W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie dziś jestem po krótkim spacerze i zdecydowanie czuć wiosnę 🥰 choć mój poziom zmęczenia jest tak duży że jakby mi ktoś pozwolił się położyć na chodniku to bym się położyła i zasnęła 😅
Miska, pandemia ciągnęłaby się latami w mediach i rzeczywiscie wojna spowodowała brak rozmow o tym. Jednak już od ponad miesiąca coraz więcej krajów znosi obostrzenia, więc czas i na Polskę. Wariant się zrobił mniej groźny, u mojego gina co trzecia ciężarna przeszła covid. Myślę, że to nie kwestia wojny, a właśnie brak medialnego szumu. Czytałam gdzieś niestety, że społeczeństwo ukraińskie w ogóle jest mało wyszczepione jeśli chodzi o różne choroby więc nie wiemy jak to będzie za miesiąc, dwa. Nie ma co jednak o tym myśleć
Gratuluję lozeczka!!! Super opcja się trafiła my kupiliśmy nowe i czeka na złożenie, może w weekend mąż się tym zajmie:D a ja poprasuje ubranka i przygotuje torbę szpitalnąTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Ja dziś dość dużo miałam jeżdżenia autem co ogólnie bardzo lubię ale po dziś wymiękam. Czuje, że już nie ta sama koncentracja na drodze zwłaszcza, że Olek lubi mnie kopać jak prowadzę 😅 więc jestem ekstremalnie zmęczona ale przynajmniej kilka spraw załatwionych.
Tak, dużo się mówi o niskim poziomie wyszczepialności wśród Ukraińców dlatego też się obawiam, że u nas nie zniosą wszystkiego tak od razu od kwietnia. Mnóstwo uchodźców przyjeżdża do nas z covidem niestety jakby mało było im problemów.. Ja ogólnie przyznam, że śledzę dużo mniej co się dzieje na Ukrainie. Jak tylko widzę zdjęcia/filmiki z udziałem dzieci to zaczynam w sekundę płakać i to tak, że tchu brak. Podejrzewam, że robotę robią jakieś nowe hormony ciążowe..
Mój mąż teraz w pracy ma ciężkie dwa tygodnie i robi po 12h i w tym tyg tylko niedzielę będzie miał wolną. Siedzę całe popołudnie sama i na głowę już dostaje. Jak już myślałam aby odwiedzić chociażby siostry to tam ktoś akurat jest teraz chory. Dużo czytam. Sprzątać już za bardzo nie ma co. Marudzę strasznie a potem będzie mi brakować tego czasu na "nic nie robienie" 🤣15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari jeszcze bedzie czas ze narzekac bedziesz ba nic nie robienie sama wiem 😂 na poczatku wiadomo ale teraz mloda odchowana odkad do przedszkola poszla czesto narzekalam więc kochana nie martw sie jeszcze odpoczniemy 😂😂😂 hehe
Aby odchowac takie male kochane cudo
O tym szczepieniu tez duzo slyszalam duzo mówią o tym ze u nich nisko ogólnie......ale no cóż. Musimy z tym zaczac żyć jak z kazdym innym wirusem
U nas jelitowka wkontakt szkole ale mloda odpukac chodzila, nie zlapala na szczescir 🙏🙏
Dzis mala wycieczka do szkoly muzycznej, muzeum, zwiedzanie miasta z przewodnikiem, ze szkoły nalazilam sie i w sumie jako opiekun pojechalam i z tymi dziecmi co sie nagadalam nakrzyczalam ze wrocilam do domu a kanapa pierwsze co 😂😂🙏
A jutro jedziemy wozek patrzec udalo sie znalezc w bobolandzie na outlecie jest kinderkraft ten prime szary ciemny za 1100 więc sie napalilam bo patrzylam na niego ogolnie i tego bebetto wiec zrobimy sobie wycieczke, może pojedziemy nad morze bo juz bedzie tylko z 80km....stary ma urlop trzeba troche wykorzystac go póki jest bo pozniej pojedzie i znów od pon do pt same, w weekend jak to na wsi ciagle jest cos do roboty kolo domu, w domu a i wedzarnie ma stawiac do świąt wiec znow nie będzie czasu na spedzanie jakoś razem czasu
Ostatnio mialam dosyc mocne bole w brzuchu a dzis czuje kopniaki pod mostkiem i sie zastanawiam czy mlody sie nie przekrecil juz, 7 kwietnia wizyta wiec sie okaze czy sie przekrecil czy nadal dobrze mu w poprzek 😂😂😂😂23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Dziewczyny, na liczniku prawie skończony 35 tydzień, a moja torba szpitalna leży i kwiczy 😅 wczoraj byłam na zakupach z mężem i jak zobaczył jak ledwo chodzę to wręcz kazał mi się spakować jak najszybciej do tego szpitala czuje jak mi się rozchodzą kości tam na dole, a pół nocy nie śpię bo nie mogę znaleźć wygodniej pozycji 😆 czy tylko ja już wkraczam w etap wyczekiwania i stękania??
Za tydzień szczepię się na krztusiec tylko muszę się umówić, a w tym tygodniu poprasuje rzeczy i w końcu mam nadzieję spakuję torbę do szpitala
Wam słoneczko też dodaje powera? Jeśli nie fizycznego ze względu na końcówkę ciąży to chociaż psychicznego? 🌞Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Miska, jestem pełna podziwu że pojechałaś na wycieczkę jako opiekun. Nie dość, że w ciąży już dość dalekiej to jeszcze tyle dzieci do ogarniania 😅 korzystajcie póki mąż w domu, a pogoda taka cudowna. Nie wiem jak u Was ale u mnie dziś ma być 16 stp 🥰
PoprostuM - już czas najwyższy ogarnąć torbę. Ja niby mam tak w 70% ogarniętą ale jakby się nagle zaczęła jakaś akcja to nie dałabym rady dopakować reszty w 5 min. Zabieram się za to już długo.. I obiecałam sobie, że do kolejnej wizyty u lekarza (29.03) spakuje resztę, o! Najlepiej wyznacz sobie jakiś deadline ☺ ja w nocy śpię twardo akurat bo za dnia nie pozwalam sobie na drzemki ale też czasem postękam jak mi ciężko. Najgorsze dla mnie jest golenie się bo nic przez brzuch nie widzę 🤣
Uwielbiam tą pogodę. Jest idealna jak dla mnie! Ale przyznaje, że dużo mniej wychodzę na spacery. W sobotę spędziłam kilka h z siostrzeńcami na zabawie i w nd nie mogłam się ruszać. Z bólu krocza aż miałam łzy w oczach jak musiałam iść do WC. Dodatkowo blizna po operacji mnie boli więc wchodzę w tryb oszczędzania siebie. W nd mąż ma urodziny i zaprosiłam rodzinę na torta, którego dziś dla ułatwienia zamówiłam 😅 to już ostatnia imprezka jaką robię przed porodem i nie wiem czy dam radę.. 😂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM u mnie dopiero 27tc a juz stekam wiec i tak super sie trzymasz !!!
U mnie znow watroba dala sie we znaki. Młody już znow uciska wiec zwolnilam 😂😂😂😂
Pogoda cudowna rowniez mam powera, dzis sadzilam bratki. 😍😍
Tari ja ci powiem pojechalam ze wzgledu ze i tak musialam z corka, ona ma cukrzyce wiec dla swojego spokoju na kazda wycieczke jezdze ale to meczace 😂😂 dzieci wykanczaja haha
PoprostuM lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Kupilismy dziś wózek camarelo sevilla udało się kupić nowy w bobolandzie za 1100 bo wyprzedaż jakaś bo stal na sklepie ale grał jakichkolwiek wad lepszy niz kinderkraft bo ten płynie normalnie wiec jestem zadowolona, i gwarancja 2 lata , jasniutki szary 😍 taki jak chciałem wiec kolejny większy zakup mamy👏👏
PoprostuM lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, gratuluję. Idziesz jak burza z tymi zakupami. Zerknęłam sobie w google i śliczny ten wózek 🙂
Ja dziś o 5.30 się obudziłam i już nie mogłam zasnąć. Mąż wrócił z pracy po nocce i razem z nim się położyłam o 7 i wstałam przed 10 😅 i cały dzień rozwalony, nadal w koszuli nocnej a za oknem taka cudowna pogoda.
Aleksander wczoraj miałam wrażenie, że ruszał się non stop. Ma takie dni gdzie jest aktywny za trzech i potem żebra na koniec mnie bolą 😅
Pomyśleć, że niedługo będziemy z wózkami na spacery wychodzić 😍15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Miska, gratuluję. Idziesz jak burza z tymi zakupami. Zerknęłam sobie w google i śliczny ten wózek 🙂
Ja dziś o 5.30 się obudziłam i już nie mogłam zasnąć. Mąż wrócił z pracy po nocce i razem z nim się położyłam o 7 i wstałam przed 10 😅 i cały dzień rozwalony, nadal w koszuli nocnej a za oknem taka cudowna pogoda.
Aleksander wczoraj miałam wrażenie, że ruszał się non stop. Ma takie dni gdzie jest aktywny za trzech i potem żebra na koniec mnie bolą 😅
Pomyśleć, że niedługo będziemy z wózkami na spacery wychodzić 😍
Kochana ja mam czasem jak ty.....yylko jak ja sie obudze o 3 tak po spaniu do 5 czasem do 6...poloze sie usne na pol godz i wstaje bo mloda do przedszkola budze o 7 noce sa tragiczne u mnie....b.malo snu potrzebuje jak wczesniej spalam dniami i nocami😂
Widze ze Nasze Chlopaki podobnie.. mój maly ma dni ze tak buszuje a pozniej kilka dni takiego spokoju ze zaczynam sie martwic bo nie czuc ani jednego kopniaka 😂😂
Taki specyficzny rytm haha
A stary poczul ostatnio takiego konoretnego kopniaka pierwszy raz to taki uhahany jak nie wiem 😂 bylam co ostatnio na koncercie w szkole muzycznej z tymi dzieci, maly uslyszal tylko fortepian to czulam takie buszowanie, kopniaki pod mostkiem i to tak silne jak nie wiem 😂 a smialam sie ze palce dlugie na usg organista bedzie 😉😁😁😁 hehhe
Pogoda u nas piekna również, powera mega dostalam23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Ja się mega cieszę, że ogarnęłam wyprawke całą dość szybko. Teraz nie miałabym siły na to mówiąc wprost. I odpoczywam od tych "dziecięcych" spraw zanim będą potrzebne 😅 więc dobrze Miska, że masz powera i ogarniasz teraz póki siły są ☺
Dziś sobie założyłam, że pojadę do galerii handlowej na małe zakupy. Mężowi jakiś prezent na urodziny wypada kupić i dzieciom z rodziny chce już paczki na Wielkanoc zrobić z słodyczami. Już czuje ten ból krocza wieczorem po takiej aktywności. 😅
Jutro na badania krwi i aż się boję ile wydam bo lekarz dużo tego zlecił. Powtórka niektórych badań, które robiło się w I trymestrze. Do tego we wtorek na wizycie będzie pobierać wymaz na ten GBS.. I już cały pakiet badań do porodu będzie gotowy. Szok 🤭15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Ja się mega cieszę, że ogarnęłam wyprawke całą dość szybko. Teraz nie miałabym siły na to mówiąc wprost. I odpoczywam od tych "dziecięcych" spraw zanim będą potrzebne 😅 więc dobrze Miska, że masz powera i ogarniasz teraz póki siły są ☺
Dziś sobie założyłam, że pojadę do galerii handlowej na małe zakupy. Mężowi jakiś prezent na urodziny wypada kupić i dzieciom z rodziny chce już paczki na Wielkanoc zrobić z słodyczami. Już czuje ten ból krocza wieczorem po takiej aktywności. 😅
Jutro na badania krwi i aż się boję ile wydam bo lekarz dużo tego zlecił. Powtórka niektórych badań, które robiło się w I trymestrze. Do tego we wtorek na wizycie będzie pobierać wymaz na ten GBS.. I już cały pakiet badań do porodu będzie gotowy. Szok 🤭
Jak widze czasem posty na grupie ze dziewczyny distaly skierowanie na jakies badanie za ktore trzeba zaplacic i jak wykombinowac aby dostac je na nfz bo zazwyczaj tak maja bo chodza na nfz do gina to sie smieje wczesniej nie wyobrazalam sobie chodzi do gina prywatnie i cala ciaze ze bede prywatnie robic wyniki itp a teraz jakos dla mnie toto zupelna normalnosc jest 😂 juz przywyklam chyba haha
Dobrze ze wspomnialas o swietach bo one zaraz tuż tuż a ja nie mampomyslu ani co uprychcic upiec ani co kupic ani co dzieciom do paczek...nic kompletnie a to trzeba juz myśleć bo nim sie obejrze będzie wielkanoc a ja z ręką w nocniku😂
Ale jakos za tą wielkanoca nie specjalnie przepadam, nie ma tej atmosfery jakos powiem wam.
Ale maz tydzien urlopu ma wedzarnie stawia więc w tym roku bedziemy pierwszy raz wedzic swoje szyneczki boczusie 😂😱
Jedyna najlepsza rzecz na swieta, swoje wedzonki hah23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Właśnie ja od wielu wizyt mało wydawałam na badania krwi. Mocz i tsh zawsze, czasem tylko morfologia jeszcze i to tam pikuś cenowo. Ale serio.. Nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży na NFZ. Jak czytam (zazwyczaj nie na tym forum) że kobiety nie zawsze mają USG na wizycie albo nie mogą się doprosić o wydrukowanie zdjęcia dziecka. Ja normalnie co wizytę z pendrivem chodzę. Lekarz mi nagrywa filmiki, zdjęcia (które też drukuje i raz na jednej wydrukował aż 7 😅). Bez dobrej opieki w ciąży bym chyba zwariowała.
Miska, ja w ogóle w tym roku nie zwracam uwagi na Wielkanoc za bardzo (chociaż jestem osobą wierząca więc to nie tylko komercja dla mnie). W sensie ja dzień po świętach idę do szpitala i wiem, że będę tylko cały czas o tym myśleć. W niedzielę Wielkanocną pewnie pojedziemy na cały dzień do siostry, a poniedziałek zamierzamy spędzić sami z mężem jako ostatni dzień tylko we dwoje ☺co nie zmienia faktu, że paczki z słodyczami dla dzieci muszę mieć (mam siostrzenice i 3 siostrzeńców) bo nie da się tego obejść haha 😁
A własna wędzarnia zwłaszcza jak ktoś się pasjonuje tym to extra! Mój szwagier ma od jakiś 2 lat. Kiełbasy które robi są mega bo bez tłuszczu, chrząstek itp. Najlepsza jaką jadłam i oczywiście z sprawdzonego mięsa. Więc szykują Wam się smaczne święta 😄15.04.2022 Aleksander 🥰 -
To zależy od lekarza szwagierka ma ma NFZ babkę cud miód, która nawet prenatalne robi swoim pacjentom na NFZ bo zawsze "znajdzie" Jakieś wskazanie.
Co do pakowania ja też nie mogłam się zebrać aż mąż parę tyg temu wziął torby, rozłożył deske i żelazko i powiedział, że mam dość wszystko co potrzebuje to on wyprasuje i popakuje 😅
Dziś pół nocy nie spałam przez skurcze... Więc cieszę się, że jestem w miare spakowana i większość mam już ogarniętych spraw. W sumie od poniedziałku będę miała donoszoną 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 13:54
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
O kurcze, Izi.. Nie miałaś myśli, że to już to? Ale bym spanikowała pewnie 😅 lepiej się dopakuj by mąż nie panikował, że będzie musiał całość zrobić sam 😂
Masz teraz jakoś wizytę na dniach? Aż mi ciśnienie skoczyło, że zaraz tutaj możesz nam napisać o rozpakowaniu bo tzn, że niedługo moja kolej 🤣15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Przez chwilę miałam ale od razu stwierdziłam, że to za wcześnie i pewnie przepowiadające się zaczęły, modliłam się żeby usnąć bo wtedy wiaodmo, że to nie to jeszcze 😂
Dziś mam wizytę zobaczę czy coś się podziało z szyjką.
No już tuż tuż do tulenia naszych maluchów.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Moja siostra zawsze jak zaczynały się jakieś skurcze szła pod prysznic. Podobno to najlepsza metoda na sprawdzenie czy to skurcze przepowiadające czy już te właściwe. 🙂
Daj znać co na dzisiejszej wizycie lekarz powie. Trzymam kciuki byś donosiła maleństwo 🥰15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Woooow, Izi! Koniecznie daj nam znać jak po wizycie 😍 mnie dziś złapał chyba pierwszy taki skurcz, bo aż podskoczyłam z bólu, a u Ciebie w nocy tyle czasu. Ciekawe czy szyjka już się skróciła i może urodzisz troszkę wcześniej niż w 40 tyg.
ja właśnie siedzę u fryzjera, żeby dobrze się czuć na te końcówkę i sam poród. Ledwo siedzę już, ale czego się nie robi dla urody 😅Tari lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tak prysznic ale taki nie szynki tylko 20-30 minut powinien trwać ciepły, nospa i magnez, próba snu to powinno pomóc jeżeli to fałszywy alarm. I przy właściwych nie ma szans usnąć.
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Szyjka mięknie, zaczęła się skracać więc gin zadowolona. Nie zlecała mi już badań żadnych tylko mam przyjść za 2 tygodnie (2 i pół), odstawić magnez już. Powiedziała, że mała fika jak tygrysek w stumilowym lesie i nie dziwi się, że bałam się, że się obróciła przy takich ruchach (akurat była w moim odczuciu w miarę spokojna jak na nią) ale głowa w dół nadal ❤
Stuknęło 3kg właśnie.Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi, to już ładna waga i jak stuknie 37+0 to będzie tym bardziej bezpiecznie. Myślisz, że dotrwasz do kolejnej wizyty? Lekarka coś na ten temat mówiła/sugerowała?
Wychodzi na to, że masz dużą szanse być pierwszą wśród nas z bobasem w rękach a nie brzuchu ☺15.04.2022 Aleksander 🥰