Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari! Koniecznie odpocznij. Ja mam teraz właśnie tak, że jednego dnia nie czuję jakbym była w ciazy, a drugiego jakby mi miało dziecko zaraz wyskoczyć taki mam ucisk w dole. Wtedy chodzę jak potłuczona. Kocyk, dobra książka albo serial i drzemka ❤

Teraz to już ten brzuch się będzie szykował na ważny dzień, więc to może nie aż tak zły objaw. Ja np. podpytam gina o magnez bo cały czas biorę 3 magne b6 forte i nie chce żeby mi to czegos nie opóźniło. Brzuch się spina, ale bardzo rzadko tak żebym to mogła zauważyć.

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Tari! Koniecznie odpocznij. Ja mam teraz właśnie tak, że jednego dnia nie czuję jakbym była w ciazy, a drugiego jakby mi miało dziecko zaraz wyskoczyć taki mam ucisk w dole. Wtedy chodzę jak potłuczona. Kocyk, dobra książka albo serial i drzemka ❤

Teraz to już ten brzuch się będzie szykował na ważny dzień, więc to może nie aż tak zły objaw. Ja np. podpytam gina o magnez bo cały czas biorę 3 magne b6 forte i nie chce żeby mi to czegos nie opóźniło. Brzuch się spina, ale bardzo rzadko tak żebym to mogła zauważyć.

Mi od 36 tygodnia kazała moja gin odstawić całkiem magnez żeby właśnie dać szyjce się skracać i pracować macicy więc zapytaj czy właśnie do kiedy brać.

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Izi, czyli miałam nosa do tego magnezu. Teraz to już na 100% będę pamiętać, żeby zapytać. Dziękuję:*

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też biorę magnez 2x2 dziennie, zapytam lekarza jutro czy przestać brać chociaż skoro czeka mnie cc to nie wiem czy to ma sens. Dobrze, że o tym wspomniałyście 🙂

Ja.. Może to zabrzmi dziwnie ale poszłam dziś w puzzle. Takie moje hobby z czasów dzieciństwa. Dostałam wczoraj od siostry nowe z pięknej serii Disneya i jak usiadłam wczoraj na chwilę tak wlasnie skończyłam cały tysiąc 😅 nie mogłam się oderwać. Dobrze mi to zrobiło takie wyciszenie ☺

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie widzę, że z tym magnezem to są różne szkoły jedni każą odstawić a inni nie

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari odpoczywaj! U wszystkich dzis slaby dzien widze.....duzo ludzi narzeka moze cisnienie albo przesilenie wiosenne. 😭😭u corki cukry kosmos za to 😠
    U mnie tez cos sie brzuch spinal i bolal jak na miesiaczke wiec pol dnia spalam 😂😂 corke odebralam jak sie polozylysmy tak do 17 spalysmy 🙈 nie wiem co w nocy bede robic....eh.

Z magnezem napewno wiem ze trzeba odstawic jeśli jest planowany naturalny poród.....to wtedy juz tak od 36tyg zalecają ale przy CC nie robi to wielkiej roznicy, czesto slysze ze kobiety biorą wtedy normalnie do konca, wiecie zapobiegawczo aby wczesniej sie nic nie zaczelo. Aby dotrwac do terminu CC bo skoro i tak mają juz wyznaczony l, czesto widze ze tak kobietki na tej grupie ciążowe u mnie na fb piszą bo dużo pytan o ten magnez jest ostatnio ale wiecie jak jest. Co lekarz to inne zalecenia :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Izi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miska u moich dwóch koleżanek ich ginekolodzy nie kazali im odstawiać magnezu przy planowanym SN nawet w 39 czy 40 Tc i widzę, że są jakby różne szkoły... Moja mi kazała i odstawilam ale szwagierka też brała aż do porodu w obu ciążach gdzie obie też miała planowane SN. Także w tym temacie co lekarz to inne zdanie chyba.

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną bardzo kiepska noc. Mąż mi cały czas chrapał, milion razy wstawałam do WC i brzuch twardy. Do tego pogoda za oknem się zepsuła i jest szaro-buro, nie napawa to optymizmem. Mam jakiś spadek nastroju kurcze i wybaczcie moje marudzenie 😅

Na 12:30 mam wizytę. Za równe 3 tygodnie mam iść do szpitala. Dziś będę błagać lekarza o termin cesarki na 20.04 zamiast 22.04. Trzymajcie kciuki by się zgodził! Bo jak nie to chyba będę robić wszystko by się samo wcześniej zaczęło. Wczoraj dokończyłam pakowanie torby do szpitala, muszę tylko jakieś przekąski sobie dorzucić. W moim szpitalu nic nie zmienili w sprawie zasad covidowych, nadal brak odwiedzin (co też nie poprawia mi humoru).

Mam nadzieję, że zobaczenie dzisiaj Aleksandra poprawi mi nastrój ☺

PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari, jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki ❤ czekam na info, że udało się przełożyć datę cc i nie przyjmuje innej opcji do wiadomości :D

A marudzeniem się nie przejmuj, też mam jakiś spadek. Może to po prostu 3 trymestr 😅

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje, że jestem po wizycie już wygodnie w domu na kanapie. Więc tak:

W ktg 0 skurczy. Olek waży 2845 gram i lekarz przewiduje, że urodzi się ok 3600-3700 (jakbym miała do terminu czekać to pewnie by 4kg przekroczył). Moja szyjka rekord bo ma 4cm i zamknięta całkowicie. Dziś pobrany miałam wymaz na GBS, wynik za ok 5 dni i to już ostatnie badanie potrzebne do szpitala. Synek leżał wtulony twarzą w ścianę macicy i ja tam dziś prawie nic nie widziałam. Na szczęście okaz zdrowia i moja cukrzyca pod kontrolą 🥰

I na tym tyle dobrych wiadomości. 19.04 przyjęcie do szpitala i cięcie 22.04 zostaje niestety. Lekarz mi nie dał szans na marzenie o terminie wcześniejszego cięcia. Prawie się tam popłakałam w gabinecie, serio. Jestem tak zdołowana tym, że szok.. Gdy wybije 37+0 mam przestać brać magnez. Biorąc jednak pod uwagę obecny mój stan nie zapowiada się na wcześniejszy poród niż 22.04. Zostało mi równe 3 tyg w domu i mam ochotę płakać. Ja wiem, że to bezsens.. Powinnam się cieszyć, że synek zdrowy i wszystko jest dobrze. Mój szpital nie znosi obostrzeń, cały czas brak odwiedzin. Jednym słowem: dzisiaj pozwalam sobie na przysłowiową załamke. Od jutra postaram się patrzeć na sprawę w nieco jaśniejszych barwach.

Za tydzień ktg, za 2 tyg ostatnia wizyta, za 3 tyg szpital.
    Mam nadzieję, że moment w którym przytule synka zapomnę o tych wszystkich negatywnych emocjach przed 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Izi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari każdy potrzebuje takiego dnia..
    Dobrze, że macie wszystko pod kontrolą i ustalone, termin piękny, może będziesz przede mną z dzidziusiem na rękach jeszcze 😊
    A w ciągu tych 3 tygodni kto wie czy w szpitalu zasady się nie zmienia jeszcze. Wierzę, że zniosą chociaż częściowo obostrzenia u Ciebie.
    Odpocznij i jak dasz radę zdrzemnij się to Ci dobrze zrobi

Tari lubi tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari super wieści co do Olusia 🥰

Rozumiem Twoje rozczarowanie co do terminu cc, musisz to przetrawić. Już tak niewiele zostało 🥰 skoro lekarz nieugięty to wie co robi, pozostaje mu tylko zaufać w tym temacie.

Odpocznij dzisiaj i pozwól sobie na te wszystkie emocje :*

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari kochana nie wiem co powiedzieć jak Cie pocieszyc bo jednak szkoda ze nie udało się. Ale kurcze jednak mimo wszysyko dostrzeż w tym jakies plusy :) spędź spokojnie święta w domku z mężem....we dwoje, cieszcie sie sobą. A swieta to takie dni kiedy mozecie sobie pozwolic na to zeby uwalic sie lezec i cieszyc sie sobą nie robić nic..... :) a te kilka dni kiedy chcialabys miec cc do planowanego terminu przez lekarza naprawde Ci zleci :) najwazniejsze ze Olus zdrowy 😘
    Trzeba sobie czasem pozwolic na gorsze dni bo sama dzisiaj i wczoraj taki mialam...len, jakas niechec nerwy jakies dziwne aleeee....sloneczko wyszło trzeba cieszyć sie ostatnimi chwilami kiedy mozna troche poleniuchowac bezkarnie :) lekarz napewno wie co robi kochana, pociesz sie tym że my te które czekamy na porod SN nie wiemy kiedy co i jak sie zacznie i tak naprawde możemy tydzien albo więcej przechodzic jak te sloniki😂😆
    Z córką przechodzilam tydzień więc czy i teraz tak nie będzie a ze chcemy porod naturalny nie ma rady :) co by sie nie robilo nie przyspieszysz :) jednej pomoze latanie mycie okien a innej nie :) tak bylo w moim przypadku. Czeste seksy, sprzatanie latanie przysiady, nie pomoglo nic. Gdyby nie wywolali niewiadomo czy wiecej bym nie przenosiła 👏😂
    Takze tym sie pocieszaj ze chocuaz Ty znasz termin wiesz na kiedy sie szykowac na kiedy byc gotowym kiedy zobaczysz bobaska a my jednak w ciemno, jak w rosyjskiej ruletce. 😂 może chociaz to Ci poprawi troszkę humor kochana bo jakby nie patrzeć- zobaczysz juz za 3 tygodnie malucha ❤❤ wkoncu przytulisz i napewno zapomnisz o tych wszystkich zlych wspomnieniach, nerwach zmartwieniach :) jestesmy z Tobą i mocno tulimy. 😘😘 jak trzeba poplacz sobie, bo to czasem jest potrzebne 😍😍 wiemy o tym :) buziaki dla Ciebie. :*
    Izi a jak u Ciebie sytuacja ? Jak bobas ? Jak brzuszek ? Wszystko dobrze ?

Tari lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Tari Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie 🥰😘 powiem Wam, że aż mi się głupio zrobiło na to moje narzekanie. Trzy dodatkowe dni w szpitalu to nic przy tym jak wiele kobiet nie może zajść w ciążę albo tracą dziecko...Trochę mnie przeraża leżenie z cukrzyca ciążową gdzie wiadomo jedzenie w szpitalu nie jest najlepsze, a jeśli mąż nie będzie mógł mnie odwiedzać to może być dodatkowe utrudnienie. Ale dla dziecka przecież trzeba dać radę! Wyciszyłam się w domu, odpoczęłam i chyba największy kryzys minął ☺

Miska i masz rację - nie wyobrażam sobie przenosić ciążę. Moja siostra miała tak z trzecim synem i męczyła się okrutnie a robiła wszystko by urodzić wcześniej. Widać, że poszłabym w jej ślady gdyby nie bezwzględne wskazania do cc. 😅

Właśnie, jak Wy się czujecie? Któraś ma niedługo wizytę? 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari, pamiętam jak dwa razy leżałam w szpitalu i dwa razy dostałam info ze jednak nie wyjdę konkretnego dnia tylko dzień później. Za każdym razem wpadałam w straszna histerie. Szpital źle działa na człowieka, nie miej żadnych wyrzutów, że tak to czujesz :*

Ja melduje, że dziś się zaszczepiłam na krztusiec i trafiłam na super pielęgniarkę :)

Jutro mam wizytę, ale tylko wymaz, a za tydzień już normalna wizyta- będę wtedy w 37 tygodniu 😳

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM - czyli masz jak ja. Gdy się obudziłam po operacji mięśniaka i doszło do mnie, że mnie cięli całą.. Płakałam kolejne 1,5 dnia. Myślałam, że się psychicznie po tym nie podniosę. 11 miesięcy później zaszłam w ciążę i zaraz poród. Szok 🤩

Nie masz żadnych objawów ubocznych? Mnie ręka lekko bolała i to dopiero po dwóch dniach. Cieszę się, że się licznie szczepimy tutaj ☺ mnie dziś pochwalił lekarz, że mam to za sobą.

To duża szansa, że to będzie Twoja ostatnia wizyta 😄

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 29 marca 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekko tylko czuję miejsce wkłucia, ale babeczka wpuszczała mi szczepionkę jak najwolniej się da, żeby mnie nie bolało 🥰 więc ten mięsień nie jest jakiś mocno naruszony.

Ja się dzisiaj śmiałam, że tyle lat byłam bliższa medycynie alternatywnej, uciekałam przed lekarzami itd, a w ciąży przyjęłam antybiotyk i się szczepiłam 😅 bądź co bądź mam wrażenie, że moje niedoleczone zatoki i wieczne problemy z nimi biorą się właśnie z niedokładnego przeleczenia kiedyś i nie brania zapisanych antybiotyków 😁

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie 🥰😘 powiem Wam, że aż mi się głupio zrobiło na to moje narzekanie. Trzy dodatkowe dni w szpitalu to nic przy tym jak wiele kobiet nie może zajść w ciążę albo tracą dziecko...Trochę mnie przeraża leżenie z cukrzyca ciążową gdzie wiadomo jedzenie w szpitalu nie jest najlepsze, a jeśli mąż nie będzie mógł mnie odwiedzać to może być dodatkowe utrudnienie. Ale dla dziecka przecież trzeba dać radę! Wyciszyłam się w domu, odpoczęłam i chyba największy kryzys minął ☺

Miska i masz rację - nie wyobrażam sobie przenosić ciążę. Moja siostra miała tak z trzecim synem i męczyła się okrutnie a robiła wszystko by urodzić wcześniej. Widać, że poszłabym w jej ślady gdyby nie bezwzględne wskazania do cc. 😅

Właśnie, jak Wy się czujecie? Któraś ma niedługo wizytę? 🙂

Tari 22.04.22 ładna data na przyjscie na swiat :D

• Tari Autorytet

Wysłany: 30 marca 2022, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina, też to zauważyłam wcześniej 😅 łatwo będzie zapamiętać.

PoprostuM - wiadomo, trzeba z ostrożnością podchodzić do lekarzy którzy uwielbiają przepisywać właśnie antybiotyki na wszystko ale po coś tą medycynę mamy. Grunt byś czuła się dobrze z swoimi wyborami 🙂

Mam wrażenie, że zaczynam puchnąć. Nie za wcześnie na to? Też tak macie? Bo poza tym prócz wielkiego brzucha to odpukać jest ok 😅

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2022, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to czasami mam tak ze jednego dnia kg wiecej, drugiego mniej. Chyba woda tez sie zatrzymuje

Moj Nikuś juz 2200-2300 g-niestety nie lubi byc podgladany i ciezko go pomierzyc zawsze ;) Wszystko ok, ale mam rozterki bo nastawilam sie na porod w konkretnym szpitalu, a moj lekarz z kolei chcialby zebym rodzila u Niego , bo szpital ma 3 stopien referencyjnosci 😅 Ze niby ok, ale mam to RZS, na sterydach caly czas, to zeby dmuchac na zimne. I calkiem nie wiem co robic.... Tutaj mam blisko, oddzial ma 2 stopien, jest polozna, ktora znam. I torbe mam spakowana pod ten szpital 😅

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ