Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo dobrze wiadomości, że u Ciebie nic gorzej a nawet lepiej. Mam nadzieję, że Twoja mama poradzi sobie z covidem bez skutków ubocznych.

W Twoim szpitalu i tak jest dużo lepiej niż u mnie. Myślę, że to dlatego iż będę rodzić w największym szpitalu położniczym w województwie ale nie zmienię swojego wyboru bo dla mnie najważniejsze aby to mój lekarz zrobił mi cc :)

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolę żeby do mnie wpadł na 2h żeby pomóc, żebym się umyła i pogadała z nim i wole żeby do kogoś kto ze mną leży też na trochę przyszedł ktoś jednak 😅
    I cieszę się w sumie że jest limit 1 osoba na 1 pacjentkę bo nie będzie całych rodzin matek, babek, sióstr na raz w sali gdzie ja będę dochodziła do siebie, a wbrew pozorom takie odwiedziny są częste... Więc jak dla mnie to plus, mam nadzieję tylko, że wydłuża ten czas trochę bo 16-18 to od 15 do 17 są ogromne korki w Krk i wiem, że będzie ciężko dojechać 😂

U mnie tancerka. Raz żebra i mostek, aż oddychać ciężko, a za chwilę robi sobie z pęcherza trampolinę. 😆
    Nie wierzę, że to już niedługo.. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2022, 18:37

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijając pandemie, nie wyobrażam sobie takich rodzinnych wycieczek. Wiele kobiet przecież jest w bardzo różnym stanie po porodzie: wietrzą krocze/ranę, piersi ciągle na wierzchu ucząc się karmienia. Wiem, że te kobiety które rodzą kolejne dziecko są zadowolone z braku odwiedzin ale one już wiedzą co ja jak i mają łatwiej 😅

Izi, a czy Ciebie czasem bolą te ruchy? Dzisiaj sobie spokojnie czytałam książkę w fotelu i dosłownie krzyknęłam z bólu tak Olek zaczął się wiercić. Nie mogłam znaleźć wygodniej pozycji by złapać oddech. Strasznie dziwne uczucie 😅

Ciężko przyzwyczaić się do myśli, ze to tuż tuż. Dopiero co był pierwszy trymestr a tu już dobijamy powoli do końca.. ☺

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Pomijając pandemie, nie wyobrażam sobie takich rodzinnych wycieczek. Wiele kobiet przecież jest w bardzo różnym stanie po porodzie: wietrzą krocze/ranę, piersi ciągle na wierzchu ucząc się karmienia. Wiem, że te kobiety które rodzą kolejne dziecko są zadowolone z braku odwiedzin ale one już wiedzą co ja jak i mają łatwiej 😅

Izi, a czy Ciebie czasem bolą te ruchy? Dzisiaj sobie spokojnie czytałam książkę w fotelu i dosłownie krzyknęłam z bólu tak Olek zaczął się wiercić. Nie mogłam znaleźć wygodniej pozycji by złapać oddech. Strasznie dziwne uczucie 😅

Ciężko przyzwyczaić się do myśli, ze to tuż tuż. Dopiero co był pierwszy trymestr a tu już dobijamy powoli do końca.. ☺
    Ja ci powiem że nie chcialam zadnych odwiedzin procz męża....pierwsze dwa dni bylam sama na sali wiec to byla ogolnie BAJKA😮! W ostatni 3 dzien to juz tak wiecie był bo byl bo kobieta byla ledwo po porodzie to trzeba to tez uszanowac, wiadomo :)
    Ale poluzuje sie do jaszych porodow. Badzmy tej mysli :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezdzilam dzis po sklepach patrzylam wozki które mam upatrzone...bo znalazlam kilka w b.dobrym stanie używane ale zadbane co najwazniejsze. :) powiem Wam.... jak uparlam sie na baliosa tak od dzis zmienilam zdanie. I balios i talos amortyzacja sztywna....dziecko musialo by wazyc z 15kg zeby one dzialaly...sztywny bardzo. Bebetto holland....mega!!! Tari. Dobry wybor. Lekkosc prowadzenia super. Pozatym junama tez super, kinderkraft prima czy jakos tak...tez super! I bebetto luca. Bajka...i jutro jade patrzec tego bebetto luca znajoma sprzedaje. Za 450zl wz stanie idealnym, uzywanym 7miesiecy więc bajka. :) jutro pojade zobacze i jak będzie ten stan faktycznie idealny to biorę :) nie podobal mi sie na zdjeciu ale na zywo zupelnie inny :) na srebrnym stelażu, szary. Więc w marcu ruszylam z kopyta, nie ma co. Jak mowilam- tak robie😂😂😂😂
    W tygodniu jade odebrac łóżeczko. :)
    Same grube zakupy i mam juz upatrzony fotelik tzn wiecie cybex, maxi cosi, brita romer. I planujemy jechać na ktorys week w marcu do sklepu doradzić sie który wybrac. Aby był najbezpieczniejszy bo duzo jeżdżę autem wiec fotelik jest moim priorytetem ❤ dam 2tysiąc. Ale ma byc bezpieczny :) jak tam u was ? Ja po glukozie....na czczo 79, po 1godz- 90, a po 2godz- 64....jak wyszlam prawie fiklam i wciagnelam 3 drozdzowki z. Lidla!!!!! Hahaha spust sie ma 😂😂😂 a maly tak juz kopie ze brzuch lata, az śmiać mi sie chce 😮😮

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 4 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska świetnie, że udało Ci się pooglądać te wózki na żywo. Teraz będzie Ci łatwiej podjąć decyzję. W sumie Luca i Holland miałam wrażenie, że nie różnią się prawie niczym więc trzymam kciuki by też używany był w dobrym stanie. Bo super cena i jaka duża rzecz z głowy ☺
    Co do fotelika my wydaliśmy dużo więcej niż na wstępie zakładaliśmy. Ale zdecydowaliśmy się na britax Romer z bazą rozwojową więc będzie już na kolejny fotelik. Grunt byś rzeczywiście czuła, że dziecko będzie bezpieczne. Bez tego ani rusz.

Piękne wyniki krzywej! Zazdroszczę 😁 Mi teraz cukry zaczęły skakać ale w druga stronę jakby. Strasznie niskie wyniki nagle. Dziś nawet zjadłam pasek zwykłej czekolady bo tak mi słabo było i cukier nie wybił. Dobrze, że wizyta tuż tuż bo trochę się zestresowałam co się dzieje. Teraz weekend zajęty się szykuje więc bardzo się cieszę. To siedzenie w domu na dłuższą metę mnie bardziej męczy niż pomaga. Za bardzo tęsknię do kontaktu z ludźmi 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Holland i Luca swietnie sie i prowadzi (wsadzilam w gondole fotelik, aby ciężar jakiś byl, Pani zaproponowala sama) i ogolnie b.bylam zadowolona, no i amortyzacja super. Bo niektore są tak sztywne.....balios mnie zawiodl bo zgrabny i wg napalilam sie. Ale trudno. Nie bede brac bo zgrabny a pozniej sie meczyc :)

Co do tego meczenia sie to jestem w stanie zrozumiec Cie....wiem jak z dnia na dzien musialam zrezygnowac z pracy jak mloda zachorowala....ciezko było. Ale przywykłm. Póki dzidzi nie ma. Juz pozniej bedzie co robic :)

Wiesz ze te cukry mogą być od pogody? U córki w takich pogodach w tych dniach przejsciowych z tej zimy na wiosnę wczesną ma b.duze spadki. Przesilenie takie. W tamtym roku miala takie spadki że pojechalam na sor bo sama nie wiedzialam co robic, spadal jej do 30cukier.....zadnej insuliny nie brala i na okrągło tylko soki, piła....jadla bez insiliny. Straszne to było Ci powiem..... duży wplyw wlasnie ma ta pogoda ale wiesz.....cukier podbijesz spokojnie. Dobrze ze nie masz za dużych nie do zbicia :) tyle dobrego- ze mozesz sobie trochę pozwolić chwilowo :) 🤔😘

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos tych odwiedzin w szpitalach, tak w ramach ciekawostki. Moja przyjaciolka w ogole nie wyobrazala sobie zostac sama w szpitalu itd. Akurat trafila na pandemie co bardzo ja martwilo Odwiedziny byly mozliwe na sali tylko na 15 min.przez meza/partnera. I mowila, ze jak bala sie tam zostac sama to takie to ostatecznie bylo wygodne, ze nie kręcą Im sie ludzie po sali, obcy mezowie. To mogly odpoczac i byc mniej skrępowane. Bo jednak obcy faceci w trakcie pologu, nauki karmienia piersia moga jednak powodowac dyskomfort. I teraz jest 2 raz w ciazy i mowi, ze mogloby tak byc i tym razem 😅

• PoprostuM Autorytet

Wysłany: 6 marca 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie nie wyobrażam tych tłumów w szpitalach, które były przed pandemią 😅 Całe pielgrzymki żeby zobaczyć ledwo żywą kobietę, która musi dojść do siebie i jeszcze opiekować się dzieckiem po raz pierwszy. Mnie też cieszy obecna sytuacja, choć tak w ogóle bez obecnosci męża nie wyobrażam sobie leżeć trzech dni.

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieję, że jeszcze przez ten miesiąc dużo się zmieni na plus w sprawie tych całych przepisów covidowych. Siostra, która ma dużą styczność w pracy z tą chorobą mówi, że pandemia zmierza ku końcowi. Covid będzie ewoluował i będą gorsze momenty ale jest szansa, że ta choroba będzie z nami w końcu na poziomie grypy.

PoProstuM a jak się czujesz? Objawy już minęły mam nadzieję? ☺

Ja miałam aktywny weekend i dzisiaj organizm daje o sobie znać. Od tygodnia codziennie głowa mnie boli i nie wierzę, że to pisze ale mam znowu mdłości jak w I trymestrze 😅 czytałam, że na tym etapie to wina macicy która napiera na żołądek. Olek też nie żałuje sobie wysokich kopów w żebra. Jutro wizyta i nie mogę się doczekać, zżera mnie ciekawość jak duży już jest.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miejmy nadzieję, że jeszcze przez ten miesiąc dużo się zmieni na plus w sprawie tych całych przepisów covidowych. Siostra, która ma dużą styczność w pracy z tą chorobą mówi, że pandemia zmierza ku końcowi. Covid będzie ewoluował i będą gorsze momenty ale jest szansa, że ta choroba będzie z nami w końcu na poziomie grypy.

PoProstuM a jak się czujesz? Objawy już minęły mam nadzieję? ☺

Ja miałam aktywny weekend i dzisiaj organizm daje o sobie znać. Od tygodnia codziennie głowa mnie boli i nie wierzę, że to pisze ale mam znowu mdłości jak w I trymestrze 😅 czytałam, że na tym etapie to wina macicy która napiera na żołądek. Olek też nie żałuje sobie wysokich kopów w żebra. Jutro wizyta i nie mogę się doczekać, zżera mnie ciekawość jak duży już jest.

Tari, dzięki za troskę:* taaak, przeszłam jakby przyspieszone zapalenie zatok, bo już mi się nos odblokował azazwyczaj trwa to dluzej. Czuję też jakbym już wychodziła z choroby i teraz po prostu wyciszają się wszystkie objawy :) na szczęście Nela swoimi tańcami przypomina, że u niej wszystko ok, a 16 marca mam wizytę więc też poproszę żeby gin wszystko sprawdził.

Przykro mi, że męczą Cie mdłości! Mi tez sie zaczely kilka tygodni temu, ale o dziwo teraz sie wyciszyly. Moze Tobie tez przejdą :)
    Ten 3 trymestr to rzeczywiscie nie należy do najłatwiejszych :D u mnie najgorsze są uderzenia gorąca które mam już od kilku tygodni. Potrafię się w sekundę rozebrać do majtek i tak siedzieć w domu.

Czekamy w takim razie na jutrzejszą wizytę! O której godzinie?

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko ja tak mam z tymi uderzeniami gorąca! 😅 ja potrafię mieć mega wypieki i otwierać wszystkie okna w mieszkaniu aby się schłodziło. Ogólnie mi jest ostatnio wiecznie za ciepło.

Super, że przeszłaś to łagodnie. I też trochę fart, że jak już to w trzecim trymestrze gdzie dziecko jest najbardziej chronione i ruchami daje o sobie znać. Dużo mniej zmartwienia ☺

Jutro na 15. Mąż kończy pracę o 14 i będziemy pędzić do lekarza. Według moich wyliczeń to może być już trzecia od końca wizyta do porodu 😯

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari - tak czasami te ruchy są dla mnie bolesne, sprawiają dyskomfort.. Mała jest na prawdę silna i aktywna i potrafi wybrać czułe miejsca. Wczoraj miałam wieczorem tsunami na brzuchu co chwila ale wolę tak niż jak nagle mi się uspokoi na dzień i słabiej rusza to się stresuje jak się przyzwyczaiłam już do tego mocnego harcowania.

Mi zaczyna czasami dokuczać zgaga nagle.

Co do fotelików ja z kolei nastawiałam się na większy koszt ale wybraliśmy w sklepie a potem w sklepie online znalazłam super promocję i w porównaniu do innych sklepów i tych stacjonarnie wyszło 500 zł mniej. Parę dni później promki nie było

Też miałam aktywny weekend i dopiero dziś zajrzałam. Muszę powoli zacząć pakowac torbę ale czekam jeszcze na ostatnie rzeczy, które mają przyjść ;)

Dziś po wizycie 2400g wtulonej we mnie dzieciny. Szyjka długa i zamknięta. Wszystko ok tylko białko w moczu więc mam powtórzyć i kontrolować czy anemia się niepogłębi.

Tari czekamy na wieści z jutra ;)

Tari lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi całkiem duże dzieciątko już nosisz pod sercem. Najważniejsze, że wszystko dobrze i na spokojnie masz jeszcze czas z pakowaniem torby 😊 doskonale też rozumiem z tymi ruchami - też wolę trochę "pocierpieć", najważniejsze by synek był aktywny. Jak szybko masz teraz kolejną wizytę?

Moja torba niby leży i jest w miarę spakowana ale cały czas czeka na ostatnie rzeczy i nie mogę się za to zabrać. Liczę chyba po cichu, że dotrwam do terminu cc.

15.04.2022 Aleksander 🥰

Wysłany: 7 marca 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a mam nietypowe pytanie:) Duzo kilogramow Wam przybylo? Mam wrazenie, ze w tym 7 m-cu jakos zaczelo szybciej mi przybywac , a teiretycznie to II trymestr jest przyrostowo- wagowo najwiekszy;) A do tego woda w organizmie i wiecej ma sie tych kg wieczorem niz rano.

Ja schudlam na poczatku ok 4 kg, a potem przytalam ok 10.

• PoprostuM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najwięcej przybywa właśnie w 3 trymestrze. Od początku ciąży +12 kg, jakoś szybko mi poleciało w zeszłym tygodniu 😅

Szczepicie się na tężec w 3 trymestrze?

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem odosobnionym przypadkiem jeśli chodzi o wagę w ciąży. Przez cukrzycę schudłam 8kg. Potem 3 miesiące waga stała w miejscu i teraz w trzecim trymestrze przytyłam 1kg. Więc bilans -7kg póki co 😅

Co do szczepienia to tak. Właśnie jutro zamierzam porozmawiać na ten temat z lekarzem i zaszczepić się może w przyszłym tygodniu. 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2022, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam na tężcu i grypie, jakiś tydzień temu.

Tari kazała mi za 2 tygodnie przyjść, ja akurat się umówiłam za 2 i pół bo na czwartek.

Co do wagi jestem teraz jakieś 9kg na plusie. Ale na początku długo nie przybierałam.

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png

Wysłany: 8 marca 2022, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Mi najwięcej przybywa właśnie w 3 trymestrze. Od początku ciąży +12 kg, jakoś szybko mi poleciało w zeszłym tygodniu 😅

Szczepicie się na tężec w 3 trymestrze?

Mi lekarz wspominal tylko o krztuścu.

Wysłany: 8 marca 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Ja jestem odosobnionym przypadkiem jeśli chodzi o wagę w ciąży. Przez cukrzycę schudłam 8kg. Potem 3 miesiące waga stała w miejscu i teraz w trzecim trymestrze przytyłam 1kg. Więc bilans -7kg póki co 😅

Co do szczepienia to tak. Właśnie jutro zamierzam porozmawiać na ten temat z lekarzem i zaszczepić się może w przyszłym tygodniu. 🙂

To tak jak moja przyjaciolka:) Bolans ostateczny to na minusie po ciazy. Rowniez cukrzyca ciazowa i dieta.

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ