W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czuje, że albo mnie przeciągnie po terminie albo właśnie jakoś w okolicy kolejnej wizyty, w sumie 11 kwietnia byłby ładny 😄 ewentualnie wcześniej ciągle mówiłam, że będzie 22gi 😅
No już bezpieczniej jak zacznie się coś dziać to mała da radę już sobie pewnie♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Jakbyś urodziła Izi 11.04 to w sumie do świąt z dzieckiem w domu. Całkiem fajnie myślę ☺
U mnie w ogóle w kwietniu jest ogrom urodzin: siostra, tata, teściowa i na dobitkę będzie jeszcze synek 😅
Ja jestem od 5.40 dziś na nogach. Zrobiłam badania bo wizyta we wtorek. Jak sobie podliczyłam ile w tym miesiącu idzie na lekarza, ktg, badania, szczepionka + witaminy i inne leki to tysiąc zł stuknie. Tak hardkorowego miesiąca w ciąży nie było i tym lepiej, że zaraz koniec. Dziś kobieta na pobraniu mówiła, że moja żyła już zmęczona jest tymi regularnymi pobraniami krwi i widzi to na pierwszy rzut oka 🤔 chętnie sobie zrobię przerwę w tym ciągłym chodzeniu do lekarza i badaniach 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Izi......az mnie zmurowalo ze to juz czas na jakies skurcze bo jednak juz na przepowaidajace najwyzsza pora ! abys donosila kilka dni a poz iej juz niech sie dzieje wola nieba !! I jesli sie zacznie to zeby juz jak najszybciej w jak najmniejszych bolach sie skonczylo
Jesli to bedzie to to intuicja Cie nie zawiedzie czasem zaczyna sie od znosnych boli, jak znajoma ktora jeszcze pol dnia była w domu, ogolila sie wykapala poszla na ogrod i wg 😂 a wieczorem tego samego dnia juz miala corcie , ale te skurcze juz prawidlowe jak zlapaly dopiero pojechala na sor bonjuz wiedziala ze czas a nie chciala darmo leze na porodowce 😂😂😱
Tego nie przeoczysz i obys tylko dlugo sie kochama nie meczyla ❤❤❤ tak sie cieszę juz dni doslownie cie dziela ze spotkaniem z malenstwem 😍😍😍 jejku. Ciezko uwierzyc.
Trzymam za wszystkie kciuki kochane. 😍 a dziewczyny ktore mają ustawiony termin ma cc aby szybciej nic sie nie dzialo, zeby juz w szpitalu na spokojnie działali bez wiekszego stresu
Izi jakby sie coś dzialo na biezaco nas tu powiadamiaj co i jak ❤❤❤❤❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Ciekawe czy te nasze przeczucia co do terminów się sprawdzą mój mąż ma w głowie 18 kwietnia, a ja 25 kwietnia, obydwa będą dobre choć jak dla mnie im wcześniej tym lepiej
Tari, jeszcze tylko chwila. Ostatnie pobrania przed Tobą i potem spokój
U mnie misja wykonana - TORBA SPAKOWANA (a raczej wielka torba i walizka 😅) zostały do dopakowania tylko ostatnie rzeczy, które są mi jeszcze potrzebne w domu 🥰Tari lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM- brawo! 🤩 i zazdroszczę. Ja zamierzam spakować się do końca w poniedziałek. Dzisiaj akurat miałam na szkole rodzenia o torbie do szpitala ale w sumie nie dowiedziałam się niczego nowego tak dobrą sobie listę wcześniej uszykowałam 😅
Ja będę we wtorek błagać lekarza o 20.04 ale mam nie wiem czemu coraz mocniejsze wrażenie, że zacznie się coś wcześniej i skończę na szybkiej jeździe do szpitala na cięcie. Niby mam co tydzień ktg i nie było skurczów jeszcze ale do 19.04 jeszcze dość daleko 😅
Niesamowite, że mamy ostatnie przygotowania przed sobą.. A raczej już tylko wyczekiwanie 🥰
PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari powiem Ci ze tu niby skurczow brak ale niewiadomo czy lada dzien sie nie zacznie z nienacka bo wiesz jak jest. Tego czelowiek nie przewidzi ale mówią ze kobiety jednak mają to przeczucie i czują ze sie zbliza....znajoma miala terminCC ale przeczuwala ze pojedzie wczesniej i tak bylo.....tydzien niecaly przed terminem cięcia odeszly wody i byla szybka jazda na szpital😂 najpierw probowali ja zmeczyc bo mysleli ze jednak sie uda ale sie nie udało ....bylo jednak ciecie. Ona ogolnie sobie jakby zamowila cc bo takie miala widzimisie wiec tez przeciwwskazac do SN nie było jakichś ale widzisz....czula juz duzo wwCześniej ze chyba nie dochodzi do tego terminu
Bedzie dibrze kochana
Super ze już torby popakowane orzygotowane. Teraz cieszyc sie ostatnimi dniami wolnosci spokoju i korzystać, duzo sie wysypiac i czekac. ❤❤❤❤❤❤
Ciekawa jestem co u Gabs nie bylo jej tu dlugo23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, dokładnie tak. Nigdy człowiek nie wie. Dzisiaj na forum na wątku wrześniowym była informacja o dziewczynie, która 2 miesiące przed terminem urodziła na szczęście silnego synka. Wstrząsnęła mną trochę ta wiadomość..
Dzisiaj uprzedziłam wprost mojego męża, że moje przeczucie jest dość silne co do porodu przed umówionym przyjęciem w szpitalu (chociaż chciałabym się mylić). Dzisiaj zagniatałam składniki na ciasto, które trzeba ręcznie ugnieść. Był to taki dla mnie wysiłek, że nie mogłam złapać tchu. Przestraszyłam się strasznie.. Dopiero jak usiadłam i zaczęłam głęboko oddychać wróciłam do siebie. I od kilku dni mam niesamowicie dużą ilość śluzu jak na mnie. Miałam trochę w 1 trymestrze na samym początku, a teraz po prostu czuje jak leci.. Czy któraś też tak z Was ma? Może to od wysiłku bo ostatnie dni są dość aktywne u mnie. Muszę trochę przystopować w końcu 😅
Mój mąż ogólnie jest wcześniakiem. Miał się urodzić na początku maja, urodził się 27 marca (wtedy to był poniedziałek Wielkanocny). Zastanawiam się czy nasz synek nie pójdzie w ślady taty i nie urodzi się w święta 😅
Miska, ja też ostatnio myślałam o Gabs. Niewiele z nas tutaj zostało aktywnych po dodatnim teście i pamięta się o każdej. Miejmy nadzieję, że u niej wszystko dobrze 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari, ja mam na pewno zwiększoną ilość wydzieliny choć na ostatniej wizycie gin powiedział że to może być jakaś lekka infekcja i mam globulki. Wzielam jedna i już czuję że jest lepiej więc to może rzeczywiście to.
Ja jestem niesamowicie ciekawa tych skurczy, kiedy to się zacznie, jak będzie wyglądało 😅 można byłoby powiedzieć, że ze mnie masochistka, ale czekam na ten poród bardzo bardzo. Jakoś ten ostatek mi się strasznie dłuży.
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
W sumie teraz pomyślałam, że w badaniu moczu wyszły mi pojedyncze bakterie i coś może być na rzeczy. Moja siostra też mi wczoraj pisała, że ona właśnie na tym samym etapie miała mega dużo śluzu i na spokojnie trzeba do tego podejść (urodziła dwójkę dzieci w termin, a trzecie nawet kilka dni później 😅).
PoprostuM - jesteś wyjątkowa. Większość kobiet się boi skurczy zwłaszcza przy pierwszym porodzie, a Ty to widzę chodzący hardcore 😂 mi teraz mega czas przyspieszył. Wczoraj zapisałam się na ostatnie 3tyg zajęć w szkole rodzenia i uprzedziłam położną kiedy idę do szpitala. Jutro bezapelacyjnie pakuje torbę do szpitala na tip top. Dzisiaj w nocy jak się obudziłam do WC nie mogłam wstać taki miałam twardy brzuch. Boleśnie twardy. Aż mnie zastanawia czy to był jakiś skurcz bo okropnie nieprzyjemne to było.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari nie strasznie mnie tymi wczesniakami😂 na szcZęście z moim charakterem jest tak ze ja wg nie mysle o tym zlym tylko mysle zea jakos to bedzie nie ma co sie martwic... uf.
Ale na szczescie juz u ciebie jesli by poszedl w slady taty to jednak nie taki wczesniak na scale szczescie. ❤❤❤❤❤
PoprostuM haha ja tak samo czekam jak i ty. I sie wg nie bojem tym bardziej ze wiem co mnie czeka i wiem ze o tych bolach zapomina sie szybko. Ja naprawde nie pamietam juz jak to boli. Boli jak cholera ale to czlowiek zapomina tak szybko ze nie wyobrazasz sobie mialam krzyzowe aleee czekam z utesknieniem haha jedynie boje sie naciecia krocza lub pęknięcia to mnie przeraza a reszta to pikus hehe
Mam nadzirje rowniez ze u Gabs jest dobrze wszystko szkoda ze jednak zostala nas garstka ale dobre i to23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Tari wrote:Jakbyś urodziła Izi 11.04 to w sumie do świąt z dzieckiem w domu. Całkiem fajnie myślę ☺
U mnie w ogóle w kwietniu jest ogrom urodzin: siostra, tata, teściowa i na dobitkę będzie jeszcze synek 😅
Ja jestem od 5.40 dziś na nogach. Zrobiłam badania bo wizyta we wtorek. Jak sobie podliczyłam ile w tym miesiącu idzie na lekarza, ktg, badania, szczepionka + witaminy i inne leki to tysiąc zł stuknie. Tak hardkorowego miesiąca w ciąży nie było i tym lepiej, że zaraz koniec. Dziś kobieta na pobraniu mówiła, że moja żyła już zmęczona jest tymi regularnymi pobraniami krwi i widzi to na pierwszy rzut oka 🤔 chętnie sobie zrobię przerwę w tym ciągłym chodzeniu do lekarza i badaniach 😅
Tari, a jeszcze trafi sie taki co powie, ze przeciez ciaza to nie choroba -
Tari wrote:Właśnie ja od wielu wizyt mało wydawałam na badania krwi. Mocz i tsh zawsze, czasem tylko morfologia jeszcze i to tam pikuś cenowo. Ale serio.. Nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży na NFZ. Jak czytam (zazwyczaj nie na tym forum) że kobiety nie zawsze mają USG na wizycie albo nie mogą się doprosić o wydrukowanie zdjęcia dziecka. Ja normalnie co wizytę z pendrivem chodzę. Lekarz mi nagrywa filmiki, zdjęcia (które też drukuje i raz na jednej wydrukował aż 7 😅). Bez dobrej opieki w ciąży bym chyba zwariowała.
Miska, ja w ogóle w tym roku nie zwracam uwagi na Wielkanoc za bardzo (chociaż jestem osobą wierząca więc to nie tylko komercja dla mnie). W sensie ja dzień po świętach idę do szpitala i wiem, że będę tylko cały czas o tym myśleć. W niedzielę Wielkanocną pewnie pojedziemy na cały dzień do siostry, a poniedziałek zamierzamy spędzić sami z mężem jako ostatni dzień tylko we dwoje ☺co nie zmienia faktu, że paczki z słodyczami dla dzieci muszę mieć (mam siostrzenice i 3 siostrzeńców) bo nie da się tego obejść haha 😁
A własna wędzarnia zwłaszcza jak ktoś się pasjonuje tym to extra! Mój szwagier ma od jakiś 2 lat. Kiełbasy które robi są mega bo bez tłuszczu, chrząstek itp. Najlepsza jaką jadłam i oczywiście z sprawdzonego mięsa. Więc szykują Wam się smaczne święta 😄
Tari to super, ze tak masz,bo moj lekarz niby prywatnie, a jak z dwa razy poprosilam go o jakies zdjecie mlodego to mnie zbyl, ze najpierw trzeba sprawdzic to co najwazniejsze, a na koncu usg, ze maly sie odkrecil juz tak, ze sie nie da 😅 Widac bylo, ze takie prosby Mu nie pasuja. USG robi dokladnie i dobrze, ale nigdy bym Go nie polecila na lekarza do pierwszej ciazy. No ale juz finish wiec sie z Nim niebawem na szczescie pozegnam 😅 -
Malina1985 wrote:Dziewczyny,ja dzis 34+0 i juz mam te skurcze. Byly delikatniejsze, teraz to stawianie brzucha coraz czestsze, a dzis neczylam sie bardzo z brzuchem i bolem w pachwinach. Nie wiem czy dotrwam do 8 maja 😅
No to dosc szybko ale moze tylko przepiwiadające, oby tylko to. A może narobilas sie nachodzilas czy cos ? wytrwaj chociaz do konca kwietnia. Chociaz jak dzidzi bedzie sie spieszyc to nie zatrzyma sie.....hehe
Ja troche zwolnilam bo latalam powiem wam i zauwazylam ze przy tym brzuch sie spina bardzo na poczatku mysle no maly sie wypina pewnie i tyle ale tak z czasem ogarnelam ze to nie chodzi o to ze maly ale brzuch sam sie strasznie spina, z corka tego nie mialam i ogolnie nie wiedziałam jak to jest kiedy ten brzuch sie spina tak jak czasem kobietki opisują, stwierdziłam ze nie warto. Jeszcze duzo czasu więc troche zwolniłam tez nie ma co latac pokazywac niewiadomo co bo pozniej czlowiek placze
Malina mam nadzieje ze u Ciebie to jednak nic takiego kochana bo jeszcze do 8 maja troszkę aby do ostatniego tyg kwietnia chociaz pochodzic. ❤❤❤ jak cos to dawaj znac nam tutaj koniecznie bo tez Cie malo tu23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Malina, może skonsultuj to z lekarzem co? Bo to dość szybko na skurcze przepowiadające.. Może powinnaś mieć zrobione ktg by ocenić intensywność tych skurczy. Dbaj o siebie i dużo odpoczywaj!
Ja dziś za to mam ochotę zwyzywać Olka. Przesunął się jakoś dziwnie i cały czas jest jakby wypięty przez co brzuch mam bardzo twardy. Po prostu mnie to boli jak teraz leży i nie mogę sobie w żaden sposób z tym poradzić.. Do tego dziś gości mieliśmy i się nieźle nalatałam. Jutro zamierzam większość czasu przeleżeć 😅
Miska, mi właśnie takie spinanie się brzucha dało znać że już czas przestać pracować i więcej odpoczywać. Więc słuchaj organizmu ☺15.04.2022 Aleksander 🥰 -
We wtorek bede miec wizytę i zobacze co i jak. Rzeczywiscie troche wczesniej , ale powiem Wam, ze i tak sie cieszę jak patrze, ze jeestesmy w tym momencie Bo juz teraz to nawet jakby porod byl ciut szybciej to nasze maluchy o wiele lepiej poradza sobie
Malo ostatnio sie udzielam, niestety spię duzo jakos w dzien😅 To silniejsze ode mnie. A jak troche energii wiecej to nadrabiam tematy w domu.
Zlecial ten czas bardzo szybko odkad przezywalysmy usg I trymestru 😅, patrze, ze czesc z nas juz "kwietniowa" przeciez, a to juz za pasem. Najblizsze tygodnie beda szalone 🤣
-
Malina, ja też mam jutro wizytę i czekam niecierpliwie. Brzuch nadal twardy przez co noc ciężka bo mnie bolał przy każdym ruchu. Dodatkowo Aleksander coś mało się rusza od wczoraj. Zaczynam się martwić i chyba mnie coś łapie. Spałam w nocy 10h a jestem wykończona, głowa boli i gardło lekko czuje. Tak się cieszyłam, że długo byłam zdrowa i klops 😅
Ja już mam wrażenie, że I trymestr to wspomnienie sprzed lat 😂 dziś mi się śniło, że zaczęło mi mleko ciec z piersi ale nie.. Nic. Od razu sprawdziłam. Te sny są coraz bardziej realne i nakręcone na poród, dziecko, szpital.. 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Malina, ja też mam jutro wizytę i czekam niecierpliwie. Brzuch nadal twardy przez co noc ciężka bo mnie bolał przy każdym ruchu. Dodatkowo Aleksander coś mało się rusza od wczoraj. Zaczynam się martwić i chyba mnie coś łapie. Spałam w nocy 10h a jestem wykończona, głowa boli i gardło lekko czuje. Tak się cieszyłam, że długo byłam zdrowa i klops 😅
Ja już mam wrażenie, że I trymestr to wspomnienie sprzed lat 😂 dziś mi się śniło, że zaczęło mi mleko ciec z piersi ale nie.. Nic. Od razu sprawdziłam. Te sny są coraz bardziej realne i nakręcone na poród, dziecko, szpital.. 😅23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Potwierdzam, że moja też spokojniejsza dzisiaj i też czuje w gardle jakby mnie coś miało przyatakować 😅 dodatkowo jest mi tak gorąco, że masakra. Mąż mówi, że nie da się obok mnie leżeć, bo ogrzewam cały pokój :pTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM - ja też tak mam ostatnio, że mi wiecznie za ciepło. Mąż w bluzie w domu, a ja okna otwieram bo przecież jest taaak ciepło 😅
Ale dziś mam fatalny dzień. Brzuch mam prawie cały czas spięty nie ważne co robię. Chwilę temu zbiłam talerz i jak się nachyliłam by pozbierać kawałki to myslałam, że z bólu brzucha nie wstane..
Jakiś taki ciężki ten dzień pod względem fizycznym ale i psychicznym. Mąż właśnie wyszedł do pracy więc już całe popołudnie sama. Chyba nawet pozwolę sobie na drzemkę jeśli mnie najdzie zmęczenie by jakoś przepękać gorszy dzień 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰