Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Iskierka na pewno dasz radę 😊
A jeśli naprawdę będzie ciężko to pamiętaj że mm to nie trucizna 😉
Wiadomo kp najlepsze ale jeśli to ma być dla kogoś traumatyczne zamiast piękne to trzeba się zastanowić czy warto 🙂Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMam taką nadzieję i staram się do tego przygotować fizycznie i psychicznie. Jeśli jednak nie podołam to oczywiście nie bd się katować i przejdziemy na mm bez gadania. Póki co nastawię się pozytywie bo z góry założyć że będzie źle przecież też nie mogę więc poczekamy zobaczymy
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Nie udzielam się, ale czytam Was od samego początku. Kilka dni przerwy i ja nie wierzę co tu się odwaliło , szok, tyle czasu!! I teraz mamy przykład tego jak internet działa, każdy może wszystko ... Ja się dałam wkręcić, że Żanetka jest prawdziwa, tym bardziej że myślałam że to moja imienniczka. A że jestem mało spostrzegawcza to nic nie wzbudziło moich podejrzeń. Dzisiejszy dzień czytałam z zapartym tchem, jak jakąś książkę :o jestem w szoku. Gratulacje dla "detektywów" , choć nie wiem która z Was wywęszyła to obrzydliwe kłamstwo.
Trzymajcie się dziewczyny i piszcie, bo mimo że jestem milcząca to bardzo was polubiłam
Pozdrawiam!joana, emdar, MissKathy92, Iskierka87, Stookrotka, megson91, Lajni85, Kaga, Why.Not.Now lubią tę wiadomość
35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
Mnie kp tylko przeraża pod tym wzg, ze coś pojdzie nie tak i nie dam rady..
Wogole narazie to jestem przeszczesliwa ale i przerazona, ze mam za mala wiedze na bycie mama. Ze zrobie cos nie tak..
Ale mimo to wiem, ze kazda bedzie z nas najlepsza mama dla swojego dziecka 😊Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Jane to Ruda taki detektyw 😁
Asiu absolutnie nie masz za małej wiedzy, ja też tak myślałam w ciąży ale zobaczysz że wszystko Ci przyjdzie naturalnie 😊 od razu będziesz wiedziała jak się zająć swoim dzidziusiemjoana lubi tę wiadomość
-
Długo wahałam się żeby napisać na tym wątku. Czytam Was od bardzo dawna. Jeszcze w tamtym roku sama starałam się o maleństwo. Udało się bardzo szybko i w styczniu tego roku urodziłam drugą córeczkę. Pierwsza ma prawie 8 lat. Jestem zszokowana tym co dziś przeczytałam. Nie mieści mi się to w głowie. Nie mogę uwierzyć, że tak można grać. Tak, że jak o tym teraz myślę to czuję pustkę, smutek i żal bo to jakby jedna z Was nagle odeszła. Szczególnie jakość mi źle bo "Żanetka urodziła" ok. tydzień po mnie i zawsze czytałam co u niej słychać. Dziewczyny trzymajcie się razem. Wszystkim kibicuje z czego serca. Niech się spełniają Wasze marzenia. Szczególnie trzymam kciuki za Megson bo jesteśmy z jednego miasta.
Stookrotka, Lajni85, Why.Not.Now, Kaga, megson91, emdar, joana, MissKathy92 lubią tę wiadomość
-
Dziękuje Aga 💜 u nas póki co sytuacja bez zmian... 🥺06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Iskierka, Joana, trzymam mocno kciuki za Wasze kp✊✊ Nastawienie to już połowa sukcesu, druga połowa to-patrząc na karmiące mamy wkoło i mówiąc z własnego doświadczenia - ciężka praca i czynniki czasem nie do końca od nas zależne. Ale tak jak już sporo z nas Wam napisało, naprawdę nie jest aż tak istotne jak karmisz;nie uda się kp to mm i tyle. Nie dajcie się poddać żadnemu terrorowi laktacyjnemu. KP to super sprawa, i warto o to walczyć, ale naprawdę nie zawsze się udaje, i to że matka poda mm lub kpi nie oznacza że nie chce dobrze dla swojego dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 09:30
Iskierka87, joana lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Megson, pewnie ze będzie ok! Nie ma innej opcji 💜 W szpitalu warunki znośne czy szkoda gadać? Śpij ile się da;wiem że to banał i każdy to mówi ciężarnym(mi do usrania każdy to powtarzał🤣), ale naprawdę warto akurat z tej rady skorzystać(niewyspana "młoda" matka Ci to mówi). Ściskam mocno!
megson91 lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Kaga, dziękuję za słowa wsparcia ❤️Tobie też życzę codziennego odkrywania uroków macierzyństwa. Mam nadzieję że nas jednak nie opuścisz na dobre... Ale w pełni rozumiem Twoje rozgoryczenie 💔. Życie czasem bywa naprawdę przedziwne. Trzymaj się mocno Kochana!42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
nick nieaktualnyEmdar ile teraz byśmy dały za te słowa „spij ile się da” 😅😅😅 jak to się zmienia 😂🙈
Joana KP to czysta głowa na początku - nie słuchaj „życzliwych” rad cioć, koleżanek nie czytaj neta. Zle to wpływa uwierz. Dobra doradczyni i zobaczysz ze będzie ok. A jeśli się nie uda..noe doluj się 😘 na niektóre sprawy nie mamy wpływu po prostu 😘 póki co o tym nie myśl / przyjdzie samo 😉
emdar, joana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja mam mega nerwa. Dziś byłam w zusie, mam dość pracodawcy, próbuje mnie brzydko mówiąc wydymać od stycznia nie dostałam grosza a teraz mi jeszcze gada że nie mam prawa wychodzić z domu (bo byłam w zus) bo stracę zasiłek (którego nie mam) i o każdym liście z zusu mam go informować. Już nie wiem co mam robić 😩
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW zusie babka aż oczy otworzyła z niedowierzania że od stycznia nie dostałam ani grosza. Wina pracodawcy oczywiście ale on jak widać nic sobie z tym nie robi a mi jeszcze grozi. Wiem że ta zasrana księgowa tak podpowiada i tak robią ale wgl w mojej sprawie nie działają. Z zusu wysłali do niego pismo o to by dostarczył wszystkie Z3 ma czas do 29 maja a jeśli nic nie ruszy nadal to znów muszę się zgłosić do placówki.
-
nick nieaktualnyWhy umowę mam do września z nim. Od 13 stycznia jestem na L4 i od tamtej pory nie dostałam ani grosza. Jeśli pracodawca nie przesłał Z3 to zus nie ma podstawy do wypłacenia mi zasiłku. Ja się o to już kilka krotnie upomniałam a ten ciągle mnie zbywa. Dziś mi mówi że w piątek zostało wszystko wysłane pocztą a dziś akurat byłam w zusie i okazało się że nadal nic nie otrzymali. Pracodawca mówi że skoro jestem na chorobowym to mam siedzieć w domu a nie chodzić
-
Iskierko zadzwoń do pip-u. Oni tylko czekają na takie sprawy. I nie podpisuj, żadnego dokumentu jaki da Ci teraz ten człowiek.
Iskierka87, emdar, joana lubią tę wiadomość
-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ?