W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Miska nie zostawiaj wszystkiego na koniec bo mąż rzeczywiście jeszcze zostanie z tym sam 😅 ale mi też ciężko było się zebrać ale nagle dostałam kopa i w jeden miesiąc w sumie ogarnęłam całą wyprawkę. Super, że czujesz się dobrze, szalej póki można ☺
Ja sobie zrobiłam konkretną listę co spakować do szpitala i wydrukowałam. Nie wszystko jestem w stanie już teraz spakować wiadomo, ale lista leży i będę mogła bliżej terminu dołożyć resztę. Jakoś tak spokojniejsza się czuję 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Dziewczyny, a czy macie stopien dojrzalosci lozyska na tych usg III trymestru?
Ja mialam wczoraj i mam 2/3. Kurcze dopiero po 29 tygodniu a juz prawie 3... dziwna sprawa, ale moj lekarz jest chory i usg mi robil inny niestety.
A maly caly czas polozenie miednicowe, trzyma w niepewnosci 😅
A lekarz podal mi jakos inny termin niz ten, ktorego sie trzymamy z gin z usg z poczatku ciazy, okreslil wiek na mlodszy o pare dni. Nie wiem juz co brac pod uwageWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 21:00
-
Malina, a lekarz nie mówił nic o tym łożysku? Mi nic nie wspominał o stopniu dojrzałości , a w dokumenty nie spojrzę, bo jeżdżą z mężem w samochodzie 😅
Niezły uparciuch, że się nie przekręca, ale ma jeszcze czas na akrobacje 😄 mi gin wczoraj powiedział, że niektóre pacjentki się tak boją naturalnego, że jak dziecko się ułoży główką do dołu to robią różne akrobacje w domu, żeby finalnie było położenie miednicowe 🤔
Miska, cale szczescie że w obecnych czasach to z dnia na dzień można wszystko dostać. Byle mieć na te niekonczace sie przelewy pieniądze na koncie ja już widzę, że torbę spakuje pod koniec przyszłego tygodnia jak się uda. Brakuje mi tylko rożka i kocyka dla dziecka jak już to wybiorę i przyjdzie do domu, wrzucę pranie, potem prasowanie i pakowanieTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Mi też nic nie mówił lekarz o dojrzałości łożyska. Pewnie gdyby coś się działo to by od razu przestrzegł bo przy cukrzycy ciążowej łożysko może się szybciej "zużyć". Malina jeśli się martwisz może umów sobie szybko wizytę u swojego lekarza jak tylko będzie dostępny ☺
Ale z tym położeniem miednicowym to jestem w szoku, że kobiety mogą chcieć specjalnie przekręcić dziecko 😯 przecież to może być niebezpieczne..
Mi wczoraj doszły staniki do karmienia z bonprix i jestem mega zadowolona. Są za duże na teraz ale to chyba lepiej bo jak słyszę jak mocno podczas pierwszych tygodni karmienia piersi potrafią urosnąć to szok.
PoprostuM - to widzę, że wspólnie idziemy łeb w łeb z tymi przygotowaniami. Ja pewnie w przyszłym tyg skończę pakować torbę do porodu 🙂
Dziewczyny, a powiedzcie mi czy kupujecie otulacz do fotelika? Wiadomo, że akurat rodzimy tak, że pierwsze miesiące przypadają na ten ciepły okres. Niby mam taki kombinezon lekki na wyjście z szpitala i na pierwsze tygodnie w razie czego ale zastanawiam się czy w tym nie będzie za ciepło Olkowi i czy będzie bezpieczny w foteliku. Nie mam zdania na ten temat ale ostatnio jak była u nas rodzina z niespełna 8 miesięcznym dzieckiem to mieli właśnie taki otulacz i nie musieli synka wcale dodatkowo ubierać. Włożyli w fotelik, zapięli pasy, otulili i tyle roboty. Wydaje się ciekawa opcja ale czy warto na te pierwsze miesiące letnie. Dajcie znać jakie macie zdanie na ten temat 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM wrote:Malina, a lekarz nie mówił nic o tym łożysku? Mi nic nie wspominał o stopniu dojrzałości , a w dokumenty nie spojrzę, bo jeżdżą z mężem w samochodzie 😅
No wlasnie moj lekarz chory. A ta Pani odbebnila badanie i kazala dalej z lekarzem rozmawiac. Nie na darmo oceny w internecie ma masakryczne za obycie i stosunek do pacjentow 😅 -
Tari wrote:Mi też nic nie mówił lekarz o dojrzałości łożyska. Pewnie gdyby coś się działo to by od razu przestrzegł bo przy cukrzycy ciążowej łożysko może się szybciej "zużyć". Malina jeśli się martwisz może umów sobie szybko wizytę u swojego lekarza jak tylko będzie dostępny ☺
Ale z tym położeniem miednicowym to jestem w szoku, że kobiety mogą chcieć specjalnie przekręcić dziecko 😯 przecież to może być niebezpieczne..
Mi wczoraj doszły staniki do karmienia z bonprix i jestem mega zadowolona. Są za duże na teraz ale to chyba lepiej bo jak słyszę jak mocno podczas pierwszych tygodni karmienia piersi potrafią urosnąć to szok.
PoprostuM - to widzę, że wspólnie idziemy łeb w łeb z tymi przygotowaniami. Ja pewnie w przyszłym tyg skończę pakować torbę do porodu 🙂
Dziewczyny, a powiedzcie mi czy kupujecie otulacz do fotelika? Wiadomo, że akurat rodzimy tak, że pierwsze miesiące przypadają na ten ciepły okres. Niby mam taki kombinezon lekki na wyjście z szpitala i na pierwsze tygodnie w razie czego ale zastanawiam się czy w tym nie będzie za ciepło Olkowi i czy będzie bezpieczny w foteliku. Nie mam zdania na ten temat ale ostatnio jak była u nas rodzina z niespełna 8 miesięcznym dzieckiem to mieli właśnie taki otulacz i nie musieli synka wcale dodatkowo ubierać. Włożyli w fotelik, zapięli pasy, otulili i tyle roboty. Wydaje się ciekawa opcja ale czy warto na te pierwsze miesiące letnie. Dajcie znać jakie macie zdanie na ten temat 🙂
Tari, a jakiej wielkosci masz torbe do tego szpitala? -
Tari! Miałam taka sama zagwostkę i jednak na bank weźmiemy otulacz tylko patrzyłam że są takie lniane bez dodatkowych ogrzewaczy. Może coś takiego lżejszego. Jak sobie czasem przypomnę zimne majówki. Dzisiaj taka ładna pogoda, że się wybrałam na spacer i co zerkałam kobitkom do wózków to spiworki miały. A pogoda wydawałaby się poza wiatrem wiosenna
Ja jestem za to ciekawa na jaką wanienkę się zdecydowałyście? Na szkole rodzenia uczylismy się kapania na takiej 2 w 1 z przewijakiem i w sumie całkiem wygodna opcja. Tylko sama nie jestem pewna tego. Bierzecie że stelażem czy bez?Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Ja mam walizkę, taką dość dużą ale nie największą jakie są. Jestem na grupie na Facebooku "rodzę w.. " (Tu nazwa szpitala) gdzie dziewczyny dzielą się historiami swoimi. Piszą, że lepsza walizka bo ciężko dźwigać zwłaszcza po cc. I nie przejmować się rozmiarem torby bo w dobie pandemii nie ma tak łatwo by ktoś Ci coś szybko podrzucił. Fart, że w moim szpitalu dla dziecka dają ubranka i pieluchy. Dla Olka mam tylko mokre chusteczki, tetry, ubranka na wyjście.
Malina, współczuję że w tak ważną wizytą trafiłaś na nie swojego lekarza i jeszcze z kiepskimi opiniami.. Ale nie martw się. Na pewno będzie dobrze ☺
PoProstuM- ja będę się w sobotę widziała właśnie z tymi co wtedy tu byli z synkiem i wypytam o ten otulacz. To chyba nie jest jakaś bardzo droga kwestia a taki właśnie na wiosnę/lato chyba nie będzie drogi 🤔 nigdy wcześniej się z tym nie spotkałam. Jak siostra miała swoich trzech chłopaków to takie otulacze w ogóle nie były znane.
Co do wanienki - to jedyna rzecz, którą mam używaną od razu z stelażem (nie licząc ubranek po dzieciach siostry ale to już jak swoje traktuje). Na początku kupiłam zwykłą z IKEA i potem się zczaiłam, że nie ma do niej dedykowanego stelaża więc wydałam 😅 kiedyś kąpałam siostrzeńca kilka razy z wanienką na ziemi i moje plecy tego nienawidziły.. Widziałam, że są takie fajne wkładki do wanienki na których można oprzeć dziecko ale nie interesowałam sie tym bardziej. Może trzeba.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Ja na vinted kupiłam jakiś otulacz do fotelika na wyjście ze szpitala i ewentualnie maj jakbyśmy gdzieś jechać chociażby.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Tari wrote:Izi, a z czego ten otulacz? Bo widzę, że jest dużo możliwości i nie wiemy jaki właśnie na kwiecień/maj by się najbardziej nadał.
Szczerze nie myślałam nad tym z czego brać nawet tylko wzięłam pierwszy jaki był 😂😂 bawełna i minky, dziewczyny na marzec/kwiecień brały np. Też te z pepco bo to pewnie wyjście ze szpitala i ewentualnie do przychodni dojechać (tu akurat mam po drugiej stronie ulicy swoją więc podejrzewam, że u mnie będzie potrzebny oprócz wyjścia ze szpitala może raz, a moze wcale).
Mam chyba jeszcze drugi bo jak prałam wczoraj widziałam, ze spiworek ma z tyłu dziurkę na pasy ale nie wiem z czego pewnie bawełna plus jakaś domieszka ale dopiero jak zacznę prasowac i sortować zobaczę 😅
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Rozumiem Izi 😅 ale dzięki dziewczyny za rady. Myślę, że rozejrze się za otulaczem w przyszłym tygodniu. Może jakiś używany w sumie.. Wiecie, że nigdy nie robiłam zakupów na vinted? A to chyba najpopularniejszy teraz serwis zwłaszcza jeśli chodzi o rzeczy dla dzieci.
Dziewczyny, jak tam samopoczucie? Staram się żyć normalnie ale sytuacja na Ukrainie mnie dobija. Ciężko nie śledzić mediów i zastanawiać się co może być dalej.. Dzisiaj jedziemy popołudniu do rodziny męża na weekend i aż się zastanawiam czy to nie będzie ostatni raz na bardzo długie miesiące nawet.. Strach ma wielkie oczy. Pandemia teraz wojna zaraz obok. Kiepski moment na sprowadzanie dziecka na świat ale na to już wpływu nie mam..15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Mnie sytuacja bardzo smuci i jest mi ogromnie przykro ze wzgledu na ludzi. Ta wojna wisiała w powietrzu już 8 lat od zajęcia Krymu poza tym cała narracja rosyjska związana z historia tego kraju popycha Putina do takich działań. Przerabiałam to na studiach tysiac razy, bo akurat takie mam wykształcenie. Ukraina mocno starała się w zeszłym roku o wejście do NATO, a to całkowicie uwolniłoby Ukrainę od Rosji w kwestii bezpieczenstwa (choc nie wiem czy tylko ja uwazam, że NATO w przypadku najechania na sojusznika np. Polskę nic by nie zrobilo wielce pomocnego nie chcąc rozpętać większej wojny :p). Przyznam, że nie czuję na ten moment strachu będąc w Polsce, ale oglądam wiadomości wieczorem z mężem, na insta co chwila mi wyskakują jakieś apele. To wszystko wpływa na psychikę, ledwo wychodzimy z pandemii i tutaj kolejny kryzys
Staram się mocno skupić na słońcu, które zachęca do spacerów i pozytywnego myślenia. Oby i u Was słoneczko było nie tylko na niebie ale i w serduszku ❤Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Ja otulacza nie kupuję nie mam zamiaru nawet bo jest zbędny uwazam.....nie bedziemy rodzic w srogiej zimie wiec uwazam ze jakas kurteczka chyba wystarczy...tym bardziej jesli o mnie chodzi bo w koncowce czerwca otulacz odpada 😂😂
Patrzylam na nie, piekne są ale nie kupuje
A co do stanikow piersi podczas karmienia potrafia byc jak bomby na poczatku heheheh pozniej dopieroo po dluzszym karmieniu sie zrobią inne wiec spokojnie staniki uzykesz napewno kochana
A wanienke chyba zostawie bo mam po corce rozowa....jak nowa....wiec chyba ją bede uzywac. A co tam.....biech bedzie rozowa, jak mlody podrosnie to pewnie dokupie to siedzonko i w wannie bede kąpac go, tak myślę.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Powiem ci ze tez smuci mnie ta sytuacja stresuje dodatkowo i bardzo sie boje tego co będzie......ale mimo to staram sie nie oglądać tych wiadomości i jakoś racjonalnie myśleć i żyć kurczę.....bo to jest straszne co sie dzieje..w glowie sie nie miesci, naprawde
A ludzie jeszcze dodatkowo siwją panike, z tym tamkowaniem, zapasami...tragedia. sami się nawzajem nakrecają23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Haha Miska, w czerwcu to rzeczywiscie o otulaczu można nawet nie mysleć 😅
Dzisiaj w Lidlu kupiłam biustonosz do karmienia za chyba 25 zł i zobaczymy jak się sprawdzi na początek, bo odwykłam od takich sztywniejszych. Do szpitala wezmę ten i jeszcze taki miękki dla mam sportowy, ktory teraz noszę choć on jest tak miekki, że w ogóle biustu nie podtrzymuje :pTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Kurtki w foteliku zmniejszają bezpieczeństwo więc lepiej już ubrać jakiś grubszy kombinezon albo sweterek.
No ale czerwiec to już pewnie bluza starczy. Ja jednak kwiecień to może być chłodno jeszcze dosyć.♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Wróciłam z weekendu u rodziny i powiem Wam, że już wiem czemu tyle w domu odpoczywam 😅 Dość dużo ruchu mimo, że każdy wokół mnie skakał i na wieczór miałam tak mi się wydaje, że skurcze przepowiadające. Ból nie za mocny w podbrzuszu, co jakiś czas. Dzisiaj wracając to samo ale jak wzięłam magnez od razu przeszło. Mąż się zestresował strasznie. Ja na spokojnie wzięłam na przeczekanie. Wróciłam zmęczona ale bardzo zadowolona, że byliśmy. W tle oczywiście doniesienia z Ukrainy. W domu nie mamy tv, więc wiadomości tyle co w internecie śledzę. U teściowej jak w pt zobaczyłam nagrania w wiadomościach co tam się dzieje.. po prostu się popłakałam. Dobrze, że w domu mniej tych widoków bo nie ukrywam, że hormony ostatnio szaleją i wzruszam się byle czym dosłownie.
Dostałam mnóstwo ubranek takich 56-68 więc jutro segregacja i kolejne prania ☺ szkoła rodzenia też wrzuciła plan na kolejny miesiąc i od teraz będę brała udział 2x w tygodniu w zajęciach online. W przyszłym idziemy na zajęcia na żywo z kąpieli noworodka z czego mąż się bardzo cieszy bo to będzie jego zajęcie. I we wtorek na 9 drugie moje ktg. Oby do tego czasu te bóle/skurcze minęły.
Któraś z Was w tym tygodniu wizytuje? Zaraz marzec.. Ostatni pełny miesiąc spokoju. Oby był dla nas łaskawy 🥰
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari generalnie jesteśmy w takim czasie gdzie coraz bardziej będziemy zmęczone i coraz szybciej.
Ja polecam apke KiKŚ - skrótowe, sprawdzone informacje, koleś sprawdza doniesienia, bez opinii jakichś "specjalistów" Od wszystkiego i niczego, które się przewijają i potrafią te spekulacje zestresować.
I jak Was to stresuje za bardzo to z umiarem, raz dziennie zobaczyć co się dzieje, szybko i skrótowo właśnie w takich źródłach sprawdzonych i wgl. Dbajcie o siebie
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20