Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, Twój mąż widać dumny, że będzie miał synka. U nas jest zupełnie inaczej, to mi bardziej zależało by mieć chłopca. Mąż cieszy się bardzo ale on nie był aż tak nastawiony na którąkolwiek z płci 😅 teraz na ostatniej wizycie lekarz próbował nabrać męża, że będzie jednak dziewczynka. Ja od razu oburzona, że takie żarty nie są fajne 😂

Imion jest tyle pięknych... Ja miałam długą listę dla chłopca ale mąż był okropnie wybredny. Mamy długie nazwisko i chcieliśmy krótkie imię ale nie było szans zgodzić się wspólnie na krótkie.. Aleksander to było jedyne imię, które nam się bardzo obojgu spodobało. Już pal licho, że przy długim nazwisku dziecko będzie cierpieć 🤣

Ja się trochę zestresowałam. Lekarz dał mi skierowanie do szpitala i miałam zadzwonić z oddziałowa ustalić szczegóły. Ona stwierdziła, że już 19.04 zrobimy przyjęcie a nie 20.04. Nie rozumiem po co mam aż tyle dni leżeć i to jeszcze z cukrzyca ciążową będę dodatkowo cierpieć bo wiadomo jak to szpitalne jedzenie.. No ale nic. Postaram się nie stresować i poczekać do wizyty u lekarza kolejnej ☺

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Tari Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, ja idę we wtorek się zaszczepić bo tak się umówiłam do lekarza rodzinnego. Receptę mam wystawioną na boostrix 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde....'to niedobrze bo jwst wiecej stresu wg mnie. Chyba ze ze wzgledu na cukrzyce chca cie jakos przygotowac wiecej wynikow i wg....moze dlatego. Ale duzi znajomych jak na cesarke jechaly to dzien gora dwa dni przed kircze. A pogadaj z lekarzem jedź normalnie jak masz jechac zeby darmo nie leżeć....co to zmieni. Mniej stresow a tak tyle dni sama tam :(
    Ale jak cos to pogaduchy z nami❤❤❤🤔

Ja po wizycie, syn 750ponad gram do kochania ❤ zdrowy silny chlopak :) wszysyko iest dobrze, od ostatniej wizyty 1,5kg więcej więc źle nie jest :) trzymam sie haha 😂😂
    Mowil ze wyniki z hemoglobiny duzo sie poprawily po zelazie, ale kurde zapomnialam spytac o cytologie cholera.....bo ostatnio powtarzal mi i on sam zapomnial widocznie, ale jutro napisze albo zadzwonie do niego to mi powie :) albo wyszla ok i dlatego nie mowil nie wiem 😂😂

No ale dzis zrobil usg piersi, i w prawej znalazł jakąś torbiel 3,2x0,6 jakos tak z tymi wymiarami...Mówi ze narazie obserwacja po ciazy moze sie wchlonac a nie musi, jesli juz nie bede karmin wtedy ew dalsze kroki.....ale liczę ze sie wchlonie a jesli nie to nie wyrok, częstsze kontrole i tyle :) dobrze ze tylko torbiel :)

Tari lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Tari Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, to całkiem duży już ten Twój synek! 🥰 rośnie pięknie i najważniejsze, że zdrowy. Cytologie pewnie w normie miałaś skoro nic lekarz nie mówił więc na spokojnie. Z ta piersią trochę gorzej ale jeśli to nic poważnego to może rzeczywiście nie ma co się stresować. Byleby w przyszłości nie sprawiała Ci problemów ta torbiel 🙂mam wrażenie, że dopiero co napisałaś nam że na pierwszym USG wszystko dobrze, a tu już kawał chłopaka. Gonisz nas ładnie 😅

Mój lekarz ma dyżur 20.04 więc może przekonam go by zrobił wtedy cięcie.. Myślę, że nie ma już tak dużej różnicy czy ciąża się zakończy w 38+3 a 38+5. I tak czy siak będzie to ciąża donoszona, a Olek będzie z tych większych wagowo. Na razie odpuszczę sobie martwienie się tym do kolejnej wizyty ☺

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska, to całkiem duży już ten Twój synek! 🥰 rośnie pięknie i najważniejsze, że zdrowy. Cytologie pewnie w normie miałaś skoro nic lekarz nie mówił więc na spokojnie. Z ta piersią trochę gorzej ale jeśli to nic poważnego to może rzeczywiście nie ma co się stresować. Byleby w przyszłości nie sprawiała Ci problemów ta torbiel 🙂mam wrażenie, że dopiero co napisałaś nam że na pierwszym USG wszystko dobrze, a tu już kawał chłopaka. Gonisz nas ładnie 😅

Mój lekarz ma dyżur 20.04 więc może przekonam go by zrobił wtedy cięcie.. Myślę, że nie ma już tak dużej różnicy czy ciąża się zakończy w 38+3 a 38+5. I tak czy siak będzie to ciąża donoszona, a Olek będzie z tych większych wagowo. Na razie odpuszczę sobie martwienie się tym do kolejnej wizyty ☺
    Kochana napewno cos zalatwisz :)!!
    A w razie czego do ostatniego dnia bedziemy Ci towarzyszyc i wspierac duchowo ❤❤
    Jak na wizycie bys pytala go o to czy cos to koniecznie dawaj nam znac czy sie zgodzil ai wg mnie jak ciaza donoszona a 2 dni to chyba nie robią wielkiej roznicy...zalezy jak oni juz tam mają...czy juz maja jakies planowe ciecia tego dnia czy jak itp :)

Dokladnie. Poki co sie nie martwie na zapas. Lekarz nie kazal sie tym stresować mowi ze okazac sie moze ze po ciąży się wchlonie zeby nie panikowac za wczasu :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska! Gratki zdrowego i silnego chlopaka ❤ super, że możesz skontrować torbiel i wiedzieć, że jest tak zeby niczego nie przegapic. Hormony szaleją, więc takie rzeczy są z pewnością w granicach normy :) ja mam np, budowę piersi torbielowatą i całe życie coś sobie mogłam wyczuć. Teraz nagle w ciazy czyściutko, więc to co się dzieje w naszych organizmach to szaleństwo :D

Ja już w sumie po koronawirusie, ale mam pamiątkę w postaci antybiotyku na zapalenie ucha zewnętrznego. Wchodzi mi to na psychikę trochę, bo wiadomo co jest napisane przy 90% lekach apropos stosowania w ciąży, ale pocieszam sie ze to kropelki o dzialaniu miejscowym. głęboko oddycham, odliczam do terminu porodu 48 dni i staram się nie myslec katastroficznie jak mam w zwyczaju :p

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM - najważniejsze, że już po covidzie. Aczkolwiek jak przeczytałam o zapaleniu ucha to mnie dreszcze przeszły. Mam kiepskie wspomnienia związane z zapaleniem obu uszu na raz. Koniecznie bierz antybiotyk i wierz mi, nic się nie stanie. ☺ a kiedy masz kolejną wizytę?

Mi teraz jakoś czas zwolnił. Śni mi się często pobyt w szpitalu przez co się z rana stresuje 😅 ale trzeba korzystać z ostatnich tygodni "wolności" 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i szwagierka miałyśmy Adacela jeżeli chodzi o szczepienie.

Tari spokojnie, porozmawiaj z lekarzem, spytaj czy może wcześniej albo czy koniecznie masz tyle leżeć w szpitalu przed. A do wizyty się nie stresuj ;*

Tari lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Miska! Gratki zdrowego i silnego chlopaka ❤ super, że możesz skontrować torbiel i wiedzieć, że jest tak zeby niczego nie przegapic. Hormony szaleją, więc takie rzeczy są z pewnością w granicach normy :) ja mam np, budowę piersi torbielowatą i całe życie coś sobie mogłam wyczuć. Teraz nagle w ciazy czyściutko, więc to co się dzieje w naszych organizmach to szaleństwo :D

Ja już w sumie po koronawirusie, ale mam pamiątkę w postaci antybiotyku na zapalenie ucha zewnętrznego. Wchodzi mi to na psychikę trochę, bo wiadomo co jest napisane przy 90% lekach apropos stosowania w ciąży, ale pocieszam sie ze to kropelki o dzialaniu miejscowym. głęboko oddycham, odliczam do terminu porodu 48 dni i staram się nie myslec katastroficznie jak mam w zwyczaju :p
    Dziękuję Ci kochana 😍😍

Ja pewnie myslala bym podobnie gdybym dostala antybiotyk.....czlowiek mimo wszystko mysli czy nie zaszkodzi ale napewno nie powinien skoro lekarz taki przepisal❤❤ juz odliczanie i porod wielkimi krokami. 😱😱😱
    Ja ostatnio tez duzo myślę juz o tej wyprawce o tym wszystkim co potrzebuje kupic i wg i coraz czesciej sny takie juz sie snia ze urodzilam ze maly z nami...dzis znow snilo mi sie, a malenki byl w snie sliczny jak laleczka😍😍😍😍
    Hehehe
    100dni....mozna tez juz odliczac powoli hehe

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari, ogromne dzięki za wsparcie. Tą jedną wiadomością dałaś mi troszkę więcej spokoju, ktorego bardzo teraz potrzebuję 💕 wizytę mam na szczęście w środę więc jeszcze tylko 4 dni i w środę z rana widzę się z ginem :)

Mi tez strasznie czas zwolnił! Niby lekko ponad miesiąc do końca, a mam wrażenie że jeszcze cała wieczność w dwupaku przede mną :D ja juz czekam na poród i przebieram nogami

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi, mi właśnie podali też nazwe tej szczepionki co Ty miałaś ale mówili, że ta Boostrix popularniejsza. Mi siostra wypisała receptę i w poniedziałek odbieram z apteki, we wtorek jadę się zaszczepić. Mam nadzieję, że przejdę bezobjawowo. 🙂

PoprostuM- sama niedawno brałam antybiotyk i nawet nie pomyślałam, że zaszkodzi dziecku. Lekarze wiedzą co przepisać kobiecie w ciąży. Gorsza jest infekcja/choroba matki dla bobaska niż lek odpowiednio dobrany. Ciesze sie, że niedługo masz wizytę. Czekam razem z Tobą 🥰

Mi coś cukier świruje. Niby nie mam skoków ale albo jest niziutki albo jest w górnej granicy. Zaczynam się stresować. Do tego głowa boli często. Może coś mnie łapie i stąd te wahania.. Tym bardziej bym chciała aby czas przyspieszył bo o jedno zmartwienie mniej po urodzeniu (czy nie szkodzę jedzeniem dziecku). Plus, że ostatnio przestały mnie boleć pachwiny i jestem dużo bardziej mobilna mimo wielkiego brzucha 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 12 marca 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Izi, mi właśnie podali też nazwe tej szczepionki co Ty miałaś ale mówili, że ta Boostrix popularniejsza. Mi siostra wypisała receptę i w poniedziałek odbieram z apteki, we wtorek jadę się zaszczepić. Mam nadzieję, że przejdę bezobjawowo. 🙂

PoprostuM- sama niedawno brałam antybiotyk i nawet nie pomyślałam, że zaszkodzi dziecku. Lekarze wiedzą co przepisać kobiecie w ciąży. Gorsza jest infekcja/choroba matki dla bobaska niż lek odpowiednio dobrany. Ciesze sie, że niedługo masz wizytę. Czekam razem z Tobą 🥰

Mi coś cukier świruje. Niby nie mam skoków ale albo jest niziutki albo jest w górnej granicy. Zaczynam się stresować. Do tego głowa boli często. Może coś mnie łapie i stąd te wahania.. Tym bardziej bym chciała aby czas przyspieszył bo o jedno zmartwienie mniej po urodzeniu (czy nie szkodzę jedzeniem dziecku). Plus, że ostatnio przestały mnie boleć pachwiny i jestem dużo bardziej mobilna mimo wielkiego brzucha 😅

Kurcze, z tym cukrem to jestem pełna podziwu, bo to nie jest łatwa sprawa, tym bardziej w ciąży :( Nigdy nie interesowałam się cukrami, więc nawet ciężko mi coś napisać - skąd te wahania.
    Jesteśmy widzę na podobnym etapie - urodzić i nie czuć tej bezpośredniej zależności! O dziwo mnie też wszystko przestało boleć i nie czuję ani brzucha ani ciężkości :D piąteczka 😘

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 13 marca 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piątka ☺
    No ja wcześniej nie musiałam się interesować cukrami. Pierwsze 2 tyg z cukrzyca były dla mnie dramatem - czułam się skazana na cierpienie 😅 w końcu weszło w nawyk i jakoś zleciały te miesiące. Najgorsze są momenty kiedy bardzo by się chciało zjeść coś słodkiego, a tu dupa. Już mi się nawet nie chce piec dla siebie specjalnych ciast. Jem prawie cały czas to samo na przeczekanie tych ostatnich tygodni 😅

Ale czuć wiosnę w powietrzu. Dziś ma być u mnie +10 więc super! Z wiosną idzie poród także.. Konkretne odliczanie można już zacząć - u mnie 40 dni do 22.04 😍

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Tari Autorytet

Wysłany: 16 marca 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🥰 co tutaj tak cicho? Czyżby każda z nas już była zajęta odliczaniem dni do porodu? ☺

Ja wczoraj byłam na szczepieniu na tężec. Ręka w ogóle nie bolała. Odczuwałam mocne zmęczenie więc drzemka wpadła i resztę dnia na spokojnie odpoczywałam. Polecam się zaszczepić - ja miałam szczepionkę boostrix. Miałam też cotygodniowe ktg i wszystko dobrze 🙂

Dziś wyjęłam swój płaszcz wiosenny bo u mnie tutaj 13 stopni na słoneczku i się zapięłam będąc w 8 miesiącu ciąży 😅 jestem ciekawa ile serio schudłam prócz tych widocznych na wadze -7kg. Minus taki, że na spacerze strasznie brzuch mi się spiął i było to niesamowicie bolesne. Czy Wy też tak macie? W domu robię nadal w sumie wszystko a tu zwykły spacer mnie pokonał..

PoprostuM - czekam na wieści jak tam wizyta 😘

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari! Dzieki za pamięć, pierwszy raz chyba zapomniałam wczoraj o forum :) na wizycie wszystko ok, mała wtulona w łożysko więc zobaczyłam tylko jak otwiera i zamyka buźkę :) kolejna wizyta za 3 tygodnie, a wczesniej mam wpasc na pobranie twgo wymazu do porodu.
    Ostatnio bardzo źle sypiam i chyba zwiększa to u mnie wahania nastrojów, bo wczoraj pomimo dobrej wizyty miałam jakiś spadek związany z samopoczuciem i w ogóle. Im blizej porodu tym myślę, że już nie dam rady wytrzymać tych ostatnich tygodni. oby szybko przeszło. W poniedziałek idę po skierowanie i też się będę szczepić, będę pamiętać o tej nazwie szczepionki :)

Brzuch mi się może boleśnie nie spina choć robi się twardy, ale wczoraj ogarniałam i sprzątałam w jednym pokoju i potem czułam takie kłucia w podbrzuszu. Ostatni raz w sumie na spacerze byłam że 2 tygodnie temu to może i mnie by dopadło jak i Ciebie jakbym teraz poszła:D

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im dalej to też myślę ciężej zobaczyć co tam dokładnie u tych naszych bobasów bo robią się coraz większe i mało miejsca im zostaje 😅 ale cieszę się, że wszystko dobrze!
    Co do wahań nastrojów ja to rozumiem. Ja mam może jeden-dwa dni takie gorsze na tydzień ale sama wtedy mam siebie dość a co dopiero mój biedny mąż, który nie może mnie pocieszyć lodami czy batonikami bo cukrzyca 😂

Te ostatnie tygodnie rzeczywiście są ciężkie. Mi się śni po nocach leżenie w szpitalu bez sensu albo przekonywanie mojego lekarza by wcześniej zrobił cięcie. Tylko upływające dni nas ratują ☺

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki kochane. Co u Was ? Zajrzalam wkoncu bo ostatnio ciągle cos jakis wyjazd albo jakies porzadku albo coś....dzisiaj troche spokojniej :) Tari gratuluje i zazdroooooszcze figury 😍 Zapiac sie w płaszczyk w 8miesiacu tylko podzieiac. Super bo i ty lepiej sie czujesz nie jest az taaaak ciezko :) u mnie tylko te 6kg z hakiem na plusie ale ciezko jak nie wiem....a gdzie do czerwca haha 😂😂

Zauwazylam ze jak sie nalatam to brzuch wlasnie mi sie spina bardzo, maly sie strasznie tez wypina ze boje sie dotknac brzucha....i troche zwolnilam tempo. Za szybko na takie akcje. 😂

Ale dzis bylam po lozeczko....jest progres. Znalazlam u kobietki za 200zl zadbane, widac ze kobietka też taka porządna czysta lozeczko takie cos jak w tym sklepie julia te z tymi bokami takimi ladnymi, cale biale z szufladą. Jestem mega zadowolona bo super trafilam bo jak widzialam czasem jakie ludzie wystawiaja....mialam juz kupiwac nowe😂 pojechalismy z tesciową zabralysmy i juz mam :) czekam na męża jak wróci z pracy, wypakuje z auta :)

Tez juz czujecie wiosne? Ja az jakas zwawsza sie zrobilam przez tą piękną pogode. :)

Tari lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzieliscie ? Od kwietnia normalnosc! Dziewczyny. Zapowiada sie ze bedzieny rodzic bez maseczek i z możliwością porodu rodzinnego. No cos cudownego. Juz mówią ze zaczynaja traktowac jak kazdy inny wirus i zdejmowac mają w kwietniu maseczki obostrzenia kwarantanny izolacje.....no wiadomosc cudowna 😍🙏

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 17 marca 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Miska ☺ ale super, że trafiłaś z tym łóżeczkiem. Zawsze jedna rzecz do przodu chociaż też już powoli Cię czas goni 😄 a bierzesz magnez na te twardnienia brzuszka? Ja odkąd miałam takie bóle jakoś w 4 miesiącu biorę codziennie aspargin 2x2 tabletki i od tamtej pory do 8 miesiąca była cisza. Dziś bałam się pójść na spacer + akurat dziś pogoda nie zachęcała. Aczkolwiek wypatruję wiosny intensywnie ☺

Co do powrotu do normalności.. Ja póki nie zobaczę na stronie szpitala, że zdejmują obostrzenia to nie będę się cieszyć. Boję się, że tam dalej mogą chcieć utrzymać np. brak odwiedzin.. Wolę chyba póki co nastawiać się, że będzie tak jak dotychczas i się miło zaskoczyć w razie wu 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2022, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Hej Miska ☺ ale super, że trafiłaś z tym łóżeczkiem. Zawsze jedna rzecz do przodu chociaż też już powoli Cię czas goni 😄 a bierzesz magnez na te twardnienia brzuszka? Ja odkąd miałam takie bóle jakoś w 4 miesiącu biorę codziennie aspargin 2x2 tabletki i od tamtej pory do 8 miesiąca była cisza. Dziś bałam się pójść na spacer + akurat dziś pogoda nie zachęcała. Aczkolwiek wypatruję wiosny intensywnie ☺

Co do powrotu do normalności.. Ja póki nie zobaczę na stronie szpitala, że zdejmują obostrzenia to nie będę się cieszyć. Boję się, że tam dalej mogą chcieć utrzymać np. brak odwiedzin.. Wolę chyba póki co nastawiać się, że będzie tak jak dotychczas i się miło zaskoczyć w razie wu 😅
    Powiem ci ze wydaje mi sie ze juz odpuszczą, jak zdejma obostrzenia to i w szpitalach odpuszczą ale ja jestem dobrej mysli ciagle i wierze ze wrocimy wkoncu do tej normalnosci😍 juz czas najwyzszy jednak bo wiecie gdyby nie ta cala wojna podejrzewam ze ciagnelo by sie to jeszcze latami...😠😠😠😠😠😠😠😠

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
‹‹ 365 366 367 368 369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ