W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadrobiłam wszystkie posty.
Tule was za biele, biochemy i małpy. 🥺
Gratulacje za podwójne kreski!
👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Mi niestety moz wpisać 🐒 która wczoraj przyszła 3 dni wcześniej 😔 robiłam w sobotę betę ( <0.2) i proga (16,409 nmol/l; 15,16 ng/ml)
A jeśli o alkohol to ja bym mogła wgl nie pić (na weselu tylko 1 drinka wypiłam a w domu prawie nic), a mój mąż też niewiele pije(jakiś drink okazjonalnie a na codzien piwo 0%) -
Dziewczyny, posmutałam trochę, ale podnoszę się z kolan i chcę działać. Obawiam się, że będzie powtórka z rozrywki z poprzedniego cyklu, bo wczoraj zaczęły się plamienia, przez noc sucho, teraz ledwo co czasami się podbarwi. Nigdy nie miałam takich plamień na początku okresu. Dla pewności zrobiłam dziś rano test, oczywiście biel aż razi po oczach więc to na pewno małpa się rozkręca.
Czekam na termin do lekarza, ale to dopiero będzie za jakieś 2 tygodnie. Nie miałam do tej pory stwierdzonych żadnych nieprawidłowości. Aktualnie zażywam Pueria Uno od 2 miesięcy. Myślicie, że mogę dorzucić do tego Ovarin tak już teraz bez konsultacji? A może zrezygnować z Pueria i być tylko na Ovarinie? A może nie kombinować i czekać do wizyty? -
Dziewczyny ja próbuje i uczę się obserwacji tej temperatury.... ale czegoś nie rozumiem. Kiedy następuje ta owulacja? W dzień spadku temperatury czy w dzień wyrzutu? Obserwuje te wykresy i z tego co widze to raz aplikacja pokazuje tak a raz tak... nie wiem dlaczego 🙃🫣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 08:24
30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
PA wrote:Cukrzyku jak Twoja wizyta in vitro? Jeśli dobrze pamiętam to miałaś wczoraj mieć
Tak, takDziękuję że pamiętasz
Odbyła się - dostaliśmy od razu kwalifikacje od mojej Pani Doktor. Zrobiono nam te wszystkie toksoplazmozy na NFZ itd. Prawdopodobnie stymulacja ruszy od następnego cyklu - Pani Doktor pytała, kiedy chcę zacząć ale stwierdziłam, że chyba nie ma sensu czekać skoro AMH jest niskie a ja i tak biorę suple od długiego czasu. Teraz sobie jeszcze dołożyłam trochę antyoksydantów, no ale w sumie i tak do punkcji mam jeszcze na oko jakieś 5 tygodni ? Wolę chyba nie czekać. Transfer i tak będzie "nie świeży".
Co do męża - cały dzień był bardzo wspierający i grzecznyTakże jestem zadowolona
Locus, Promyczek39, Marty.Na, kikix0o, ferrytynka25, Ounai, PA, Kameleon lubią tę wiadomość
✨️11.08.25 I wizyta in-vitro✨️Przed nami 14cs
SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ⬜️
3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
9. Pozytywna beta HCG ⬜️
ona 🙍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
on 🙎♂️ : IO, obniżone parametry nasienia -
Martt95 wrote:
Niestety nie jesteś w stanie wprost z wykresu odczytać momentu owulacji, może być od 2-3 dni przed skokiem temperatury a może być równie dobrze po skoku temperatury.
Teoria mówi że 3 dni wysokich temperatur potwierdzą że owulacja się odbyła ale nie powie kiedy dokładnie. Chociaż i to nie jest w 100% prawda.
Sam pomiar temperatury jest pomocny ale trzeba zestawic z obserwacja śluzu plus ja jeszcze stosowałam testy owulacyjne i wtedy okreslam owulacje ale też nie dokładnie tylko tak +/-24h.
Aplikacja też bierze pod uwagę notatki o śluzie i testach owulacyjnych, ale też nie ufałabym temu tak na 100%, lubi sobie w trakcie trwania cyklu przesuwać dzień owulacji.
kleopatr4 lubi tę wiadomość
Starania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
MMM123 wrote:Niestety nie jesteś w stanie wprost z wykresu odczytać momentu owulacji, może być od 2-3 dni przed skokiem temperatury a może być równie dobrze po skoku temperatury.
Dziękiuje za wyjaśnienie 🫣❤️30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Dziękiuje za wyjaśnienie 🫣❤️
Taka wskazówka, może u Ciebie też się sprawdzi. Zawsze miałam owulacje dzień po takim najlepszym śluzie.
Jak zauważyłam że jest dużo gorzej niż wczoraj i w ilości i w jakości to wiedziałam że dziś owulacjaStarania 02.2024
Na poważnie od 11.2024
01.2025 beta 20 💔
03.2025 HyFoSy-prawy jajowod drożny, lewy udrozniono
04.2025 wyniki biopsji-duże przewlekle zapalenie endometrium
(Leczenie antybiotykami)
AMH 1.98
Ilość plemników 91 mln
Koncentracja 45.5 mln/ml
Ruch PR 0.2%, ruch PS 14.29% NP 20.61%
Morfologia 4%
Suplementacja TenFertil ON -
MMM123 wrote:Taka wskazówka, może u Ciebie też się sprawdzi. Zawsze miałam owulacje dzień po takim najlepszym śluzie.
Jak zauważyłam że jest dużo gorzej niż wczoraj i w ilości i w jakości to wiedziałam że dziś owulacja
No właśnie z moich obserwacji owulacja była 15 dnia cyklu i zmylił mnie wykres. Nie wiem.... może skusze się jeszcze na te testy cyfrowe clearblue 🫣30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Temperatura potrafi być zwodnicza. Gdy śpię z otwartym oknem to wychodzą głupoty.👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Przyszedł mi dzisiaj ten Q10, który polecałyście. Jak jestem w 12 dc to mogę zacząć czy poczekać do następnego miesiąca?👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
😞 07.2025
Nadrobiłam😮💨
Tule za biele, małpy i biochemy c(•.•c)
U mnie niestety również biochem dlatego się trochę wycofałam. W czwartek byłam na drugiej becie, w piątek były wyniki i urosła tylko do 28,2 a prog spadł do 2,52😩 i w piątek dostałam już krwawienie. Od niedzieli jesteśmy też na wyjeździe więc przynajmniej mogłam czymś zająć myśli. W czwartek idę do lekarza żeby sprawdziła na USG czy wszystko w porządku i jeśli tak to da zielone światło na kolejny cykl i wspominała o recepcie na progesteron bo był dość niski na początku ciąży. Pod koniec sierpnia mam też wizytę u Endo i pewnie dostanę jakieś leki na zbicie tsh. Póki co nadal nie kupiłam testów owulacyjnych i chyba zostanę przy swoim planie na sierpień czyli 🥒 co drugi dzień😅
Życzę wam pięknego dnia!🥰👩26l 🧑29l 🐈🐈
Starania od 05.2025
3,5 roku na AH -
Lucy321 wrote:Nadrobiłam😮💨
U mnie niestety również biochem dlatego się trochę wycofałam. W czwartek byłam na drugiej becie, w piątek były wyniki i urosła tylko do 28,2 a prog spadł do 2,52😩 i w piątek dostałam już krwawienie. Od niedzieli jesteśmy też na wyjeździe więc przynajmniej mogłam czymś zająć myśli. W czwartek idę do lekarza żeby sprawdziła na USG czy wszystko w porządku i jeśli tak to da zielone światło na kolejny cykl i wspominała o recepcie na progesteron bo był dość niski na początku ciąży. Pod koniec sierpnia mam też wizytę u Endo i pewnie dostanę jakieś leki na zbicie tsh. Póki co nadal nie kupiłam testów owulacyjnych i chyba zostanę przy swoim planie na sierpień czyli 🥒 co drugi dzień😅
Życzę wam pięknego dnia!🥰
Lucy321 przytulam 😥 trzymam kciuki za zielone światło🍀Lucy321 lubi tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja:
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
Powiem Wam szczerze, że jestem bardzo wdzięczna za ten wątek. Jestem też na grupie na FB staraczek, to tam nie ma żadnego wsparcia, a jedynie kopanie leżącego. Aż strach tam cokolwiek wstawiać, jedno wielkie wyśmiewanie i podcinanie skrzydeł.
Tutaj jest zupełnie inaczej, pełne zrozumienie 🤗🌹Promyczek39, Klaudia lubią tę wiadomość
Starania od 12/23
3/25 CB
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem
Badania
Ona:
Hormony - OK, jedynie testosteron minimalnie ponad normę
Walka z obniżoną ferrytyną!
6,5 -> 11 -> 20 -> 5 (po CB) -> 11 -> 36
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
On:
Morfologia nasienia 2% -> 1% - wdrążenie suplementacji, reszta badań piękna
Suplementacja:
TenFertilON, wit. D, B12, olej z czarnuszki, omega -
Życzę wam pięknego dnia!🥰Lucy321 lubi tę wiadomość
-
mon08kow wrote:Powiem Wam szczerze, że jestem bardzo wdzięczna za ten wątek. Jestem też na grupie na FB staraczek, to tam nie ma żadnego wsparcia, a jedynie kopanie leżącego. Aż strach tam cokolwiek wstawiać, jedno wielkie wyśmiewanie i podcinanie skrzydeł.
Tutaj jest zupełnie inaczej, pełne zrozumienie 🤗🌹mon08kow lubi tę wiadomość
-
Życzę wam pięknego dnia!🥰Lucy321 lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs