X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Stookrotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje , oczywiście :)
    Pierwszy raz się z tym spotkałam stąd moje zaskoczenie ;-D

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się dzisiaj dłuży dzień w pracy. A w domu czeka mnie pakowanko. Moja Teściowa dzisiaj zabrała psa, ale będzie dziwnie w domu.

PplPp1.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada a co to za piesek?

Ja już po pracy, nogi na ścianie, bo mąż się wziął do roboty - w koncu w tym cyklu mieliśmy działać regularnie. Wiec nawet mój brak sil go nie zniechęcił :)

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha mąż zadowolony z tego drugiego etatu na pewno :D

A mam psiaka, taki kundel nasz kochany. Znaleziony w lesie :) a że jedziemy na wakacje to on tez pojechał, żeby w domu samemu nie siedzieć :p

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam do domu ze szpitala.. padam na twarz.. ojj czeka nas ciężki czas.. ale damy radę! :)

• Salome Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Haha mąż zadowolony z tego drugiego etatu na pewno :D

A mam psiaka, taki kundel nasz kochany. Znaleziony w lesie :) a że jedziemy na wakacje to on tez pojechał, żeby w domu samemu nie siedzieć :p

My też mamy kundelka. Kochany lobuziak :) super, że mama się zajmuje psiakiem pod Waszą nieobecność. Ja mam znajomą, która uwielbia się opiekować naszym i czasem nawet sama pyta, czy przypadkiem nigdzie nie wyjeżdżamy :)

nada lubi tę wiadomość

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj kundelek ma 15 lat i przeszedl kilka zabiegów teraz obraził sie na jedzenie nie chce jesc i wybrzydza :/ a jak u Was z pieskami wszystko jedza? Czytam ksiazke Na skraju załamania A. Paris niech Was nie zmyli tytul po prostu czytalam Za zamknietymi drzwiami i bylam ciekawa innej jej ksiazki. A ta druga faza cyklu daje mi w kosc nabralam wody nastroj sie obnizyl i wzdecia jak zwykle...

• Salome Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w domu z miski zjada dopiero jak jest bardzo głodny, natomiast na dworze rzuca się na suchą kromkę chleba :D No i jak ktoś coś je, to oczywiście też ma na to ochotę ;)

🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Mój w domu z miski zjada dopiero jak jest bardzo głodny, natomiast na dworze rzuca się na suchą kromkę chleba :D No i jak ktoś coś je, to oczywiście też ma na to ochotę ;)
    Jakby moj dostal suchy chleb to nawet by nie powachal tego no taki jest z niego gagatek. Gotowalam mu ryz z kurczakiem to kilka dni jadl potem zas nie jadl az lezalo to do dnia nastepnego i musialam wywalic. Kupilam tez takie saszetki i mieszam z karma no i to samo kurczaka zje i jagniecine a wieprzowine nie dotknie nawet jak mu dam sprobowac to wypluje no mamy z nim kupowalismy mu tez parowki to na poczatku je potem znowu mu nie smakuje nie wiem a najlepsze ze chodzi i oblizuje sie ze jest glodny taki z niego szantazysta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 19:43

• nada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jada raz dziennie najczęściej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2020, 11:44

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    Jakby moj dostal suchy chleb to nawet by nie powachal tego no taki jest z niego gagatek. Gotowalam mu ryz z kurczakiem to kilka dni jadl potem zas nie jadl az lezalo to do dnia nastepnego i musialam wywalic. Kupilam tez takie saszetki i mieszam z karma no i to samo kurczaka zje i jagniecine a wieprzowine nie dotknie nawet jak mu dam sprobowac to wypluje no mamy z nim kupowalismy mu tez parowki to na poczatku je potem znowu mu nie smakuje nie wiem a najlepsze ze chodzi i oblizuje sie ze jest glodny taki z niego szantazysta.

O matko :D moja czasami tez ma przestoje. Ale raczej to raz dziennie elegancko wciąga. Może za często dostaje jeść? Ja się tez kiedyś dziwiłam ze max 2 razy wystarczy

PplPp1.png
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki, to nasz 4 cykl starań 😉 postanowiłam tutaj pozagladac, by się nie nakręcać znowu, że jakieś objawy mam itp. Czytanie Was jednak pomaga i daje trochę nadziei 🤗 testuje 11 marca, oby owocnie!

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Salome Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, witamy! Powodzenia :)

🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    O matko :D moja czasami tez ma przestoje. Ale raczej to raz dziennie elegancko wciąga. Może za często dostaje jeść? Ja się tez kiedyś dziwiłam ze max 2 razy wystarczy
    Daje dwa razy dziennie ale jak widze ze tego rannego nie zjadl no to mnie szlak chce trafic bo juz nie wiem co mu podawac i tak jakby sie obrazil i spi na legowisku i mysli ze my rarytasy jemy ale jak daje mu sprobowac to powacha i odchodzi obrazony lord a potem patrzy na mnie i oblizuje sie to znak ze cos by zjadl jest taki sprytny rano juz o 6 rano przychodzi do mnie i tylko mnie budzi zeby go wypuscic moj pies jest czesto na dworze bo mamy to szczescie ze mamy ogrodek i go wypuszczam jak sie zalatwi nie uwierzycie szczeka zeby go wpuscic ale problwm z jedzeniem jest :/

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DzulkaJ wrote:
    Cześć dziewuszki, to nasz 4 cykl starań 😉 postanowiłam tutaj pozagladac, by się nie nakręcać znowu, że jakieś objawy mam itp. Czytanie Was jednak pomaga i daje trochę nadziei 🤗 testuje 11 marca, oby owocnie!

Dzulka, u nas też 4 cs ale ja absolutnie na razie nie testuje :) jak nie przyjdzie @ to wtedy odpalę teścik.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka też mi to właśnie przez myśl przeszło, bo boje się rozczarowac znowu 😉 ale lekarz mówił by nastawiać się pozytywnie, a nie myśleć negatywnie. Kiedy masz termin małpki?

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 14 marca ;)

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę trzymała kciuki, żeby się udało 😉 Ja w tym miesiącu mam jeszcze większe nadzieje, bo miałam monitoring, wszystko ładnie wyglądało, śluz był piękny, 17 dzień cyklu pęcherzyk 20 mm a endro 12 mm, miałam tulić się w 18 i 19 dniu cyklu, 18 test owulacyjny pozytywny, tyle, że ovu wyznaczyło mi owulację później, niż lekarz. Wczoraj i dzisiaj spadła mi temperatura, a do miesiączki jeszcze 6 dni i się już stresuje.

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziulka, nie stresuj się ;) odpuść troszkę. Będzie dobrze.
    Dlatego tulić trzeba się codziennie albo co 2 dzień :-P
    Trzymam kciuki ! Może to będzie dla nas szczęśliwy miesiąc.

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, miałam ambitny plan przeczytać cały wątek, ale jest to niemożliwe :) to mój pierwszy post, powiedziałabym, że raczkuję w temacie póki co. Nawet skróty są dla mnie zagadkowe, ale już wiem, że np. 3cs znaczy 3 cykle starań :) i tyle właśnie u nas.
    Właściwie bez zabezpieczenia już 6 cykli, pierwszy bez niczego, 2 i 3 z paskami owulacyjnymi (nic nie pokazywały nigdy! rzuciłam je w kąt, bo czekając na kreski na paskach owu żyliśmy w celibacie), 4 cykl sex co drugi dzień, 5 cykl podobnie + mierzenie temperatury, no a teraz trwa 6 cykl. We czwartek wizyta u ginekologa, mam nadzieję, że będzie pęcherzyk widoczny i coś mi doradzi.
    Dziś mąż robił badanie nasienia i wyniki są takie sobie... w zależności od tego co powie mi gin, zdecydujemy czy iść do androloga na konsultację i dalszą diagnostykę, czy po prostu seksić się do upadłego :D
    Od weekendu śledzę różne użyteczności portalu, nawet opaskę zamówiłam ;D a czytając forum i pamiętniki jestem przerażona kosztami... nie zdawałam sobie, że staranie się może tak mocno rujnować kieszeń.
    Będę tu wpadać, liczę na wyrozumiałość jakbym zadawała głupie pytania. Natomiast z pełną pokorą przyjmuję porady, krytykę i wskazówki co do dalszej drogi starania :)

Samosiowa staraczka, Why_not_now87, Esti lubią tę wiadomość

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ