X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam fb ale jakby co to walcie na priv dziewczyny. Malutko mnie tutaj bardzo ale siedzę na sierpniówkach na fioletowym jakby co ;) Megson mnie tu przywołała :)

megson91, joana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny ze to nie zaden wstyd nie moc miec dziecka
    U mnie dziecko stalo sie jakas obsesja
    Az do tego stopnia ze chcialam sobie wmowic ze je mam
    Jest mi tak cholernie z tym zle i po raz kolejny was bardzo przepraszam
    Ja dlatego usunelam dzisiaj to konto wkoncu bo wiedzialam ze to za daleko a bylo mi wstyd sie przyznac
    Naprawde was za wszystko przepraszam
    Ludzie wkolo tez mieli/maja ze mna ciezko wiem o tym ale ja naprawde chce wyjsc wkoncu na prosta
    Powtarzanie setny raz slowa przepraszam nic nie zmieni wiem ze macie je wogole gdzies i slusznie
    Ale naprawde z calego serca i mojej glupiej glowy przepraszam
    Pogubilam sie gdzies w tym wszystkim i wiem ze zrobilam zle
    To ze sobie powiem ze mam dziecko nie zmieni ze je mam ale pozwalalo mi to jakos... Nie wiem sama co
    Wybralam glupia droge najglupsza
    Przy tym Wy ktore jestescie dla siebie naprawde bliskie (ja przychodzac nigdy bym nie pomyslala ze taka relacja sie moze nawiazac)
    Za wiele slow naprawde dziekuje bo nawet takie rzeczy bywaja potrzebne
    Czas sie wziasc w garsc i...uwierzyc w siebie bo ja mam jakas niskosamoocene (sposob na dowartosciowanie sie tak byl zenujacy i okropny)

Jestescie naprawde super mam nadzieje ze wasza znajomosc bedzie trwala lata przez wlasna glupote stracilam szanse na super wsparcie bo wtedy nawet prywatnie nie doszlo by do wielu rzeczy a ja brnelam w rozne glupoty aby sobie cos wmowic

Jeszcze raz przepraszam ktore potrafia moze kiedys wybaczycie
    Sama mam do siebie okropny zal za to wszystko

Nie chce sie tlumaczyc bo zadne problemy i wydarzenia nie tlumacza takiego zachowania

Ale naprawde pogubilam sie jakis czas temu za bardzo w tej checi posiadania dziecka
    Mnie to naprawde niszczylo az do tego stopnia ze wmowilam sobie dziecko nadal kupowalam ubranka zabawki ogladalam wozki

Ale zaczelismy z tym walczyc i chce wrocic do dawnej siebie i moze nie uda sie to szybko ale uwierzcie mam naprawde wsparcie i wierze ze wszystko sie wkoncu ulozy
    Juz nie bedzie moze normalnie ale mam nadzieje ze lepiej
    Bliscy we mnie wierza u mnie z ta wiara jeszcze nie jest dobrze ale... Mam nadzieje ze wkoncu i ja zaczne

Kazda z osobna najmocniej przepraszam

Wiem ze taka glupota jest nie do zrozumenia i nie wybaczalna ale naprawde :
    To nie byla kwestoa wywolac cos u kogos a u siebie...
    Niska samoocena i nieporadzenie sobie ze swiadomoscia nie posoadania dziecka wiele rzeczy juz w moim zyciu zrujnowalo
    Glupi sposob na podbudowywanie ale jak to jedna z was napisala mam zle pod kopula i tak zgadzam sie z tym

Ale wszyscy wierza ze bedzie lepiej i ja tez musze

Macie cudowne rodziny dzieci

Ja tez mam cudowna rodzine i wlasnie dla niej czas sie ogarnac i pewne rzeczy zaakaceptowac

Moze za jakis czas chociaz czesc z was gdzies tam w srodku mi po swojemu wybaczy

Niech wasze dzieci rosna zdrowo i sa dla was najwieksza pociecha
    Staraczki macie mega sile ktorej mi zabraklo i mam nadzieje ze zycie wam to wynagrodzi

Przepraszam przepraszam przepraszam

Moze kiedys kiedys dacie jeszcze jakas szanse mi

Poki co tak jak napisala Lajni czas sie wziasc za siebie od podstaw
    Odbudowac glowe ponaprawiac rozne relacje
    I uwierzyc w siebie i zaakceptowac swoj wlasny swiat a nie tworzyc na sile inny

Przepraszam i... Dziekuje.

Kaś28 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Julek urodzil się 17.02.2020/waga 3270, 57 cm ❤️(Boże jak sobie przypomnę mój poród to aż mi słabo...)

MissKathy92, megson91 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, Megson, jak u Was? Lepiej się czujesz? Jak Florka?

megson91 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Iskierko dla Was będziemy się tu zjawiać ❤️

Iskierka87, joana lubią tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_n, wiesz ze włożyłaś kij w mrowisko? Nasza reakcja jest adekwatna do sytuacji. Bo to kazda z nas poczuła się oszukana na swój sposób. I to co zrobila Gosia, to nie jest podkolorowanie swojego świata, a choroba, a choroby się leczy.U lekarza, a nie na forach, robiąc przy okazji masę złego. I nawet mój otwarty umysł nie umie tego inaczej ocenić.

Iskierka87, megson91, joana lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nada Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, ja podziwiam że Ci się w ogóle tak chciało Żanetka. Jakbyś przyszła z problemem to tak jak każda pisała - pomogłybyśmy Ci. A ty sobie stworzyłaś idealne wyimiganowane życie i dawałaś wszystkim rady z dupy. Także pozdrawiam.

Emdar odpisałam Ci w końcu na maila :D Julek śliczny :)

Iskierka wpadaj do nas częściej, zobacz ile się dzieje.

Magda szkoda nie szkoda. Może dziewczyna ma problem ale robić takie głupoty? Ile by to ciągnęła ? Jeszcze ta akcja z brzuchem po ciążowym i spędzaniem dziewczyn w kompleksy z powodu "nieidealnych" mężów? Wampir Emocjonalny i tyle

Iskierka87, emdar, Lajni85, megson91, joana, Salome lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja napiszę parę słów od siebie. Raczej nie będzie długo bo wszystko co mi się ciśnie na myśl, dziewczyny już opisały.. Jest mi okropnie przykro że tak postąpiłaś.. Mnóstwo ludzi nie może mieć dzieci, ale to nie jest powód żeby oszukiwać innych, dowartościowywać się czyimś kosztem, dawać rady na tematy o których nie ma się pojęcia.. Co Ty sobie myślałaś? Bardzo Ci współczuję, rzeczywiście masz problem i mam nadzieję że się szybko rozwiąże bo życzę Ci jak najlepiej, ale.. Nigdy Ci nie wybaczę.. Każda z nas dzieliła się tu na forum swoim życiem prywatnym, opowiadała o swoich REALNYCH problemach, a Ty pokazywałaś za każdym razem jak bardzo jesteś idealna, masz idealne życie, dziecko, męża.. Ake tak jak pięknie napisała Why, dzięki Tobie zaczęłam bardziej doceniać to co mam... Prawdę mówiąc, nie mogłam uwierzyć w to co dziewczyny pisały, o tym że oklamywalas nas przez 1,5roku. Bardzo Cię polubiłam i byłaś dla mnie wartościową osobą.. Szkoda że tak wyszło bo widziałam w Tobie przyjaciółkę.. Teraz nie jestem w stanie uwierzyć w żadne Twoje słowo, zbyt długo karmiłaś nas kłamstwem..

Jeszcze raz, życzę Ci żeby życie ułożyło Ci się, po Twojej myśli, żeby marzenia o dziecku się spełniły a mąż był tak idealny jak to opisywałaś.. Poza tym proponuję dobrą terapię, lekarza i leki.. Być może za jakiś czas znów się gdzieś "spotkamy" na jakimś forum.. Mam tylko nadzieję że tym razem nie będziesz podszywała się pod kogoś kim nie jesteś.. Myślę że prawdziwą Ciebie byłabym w stanie polubić bardziej niż Żanetke za którą się podawałaś ale póki co, ciężko będzie mi się pozbyć z serca tego ogromnego żalu i zawodu..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png

Wysłany: 20 maja 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, koniecznie daj znać jak po teleporadzie 🙂 jak się dziś czujesz?

Aaaa no i masz cudownego synka ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, wiem że mi odpisałaś, ale mam taki zapłon ostatnio że masakra😒

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za pamięć na prawdę bardzo miło że pamiętacie o mnie mimo iż długo mnie tu nie było. Bd tu zaglądać częściej 🙂😘

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda może dziewczyna jest faktycznie chora i spotkała ich tragedia. Nasza reakcja nest reakcją na jej klamstwa. Będąc na forum anonimowym, można tyle z siebie wyrzucić i dostac wsparcie. Ona z tego nie skorzystała. Nie byłaś z Nami na wątku więc lepiej daruj sobie swoje wywody

megson91, Kaga lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż powtórzę to co napisałam na sierpniówkach

Ja długo pracowałam z dziećmi a pragnęłam mieć własne od zawsze. Opiekowałam się czyimiś jakby były moimi własnymi ale nigdy nie wątpiłam w to że bd miała swoje dzieci/dziecko, nie poddawałam się i walczyłam mimo wszystko choć czasem los był dla mnie bardzo podł. Był płacz, żal i rozgoryczenie, poddawanie się i powrotne wstawanie do walki bo potrzeba macierzyństwa była silniejsza od wszystkiego. Patrzyłam z zazdrością na ciążowe brzuszki innych kobiet ale nie z nienawiścią tylko z pragnieniem i to mnie jeszcze bardziej budowało do tego by nadal walczyć. Wiadomo że starania na początku i na późniejszym etapie całkiem się od siebie różnią i wszystko wygląda inaczej bo człowiek z czasem się przyzwyczaja do porażek, znosi je i przyjmuje na klatę, już bez płaczu bez histerii jak kiedyś bo czas leczy rany i przyzwyczaja do bólu. Nigdy jednak się nie poddałam ale miałam już lżejsze podejście do tematu, czułam się bardziej spokojna i miałam plan na dalszą drogę i walkę. Nie pomyślałabym nigdy żeby grać własne życie jak w teatrze bo to jest nienormalne. Co z tego że ktoś wygląda jak modelka przed, w ciąży czy po porodzie, że ma idealnego męża, dziecko i ma się wszystko jak jest to tylko wyssane z palca, ściągnięte od kogoś i udawane? W sieci czujesz się z tym lepiej ok ale jak siedzisz przed kompem i to piszesz to nic się nie zmienia bo jesteś sama i dobrze o tym wiesz. Polepszenie własnego samopoczucia dla chwili, wyimaginowany świat który jest tylko marzeniem. Zamiast tego lepiej działać na prawdę, zacząć zmieniać i naprawiać to co można, walczyć o to o samą siebie. Najlepszą jesteś tylko prawdziwą sobą nigdy kimś udawanym i choćbyś cierpiała to jesteś prawdziwa choćbyś miała problemy to prawdziwe i zawsze znajdzie się osoba która Cię zrozumie, pocieszy, pomoże, wesprze i poukłada z Tobą ten plan bo nigdy nie mów nigdy, nigdy nie jest za późno by działać tylko trzeba tego chcieć. Zamiast tracić tyle cennego czasu na szukanie czyichś zdjęć i wymyślanie kolejnych bajeczek mogła działać w swojej sprawie i robić coś dla siebie by dążyć do tego lepszego jutra ale wybrała inną drogę jej zdaniem łatwiejszą tylko czy oby na pewno tą szczęśliwszą?

megson91, MilusińskaMilena, szona lubią tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda uważam że nie powinnaś się wypowiadać na temat naszych reakcji. Tak jak napisała Emdar, są adekwatne do sytuacji także kończymy w tym miejscu rozmowę z Tobą i żegnamy 🙂

Gosia, mam nadzieję że wyjdziesz na prostą i uda Ci się pogodzić sama ze sobą, tego Ci życzę z całego serca 🙂 trzymam kciuki za terapię

Myślę że już wszystkie dziewczyny napisały to co chciały, polały się gorzkie słowa, każda ma do tego prawo w zaistniałej sytuacji. Gosiu nie musisz nas już więcej przepraszac.

Uznajemy temat za zamknięty

nada, emdar, megson91, joana lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jej wciąż życzymy powodzenia i sukcesów, ale to my mamy zamknięte umysły. 😳

Mogłysmy rozpętać nie taka gownoburze, bo to jakie screeny mamy na grupie to głowa mała. Ale właśnie przez wzgląd na jej psychikę tego nie zrobiłyśmy.

Kończę temat.

Wysłany: 20 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuje się obiema rękoma pod postem Kasi. Stworzyłyśmy tu wielką więź, to już nie jest zwykły wątek a przyjaźń na lata (noo, z niektórymi jak widać), każdą z dziewczyn jest dla mnie jak siostra..

Nawet jedli jest chora, jak mogła karmić nas swoimi kłamstwami? Nawet jeśli jej było przez to lepiej? Czy to znaczy że ma prawo żerować na naszych emocjach? Jak można budować swoje szczęście kosztem czyjegoś i jeszcze zasłaniać się chorobą?
    I masz rację, nie pisz więcej, nie jesteś z nami od samego początku, odkąd "Żanetka" zaczęła karmić nas swoimi kłamstwami, nie wiesz co my czujemy..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar to Julek przyszedł na świat w dzień kiedy miałaś termin porodu?
    Skurczybyk punktualny 😁

emdar, Anna. lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • emdar Autorytet

Wysłany: 20 maja 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, teleporadę miałam z doradczynią laktacyjną(na szybko z rana ogarnęłam). W sumie to niewiele mi pomogła, no ale zawsze coś. Czuję się dziś fatalnie, ale fizycznie, bo bardzo osłabił mnie ten antybiotyk na zapalenie piersi i muszę dojść do siebie co przy 3 miesięcznym bobasie nie jest łatwe.
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Twoją motywację do walki o maleństwo ❤️

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 20 maja 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kochana, na moje macierzynstwo jeszcze przyjdzie czas 🙂 teraz trzeba zająć się Tobą żebyś poczuła się lepiej, gdybym mieszkała bliżej (no i gdyby nie 👑) to już bym wpadła z dobrym ciachem na kawkę i pogawędki, ciotka by wybawiła małego Julka (przy okazji nabrała wprawy) a mama by trochę odpoczęła 😙 mam nadzieję że poczujesz się lepiej 😙

megson91, emdar lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2020, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak będziecie uzupełniać pierwszą stronę to możecie dopisać mi imię malutkiej. Będzie Anielka :) Termin z usg mam na 30.08 ale ostatnio rozmawiałam z ginem na ten temat i zapewne wyjdzie wcześniej gdzieś około 25.08 z racji zaplanowanego wcześniej CC

megson91, Stookrotka, emdar lubią tę wiadomość

‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ