Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM 🥰😘 dziękuję. I rzeczywiście jest dużo lepiej dzisiaj. Trochę kaszel z bólem gardła i katar. Poza tym funkcjonuje już prawie normalnie 🙂

Aczkolwiek.. Jery dziewczyny co za stres wczoraj przeżyliśmy z mężem. Byliśmy już o krok od jechania na izbę bo nie czułam ruchów od jakiś 5-6h. O 22 zjadłam słodycze (a wiecie, że nie jadam bo cukrzyca) i w końcu kopnął.. Ale już łzy w oczach były i przerażenie. Na szczęście dziś od rana nadrabia i pcha się w każdym kierunku. Oby nigdy więcej takich sytuacji.

PoprostuM - przecież od dziś masz już ciążę donoszoną! ☺ a te bóle o których piszesz to może skurcze przepowiadające? Ciężko mi sobie te skurcze wyobrazić jak nigdy żadnego nie miałam 😅 ale od teraz już na spokojnie możesz rodzić 🤩

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze! To przeżyliście chwile grozy! Całe szczęście synek sobie po prostu przysnął na dlużej 😅

Już właśnie pisałam z przyjaciółką i ona potwierdza, że to skurcze przepowiadające. W sumie w trakcie miesiączki też są skurcze i to jest taki ciągnący ból. Ja oczywiście wyobrażałam sobie, że będę miała skurcze jak w łydce 😅

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoporostuM od jakiegoś tygodnia właśnie mam takie bóle plus kłucia w pochwie czasami. Więc możliwe, że przepowiadające i szyjka się przygotowywuje powoli ;)

Tari ta mniejsza aktywność potrafi wystraszyć mocno, dobrze, że już nadrabia. ;)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM mozliwe ze to juz przepowiadające, najwyzsza pora na nie :) ja tylko zerkam tu czy juz ktoras z. WAS urodziła 😁 z taka doza strachu hehe ale sie przejelam wami :) !
    Widze ze kazda a ja razem z wami jakies skurcze 😂 mnie wczoraj lapalo w pachwinach ale to z rozciagania napewno brzuch sie napina ale lekarz mowil ze jak dziennie tak 5-10razy to nie jest grozne, abyto liczyć ile tych napiec brzucha jest dziennie, jesli byloby wiecej- mam dzwonić. Pozatym wszystko super szyjka jest dluga i zamknieta, mlody główką do dołu obrócony już, wazy juz ponad 1200gram...kawal cialka do kochania. ❤❤

Tari u mnie kiedy mlody caly dzien bez ruchow, moze byly ale delikatne ktorych nie czułam.....przez chwile sie wystraszylam ale stwierdzilam ze nie dam sie spanikowac bo zwariuje posmyrałam brzusio i za chwile kopniak byl 😂 wiecie co....czlowiek czeka na te ruchy ale jak juz sa to nie czujesz nic kilka godzin i stres ze cos sie dzieje. :( czy my w końcu odetchniemy spokojnie :) ? Wazne ze Olus juz nadrabia tą nieaktywnosc :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj Aleksander nadrobił za dwa dni. Miałam wrażenie, że nie było chwili spokoju od ruchów ale to dobrze. Lepiej w tą stronę niż znowu przeżywać jakiś stres. Ja już o tej h na forum bo nie mogę spać. Długo zasnąć nie mogłam, a jak się obudziłam to już koniec. Bierze mnie jakiś stres związany z końcem ciąży. Za równe 2 tyg cesarka i początek kompletnie innego życia.. 😅 mąż cały podekscytowany bo nie może się doczekać aż pozna syna. Mną za to targają różne emocje i widocznie w nocy był czas na panikę.

Dzisiaj mam mieć spotkanie online z moją położną. Muszę się przygotować z szeregiem moich pytań o kp 🙂 i to już koniec edukacji, myślę że zrobiłam wszystko co mógłam by się przygotować do roli mamy.

W nd odstawiam magnez. Jestem ciekawa czy dowiem się wtedy co oznaczają skurcze przepowiadające.

Miska, ładnie rośnie ten Twój synek. Zdrowy chlopak 😊 oby tak dalej. Uważaj koniecznie na te napięcia by nie było żadnych niespodzianek.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari ja Tobie sie wcale nie dziwie bo u mnie jeszcze te 11 tyg do samego terminu a sama coraz bardziej podekscytowana nie moge sie doczekac i czekam z niecierpliwoscia kiedy przytule tego kochanego bobasa ucaluje i wgl 😍 pewnie jak wrocimy do domu to na bank jak z corka nie odstapie przez kilka dni na krok i nie bede mogla sie napatrzec na to cudo az wiecie jak sobie tak mysle o tym i jak widze w tv takie bobasy czy w tel to az rycze jak bóbr normalnie bo nadal ciezko uwierzyc ze juz niedlugo sama bede miala takiego bobo, niesamowite :) u Ciebie juz 2tyg tylko wiec to juz takie emocje a przy cc tez inaczej bo wiesz ze tego dnia i tego jedziesz rodzisz i masz taki konkretny termin i to jednak tez przezywa sie inaczej....ach cudowne chwile przed nami ❤
    Te skurcze nie musza byc koniecznie jak odstawisz może być ze bez sie obejdzie :) mozesz nawet w sumie ich nie czuć :)
    A co do tego czy zrobilas wwszystko. Kochana. Zrobilas Wszystko, uwierz 😘😘 zrobilas wszystko co moglas i wszystko najlepiej jak moglas, cale 9 miesiecy nosilas go pod sercem dbając o siebie w kazdy mozliwy sposob, szkoląc się a rzeczywistosc i tak będzie zupelnie inna niz to co mowia w szkole rodzenia i i tak wiele rzeczy zrobisz po swojemu bo Twoj instynkt bedzie Ci tak podpowiadal i napewno bedziecie najlepszymi rodzicami ❤ nauka nigdy w las nie pójdzie i poradzisz sobie swietnie, zobaczysz :) wszystko przyjdzie tak naturalnie zupelnie ❤❤❤❤ Aleksander będzie mial cudownych rodziców :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Byłam wczoraj u prowadzącego na wizycie (USG mam w poniedziałek). Pobierał mi wymazy na GBS i jak tylko wskoczyłam (a raczej wgramoliłam się) na fotel :P i użył wziernika to tylko zawołał "ależ tu już się dzieje"😅. Szyjka mocno skrócona, już wcale nie tak twarda a co najważniejsze już wygięta na zewnątrz (stąd też ból przy próbie jakichkolwiek seksów 😥). Ile ma cm dokładnie to się dowiem w poniedziałek podczas usg.

Mówiłam o skurczach, bólach okresowych (już je mocno odczuwam) no ale podusmował to po porostu słowami, że "szykuję się do porodu" :) Powiedział też żeby absolutnie niczego nie lekceważyć i jeśli coś nas niepokoi na tym etapie to jechać na IP żeby to sprawdzić bo najgorzej własnie stracić czujność na końcówce.

Z takich dodatkowych rzeczy jestem już po konsultacji z indywidualną położną, która pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić. Od tego tygodnia jeśli coś się dzieje mam też pisać do niej :) Wytłumaczyła mi co i jak w szpitalu, jakie procedury itp. Wspomniałam, że mam dwie :P torby to powiedziała, że lepiej mieć 2 duże nić 7 małych bo przy przechodzeniu z sali do sali ciężko się zabrać czasem :D Przy pierwszym porodzie trafiłam od razu na porodówkę a tutaj jak przyjadę za wczesnie to mnie dadzą na salę przedporodową :) potem porodówka no i oddział więc faktycznie lepiej ciągnąć dwa tobołki niż pamiętać o jakichś torebuniach itp

Ja z kolei czuje się już gotowa na poród :D <3

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska! Super, że chlopak główką do dołu już jest 🥰

Ja jak patrzę w kalendarz to nie wierzę :D nie liczymy już w miesiącach, a już w dniach dosłownie 🥰 nie wiem kiedy to minęło choć mam wrażenie, że nie pamiętam jak to jest nie być w ciąży:D

Majetta, super że się odezwałaś! Z torbami super, ja mam walizkę na kółkach i torbę do porodu - nie wyobrażam sobie dźwigać tabołków po oddziale. Będziesz miała wykupioną położna do porodu? Dobrze zrozumiałam? Ja mam upatrzoną, ale do tej pory przez pandemie nie można było. Muszę zadzwonić do niej i sie podpytać. Jestem ciekawa jak to u Ciebie wygląda:)

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska dzięki za dobre słowa 🥰 wszystko czas zweryfikuje jak to będzie. Dziś akurat mam gorszy dzień. Czuje się bardzo ociężała, piersi bolą, kręgosłup też zaczyna pobolewać coraz częściej. To odliczanie do porodu to szukanie ulgi.. Ale jak sobie pomyśle, że jeszcze trzeba będzie się z bólem pooperacyjnym zmierzyć to już gorzej 😅

Majetta mam nadzieję, że jesteś już na 100% spakowana do szpitala 🙂 ja tylko 3 dni do przodu od Ciebie, a moja szyjka ostatnio miała 4cm i wszystko zamknięte. Więc wow, wrażenie na mnie zrobił opis Twojego badania. Życzę Ci by poród szybko poszedł ☺

Ja się spakowałam do jednej dużej walizki i nawet myślę by w przyszłym tygodniu jeszcze coś z niej wyjąć bo jak się okazuje mój szpital serio daje wszystko dla kobiety po porodzie i dla dziecka.. A ja tam mam zapas rzeczy jakbym na 3 tygodnie się wybierała 😅 jedynie co to chce jakieś przekąski dorzucić bo polityka w szpitalach po cc jest dziwna. Przez pierwszą dobę kleik i sucharki, a skąd tu mieć energię na pionizacje i zajmowanie się dzieckiem to nie wiem.

No dziewczyny wyczuwam, że do świąt któraś z nas się już rozpakuje 🤩

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetka super ze dalas znac i widze ze duzeeee zmiany i super ! Bo ten czas ze na zmiany czas najwyzszy teraz spokojnie spakowana mozesz czekac az sie zacznie ❤ seksy mowia ze pomagaja i ze lzejszy porod niby....😂 ale jeśli bez problemu mozesz uprawiać...i bez bolu :( dobrze ze juz wiesz co i jak u ciebie w szpitalu wyglada kochana a wykupywalas polozna czy na nfz ?:)
    Ja torbe napewno jedna wielką na kolkach bede miala i drugą mniejsza taką podręczną aby nie dzwigac tego :) i mowila dobrze bo mnie to akurat przenosili z sali do sali i nie mialam duzo toreb bo jedna wielka tylko ale i tak jak zobaczylam jaki misz masz mam to sie przerazilam bo pakowal mnie maz jak lezalam i rodzilam 😂🤔

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj teściowa kazala mi prac ciuszki i przynosic do orasowania ale mowie do niej ze to dopiero w maju ze za wczesnie ale wiecie co? Co myslicie aby kupic te torby ktore prozniowo mozna pakowac, odessac powietrze odkurzaczem i zamknac szczelnie ? Myslalam o takim czyms, bo przeciez nigdy nic nie wiadomo a tesciowa tez na 3 zmiany pracuje tez nie chcę jej zwalac sie bardzo na glowe bo tez ma roboty jak nie w pracy to w domu, albo kolo domu bo same kobiety, chlopa zadnego w domu nie ma ( moz w delegacji, tesciowa wdowa), tak myslalam czy po swietach nie wziasc sie za to i faktycznie nie pakowac w te prozniowe torby...bo aby wlozyc to luzem za wczesnie bo kurz wycieram w szafach codzień dosłownie, tak sie zbiera ... bede miala juz spokojną głowę chyba.....a ciuszkow sporo juz mam jeszcze lupuje od znajomej dwie torby i wiecej nic nie bede kupować wiec moze sie wezme za to.... :) kiedy wy pralyscie i prasowalyscie ciuszki? :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, myślę że skoro teściowa proponuje pomoc to skorzystaj z tego jak nic ☺ albo jeśli sama to też już powoli możesz brać się za robienie tego.

Ja miałam jakoś w 32 tygodniu już wszystko gotowe. Poukładane w szafie bo akurat tam żaden kurz mi się nie zbiera leżą i czekają ładnie. Powiem Ci, że jakbym miała to teraz robić to bym wymiękła. Teraz jest już czas na odpoczynek i relaks, co najwyżej właśnie zająć się torba do szpitala. Kartony lub takie worki próżniowe to świetna sprawa. Siostra tak trzymała ubrania po dzieciach i nawet jak leżały przez 2-3 lata w workach w kartonie w garażu to potem były jak nowe 🙂

Ja miałam indywidualne spotkanie online z moją położną przed chwilą. Nalegała na nie bo widziała, że jestem ufiksowana na temat karmienia piersią. Największa rada jaką dostałam: wyluzować 😅 więc postaram się dostosować 🙂

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, hmmm... Ja prałam i prasowałam jakoś w 35 tygodniu przy okazji pakowania torby. Do torby mam wszystko popakowane w te torebki strunowe, ale do komody to już wrzucałam bez folii. Tylko układałam w pudełka z Ikei. Mogłabyś kupić ten największy rozmiar i popakować jeśli rzeczywiście ten Kurz się zbiera, a masz opcje wcześniej się tym zająć. Mi np. Teraz trochę brakuje zajęcia i chętnie bym coś porobiła wyprawkowego, ale nigdy nie wiadomo jak ta końcówka będzie wyglądać... wczoraj kupiliśmy z mężem odkurzacz bezprzewodowy to właśnie leżę i odpoczywam bo mi się zachciało odkurzać nowym gadżetem 😅 dorosłe zajawki

Tari lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeeee....to u mnie 29tc to mogę juz po świętach zaczynać prac te male cuda chyba. Zakupie te torby prozniowe ze trzy większe, do komody powkladam bez tego a do szafy sobie wloze w tej torbie juz, wiecie ja mam ciemną szafę, naprzeciwko mam okno i jak swiatlo pada to widac tak twn kurz ze mnie to az w oczy razi.....😂 ale ja mam manie na punkcie sprzątania 🙈 planuje sie wziasc czyscic fugi na dole w kuchni ganku i toalecie...stary mowi ze zjebki dostane jak sie za to wezme wiec ew jego wykorzystam ale jak do swiat nie zrobimy tego to zwariuje, bo jak raz na pol romu nie wyszoruje to mam wrazenie ze smierdzi w domu😂😂 ale to moje glupie takie myślenie jest 😑😑 za dużo wolnego czasu mam, akonczy sie w czerwcu..haha

Po prostu M maz mi kupil na swieta tego Philipsa bezprzewodowego zebym miala lzej i rewelka....z rana kilka minut gora i dol mam wysprzatane odkurzone a przy okazji umyte podlogi😂 chociaz tej myjki rzadko uzywam bo wole mojego mopa zwyklego. 😁 ale z poczatku jakies dziwne wrazenie mialam ze w domu nie jest posprzatane bo cos szybko mi szlo z tym. 😂😂 ale super sprawa bez tego kabla bez dwigania pach sciagam z wieszaka odkurzam odwieszam i mam luz...

Tari super ze u was w szpitalu mają wszystko dla kobiety !! U mnie nie dają nic...pewnie do porodu musisz miec wlasny podklad, podejrzewam 😂
    Ale wiesz w razie czego po jednej paczce sobie weź bedziesz miala spokojną glowe ze gdyby cos to nie bedziesz nikogo prosic :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari i przekaski Koniecznie !!
    Pamietam jak z corka podlaczyli mnie pod oksy bo wywolywany mialam od 8rano, o 10.30 jak odeszly mi wody zaczely sie juz te prawdziwe odczuwalne skurcze tak chcialam urodzic jak najszybciej i pamietam najlepiej jak mowilam ciagle ze uwine sie do 13.00 na bank bo jestem cholernie glodna 😂 i musze zdazyc na cieply obiadek....i zdazylam. 12.53 urodzilam....na obiad zdazylam i co? Dali makaron świderki z sosem z truskawek...kurde lubie to ale porcja mala to raz a dwa balam sie czy jesc czy nie...przeciez truskawki czesto uczulają 😂😂 ale zjadlam i dopchalam sie swoim jedzeniem ktore wzielam na dwa dni zjadlam od razu popilam całą butlą wody....glod po porodzie jest nie do opisania, serio myslalam ze sasiadce z sali zabiore jej porcje haha taka wyglodniala bylam 😂😂😂👏 wiec wez duuzo jedzonka. Wiadomo ze po cc kaza ostroznie w razie komplikacji itp no i samo to ze tną Cie ale te ich jedzonko czasem zbyt marne zeby nabrac sil😱

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry odkurzacz nie jest zły 😃 ja mam od 2 lat takiego właśnie robota jeżdżącego. Mieszkanie specjalnie bez żadnych progów by dobrze się sprzątało. Do tego jest różowy i nazywamy go pieszczotliwie Monika 😅

Miska, ja miałam taki szał na sprzątanie mniej więcej w tym samym czasie ciąży co Ty teraz jesteś. Co ledwo zaczęłam l4 w domu i jechałam każdą szafkę po kolei. Rozpuściłam trochę mojego męża niestety tym, że wszystko ja robiłam i mam. Jak mam gorsze dni to sam nie pomyśli by coś zrobić tylko czeka aż powiem albo sama zacznę to wtedy wielce oburzony, że on zrobi 🤣ale dziś już stanowczo zapowiedziałam, że koniec tego dobrego. Wraca na tydzień do pracy a potem 5 tygodni wolnego będzie miał z okazji narodzin pierworodnego. Już ja mu listę rzeczy do zrobienia zrobię jak będę w szpitalu 😎

Apetyt po porodzie SN to myślę kompletnie normalne. To ile kobiety muszą energii z siebie wykrzesać by urodzić.. Serio, podziwiam! Ja wiem, że w moim szpitalu dobrze karmią nawet na cukrzycy ciążowej.
    Co do rzeczy jakie dają : nawet podkłady są tylko ponoć kiepskiej jakości i warto mieć jakieś swoje. Dla dziecka dają wszystko prócz mokrych chusteczek. Ja jestem zabezpieczona cokolwiek się wydarzy. Niby mamy z domu do szpitala 12km ale nadal brak odwiedzin i chyba nie planują tego zmieniać więc będzie łatwiej mi wszystko zabrać 🙂

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:

Majetta, super że się odezwałaś! Z torbami super, ja mam walizkę na kółkach i torbę do porodu - nie wyobrażam sobie dźwigać tabołków po oddziale. Będziesz miała wykupioną położna do porodu? Dobrze zrozumiałam? Ja mam upatrzoną, ale do tej pory przez pandemie nie można było. Muszę zadzwonić do niej i sie podpytać. Jestem ciekawa jak to u Ciebie wygląda:)

Więc tak, weszłam na stronę szpitala i tam jest lista indywiualnych położnych (no z 12 babeczek). Poszperałam po necie, poczytałam opinie, znalazłam kilka na fb i wybrałam dwie. Zadzwoniłam do jednej :) żeby się zorientować jak to wygląda. Koszt opieki podczas porodu i 2h po to 1500zł. Zarezerwowała sobie dla mnie termin chociaż wiadomo, że z tym to różnie :P Miałyśmy spotkanie online, gdzie przeprowadziła wywiad, pytała o szczegóły tej ciąży i poprzedniego porodu. Zapłaciłam 150zł i od teraz do czasu porodu mogę do niej pisać z różnymi pytaniami/wątpliwościami. Wytłumaczyła mi jakie są zasady w szpitalu i kiedy najlepiej się zebrać wlaśnie do szpitala :) Reszta płatna po porodzie :)

Torba spakowana juz dawno, więc jestem gotowa o każdej porze dnia i nocy :P

PoprostuM, Tari lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • voalka Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Miska, hmmm... Ja prałam i prasowałam jakoś w 35 tygodniu przy okazji pakowania torby. Do torby mam wszystko popakowane w te torebki strunowe, ale do komody to już wrzucałam bez folii. Tylko układałam w pudełka z Ikei. Mogłabyś kupić ten największy rozmiar i popakować jeśli rzeczywiście ten Kurz się zbiera, a masz opcje wcześniej się tym zająć. Mi np. Teraz trochę brakuje zajęcia i chętnie bym coś porobiła wyprawkowego, ale nigdy nie wiadomo jak ta końcówka będzie wyglądać... wczoraj kupiliśmy z mężem odkurzacz bezprzewodowy to właśnie leżę i odpoczywam bo mi się zachciało odkurzać nowym gadżetem 😅 dorosłe zajawki

Jeżeli dla dziecka to ubranka do wyprawki niemowlęcej mozna sobie skompletować już wczesniej. Sa ubranka unisex, które pasuja na kazde dziecko, zależy ile masz czasu na takie zakupy.
    Tu jest cała LISTA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2022, 18:07

ubranka dla niemowląt
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta, super opcja 😊 ja się skontaktowałam z moją położną, ale niestety wciąż zablokowana jest opcja prywatnej położnej nawet tej, która normalnie pracuje w danym szpitalu.

Jestem bardzo ciekawa kiedy pojawi się pierwszy bobaska na naszym wątku 🥰

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to tydzień temu byłam niemal pewna, że kladę się do łóżka ale właśnie, że ranek to będzie krzątanina i zbieranie się do szpitala. Skurcze przepowiadające miałam juz od kilku dni ale tamtego dnia niemal cały dzień (tyle, że nieregularne) + pomimo tego, że cały dzień polegiwałam to na wieczór tak mnie rozbolał krzyż, że ma-sa-kra. I nie był to z przemęczenia tylko taki ucisk a na koniec dostałam dreszczy takich jakie miałam po podaniu znieczulenia podczas pierwszego porodu 😱 No jak się położyłam do łóżka bo czułam się tak jak po kilku godzinach porodu w szpitalu. A tutaj skurcze wyciszyły się po 1 w nocy a ból krzyża zelżał - ale co męża zestresowałam to moje 🤣

d tamtej chwili skurcze i bóle jak na okres sporadyczne tyle, że Gajka już jest bardzo nisko główką (co potwierdził wczoraj lekarz) i np jak szłam wczoraj w nocy do wc to myślałam, że mi dziecko wypadnie po drodze 🙈 Plus właśnie bardzo wrażliwa i obolała szyjka. Po wczorajszym pobraniu wymazów na GBS cały czas czuje tam ból i dyskofort :/

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ