W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie odczuwa Twoje emocje i stąd taki nadmiar ruchliwości. Mam nadzieję, że teraz po nocy już dużo lepiej u Ciebie i może dziś wrócisz do domu 🥰 dawaj znać koniecznie jak tam.
U mnie się pojawiły sporadyczne bóle brzucha jak na okres. Takie mega delikatne, bardzo rzadko ale jednak. I twardnienia brzucha, które trwają bardzo krótko. Chyba organizm się przygotowuje do porodu nie wiedząc, że ma być cc 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari juz tuż tuż ....już wszystko sie przygotowuje ....moze prędzej samo Cie zlapie huhu. Ja co wchodze to z taką dozą strachu troche i tak patrze kto urodzil czy jeszcze sie nic nie dzieje....bardziej od was to przeżywam chyba 🙈🙈🙈
PoprostuM patrz no nie bylo zadnych skurczy a tu sie juz pojawiaja znikąd...moze stad tak mala buszuje....bo może coś sie bedzie powoli już dziac a mala przygotowuje sie na przyjscie wie ze mamusia czeka ❤ no a co ty na to jak pytają ciebie ? Jeśli bys chciala juz rodzić to co wtedy oksy? Kurcze, ciekawe co to będzie. Dawaj znac kochana na bieżąco. ❤❤❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Miska, mój mąż urodził się w Wielkanocny Poniedziałek i nawet przeszło mi przez myśl czy synek nie będzie chciał iść w ślady taty 😅 dzisiaj miałam trochę aktywności i przyznaje, że brzuch coraz częściej jakoś boli ale z drugiej strony Olek jest niesamowicie aktywny i też mnie nie oszczędza. Moje żebra dziś wołają o odpoczynek 😂
Ja mam w telefonie w zakładce włączone cały czas to forum i odświeżam bo czekam na wieści od PoprostuM i Izi czekając na pierwsze wątkowe dzieciątka 😍15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Dzięki dziewczyny za wsparcie! Niestety zostaje w szpitalu, kolka nie chce puścić, w nocy miałam kolejny atak. Na szczęście w tym nieszczęściu nie mam żadnej infekcji ani nic, po prostu mechaniczny ucisk macicy na te nerkę. Dostaje rozkurczowe i może ta nerka puści.
Przykro mi, bo zamiast odpoczywać i szykować się na poród, leżę w bólach w szpitalu jestem już wymęczona tymi atakami i ciągłym jakby nie było zwykłym bólem w tej nerce. To prawie jak poród tylko bez finału i z możliwością podania przeciwbólowych, które to tłumiąTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM - a myślałam wczoraj o Tobie nie raz i miałam nadzieję, że jest lepiej. Wredna strasznie ta nerka i na pewno leżenie w szpitalu nie jest niczym przyjemnym. A jak na ktg? Jakieś szanse widzą na poród lekarze czy czekanie? Pewnie poród by najlepiej rozwiązał ten problem z uciskiem.. Trzymam kciuki za Was, dawaj znać koniecznie jak sytuacja 😘15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Kurcze.....PoprostuM wspolczuje Ci bardzo ale w sumie dobrze ze wczesniej sie naszykowalas i w razie potrzeby- jestes przygotowana na poród kochanie dlatego utwierdzam sie w fakcie ze watto przygotowac sie jednak juz wczesniej bo nigdy niewiadomo jaka niespodzianka nam wyskoczy😕😕😕😑
Wiem co to za bol bo z córką mialam ale ja juz zw nią mialam jakos w 15tc kolki....bol niesamowity. W pewnym momencie nie patrzyli na dziecko a bardziej na mnie bo z bolu sie wilam a wymiotowalam jak kot....dawali silniejsze leki jak ketonal .....okazalo sie ze piasek zlatywal jednak ucisk na szczescie nie masz infekcji przy tym zadnej....jednak ucisk obys kochana juz urodzila czym prędzej i ból przejdzie. Trzymaj sie cieplutko i wszysykie mocno tulimy 😘🤗🤗
Ja wczoraj juz pierwsza ture prania zrobilam dzis poprasuje...mysle ze tak jedno pranie w tyg bede robil malemu i powoli prasowac bo za dlugo nie moge naraz...wczoraj firane na raty prasowalam bo brzuch ciagle sie spinal musialam co chwile sie klasc 😁😂
Tari moze jednak syn pojdzie w slady tatusia ? Ale była by niespodzianka ! Tata mialby cudowny prezent na urodziny i na święta ❤❤
Moj znowu na urodziny z corka i teraz w październiku dowiedzial sie ze tata bedzie....i corka urodziła sie w dzien ojca. Moze syn też bedzie w tych okolicach.....ten to ma szczescie. 😂23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Miska, czyli jednak zaczęłaś już prać przed świętami. To bardzo dobrze. Lepiej wcześniej niż później być przygotowaną bo też nie wiadomo kiedy siły Cię opuszczą.
Ja właśnie serio zaczynam się bać, że nie dotrwam do wtorku.. Dziś z mężem pojechalismy do galerii bo teściowa ma urodziny i chcieliśmy kupić prezent na zapas i słuchawki do telefonu dla mnie do szpitala. Dostałam przy okazji cudowne kolczyki z apartu od męża już za urodzenie mu synka 😅 ale zaczęłam mieć mocne bóle jak na okres. Wróciliśmy i tylko leżę. Czuje się fizycznie wypruta z energii. W nocy mnie chyba serio skurcz obudził... Czuje się dziwnie, jak przed miesiączka. Mąż niestety do pracy niedługo i do 22 ma zmianę. Mam nadzieję, że nie będę musiała dzwonić po niego. Już się nastawiłam na rodzinną niedzielę. Czy taki spadek samopoczucia i brak sił fizycznych może nastąpić wiele dni przed porodem? Pierwsza ciąża i człowiek nie wie co o tym myśleć 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM wrote:Dzięki dziewczyny za wsparcie! Niestety zostaje w szpitalu, kolka nie chce puścić, w nocy miałam kolejny atak. Na szczęście w tym nieszczęściu nie mam żadnej infekcji ani nic, po prostu mechaniczny ucisk macicy na te nerkę. Dostaje rozkurczowe i może ta nerka puści.
Przykro mi, bo zamiast odpoczywać i szykować się na poród, leżę w bólach w szpitalu jestem już wymęczona tymi atakami i ciągłym jakby nie było zwykłym bólem w tej nerce. To prawie jak poród tylko bez finału i z możliwością podania przeciwbólowych, które to tłumią
Biedulka. A Ty mialas jakies problemy z nerkami? Czy w ciazy Cie teraz tak po prostu dopadlo?
Moze pisalas juz na forum, ale ominelam. -
Tari! To już ten moment kiedy na każde stęknięcie mąż reaguje wielkimi oczami, co? 😅 trzymaj się tam. Ja mam takie bole miesiaczkowe od tygodnia, ale kurcze nic z tą szyjką się nie dzieje spektakularnego
Miska, rzeczywiscie ciężko przewidzieć co się stanie więc dobrze być przygotowanym. Ja na całe szczęście 90% rzeczy mam popakowane w te torebki z Ikei strunowe, więc po powrocie do domu tylko kilka rzeczy będę musiała na nowo wyprac i wyprasować. Mam ze sobą całe graty do porodu, bo kazali wziąć w razie czego :p
Malina, nigdy nie miałam właśnie problemów i w sumie teraz też to nie jest stricte problem z nerką. Macica ją blokuje, bo gdyby nie to, nie miałabym tej kolki. Wszystkie badania mam w normieTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tari juz jednak coraz blizej...mozesz zjak takimi bolami chodzic do terminu cc albo pojechać nawet dzis....no ho niawiadomo co sie tam szykuje....to na bank juz skurcze takie przepowiadające, ale niewiadomo ile mozna z nimi chodzic bo u kazdego tez inaczej. Odpoczywaj kochana i nie męcz sie. Jesli nie bedziesz na silach zostań w domku lepiej. Rodzina niech bierze jedzenie ze sobą i niech wpadają do Ciebie ! Też dobry pomysl ❤🤗
Trzymamy kochana kciukasy 😍
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PoprostuM ważne, że masz dobra opiekę lekarzy i się Wami zajmą, odpoczywaj ile Ci się tam uda.
Mi wczoraj nie udało się zrobić USG bo sajgon na oddziale ale na ktg zapisały się pierwszy raz przepowiadające, książkowe wręcz i tak w sumie usnęłam, potem od 4.30 znowu się zaczęło, od 7 do teraz się krzątałam i ogarniałam sobie rzeczy na święta i są nadal
No ale tylko przepowiadające, położona mówi, że może to potrwać i różnie może być.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:PoprostuM ważne, że masz dobra opiekę lekarzy i się Wami zajmą, odpoczywaj ile Ci się tam uda.
Mi wczoraj nie udało się zrobić USG bo sajgon na oddziale ale na ktg zapisały się pierwszy raz przepowiadające, książkowe wręcz i tak w sumie usnęłam, potem od 4.30 znowu się zaczęło, od 7 do teraz się krzątałam i ogarniałam sobie rzeczy na święta i są nadal
No ale tylko przepowiadające, położona mówi, że może to potrwać i różnie może być.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Dziewczyny.. Nie wierzę, że to pisze ale dzisiaj o 19.45 zostałam mamą 😍🥰
O 13 dzwoniłam do lekarza, że mam dziwne bóle ale nie twardnieje brzuch.. Kazał jechać na izbę ze względu na przeszłość po mięśniaku. W szpitalu ekspresowo badanie - rozwarcie na opuszek palca, głowa dziecka w kanale. W ktg lekkie skurcze ale czułam je wyraźnie. Trafiłam na porodówkę gdzie był ze mną cały czas mąż. Na początku pod ktg leżałam i nic się nie ruszało. Powiedziano mi, że na bank cięcie ale skoro nie postępuje poród to nic. W końcu wstałam z łóżka, zaczęłam ćwiczyć i skurcze się nasiliły. Gdy było 2cm rozwarcia decyzja o cięciu.
Aleksander urodzony o 19.45 z wagą 3750, 10/10 pkt. Niesamowicie głośny 🥰 ja zniosłam bardzo dobrze całą cesarkę ale nie ukrywam trzęsłam się jak galareta na początku. Mąż zobaczył synka i mnie tuż po operacji, musiał wyjść po zrobieniu zdjęcia. Maluszek od razu się przyssał i tak 2h na piersi mi "wisiał". Nie jestem wstanie opisać fali uczuć jakich doznałam.. To przechodzi wszelkie pojęcie!
Teraz jestem na sali obserwacyjnej, jeszcze nie czuje połowy ciała i jest miło i błogo bo mocno narkotyzują. Z samego rana pewnie przeniesienie na pokój.
Jestem mamą cudownego synka 😍Mia91, 910608, PoprostuM, KaJa lubią tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Aaa Tari! Ale wzrusz! 🥰
To takie wyjątkowe kiedy możesz napisać "zostałam mamą". Gratuluję i ściskam całą rodzinkę wirtualnie ❤
Odpoczywaj na tyle na ile możesz choć domyślam się, że te pierwsze dni z maleństwem jeszcze w szpitalu to kosmos!
Otworzyłaś nam drogę jako pierwsza i teraz czekamy, która kolejna zaskoczy nas tak wspaniałymi informacjamiTari lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tari wrote:Dziewczyny.. Nie wierzę, że to pisze ale dzisiaj o 19.45 zostałam mamą 😍🥰
O 13 dzwoniłam do lekarza, że mam dziwne bóle ale nie twardnieje brzuch.. Kazał jechać na izbę ze względu na przeszłość po mięśniaku. W szpitalu ekspresowo badanie - rozwarcie na opuszek palca, głowa dziecka w kanale. W ktg lekkie skurcze ale czułam je wyraźnie. Trafiłam na porodówkę gdzie był ze mną cały czas mąż. Na początku pod ktg leżałam i nic się nie ruszało. Powiedziano mi, że na bank cięcie ale skoro nie postępuje poród to nic. W końcu wstałam z łóżka, zaczęłam ćwiczyć i skurcze się nasiliły. Gdy było 2cm rozwarcia decyzja o cięciu.
Aleksander urodzony o 19.45 z wagą 3750, 10/10 pkt. Niesamowicie głośny 🥰 ja zniosłam bardzo dobrze całą cesarkę ale nie ukrywam trzęsłam się jak galareta na początku. Mąż zobaczył synka i mnie tuż po operacji, musiał wyjść po zrobieniu zdjęcia. Maluszek od razu się przyssał i tak 2h na piersi mi "wisiał". Nie jestem wstanie opisać fali uczuć jakich doznałam.. To przechodzi wszelkie pojęcie!
Teraz jestem na sali obserwacyjnej, jeszcze nie czuje połowy ciała i jest miło i błogo bo mocno narkotyzują. Z samego rana pewnie przeniesienie na pokój.
Jestem mamą cudownego synka 😍
Wow, ale wiadomosc 😃😃😃😃 Szok! Witamy OlusiaTari lubi tę wiadomość
-
Tari gratulacje 🎉💐 to będą wyjątkowe święta dla Was😊
I trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny, które niedługo dołączą do szczęśliwich mam😁😊🤞
Podczytuje was z ukrycia cały czas 😜
Wesołych Świąt🐣🐥🌷😊Tari, PoprostuM lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Tari nie wierze w to co czytam.....placze jak bóbr, serio! I to takie łzy szczęścia! Nie wierzylam ze bede ryczec na wiadomosc ze ktoras z Was juz urodzila! To tak niespodziewana wiadomosc! Czyli synek poszedl w slady taty i prawie w pierwszy dzień świąt urodzony. ! 😍
Naprawdę płaczę i nie wiem co powiedziec bo to tak niespodziewanie! Ale wkoncu. Jest Aleksander. Nasze pierwsze watkowe szczescie. ❤❤❤
Taka cudowna nowina! Sciskam Was calym sercem caluje mocno wracajcie do zdrowia jak najszybciej i do domku! Gratulujemy! Jesteście DZIELNI! ❤
Nasza pierwsza fighterka juz rozpakowana. Ale sie cieszę.....🙈😍😍
Kawał chłopaka i duzo cialka do kochaaaaania 😍 waga super taki idealny na rąsie. ❤😘
Daj znac jakie ubranka bedzie nosil bo ja naszykuje 52,56,62....ale jakby mlody byl cos ok 4kg to czy te 62 nie bedzie male sie boje 😂 blada jestem w tych rozmiarach.
Sciskam was mocno kochani, to będą wspaniałe święta. Dla nas również z tymi nowinami😘❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
KaJa wrote:Tari gratulacje 🎉💐 to będą wyjątkowe święta dla Was😊
I trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny, które niedługo dołączą do szczęśliwich mam😁😊🤞
Podczytuje was z ukrycia cały czas 😜
Wesołych Świąt🐣🐥🌷😊23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨