W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawkowykompot wrote:Na FB jest sama patola, ja już w ogóle nie zaglądam na grupy fejsbukowe.
mon08kow, kropka_aga lubią tę wiadomość
👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
-
Muszę sobie trochę ponarzekać. Mój obecny cykl jest okropny. Najpierw @ przeczołgała mnie bólowo jak nie wiem. Po @ generalne osłabienie. W dni płodne ciągły ból brzucha, brak ochoty na cokolwiek, zerowe libido, złe samopoczucie. No ale działaliśmy mimo to, dobrze że mąż był w lepszym niż ja nastroju. W owulację tak bolał mnie lewy jajnik, że przy kaszlu myślałam, że się wykończę. Teraz natomiast od soboty (dzień po owulce) jakaś niestrawność i rewolucje żołądkowe, zmęczenie. Jestem już sobą wykończona i wkurzona!! Codziennie tylko myślę, żeby już wrócić z pracy do domu i się położyć. Koniec narzekania, może wymanifestuję, że mi się polepszy
Podczytuję cały czas wątek, Kiki i Ounai tulę Was mocno i podziwiam za Waszą siłę. Wierzę, że dla wszystkich nas w końcu wyjdzie to upragnione słoneczko
Tym, którym słoneczko, a w zasadzie gwiazdki wyszły w tym miesiącu, gratulacje!!kikix0o lubi tę wiadomość
AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
🍀🍀🍀 -
Lucy, przykro mi bardzo. Trzymaj się🫂
Martt95 wrote:
Dziś wyraźnie wzrosło libido, śluz totalnie płodny, a wcześniej nie. Także coś czuję że PCO w pełnej klasie mnie oszukuje🤪
Jak owu jednak będzie w kolejnych dniach to testowanie przesunę na 27.08. Powalone🤣 ale wy rozumiecie…
#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)
Suplementacja:
ONA:
🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu
#2026jestmój -
Lucy321 wrote:Nadrobiłam😮💨
Tule za biele, małpy i biochemy c(•.•c)
U mnie niestety również biochem dlatego się trochę wycofałam. W czwartek byłam na drugiej becie, w piątek były wyniki i urosła tylko do 28,2 a prog spadł do 2,52😩 i w piątek dostałam już krwawienie. Od niedzieli jesteśmy też na wyjeździe więc przynajmniej mogłam czymś zająć myśli. W czwartek idę do lekarza żeby sprawdziła na USG czy wszystko w porządku i jeśli tak to da zielone światło na kolejny cykl i wspominała o recepcie na progesteron bo był dość niski na początku ciąży. Pod koniec sierpnia mam też wizytę u Endo i pewnie dostanę jakieś leki na zbicie tsh. Póki co nadal nie kupiłam testów owulacyjnych i chyba zostanę przy swoim planie na sierpień czyli 🥒 co drugi dzień😅
Życzę wam pięknego dnia!🥰
😞🥺
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Truskawkowykompociku, czy zdradzisz nam jak przebiegał od początku Twój obecny cykl? Jak się czułaś?#1 Wrzesień 2024 po diagnozie PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację
Starania o #2 (częste kp, czy są ovu?, co z pco?, długie cykle)
Suplementacja:
ONA:
🌞D3K2, Omegasense, VitaMinBest 1kaps, Inozytol + Quatrefolic, Nucleozin
🌚Magnez, sok z wiśni
ON:
D3K2, Omegasense, VitaMinBest, Nucleozin, sok z granatu
#2026jestmój -
Załamałam się…
23DC, estradiol 44, progesteron <0,50, amh 8,18, Wit d 33, żelazo 9,3👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
Nowa1991 wrote:Załamałam się…
23DC, estradiol 44, progesteron <0,50, amh 8,18, Wit d 33, żelazo 9,3
Sprawdź też pasożyty przy tym żelazie i ferrytynie.32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
❕MTHFR hetero, PAI hetero
•aktualnie wakacyjna przerwa🍆•
ale i tak team #rodzew2026✨🍓🍓 -
ater wrote:Byłaś diagnozowana pod kątem PCOS?
Sprawdź też pasożyty przy tym żelazie i ferrytynie.
A na pasożyty badania zrobię dla świetego spokoju👩34l 👨32l
2cs
Hashimoto od 10lat, Letrox125, anty TPO 16, TSH 2,5
Cykle 27-34 dni
Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
Ferrytyna 13, żelazo 9,3
Prolaktyna 14
HOMA 1,07
B12: 466, Wit D 33
AMH 8,18
23DC Estradiol 44, Progesteron <0,50 😔 -
oliwia79 wrote:Dziś jestem 10 DPO. Przysięgłam sobie, że nie będę testować przed czasem… A jednak w szafce czaił się test. Rano sięgnęłam po niego, zrobiłam — i dostałam w oczy taką śnieżnobiałą biel, że aż raziła.👩🏼28👨🏽27
4x🐈🐈⬛🐈🐈⬛
•endometrioza
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰
🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️
-
kleopatr4 wrote:Truskawkowykompociku, czy zdradzisz nam jak przebiegał od początku Twój obecny cykl? Jak się czułaś?
Też mnie to bardzo ciekawi i oczywiście wygląd testu 😅
Mam mniejszą tkliwość piersi także wjechały wkrętki. Ale jak trochę poczytałam tutaj o tym progesteronie, że jak jest wysoki to właśnie te objawy są mniejsze to mam nadzieję, że tak właśnie jest 😅 kreska rano ciemniała, a piersi od kilku dni są mniej obolałe, ale takie ładne i pełne 😁mon08kow, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
krolik wrote:mon08kow byłaś na becie? 😏
assialbnn, krolik, Martt95, Promyczek39 lubią tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja:
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje/stosowała (i udało się zajść w ciążę) żel FertilSafe Plus?
Macie jakieś opinie o tym żelu? W komentarzach na allegro pocieszają że udało im się w 1 cs zajść przy używaniu go ☺️
A ja zastanawiam się czy warto go kupić 😅 -
toxi wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje/stosowała (i udało się zajść w ciążę) żel FertilSafe Plus?
Macie jakieś opinie o tym żelu? W komentarzach na allegro pocieszają że udało im się w 1 cs zajść przy używaniu go ☺️
A ja zastanawiam się czy warto go kupić 😅
Ja stosuje, ale dopiero 2 cs, dziwne uczucie mam z tym żelem, momentami tak piecze, że mam dyskomfort.toxi lubi tę wiadomość
-
Hej, dołączam do wątku, czytam Was już od kilku dni i trzymam kciuki za Wasze starania.
Dla mnie to w sumie 1 cs, chociaż cierpię na baby fever już od roku, czekałam aż mój partner będzie na to gotowy.
Staram się określić dzień swojej owulacji, ale to niełatwe, mam wrażenie że w ostatnim cyklu to miało miejsce w 21 dniu.
Miałam diagnozę PCO kilka lat temu, teraz niby już nie mam tych pęcherzyków, ale mam wrażenie że to przez to moja owulacja jest opóźniona. Mierzę temperaturę i obserwuję śluz, testów jeszcze nie robię póki co.
Staram się nie myśleć o tym za bardzo ale fakt że czekałam rok na zielone światło z jego strony sprawia że teraz bardzo mi się spieszy 😅
Zrobię test 26.08, w dzień spodziewanej miesiączki, mam nadzieję że wytrzymam do tej daty...toxi, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
toxi wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje/stosowała (i udało się zajść w ciążę) żel FertilSafe Plus?
Hej, my stosowaliśmy z mężem od 2cs i właśnie wtedy się udało. Nie wiem czy to kwestia żelu, ale u mnie z reguły jest dosyć sucho a standardowe lubrykanty odpadają przy staraniach.
Uważam że sam żel jest bardzo dobry, daje długotrwałą śliskość. Mąż wspominał o uczuciu ciepła ale raczej jako coś przyjemnego 🙂toxi lubi tę wiadomość
-
@Kiki @Lucy bardzo mi przykro 😔
-
My od kwietnia stosujemy, myślę że warto go kupić, z tym że jak Helenka22 napisała, jest uczucie pieczenia, ja to czuję przez pierwsze sekundy, później jest ok.toxi lubi tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On: