy, zaczynając od porządkow na podwórku kończąc na porzadkach wi domu w szafach, szafkach szafeczkach😂23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Ja dziś na 16.00mam wizyte i zastanawiam sie co u Bartusia, bo chyba jednak juz tak zostanie. Zwracamy sie tak bezosobowo "maly", "synus" .....z imieniem jest latwiej. I wszyscy jednak caly czas Bartus Bartus...i Bartus chyba zostanie
Ciekawa jestem ile tam juz wazy mierzy jak sie ma to moje słońce
Ale ma specyficzny tryb "zycia"😂😂 dwa dni kopie bez opamiętania pozniej 2,3 dni jest ciszy, od czasu do czasu jakies musniecie czuc i na tyle. Smiejemy sie wtedy ze odsypia i nabiera sil na kolejne dwa dni😁23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, z jednej strony to się cieszę na ten termin. Idę do szpitala od razu po świętach Wielkanocnych i wstępnie z mężem planujemy zostać w domu, spędzić je sami. Będzie czas na celebracje ostatnich chwil we dwoje. Z drugiej strony jest obawa pt. "Czy dziecko nie będzie próbowało wyjść wcześniej". Tak mi zależy żeby to mój lekarz zrobił cc, że może zbyt mocno się na to napinam. Ale będzie co ma być ☺ dziś mi się śniło cc i to, że Olek ważył 3885 i miał ciemne oczy po mnie 😂 ale z tą wagą to duża przesada chyba 🤣
Miska ale masz werwy! Obecnie to Ci zazdroszczę. Ja się strasznie szybko męczę i brzuch mi przeszkadza prawie we wszystkim. Więc korzystaj kochana póki się da ☺
Też tak miałam jeszcze do niedawna z ruchami synka. Potrafił mocno dokazywać dwa dni a potem mała przerwa. Wczoraj jak zaczął się ruszać to miałam łzy w oczach z bólu.. Mam bardzo wysoko ułożone łożysko i jak się rusza to chyba wszystkie narządy ruszają się z nim 🤣
Koniecznie daj znać Miska co tam na wizycie. Już trochę powinien ważyć. Z imieniem to trzeba się przyzwyczaić, dać sobie czas. Jak mój mąż: zakochał się w imieniu Aleksander ale dopiero niedawno zaczął używać skrótu Olek/Oluś. Jakoś nie mógł się przyzwyczaić 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari nie martw się na zapas tym, mam nadzieje ze Olus będzie cierpliwie czekal chociaz to juz sila wyzsza i wiem ze zalezy Ci aby Twój lekarz jednak byl przy cc....ja mialam podobnie z laparo. Wiedzialam ze bedzie bo przyjechal na moje przyjecia z innego miasta z dyżuru aby mnie orzyjac zbadac i obiecal ze hedzie robil laparo ale cos tam sie balam ze jak pacjentka jego zacznie rodzic albo coa...a on jest taki wlasnie ze na zawolanie, u niego nie ma ze nie.....w nocy o północy jest dla pacjentki, wiem ze nawet znajome które chodziły do jego kolegi- tamten podczas porodu gdzies znikl poszedl do domu czy cos a ten głową kiwał i mowi"chodz tu zaraz zdzialamy zebys urodzila zebys sie nie meczyla juz", znajoma opowiadała nawwt ostatnio l, ze nie spodziewala się i sie do niego przepisała nawet. Taki tatuś, ale wiadomo zawsze obawy a jednak jak masz przy sobie swojego lekarza czujesz sie bezpieczniej, jakos bardziej komfortowo. Bedzie dobrze kochana. Zobaczysz ❤❤
Co do tych sił to kochana sapie czasem jak słoń....mam na plusie juz 6-7kg i jest mega ciężko. Wracajac z przedszkola od córki ide na górę sie polozyc bo doslownie brak tchu😂 jeżdżę rowerkiem głównie bo jest LŻEJ, brzuch mam nizej niz z corka i też przez to jakoś ciężej jest aleeee kurcze korzystam póki mogę bo pozniej bedzie jeszcze ciezej😂 a do tego wiecie, ta piękna pogoda. ❤❤❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Dam znac co na wizycie na pewno
A co do imienia Olus Aleksander...... imie jest piękne. Bardzo mi sie podoba sami myslelismy o tym, corka bardzo chciala ale znajoma ma na imie jak ja....i ma corke w wieku mojej Majki, tez Majke no i syna Olusia 2letniego i jakos nie moglam sie przemoc. Chociaz imie b.mi sie podoba. Od zawsze😍😍😍😍😍
Mój mąż mowi "mój Bartuś" albo "mój Syn" z takim podkresleniem tego "syn"😂 czasem jest tez "Cristiano mój mały" 😂 tata pilkarz trochę, chociaz mial sporą przerwę, teraz tak bardziej jezdzi aby sie poruszac, dla ruchu dla zabawy....wiec mówi ze ma motywacje aby zrzucic kilogramy zbędne wrocic ostro do pilki jak kiedyś aby kiedys uczyć syna i podpisywac juz kontrakty. 😂😂😂😂 jest zakochany już o budowie domu dla syna mowi, polisie i wg...dajcie spokoj. Zwariował chlop, naprawde😂😂😱23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
miska997 wrote:Dam znac co na wizycie na pewno
A co do imienia Olus Aleksander...... imie jest piękne. Bardzo mi sie podoba sami myslelismy o tym, corka bardzo chciala ale znajoma ma na imie jak ja....i ma corke w wieku mojej Majki, tez Majke no i syna Olusia 2letniego i jakos nie moglam sie przemoc. Chociaz imie b.mi sie podoba. Od zawsze😍😍😍😍😍
Mój mąż mowi "mój Bartuś" albo "mój Syn" z takim podkresleniem tego "syn"😂 czasem jest tez "Cristiano mój mały" 😂 tata pilkarz trochę, chociaz mial sporą przerwę, teraz tak bardziej jezdzi aby sie poruszac, dla ruchu dla zabawy....wiec mówi ze ma motywacje aby zrzucic kilogramy zbędne wrocic ostro do pilki jak kiedyś aby kiedys uczyć syna i podpisywac juz kontrakty. 😂😂😂😂 jest zakochany już o budowie domu dla syna mowi, polisie i wg...dajcie spokoj. Zwariował chlop, naprawde😂😂😱
Fajnie to sie czyta, ze faceci tak wariuja Burzy to wszelkie stereotypy 💛 -
Tari wrote:Malina: szczepienie przeciw krztuścowi, tężcowi i błonicy to jedna i ta sama szczepionka 🙂
Izi, a czułaś się dobrze po tej szczepionce? Ja na grypę szczepiłam się w 2 trymestrze tak jak na covid 3 dawkę i nie miałam żadnego odczynu. Tutaj też dobrze się nastawiam.
Tari, a ktora mialas szczepionke? Bo moj gibekolog nadal chory, lekarz rodzinny tez. A ten do ktorego mnie zapisali taki zorientowany, ze mnje sie pytal o nazwe szczepuonki. Masakra 🙈