W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
miska997 wrote:Dzisiaj teściowa kazala mi prac ciuszki i przynosic do orasowania ale mowie do niej ze to dopiero w maju ze za wczesnie ale wiecie co? Co myslicie aby kupic te torby ktore prozniowo mozna pakowac, odessac powietrze odkurzaczem i zamknac szczelnie ? Myslalam o takim czyms, bo przeciez nigdy nic nie wiadomo a tesciowa tez na 3 zmiany pracuje tez nie chcę jej zwalac sie bardzo na glowe bo tez ma roboty jak nie w pracy to w domu, albo kolo domu bo same kobiety, chlopa zadnego w domu nie ma ( moz w delegacji, tesciowa wdowa), tak myslalam czy po swietach nie wziasc sie za to i faktycznie nie pakowac w te prozniowe torby...bo aby wlozyc to luzem za wczesnie bo kurz wycieram w szafach codzień dosłownie, tak sie zbiera ... bede miala juz spokojną głowę chyba.....a ciuszkow sporo juz mam jeszcze lupuje od znajomej dwie torby i wiecej nic nie bede kupować wiec moze sie wezme za to.... kiedy wy pralyscie i prasowalyscie ciuszki?
Miska ja po praniu włożyłam w ... Poszewki na poduszki na suwak i do komody Gdzieś na forum ktoś o tym pisał he he -
Tari zazdroszcze tego różowego cuda....i Monika...no to wygralo😱😱👏 ekstra to brzmi... 😁😁
Super opcja z tą położną, naprawdę. Ja to wg jalas zacofana jestem 😂 lekarz kiedys pytal mnie wlasnie o polozna szkole rodzenia i wg a wiecie co ja do niego? "Paniee doktorze.....ja jedno juz przenosilm urodzilam wychowalam czego ja sie tam naucze wi tej szkole rodzenia a polozna jaka bedzie taka będzie moge doPana dzwonic w kazdej chwili po co polozna a przy porodzie jaka bedzie taka będzie aby przyjeli poród jak trzeba i aby obylo sie bez komplikacji" to facet pewnie pomyslal ze wiesniara jakas 😂 ale ja to jakas taka prosta jestem....to samo z sesja, kuzynka mnie namawia jej znajoma fotografka szuka kobiety w ciazy 6-7mies szczuplej takiej dosyc do sesji za darmoche aby makijaz na wlasna kieszen u kogos zrobic do sesji a ja nie bo sie krepuje. A sesja ma byc Moocno kobieca...marzyla mi sie taka ale gdzie ja tam na taką sesje mowie 😂😂 jakis mam dziwny ten charakter zamiast isc do przodu to czlowiek stoi tak w miejscu...lenistwo chyba 😕23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Malina1985 wrote:Miska ja po praniu włożyłam w ... Poszewki na poduszki na suwak i do komody Gdzieś na forum ktoś o tym pisał he he
Kupie tylko proszek, myslalam o loveli bo plynu uzywam od lat Lenora sensitive dla nas a dla maluszkow może również być wiec po prostu uzyje go mniej ale moze malemu podpasuje nie bede musiala kupowac osobno jemu jak ten bedzie ok
Dzieki kochana za pomysł ❤❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Malina1985 wrote:Dziewczyny,
Widzę, że u Was się dzieje I trochę chorób , ale i tematów już taki ekscytujących jak oczekiwanie;) trzymam kciuki za Nas wszystkie23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, z nazwa "Monika" To nie przypadek. Oboje z mężem uwielbiamy serial Przyjaciele. Tam jedna z bohaterek ma bzika na punkcie sprzątania więc po niej nasza roomba ma nazwę. Siostra, która kupiła sobie podobny sprzęt nieco później ma Chandlera (po partnerze Moniki z serialu 😂).
Ale tu dziś u nas się wpisów natrzaskało. Widać, że większość z nas już tylko wyczekuje porodu i wszystko inne ma zrobione to więcej czasu na forum 😁
Miska, gdybym rodziła SN to pewnie przy pierwszym dziecku bym się zdecydowała na prywatną położną. Siostra korzystała przy pierwszym i sobie chwaliła ale przy kolejnych porodach nie czuła już potrzeby. Mam nadzieję, że po prostu każda z nas trafi na dobrą kadrę w szpitalu która pomoże czy to przy SN czy po CC ☺
Ja kupiłam proszek lovela bo tak każdy zachwalał ale mega mi nie leży ten zapach. Zużyje już to opakowanie co mam i potem kupię coś innego. Płynu w ogóle nie używałam do prania dziecięcych. Niech potem pachną rzeczy słodkim małym bobasem 😍15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wlasnie slyszalam ze zapach loveli nie bardzo niby dusi.....a ja nie moge takich zapachow i uzywam lenora sensitive bo inne mnie po prostu duszą strasznie i sa za mocne a ten lenoe taki delikatny bardzo ostatnio wzielam E bo nie bylo lenora mojego i niby sensitive ale mi śmierdzi taki duszący....eh
Dla malego lenora poki co bede uzywac zobacze czy nie bedzie uczulal. A oroszek jeszcze bambino moze ten ma delikatniejszy zapach trochę moze bedzie lepszy...ja wam powiem corce na poczatku pierwsze 3 mies uzywalam tych proszkow dla dzieci pozniej sprobowalam w normalnymm jak zobaczylam ze nie uczula to normalnie pralam w zwyklym aby z poczatku te ciuszki wszystkie w czyms delikatnym bo nie wiadomo jak to malenstwo zareaguje czy bedzie pasowac23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
A wlasnie.....co myslicie o tych baldachimach ochraniaczach karuzelach i wg.....wczoraj tesciowa ze kupi jak pojedzie karuzele i zebym posciel zjedynie jakims ochraniaczem sb wybrala to kupi itp a ja ze nie chcę ani ochraniacza bo w czerwcu bedzie tylko dziecku tlen zabieral a to melanstwo nawet sie nie orzekreca po co ochraniacze od razu zadnych baldachimow ktore zbieraja kurz karuzel ktore straszą maskotek nic na poczatek to sie oatrzyla jak na glupia, znajoma to samo bo zabawka jakas musi wisiec ....mam zle doświadczenia bo corka jak miala jedna taka to ciagle sie tego bala i ciagle wosk przelewalam 😂 uwazam ze takie niepotrzebne rzeczy dla takiego noworodka ktory jak polozysz tak lezy w rozku lub kokonie i ledwo widzi są zbędne.....lozeczko bez zadnych ovhraniaczy narazie itp patrza jak na wariata bo takie proste bedzie.....ale czy nie lepiej aby bylo funkcjonalnie a nie tylko pieknie jak w instagramach? Nie kazalam niv kupowac zbo tych rzeczy jak juz mowilam lepiej kupic pieluszki kocyk butelki smoczki nic te pierdy.... widze ze tesciowa chyba lekko sie obrazila bo prosilam zeby niv z tyvh rzeczy nie kupowala 😂😂😂23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Ja teraz piorę wszystko w dermie bez płynów dodatkowych, zobaczymy ile to potrwa
Co do baldachimów, ochraniaczy itd - nie kupujemy. Zrezygnowaliśmy nawet ze zrobienia pokoiku, bo przecież za te pół roku albo więcej możemy mieć inny pomysł. W końcu ten pokoik nie będzie używany - zagospodarowaliśmy kawałek sypialni na rzeczy dziecka. Jedyne co to wstawimy do przyszlego pokoju łóżeczko drewniane, żeby z czasem przyzwyczajać małą do drzemek tam. Karuzela mojej przyjaciółce się sprawdziła, ale podobno w miejscu spania nie powinno być żadnych rozpraszaczy dla dziecka.Karuzele mi się podobają, ale to może z czasem jak zobaczę, że jest mi potrzebna zamówiłam taki mały głośniczek z różnymi szumami i opcją puszczania muzyki z telefonu przez bluetooth. Będzie i do wózka i w nocy jak będzie awaryjna sytuacjaTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Ja jestem na nie jeśli chodzi o wszelkie ozdoby do łóżeczka. Za dużo badań, które mówią wprost że podnoszą te pierdoły szanse na śmierć łóżeczkową + mi się to osobiście nie podoba właśnie przez to zbieranie kurzu 🙂 nad karuzelą się zastanawiałam ale w sumie nie wiem czy sama bym chciała spać z czymś nad głową więc sobie darowałam. Jesli chodzi o łóżeczko poszłam mega w minimalizm 😅 mam na materacu podkład taki przeciw przemakaniu, prześcieradło i obecnie leży w łóżeczku jeszcze kokon, który będziemy używać w salonie na kanapie.
Miska ja zawsze mówię wprost co ludzie mogą kupować jeśli bardzo chcą. Właśnie wczoraj teściowa do mnie czy kocyka nie potrzeba, a mam 4 więc podziękowałam bo po co kupować kolejny.. A sama ani jednego nie kupiłam bo mam w spadku albo dostałam 😅
Warto wprost pogadać z teściowa i miło wyjaśnić, że szkoda pieniędzy na coś co nie przyda się kiedy jest tyle innych rzeczy do kupienia 🙂PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari, to u mnie to samo w dostawce. Prześcieradło i tulik jedynie. nie mogę jednak ogarnąć nieprzemakalnego podkładu na rozmiar dostawki 🤔
A na dół koniec końców kupiliśmy lozeczko turystyczne z przewijakiem. Będzie do bezpiecznego odłożenia dziecka, na pobyt u babci i posłuży nam dluzej niz kosz. Tam też będzie tylko przescieradlo i kokon. Długo się zastanawialiśmy jak to ogarnac i mam nadzieję, że sprawdzi się ta opcja:DTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Ja trochę żałuję, że wcześniej nie pomyślałam o dostawce ale nam łóżeczko wejdzie do sypialni. Chyba niedługo je przeniesiemy z pokoju dziecięcego by się przyzwyczaić do tego, że ono będzie stać obok łóżka naszego przez kolejne kilka miesięcy. 🙂
Jutro jest mała imprezka rodzinna (urodziny siostry i mojego taty) ale chyba jeszcze zarażać będę więc mi smutno, że nie pójdę. Tym bardziej nie chce niespodzianek z porodem przed świętami bo mamy spędzić całą przyszłą niedzielę z moją rodziną.
Macie już jakiś pomysł na odwiedziny rodziny gdy już będziecie z maluszkiem w domu? Moja rodzina najbliższa mieszka maks 30 km od nas więc łatwo ich zaprosić tylko na małą kawę gdy już trochę dojdę do siebie. Problem z rodziną męża bo to już wszyscy mają ponad 100km ale nie wyobrażam sobie, że po 2 tyg od cięcia np zwalą mi się na cały dzień do mieszkania. Z drugiej strony jednak lubię teściów i bardzo przeżywają z nami tą ciążę ( to też ich drugi wnuk, moich rodziców dla porównania.. Piąty 😅).15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Dzieki za rady kochane ❤ pogadalam z tesciowa mowilam zeby sie nie gniewala ale ja po prostu wole prostote i uwazam ze niemowlakowi nie jest to jeszcze potrzebne wg.....więc powiedziala ze da na komplecik do szpitala na ZyzioiZuzia bede zamawiac komplecik i dresik szary do szpitala na wyjscie....zobacze jak bedzie z pogoda i ktore bedzie lepsze wiec powiedziala ze da na to pieniądze i dołoży się do dostawki bo na dol do kuchni bede kupowac dostawke, kosz troche malo funkcjonalny bo na dlugo nie wystarczy choc sa przepiękne....ale wole fukncjonalnosc. Zdecydowanie więc jestesmy kwita hehe. Dzis kupila dwie paki pampersow jedynek, narazie wzielam Dada na probe 2 paczki bo u corki tylko te sie sprawdzily extra care wiec sprawdzimy te i jest zadowolona że cos od siebie da23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
A co do tych odwiedzin napewno przez pierwsze 3 tygodnie nie bede chciala zadnych gości.....już kuzynkom i reszcie mówię że raczej po wyjsciu ze szpitala 2 3 tygodnie bede chciala odpocząć i nacieszyc sie w jak najmniejszym gronie...bylam juz w pologu i nie jest fajnie przyjmowac gości ..no chyba ze po tym porodzie bedzie mi latwiej niz po poprzednim. To inna kwestia zalezy od samopoczucia. Wystarczy ze przyjadą rodzice, przyjdzie tesciowa i tyle chyba ze bede w super formie i bede w stanie chociaz sie ogarnac zeby nie wygladac jak zombie to bede sama zapraszac hehe mam nadzieje ze wszystkie szybko wrocimy do formy 🤔💪💪23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Mi polozna z przychodni powiedziała, że na wizycie po porodzie wywala prawie wszystko z łóżeczka jak duzo nakladzione 😅 Nakazała pod materac włożyć biurowy segregator, w lozeczku tylko np właśnie śpiworek czy becik itp. i tyle na początku.
Pewnie ile nas, kobiet rodzących, tyle zdań, wyborów odnośnie porodów, poloznych itd. Mój lekarz dmuchający na zimne zdecydował wtedy za mnie o wyborze szpitala, a na kogo trafię na sali porodowej to chybił trafił też, ale najwazniejsze żeby wszystko było ok, szybko poszło i do domu 😂 Drugiej połówki też nie będzie na sali porodowej bo On się boi igieł wszelakich itp to mi tam zejdzie jeszcze,choć twierdzi, że jakby co to wytrzyma, ale nie ma co 😂 Niech tutaj na nas czeka i ogarnie wszystko na powrót.
A teraz mam dylemat czy jechać na jeden dzień świąt 150 km do teściów. Dawno nie byłam i po porodzie pewnie szybko się nie wybiore. Ale jednak ten lęk, że jak zacznie się wcześniej... Niby 3 tyg przed terminem ... Mam dylemat -
Super Miska, że udało Ci się pogadać z teściową. Trzeba zawsze na spokojnie podchodzić do tematu i wyjaśnić swój tok myślenia by właśnie nie narazić się 😅
Co do połogu.. Ja jakoś nie umiem sobie wyobrazić tego stanu. Bardziej myślę o bólu rany bo to znam, a połogu nic a nic z doświadczeń. Słyszałam tylko dosłownie z każdej strony, że to niezła karuzela emocji. Płacz z byle powodu itp. Już bardzo współczuję mojemu mężowi 😂
Malina ja szczerze nie wiem czy bym ryzykowała. Sama do rodziny męża mam 130 km i ostatnią podróż tam mieliśmy jakoś miesiąc temu bo wiedziałam, że nie chce ryzykować za blisko terminu. Teraz mamy tylko 40 min drogi na święta do mojej rodziny i chyba na wszelki wypadek weźmiemy ze sobą walizkę do szpitala by nie kusić losu 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Ja łóżeczko dokładnie jak pisze Tari. Materac, prześcieradło i tyle.
Nie powiem urocze są te warkocze ale nie spałabym spokojnie wiedząc, że podnoszę w choćby małym stopniu ryzyko.
Karuzele planuje ale po miesiącu może jakaś do łóżeczka ale do tego do salonu gdzie głównie w ciągu dnia ma drzemać i leżeć, w sypialni mam dostawke.
Miska ryzyk fizyk idź na ta sesje, fotograf potrafi zrobić cuda i po kilku zdjęciach poczujesz się swobodniej też się spinałam na poczatku a efekty są takie, że aż sama się zakochałam w tych zdjęciach a ciężko żebym siebie na nich lubiła. Pamiątka niesamowita.
Z nowości upewnie się w poniedziałek u gin może jak będzie w stanie powiedzieć ale z czwartku na piątek odszedł mi czop
Ale wiadomo bez czopa i że skurczami to i kilka tygodni można chodzić
Malina czyli to będzie 37tc?
Jak 37 to już donoszona i ja bym się nie odważyła ale jak będziesz się dobrze czuła i będzie ok to jechać możesz, w sumie zwykle to trwa długo, szczególnie przy 1 porodzie więc jak zacznie coś się dziać zdążysz przyjechać do szpitala.PoprostuM lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Malina, ja pewnie znając zycie, pojechalabym, nie odpuscilabym 🙈🙈 wiesz no jednak nie mozna sie ograniczać az tak jesli czujesz sie na silach to super, mozna pojechac. Gorzej jeśli nie czujesz sie najlepiej no to lepiej zostac w domku i spokojnie odpoczac jak ryzykowac. ❤❤ ja z mloda dwa tyg przed terminem pojechalam nad morze 😂 ale czupam sie super ogolnie więc wiedzialam ze moge spokojnie jechac ale to zalezy czy ty na silach kochana ❤❤❤ zapewne jak nie pojedziesz to rowniez rodzina to zrozumie i na pewno nie bedzie miala Ci za zle 😘😘😘😘😘23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, super że teściowa dogadana. Ja też spisałam sobie czego mi brakuje i jeśli ktoś się spyta to będę wiedziala bez zastanawiania się
Ja jestem trochę control freak i chciałabym mieć z góry wszystko zaplanowane, ale wzielam wdech, wydech, posłuchałam męża i ustaliłam, że pierwsze odwiedziny po porodzie zrobimy wtedy kiedy będę czuła się na siłach bez określania z góry czasu. Mówię tu o najbliższej rodzinie, bez dzieci bo się trochę obawiam tych rotawirusów i innych chorób. Czytałam, że fajnie przemycić taką informację w SMS z info o narodzinach "jak tylko poczujemy się dobrze i będziemy gotowi, zaprosimy Was na spotkanie, którego nie mogę się doczekać."
Malina - nie ryzykowałabym. 3 tygodnie przed terminem to już możliwy termin porodu. Nie dość, że ciężko już usiedzieć tyle czasu to jeszcze jakby coś się miało zadziać to ogromny stres bycia z dala od ustalonego szpitala.Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Dziewczyny, wczoraj zrobiłam sobie wymarzoną pierwszą kąpiel i mam wrażenie że uruchomiła mi ona puchnięcie :p dłonie i stopy ... masakra. Dodałam trochę olejku szalwiowego zgodnie z radami położnej na szkole rodzenia. Stopy to mi już czasem puchły, ale dłonie 😅
W ogóle dużo emocji mi się uruchamia. Boję się, że już tak niewiele zostało i nie chce, żeby coś złego się przytrafiło. Skreślam te dni z kalendarza i czekam czekam już na ten poród jak na wybawienieTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈