X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • KARO Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    O rany Ag co za pech!!! Współczuję :(

Kas masz rację :)

Tym bardziej że w tym tygodniu zdecydowaliśmy się w końcu na kupno mieszkania i wpłacamy zaliczkę :) tyyyyle urządzania :)

Kaga czeka Cię teraz cudowny czas i na nim się skup! :) My też czekamy na mieszkanie (wczoraj potwierdzili nam koniec marca/ max początek kwietnia). Już nie mogę się doczekać! :) Bierz męża i biegnijcie oglądać meble, płytki, podłogi itd. Oglądacie wyposażenia do pokoju dla maleństwa. Odciągniesz swoją głowę od złych myśli. Wszystko będzie dobrze! :*

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga ja z mężem pół roku wybierałam płytki. Jak zobaczysz te wszystkie odcienie farby, jakie są podłogi i wszystko inne to będziesz mieć istny zawrót głowy jak dobrać by wszystko pasowało do siebie. Zajmiesz sobie głowę remontem to od razu przestaniesz mieć czarne myśli w głowie :)

Kaga lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:08

• MałaMi Nowa

Wysłany: 5 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) :* dołączam do Was, bo czuję, że chyba potrzebuję wsparcia. Napiszę w skórcie jak to u mnie wygląda. Staramy się z mężem o pierwsze maleństwo od sierpnia 2018. Na początku chodziłam do lekarza, który pomimo tego, że w drugiej fazie cyklu miałam plamienia, stwierdził, że wszystko jest ok (robiąc tylko USG i cytologię) i że to pewnie przez nadżerkę i mamy się starać, bo to przecież dopiero pierwsze miesiące. W końcu zmieniłam lekarza i na USG w połowie cyklu widać było liczne pęcherzyki oraz endo tylko 5mm. Dostałam skierowanie na badania:
    TSH 1,916
    ATG 16,3
    ATPO 28,0
    Progesteron w 25 dc 7,91
    Estriadol w 5dc 59,63
    po tych wynikach dostałam Femoston na 3 miesiące na poprawę endo i hormonów. Czy któraś z Was ma doświadczenie z Femostonem? Czy są w ogóle jakiekolwiek szansę, że na nim mogę zajść w ciąże, czy nie robić sobie wielkich nadziei? Niewiele jest info na jego temat przy staraniu się o dziecko, raczej w okresie menopauzy kobiety go biorą. Zaraz minie 2 miesiące jak go przyjmuję (termin @ na 10.03)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MałaMi :)

Lajni czekamy na wieści po wizycie u lekarza.

Lajni85 lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem kupujemy mieszkanie z rynku wtórnego i to w bardzo dobrym stanie, więc nie będzie jakiegoś ogromnego remontu na początek. Malowanie, panele, meble...
    Długo mieliśmy dylemat, ale chcieliśmy mieszkanie trzypokojowe. Niestety metraż jaki nam proponowali deweloperzy był dla nas nie do zaakceptowania. Trzy pokoje na 52 M2, miejsce parkingowe nie dość że 25 tys (za jedno a mamy dwa auta) trzy bloki dalej (bo reszta wyprzedana), komórki lokatorskiej brak (bo wyprzedane a było mniej niż mieszkań). I to się powtarzało na prawie każdym osiedlu. Żeby uniknąć takiej sytuacji musielibyśmy kupić mieszkanie na tzw etapie dziury w ziemi, czyli mielibyśmy mieszkanie może za trzy lata. A nie mamy czasu.
    Niestety mieszkanie które kupujemy jest drogie, kredyt połączy nas bardziej niż milosc, ale cieszę się!!! :)

Lajni85, blair., nada, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

• Bożenka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Od 5 dni biorę euthyrox 50 , ten cykl jest bezowulacyjny, ale od dwóch dni zalewa mnie śluz. Kremowy raczej zdrowy. Nigdy tak nie miałam. Ilość jego jest ogromna. Czy te hormony mogą mieć na to wpływ? Czy raczej za krótki okres przyjmowania tego leku, żeby wystąpiły takie dziwne objawy?

7u2243r85d8tvjp3.png
    nqtk2n0axl4m779s.png
  • Lajni85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk ciążowy powyżej 1cm i jeszcze ciałko żółte. Koniec 4 tygodnia :) za tydz w pt ma być widać zarodek z serduszkiem. Wg lekarza ciaza przebiega książkowo i powinno być dobrze :)

Alexandra88, MartitaS, Esti, ABI90, Żanetka93, Phiczek, nada, Why_not_now87, Kaga, Stookrotka, Ag1988, Tasia888, Samosiowa staraczka, Jane208, blair., PJUR lubią tę wiadomość

01.11.2019 Filip ❤
    27.01.2021 Mikołaj ❤
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni to gratulacje :* :) <3

• KARO Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni to cudownie ! :)Gratulacje ! :)

29 lat
    6 cs
    Termin @ 29.03

Czekamy na pierwsze Maleństwo ❤️
  • Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni to super wiadomości :) mam nadzieje ze lekarz Cię trochę uspokoił tymi słowami :)

Ag przykro mi z powodu mamy - mam nadzieje ze szybko wróci do pełni zdrowia, a Wam uda się pojechać jeszcze na wakacje :)

Lajni85, Ag1988 lubią tę wiadomość

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • MartitaS Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni super wiadomość <3

15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
    16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni gratki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:44

Lajni85, Alexandra88 lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni
    Super ❤

Heh.. A ja mojego wlasnie zapisalam na usg brzucha. Musi isc wiec niech leci i nie marudzi hehe

A co do mieszkan. Ja chcialam domek jednorodzinny z ogrodkiem :D wiec mam. Kawka z rana na swiezym powietrzu mmm... Czekam na wiosnę hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:52

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mała mi :) myśle że nie ma co się denerwować tylko zaufać lekarzowi, pół roku starań to krótko :) dajcie sobie rok spokojnie. Wiem, ze łatwo powiedzieć ale nie ma sensu się denerwować bo to naprawdę krótki okres jeżeli chodzi o starania. A ile masz lat?

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni super wiadomość!!! :)

Oj wyobrażam sobie. Ceny w Warszawie są kosmiczne. Ja kupuję w ... i tu już ceny są straszne a co dopiero tam... My mamy działkę w górach, w dobrze skomunikowanym miejscu itd i może kiedyś tam wybudujemy dom. Na razie super się nam mieszka w .... Wszytko pod ręką - sklepy, dobrzy lekarze itd cenie to sobie. A do domku jeżdżę do rodziny i wtedy pije kawę pod lasem ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2020, 16:04

Lajni85, blair., nada lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni85 - gratuluje, super, że ciąża ksiażkowa niech będzie nudna i zdrowa!

Kaga- pięknie gratuluje mieszkanka! będzie cudnie! jak coś to pisz mi w prywatnych widomościach o urządzaniu, bo temat mi bliski ;) i obyś się dobrze czuła fizycznie i psychicznie :)

Ja śmigam do Mamy zaraz z powrotem do szpitala.. no cóż zrobić.. Trzymajcie kciuki- jutro operacja..

I za mnie też.. bo ciężko mi szczerze mówiąc..

Lajni85, Kaga lubią tę wiadomość

• Tasia888 Koleżanka

Wysłany: 5 marca 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    i juz po urlopie.. burza i nagonka była niepotrzebna.. przyznać sie która jest czarownica???? Siedzimy na izbie przyjęć z Mama.. złamanie nogi z przemieszczeniem, takze widzicie - „nacieszyłam sie urlopem”...

Hmm to moze i ciąża przyjdzie? Jak nie urlop? Życzę bardzo! :-)

A mama niech wraca do zdrowia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 12:38

II kreski 10.01
    30.01 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lajni supcio ;) teraz oddychaj spokojnie...

Ag masz jakies rodzenstwo albo kogokolwiek na miejscu ? W sensie pomocy zeby ustalic np miedzy soba kto kiedy sie bedzie zajmowal mama zebyscie sie mogli zmieniac/wymieniac?

Ja dzis znow mam wariactwo w pracy ;)
    Dopiero przerwa na jedzonko od 6 rano

Nawet wody nie bylo sie kiedy napic ...

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga
    Ważne żeby tb się podobało :D
    Napewno będzie pięknie i po waszemu ;)

Ja sie uparlam przy tym remoncie na zloto biale kolory i znalazlam to co chcialam.
    I obyś ty tez znalazła to co chcesz :P

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
‹‹ 194 195 196 197 198 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ