X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wszystkie posty.

Tule was za biele, biochemy i małpy. 🥺

Gratulacje za podwójne kreski!

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Nana99 Debiutantka

Wysłany: 12 sierpnia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję jutro, trzymajcie kciuki, mega się boję :(
    Pierwszy raz wyczekałam do końca. Objawów żadnych oprócz bólu lekkiego piersi i mocniejszego sutków od środka.

Mika1992, Iskierka2006, Locus, kleopatr4, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

• toxi Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje królik, Truskawkowykompot i mon08kow 😍⭐️ niech bety dadzą czadu 🤞

Kiki współczuję i tule 🫂

mon08kow lubi tę wiadomość

• toxi Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety moz wpisać 🐒 która wczoraj przyszła 3 dni wcześniej 😔 robiłam w sobotę betę ( <0.2) i proga (16,409 nmol/l; 15,16 ng/ml)

A jeśli o alkohol to ja bym mogła wgl nie pić (na weselu tylko 1 drinka wypiłam a w domu prawie nic), a mój mąż też niewiele pije(jakiś drink okazjonalnie a na codzien piwo 0%)

• toxi Znajoma

Wysłany: 12 sierpnia, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o badania to w sobotę Ferrytyna mi wyszła 56,50 ng/ml, tsh 1,740 ulu/ml.
    Za 2 dni idę na badania hormonalne i witaminy i od dziś już nie biorę supli żeby zobaczyć jakie będą wyniki

• Milunia Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, posmutałam trochę, ale podnoszę się z kolan i chcę działać. Obawiam się, że będzie powtórka z rozrywki z poprzedniego cyklu, bo wczoraj zaczęły się plamienia, przez noc sucho, teraz ledwo co czasami się podbarwi. Nigdy nie miałam takich plamień na początku okresu. Dla pewności zrobiłam dziś rano test, oczywiście biel aż razi po oczach więc to na pewno małpa się rozkręca.

Czekam na termin do lekarza, ale to dopiero będzie za jakieś 2 tygodnie. Nie miałam do tej pory stwierdzonych żadnych nieprawidłowości. Aktualnie zażywam Pueria Uno od 2 miesięcy. Myślicie, że mogę dorzucić do tego Ovarin tak już teraz bez konsultacji? A może zrezygnować z Pueria i być tylko na Ovarinie? A może nie kombinować i czekać do wizyty?

• Martt95 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja próbuje i uczę się obserwacji tej temperatury.... ale czegoś nie rozumiem. Kiedy następuje ta owulacja? W dzień spadku temperatury czy w dzień wyrzutu? Obserwuje te wykresy i z tego co widze to raz aplikacja pokazuje tak a raz tak... nie wiem dlaczego 🙃🫣

Screenshot-20250812-081647-TTC-Ovu-Friend.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 08:24

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA wrote:
    Cukrzyku jak Twoja wizyta in vitro? Jeśli dobrze pamiętam to miałaś wczoraj mieć

Tak, tak :) Dziękuję że pamiętasz :D <3 Odbyła się - dostaliśmy od razu kwalifikacje od mojej Pani Doktor. Zrobiono nam te wszystkie toksoplazmozy na NFZ itd. Prawdopodobnie stymulacja ruszy od następnego cyklu - Pani Doktor pytała, kiedy chcę zacząć ale stwierdziłam, że chyba nie ma sensu czekać skoro AMH jest niskie a ja i tak biorę suple od długiego czasu. Teraz sobie jeszcze dołożyłam trochę antyoksydantów, no ale w sumie i tak do punkcji mam jeszcze na oko jakieś 5 tygodni ? Wolę chyba nie czekać. Transfer i tak będzie "nie świeży".

Co do męża - cały dzień był bardzo wspierający i grzeczny :D Także jestem zadowolona :D

Locus, Promyczek39, Marty.Na, kikix0o, ferrytynka25, Ounai, PA, Kameleon lubią tę wiadomość

✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dziewczyny ja próbuje i uczę się obserwacji tej temperatury.... ale czegoś nie rozumiem. Kiedy następuje ta owulacja? W dzień spadku temperatury czy w dzień wyrzutu? Obserwuje te wykresy i z tego co widze to raz aplikacja pokazuje tak a raz tak... nie wiem dlaczego 🙃🫣

Screenshot-20250812-081647-TTC-Ovu-Friend.jpg

Niestety nie jesteś w stanie wprost z wykresu odczytać momentu owulacji, może być od 2-3 dni przed skokiem temperatury a może być równie dobrze po skoku temperatury.
    Teoria mówi że 3 dni wysokich temperatur potwierdzą że owulacja się odbyła ale nie powie kiedy dokładnie. Chociaż i to nie jest w 100% prawda.
    Sam pomiar temperatury jest pomocny ale trzeba zestawic z obserwacja śluzu plus ja jeszcze stosowałam testy owulacyjne i wtedy okreslam owulacje ale też nie dokładnie tylko tak +/-24h.
    Aplikacja też bierze pod uwagę notatki o śluzie i testach owulacyjnych, ale też nie ufałabym temu tak na 100%, lubi sobie w trakcie trwania cyklu przesuwać dzień owulacji.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Niestety nie jesteś w stanie wprost z wykresu odczytać momentu owulacji, może być od 2-3 dni przed skokiem temperatury a może być równie dobrze po skoku temperatury.

Dziękiuje za wyjaśnienie 🫣❤️

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • MMM123 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Dziękiuje za wyjaśnienie 🫣❤️

Taka wskazówka, może u Ciebie też się sprawdzi. Zawsze miałam owulacje dzień po takim najlepszym śluzie.
    Jak zauważyłam że jest dużo gorzej niż wczoraj i w ilości i w jakości to wiedziałam że dziś owulacja

Starania 02.2024
    Na poważnie od 11.2024
    01.2025 beta 20 💔
    03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
    04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
    (Leczenie antybiotykami)
    AMH 1.98

Ilość plemników 91 mln
    Koncentracja 45.5 mln/ml
    Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
    Morfologia 4%
    Suplementacja TenFertil ON
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Taka wskazówka, może u Ciebie też się sprawdzi. Zawsze miałam owulacje dzień po takim najlepszym śluzie.
    Jak zauważyłam że jest dużo gorzej niż wczoraj i w ilości i w jakości to wiedziałam że dziś owulacja

No właśnie z moich obserwacji owulacja była 15 dnia cyklu i zmylił mnie wykres. Nie wiem.... może skusze się jeszcze na te testy cyfrowe clearblue 🫣

30♀️ PCOS, IO
    35♂️

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura potrafi być zwodnicza. Gdy śpię z otwartym oknem to wychodzą głupoty.

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi dzisiaj ten Q10, który polecałyście. Jak jestem w 12 dc to mogę zacząć czy poczekać do następnego miesiąca?

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    😞 07.2025

• Lucy321 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam😮‍💨

Tule za biele, małpy i biochemy c(•.•c)
    U mnie niestety również biochem dlatego się trochę wycofałam. W czwartek byłam na drugiej becie, w piątek były wyniki i urosła tylko do 28,2 a prog spadł do 2,52😩 i w piątek dostałam już krwawienie. Od niedzieli jesteśmy też na wyjeździe więc przynajmniej mogłam czymś zająć myśli. W czwartek idę do lekarza żeby sprawdziła na USG czy wszystko w porządku i jeśli tak to da zielone światło na kolejny cykl i wspominała o recepcie na progesteron bo był dość niski na początku ciąży. Pod koniec sierpnia mam też wizytę u Endo i pewnie dostanę jakieś leki na zbicie tsh. Póki co nadal nie kupiłam testów owulacyjnych i chyba zostanę przy swoim planie na sierpień czyli 🥒 co drugi dzień😅

Życzę wam pięknego dnia!🥰

👩26l 🧑29l 🐈🐈
    Starania od 05.2025
    3,5 roku na AH
  • mon08kow Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy321 wrote:
    Nadrobiłam😮‍💨

U mnie niestety również biochem dlatego się trochę wycofałam. W czwartek byłam na drugiej becie, w piątek były wyniki i urosła tylko do 28,2 a prog spadł do 2,52😩 i w piątek dostałam już krwawienie. Od niedzieli jesteśmy też na wyjeździe więc przynajmniej mogłam czymś zająć myśli. W czwartek idę do lekarza żeby sprawdziła na USG czy wszystko w porządku i jeśli tak to da zielone światło na kolejny cykl i wspominała o recepcie na progesteron bo był dość niski na początku ciąży. Pod koniec sierpnia mam też wizytę u Endo i pewnie dostanę jakieś leki na zbicie tsh. Póki co nadal nie kupiłam testów owulacyjnych i chyba zostanę przy swoim planie na sierpień czyli 🥒 co drugi dzień😅

Lucy321 przytulam 😥 trzymam kciuki za zielone światło🍀

Lucy321 lubi tę wiadomość

Starania od 12/23

3/25 CB
    drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
    4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem

Badania
    Ona:

Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę

Walka z obniżoną ferrytyną!
    6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36

Suplementacja:
    FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage

On:

Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna

Suplementacja:
    TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega
  • mon08kow Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że jestem bardzo wdzięczna za ten wątek. Jestem też na grupie na FB staraczek, to tam nie ma żadnego wsparcia, a jedynie kopanie leżącego. Aż strach tam cokolwiek wstawiać, jedno wielkie wyśmiewanie i podcinanie skrzydeł.

Tutaj jest zupełnie inaczej, pełne zrozumienie 🤗🌹

Promyczek39, Klaudia lubią tę wiadomość

Starania od 12/23

3/25 CB
    drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
    4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem

Badania
    Ona:

Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę

Walka z obniżoną ferrytyną!
    6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36

Suplementacja:
    FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage

On:

Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna

Suplementacja:
    TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega
  • Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy321 wrote:
    Nadrobiłam😮‍💨

Przytulam, bardzo mi przykro 😢

• Truskawkowykompot Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:
    Powiem Wam szczerze, że jestem bardzo wdzięczna za ten wątek. Jestem też na grupie na FB staraczek, to tam nie ma żadnego wsparcia, a jedynie kopanie leżącego. Aż strach tam cokolwiek wstawiać, jedno wielkie wyśmiewanie i podcinanie skrzydeł.

Tutaj jest zupełnie inaczej, pełne zrozumienie 🤗🌹
    Na FB jest sama patola, ja już w ogóle nie zaglądam na grupy fejsbukowe.

mon08kow lubi tę wiadomość

• Promyczek39 Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy321 wrote:
    Nadrobiłam😮‍💨

🫂 i trzymam kciuki za szybki powrót do starań i oczywiście za spełnienie marzenia o byciu Mamą ❤️

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )

Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ