Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Stookrotka wrote:Dziulka, nie stresuj się odpuść troszkę. Będzie dobrze.
Dlatego tulić trzeba się codziennie albo co 2 dzień
Trzymam kciuki ! Może to będzie dla nas szczęśliwy miesiąc.❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
PJUR wrote:Witajcie, miałam ambitny plan przeczytać cały wątek, ale jest to niemożliwe to mój pierwszy post, powiedziałabym, że raczkuję w temacie póki co. Nawet skróty są dla mnie zagadkowe, ale już wiem, że np. 3cs znaczy 3 cykle starań i tyle właśnie u nas.
Właściwie bez zabezpieczenia już 6 cykli, pierwszy bez niczego, 2 i 3 z paskami owulacyjnymi (nic nie pokazywały nigdy! rzuciłam je w kąt, bo czekając na kreski na paskach owu żyliśmy w celibacie), 4 cykl sex co drugi dzień, 5 cykl podobnie + mierzenie temperatury, no a teraz trwa 6 cykl. We czwartek wizyta u ginekologa, mam nadzieję, że będzie pęcherzyk widoczny i coś mi doradzi.
Dziś mąż robił badanie nasienia i wyniki są takie sobie... w zależności od tego co powie mi gin, zdecydujemy czy iść do androloga na konsultację i dalszą diagnostykę, czy po prostu seksić się do upadłego
Od weekendu śledzę różne użyteczności portalu, nawet opaskę zamówiłam a czytając forum i pamiętniki jestem przerażona kosztami... nie zdawałam sobie, że staranie się może tak mocno rujnować kieszeń.
Będę tu wpadać, liczę na wyrozumiałość jakbym zadawała głupie pytania. Natomiast z pełną pokorą przyjmuję porady, krytykę i wskazówki co do dalszej drogi staraniaPJUR lubi tę wiadomość
❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie
Starania od 11.2018 r. z przerwami -
Oj tak, kiedy człowiek powie sobie ze czas na dzidzie to same problemy.
Pisalyscie o psach. Mój dostaje 2 razy dziennie. Na jedzenie z puszki nawet nie spojrzy, ale paszteciki wcina. Dajemy mu jeść 2 razy dzienie, rano mokre na wieczór suche i zawsze zjedzone jest. Oprocz tego co jakiś czas coś gotowanego dostaje.
Któraś z Was pisała, że pies szczeka pod drzwiami żeby wpuścić do domu. Moj poszedł o krok dslej i drzwi mamy nie przekrecone na klucz to sobie sam otwiera.-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Haha Kas sprytnego masz psa!
Mój szczeka, jak zostaje sam w domu, więc niestety jest sporym klopotem dla nas i sąsiadów2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Nasz psiak ma fazy jeśli chodzi o jedzenie. Ale to tez trochę nasza wina bo go przyzwyczailiśmy ze dostaje na żądanie zamiast o stałych porach. Je głównie mokre, suche nieraz stoi i stoi i nie rusza. Gotowane od czasu do czasu też dostaje.
A tak w ogóle to jest przekochany, bez niego byłoby nudno i smutno, nie raz potrafi mnie z dołka wyciągnąć ❤️blair. lubi tę wiadomość
35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
nick nieaktualnyKaś28 wrote:Oj tak, kiedy człowiek powie sobie ze czas na dzidzie to same problemy.
Pisalyscie o psach. Mój dostaje 2 razy dziennie. Na jedzenie z puszki nawet nie spojrzy, ale paszteciki wcina. Dajemy mu jeść 2 razy dzienie, rano mokre na wieczór suche i zawsze zjedzone jest. Oprocz tego co jakiś czas coś gotowanego dostaje.
Któraś z Was pisała, że pies szczeka pod drzwiami żeby wpuścić do domu. Moj poszedł o krok dslej i drzwi mamy nie przekrecone na klucz to sobie sam otwiera. -
U mnie chłodno, ale słonecznie. Wybieglam z pracy w balerinkacg (glupol), bo się spieszylam do stomatologa i zmarzłam. Kurczę, musiałam zazyc ketonal na ból zębów, a w ulotce jest info o wpływie na płodność. Ale to raczej chodzi o długotrwałe stosowanie co?2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyU mnie jest przepieknie padla mi bateria moze i dobrze nie daleko domu mam staw poszlam karmic kaczuchy ale sie bily skubanice jutro tez chce tam wyjsc ja ogolnie bardzo sie ciesze i juz czuje wiosne oddycham gleboko jak tylko wychodze na powietrze ciesze sie ze pranie bedziw takie pachnace ze sloneczko bedzie dawalo energii ja juz widze po moich roslinach w domu byly takie szare a nagle patrze a tu jakby odzyly bede tez miala zajecie w ogrodku planuje pomalowac plot ( najgorsze ze farby olejne nie wskazane dla nas ) no ale ostatnio same r,eczy zakazane robie m.in trampolina no ja juz mam usmiech na twarzy jakbym siw zakochala oby tylko zimno nie wrocilo a jak ma wrocic to chociaz nieh te slonce swieci.
-
nick nieaktualny
-
nada wrote:Witaj Mała mi myśle że nie ma co się denerwować tylko zaufać lekarzowi, pół roku starań to krótko dajcie sobie rok spokojnie. Wiem, ze łatwo powiedzieć ale nie ma sensu się denerwować bo to naprawdę krótki okres jeżeli chodzi o starania. A ile masz lat?
Wiem, że krótko, ale pewnie mam ciśnienie przez to, że w pracy jest kiepska sytuacja i się za bardzo nakręcam i też pewnie to mnie blokuje w tym roku skończę 28 lat. -
nick nieaktualnyABI90 wrote:Co do roślin to ja muszę wymienić podłoże moim storczykom, coś podupadły na zdrowiu. Ale rozpoczęłam już kurację z mgiełką dla storczyków i pałeczki (nawóz) włożyłam. Niby kwitną ale jakoś mało kwiatów mają... Ogólnie mam wrażenie że jak zmieniłam im na przezroczyste szklane osłonki to gorzej im
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:02
-
Cześć Dziewczyny !
Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć ? Jestem staraczką o pierwsze maleństwo od stycznia 2016... Co prawda betę dodatnią widziałam już 4 razy, raz nawet bijące serduszko, ale nie udało się żadnej ciąży donosić. Przede mną pierwsza wizyta w klinice niepłodności, bardzo się stresuję, bo boję się, że w końcu usłyszę, że nie mogę mieć w ogóle dzieci
Chciałam dołączyć do Was, bo chciałabym zobaczyć czy tylko ja czasami tak się nakręcam i jakie patenty macie by sobie czasami odpuścić Choć ciężko mi jest nie myśleć o dziecku, jak kończę w tym roku 30 lat i myślałam, że w tym wieku będę już dawno szczęśliwą mamusią...* 33 l.
* 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
* Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️ -
A moje storczyki przekwitły w zeszłym roku, łodygi uschły i od tej pory nie ma śladu po nowej łodydze... Jeszcze Beniaminek zaczyna mi padać Mój pies za to je wszystko, a najlepiej smakuje mu to co ukradnie ze stolika kawowego... Pamiętam jak mąż kiedyś jadł chipsy i dał mu jednego, to tak mu zasmakowały, że przyniósł swoją kość dentystyczną, położył przed mężem na stoliku bo chciał się podzielić. To była tzw transakcja wymienna - ja Ci daje kość, to Ty człowieku daj chipsa-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ?