W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Eeej! Nie szalejcie z tymi wagami, bo zaczynam się zastanawiać co mi gin powie za tydzień. Serio mi się one wydają podejrzanie za duże jesli chodzi o wczesniejsze pomiary. Jak dziecko może nagle tyle przytyć 🤔 Tari, personelem się nie martw. Pamiętaj o tym argumencie z wagą no i niech mąż będzie stroną broniącą. My w trakcie porodu nie będziemy miały głowy do spierania się z personelem
a poza tym nie będzie żadnej takiej sytuacji, bo wszystko jest dobrze a Ty pięknie zadbałaś o cukrzycę!! :*Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Izi nie martw sie na zapas bo waga na tym etapie jest b.malo miarodajna.
Dziecko jest juz zbyt duze oni biora to z samych pomiarow a jak dzidzi ma prawdopodobnie duży brzuszek to waga moze byc przez to duzo zawyzona.
Ale licze ze ten duzy brzuszek to nic powaznego i ze jednak juz przy przyjęciu okaze sie ze spokojnie mozesz rodzic SN ❤
Kolezanki córka dzien przed CC miala wazyc jedynie 2900 jakoś.....ale jak polozyli na wage niunie to ta sie przezegnala....4100! Taka różnica. 😂 mam nadzieje kochana ze troszke Cie pocieszylam chociaz odrobinke ze jednak usg moze sie mylic ❤
Ja z reszta termin porodu mam z usg i wiecie....te pomiary sa rozne boje sie ze albo przenosze za duzo ze wody beda zielone ze cos bo usg bedzie pokazywac tydzień młodsza ciążę np..., albo na odwrót, urodze za szybko bo usg pokaze ciążę starszą....a nie ma jak termin ostatniej miesiaczki. No ale u mnie nie da rady bo ostatnia byla w lipcu😂 więc tylko usg sie sugerujemy....😞😞
Ogolnie zaszlam w ciaze zaraz po tym zabiegu i Wam powiem dzis babci mowilam ze czuje sie jakbym juz rok chodzila w ciąży! Bo ledwo jedna byla tu zaraz zaszlam znów....i jakos dluzy mi sie nieublagalnie teraz.
Tari od dziś odliczamy od 7dmiu. ❤ zaraz będziesz rozpakowana.....w końcu zlecialo w końcu sie doczekalyscie tych chwil. ❤❤❤😍23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Mam nadzieję, że bobas ma długą nogę po prostu i stąd takie pomiary. Bo wiecie, mam zaplanowane cc na 38+5 i będzie miał prawie 4kg. To największy kolos świata by był 😅 do samego rozwiązania jeszcze trochę, ale już za 7 dni będę leżeć na oddziale gdzie pracuje mój lekarz. Ja się stresuje a co Wy dziewczyny, które rodzicie SN, musicie czuć to nie wiem..
PoprostuM- o ile doczekasz się kolejnej wizyty 😁 bo kto wie jakie niespodzianki tutaj czyhają na Ciebie z strony bobaska 😍
Miska - właśnie. My będziemy już wszystkie rozpakowanie, a Ty się będziesz biedna kulać jeszcze z wielkim brzuchem. Będziemy czekać na Twojego synka na pewno i wspierać ☺
PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Pewnie te wagi są mniejsze zawsze ten błąd USG to +/-500g więc pewnie jakoś po środku się spotka wszystko.
Indukcji przed terminem nie chce, zobaczę jak ta moja położna ogarnie kogoś do USG co w szpitalu wyjdzie i co ona powie wtedy ale nie przywiązuje się teraz do tej wagi z ostatniego usg bo to dziwna sprawa.. Będę się z nią konsultowała i z nią decydowała co robimy ale wolałabym jak już indukować to te 10 dni po terminie no ale mówię zobaczymy co będzie teraz to z dnia na dzień można zacząć rodzic 😅
Staram się akceptować wszystko co przyniesie czas byle mała była zdrowa i bezpieczna.Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Tari ja tam jakos sie doturlam kochanajeszcze tylko 11 tyg teraz ciepełko wiosenka wiec zleci. Swieta, zaraz majowka i nie obejrze się będę lezec na porodowce 😁😁😁 hehe jak juz zostaną te rowne dwa mies to bedzie juz z, gorki
Izi 10dni po terminie to juz troszkę ryzykownie bo jednak niewiadomo czy to nie będzie juz za długo bo te wody mogą juz zieleniec a orzed terminem nie beda wywolywac napewno bo raczej w szpitalach trzymaja sie ze indukcja tylko ew w naglym przypadku albo cc przed terminem a jesli bedzie dobrze to trzymają te kilka dni po terminie.... ale moze samo Cie zlapie predzej bo to nigdy nie wiadomo ja z corka mialam indukcje 5dni czy 4 po terminie ale poszlo sżybciutko a wcale nie mialam rozwarcia szyjka byla jedynie skrócona mam nadzieje ze w terminie Cie pogoni samo 😘😘😘
Tak jak mowisz z resztą, aby malutka była zdrowa i bezpieczna. ❤❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
U mnie indukują 7 do 10 dni w szpitalu, położna podobnie mowiła i ginekolog też wystawił mi l4 do 10go dnia po terminie bo mówi, że wtedy indukcja i to samo na szkole rodzenia mówili. Tym bardziej, że poród w terminie to poród miedzy 37 a 42 tygodniem a nie 37 a 40 więc zamierzam cierpliwie czekać.
Wolę indukować jednak jak najpóźniej i dać małej samej się zebrać do wyjścia. Szwagierka rodziła przed terminem i miała zielone wody, ryzyko jest zawsze co do tego niestety
Jeżeli łożysko się nie zacznie starzeć, przepływy będą ok i nie będzie żadnych wskazań to 8-10 dni to jest to na co ja się zdecyduje. Ale wiadomo każdy robi jak czuje i uważa i żeby mieć jak najspokojniejszą głowę plus co radzą specjaliściWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 23:48
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi, tak na prawdę najważniejsze byś była teraz pod częstą kontrolą lekarza. Tzn w sumie jak minie Ci termin by właśnie nie przeoczyć jakby coś się działo. A próbujesz już jakiś sposobów na naturalne przyspieszenie porodu? Schody, seks, mycie okien? 😅
Ja wczoraj cały dzień przeżywałam wagę dziecka ale dziś już się uspokoiłam. Zobaczymy co we wtorek na przyjęciu do szpitala wyjdzie bo pewnie będą też robić USG. Mąż ma 3 dni pracy i potem 5 tygodni wolnego już od tego weekendu. Cały w skowronkach, że zaraz będzie synek na świecie.. Szkoda, że to nie jego czeka długi pobyt w szpitalu, cięcie, ból, połóg.. 😂
Po terminie co 2-3 dni mam przyjeżdżać na ktg i badania u położnej.
Okna myłam wczoraj, dzisiaj myłam lodówkę i przesadzałam kwiatki, seks jak jest ochota bez presji że na wywołanie bo nie umiem tak. Herbatka z liści, melisa, wcześniej wiesiołek ale jak podejrzewałam, że odpadł czop to nie chciałam czegoś tam wkładać może zacznę doustnie 🤔 za daktylami nie przepadam.
Pewnie po terminie będę stawała na głowie i je jadła 😂
Tari lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
I tak jestem w szoku ile zrobiłaś już biorąc pod uwagę, że do terminu kilka dni zostało. Niby się mówi, że jeśli dziecko nie jest gotowe to nie wyjdzie i już. Moja siostra jest żywym przykładem: 3 ciąża, malowała całe mieszkanie w 39 tygodniu, chodziła po schodach 7 pięter, masaż szyjki u lekarza.. Nic. 40+5 pojechała, podali oksytocyne i urodziła w 4h.
Ja dziś mam gorsze samopoczucie. Czuje się źle z swoim ciałem. Głowa boli. Chciałam iść na spacer ale zupełnie nie mam siły. Do tego mnie zdemotywował dziś widok mojej sąsiadki. Musiała urodzić jakoś na ostatnich dniach swoje pierwsze dziecko i wygląda jak chodzący trup z zmęczenia. Próbowałam się zdrzemnąć ale po tym widoku tylko się bardziej nakręciłam 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Bardziej robienie czegoś sprawia, że czas mi leci, mam zajętą głowę i motywuję się do czegoś więcej niż Netflix w łóżku 😂 więc cieszę się, że mogę coś robić nie bojąc się, że wywołam poród 😂😂
Tari lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Zacznę brać z Ciebie przykład Izi. Bo właśnie przez za dużą ilość czasu tylko myślę o tym szpitalu i się nakręcam niepotrzebnie 😅 i odliczam do weekendu bo w sobotę trochę planów z mężem mamy i w niedzielę rodzinne święta. Olek też raczej nigdzie się nie wybiera. Nadal nie wiem co to jest skurcz 😂
Izi lubi tę wiadomość
A ja dziewczyny leżę w szpitalu od rana z kolką nerkową ból nie do zniesienia, mam podawane dożylnie rozkurczowe i przeciwbólowe. Zaczęło się bez ostrzeżenia, a badania moczu sprzed tygodnia bardzo dobre. Prawdopodobnie nerka albo moczowód zostały przyciśnięte przez macice trzymajcie kciuki żeby szybko przeszłoTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:A ja dziewczyny leżę w szpitalu od rana z kolką nerkową ból nie do zniesienia, mam podawane dożylnie rozkurczowe i przeciwbólowe. Zaczęło się bez ostrzeżenia, a badania moczu sprzed tygodnia bardzo dobre. Prawdopodobnie nerka albo moczowód zostały przyciśnięte przez macice trzymajcie kciuki żeby szybko przeszło
Biedulka kroplówka powinna szybko zadziałać.PoprostuM lubi tę wiadomość
-
Tari wrote:I tak jestem w szoku ile zrobiłaś już biorąc pod uwagę, że do terminu kilka dni zostało. Niby się mówi, że jeśli dziecko nie jest gotowe to nie wyjdzie i już. Moja siostra jest żywym przykładem: 3 ciąża, malowała całe mieszkanie w 39 tygodniu, chodziła po schodach 7 pięter, masaż szyjki u lekarza.. Nic. 40+5 pojechała, podali oksytocyne i urodziła w 4h.
Ja dziś mam gorsze samopoczucie. Czuje się źle z swoim ciałem. Głowa boli. Chciałam iść na spacer ale zupełnie nie mam siły. Do tego mnie zdemotywował dziś widok mojej sąsiadki. Musiała urodzić jakoś na ostatnich dniach swoje pierwsze dziecko i wygląda jak chodzący trup z zmęczenia. Próbowałam się zdrzemnąć ale po tym widoku tylko się bardziej nakręciłam 😅
Szalona -
Tari wrote:I tak jestem w szoku ile zrobiłaś już biorąc pod uwagę, że do terminu kilka dni zostało. Niby się mówi, że jeśli dziecko nie jest gotowe to nie wyjdzie i już. Moja siostra jest żywym przykładem: 3 ciąża, malowała całe mieszkanie w 39 tygodniu, chodziła po schodach 7 pięter, masaż szyjki u lekarza.. Nic. 40+5 pojechała, podali oksytocyne i urodziła w 4h.
Ja dziś mam gorsze samopoczucie. Czuje się źle z swoim ciałem. Głowa boli. Chciałam iść na spacer ale zupełnie nie mam siły. Do tego mnie zdemotywował dziś widok mojej sąsiadki. Musiała urodzić jakoś na ostatnich dniach swoje pierwsze dziecko i wygląda jak chodzący trup z zmęczenia. Próbowałam się zdrzemnąć ale po tym widoku tylko się bardziej nakręciłam 😅
Ja dzis również mam gorszy dzien....mialam ogarniac w domu ale totalny len. Zmuszalam sie do wszystkiego... wzielam po przedszkolu mloda na lody....wkoncu otworzyli lodziarnie.....zjedlismy po dwa duuuze amerykanskie😂🙈 i jakos humor wcaaale mi sie nie polepszyl moze jutro bedzie lepiej oby...23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PoprostuM wrote:A ja dziewczyny leżę w szpitalu od rana z kolką nerkową ból nie do zniesienia, mam podawane dożylnie rozkurczowe i przeciwbólowe. Zaczęło się bez ostrzeżenia, a badania moczu sprzed tygodnia bardzo dobre. Prawdopodobnie nerka albo moczowód zostały przyciśnięte przez macice trzymajcie kciuki żeby szybko przeszło23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PoprostuM wrote:A ja dziewczyny leżę w szpitalu od rana z kolką nerkową ból nie do zniesienia, mam podawane dożylnie rozkurczowe i przeciwbólowe. Zaczęło się bez ostrzeżenia, a badania moczu sprzed tygodnia bardzo dobre. Prawdopodobnie nerka albo moczowód zostały przyciśnięte przez macice trzymajcie kciuki żeby szybko przeszło
Ojej jak mi przykro 😞 nie wyobrażam sobie jaki to musi być ból.. Trzymam kciuki by pomogli Ci w ekspresowym tempie! Dawaj znać koniecznie jak tam 😘 u dzidzi wszystko ok? Pewnie monitorują na bieżąco?15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM trzymaj się ciepło ❤♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Dzięki dziewczyny 🥰 z dzidzią wszystko w porządku, leżałam ze 3 h pod ktg i zapis prawidłowy. Teraz przed snem też chwilkę byłam podłączona. Kręci się jednak jak szalona, chyba czuje, że nie jesteśmy w domku kroplówka działa, ostatni atak miałam jakoś o 15:00, teraz po prostu czuję jakbym miała obolałą mocno te nerkę.Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈