X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stookrotka wrote:
    Dziulka, nie stresuj się ;) odpuść troszkę. Będzie dobrze.
    Dlatego tulić trzeba się codziennie albo co 2 dzień :-P
    Trzymam kciuki ! Może to będzie dla nas szczęśliwy miesiąc.
    No u nas codziennie czy co drugi dzień nie zawsze by wypalił, więc często zdajemy się na monitoring, a w tym miesiącu też na temperaturę itp, więc każdy spadek, skok to dla mnie nowość i się denerwuje:-) chociaż lekarz powiedział, że z tymi nerwami u mnie nie jest jeszcze tak źle, ale dużo osób mówi, że wyluzowanie pomaga:-) nam też pomoże, w końcu musi się udać!

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PJUR wrote:
    Witajcie, miałam ambitny plan przeczytać cały wątek, ale jest to niemożliwe :) to mój pierwszy post, powiedziałabym, że raczkuję w temacie póki co. Nawet skróty są dla mnie zagadkowe, ale już wiem, że np. 3cs znaczy 3 cykle starań :) i tyle właśnie u nas.
    Właściwie bez zabezpieczenia już 6 cykli, pierwszy bez niczego, 2 i 3 z paskami owulacyjnymi (nic nie pokazywały nigdy! rzuciłam je w kąt, bo czekając na kreski na paskach owu żyliśmy w celibacie), 4 cykl sex co drugi dzień, 5 cykl podobnie + mierzenie temperatury, no a teraz trwa 6 cykl. We czwartek wizyta u ginekologa, mam nadzieję, że będzie pęcherzyk widoczny i coś mi doradzi.
    Dziś mąż robił badanie nasienia i wyniki są takie sobie... w zależności od tego co powie mi gin, zdecydujemy czy iść do androloga na konsultację i dalszą diagnostykę, czy po prostu seksić się do upadłego :D
    Od weekendu śledzę różne użyteczności portalu, nawet opaskę zamówiłam ;D a czytając forum i pamiętniki jestem przerażona kosztami... nie zdawałam sobie, że staranie się może tak mocno rujnować kieszeń.
    Będę tu wpadać, liczę na wyrozumiałość jakbym zadawała głupie pytania. Natomiast z pełną pokorą przyjmuję porady, krytykę i wskazówki co do dalszej drogi starania :)
    Może się okazać, że koszty będziesz miała znikome, czego bardzo Ci tutaj pewnie wszystkie życzymy:-) najlepiej jest się nie starać, bo wtedy się udaje, a jak już się powie magiczne słowo to zaczyna się wojna o maluszka hehe

PJUR lubi tę wiadomość

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, kiedy człowiek powie sobie ze czas na dzidzie to same problemy.
    Pisalyscie o psach. Mój dostaje 2 razy dziennie. Na jedzenie z puszki nawet nie spojrzy, ale paszteciki wcina. Dajemy mu jeść 2 razy dzienie, rano mokre na wieczór suche i zawsze zjedzone jest. Oprocz tego co jakiś czas coś gotowanego dostaje.
    Któraś z Was pisała, że pies szczeka pod drzwiami żeby wpuścić do domu. Moj poszedł o krok dslej i drzwi mamy nie przekrecone na klucz to sobie sam otwiera.

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Salome Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kas sprytnego masz psa! :)
    Mój szczeka, jak zostaje sam w domu, więc niestety jest sporym klopotem dla nas i sąsiadów :/

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Jane208 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz psiak ma fazy jeśli chodzi o jedzenie. Ale to tez trochę nasza wina bo go przyzwyczailiśmy ze dostaje na żądanie zamiast o stałych porach. Je głównie mokre, suche nieraz stoi i stoi i nie rusza. Gotowane od czasu do czasu też dostaje.
    A tak w ogóle to jest przekochany, bez niego byłoby nudno i smutno, nie raz potrafi mnie z dołka wyciągnąć ❤️

blair. lubi tę wiadomość

35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
    Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
    Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
    Homa IR 1.29
    TSH 1,995
    10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
    12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
    AMH 4,14, Nadwaga, 32lata

On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
    08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
    02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
    07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
    12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
    01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
    07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
    Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat

Gyncentrum od 01.2020
    I IUI 6/2021🍷
    II IUI 8/2021 🍷
    Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony
  • nada Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo witam się wakacyjnie. Powiem wam ze pakowanie letnich rzeczy kiefybjest tak zimno to abstrakcja haha nie umiem sobie wyobrazić tej pogody. O 14 samolot :)

Kaga, Jane208, blair., Why_not_now87, Esti lubią tę wiadomość

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada przyślij nam trochę słońca i ciepelka ;) udanego urlopu!!!

nada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Oj tak, kiedy człowiek powie sobie ze czas na dzidzie to same problemy.
    Pisalyscie o psach. Mój dostaje 2 razy dziennie. Na jedzenie z puszki nawet nie spojrzy, ale paszteciki wcina. Dajemy mu jeść 2 razy dzienie, rano mokre na wieczór suche i zawsze zjedzone jest. Oprocz tego co jakiś czas coś gotowanego dostaje.
    Któraś z Was pisała, że pies szczeka pod drzwiami żeby wpuścić do domu. Moj poszedł o krok dslej i drzwi mamy nie przekrecone na klucz to sobie sam otwiera.
    Witan sie z Wami u mnie od rana sloneczko. Bylam w kosciele rano i tez zakupilam zdrapke wielkopostna bedziw zajecie.To moj psiak jak mamy nie zamkniete a domkniete czesto wychodzi i nagle w domu sie robi zimno i mowie kurcze chyba ktos ni3 zamknal drzwi. Wzielam go wczoraj podstepem jak wrocilam z pracy o 22 to spacer oczywiscie jedzenia nie ruszyl wrocil ze spaceru i myslal ze beda czekaly frykasy jedyne z miesa co lubi to kurczak a maz wczoraj kupil kurczaka z rozna jak to wyczul to z kuchni ni3 chcial wyjsc ale ja madra dalam mu troche i wymieszalam.z tym jedzwniem z sucha i mokrym wiec na poczatku wybieral selekcja ale potem tez trochw zjadl i karmy mokrej i suchej szantazysta tak to odpowiednia nazwa na mojego psa.

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:08

blair. lubi tę wiadomość

• Salome Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłodno, ale słonecznie. Wybieglam z pracy w balerinkacg (glupol), bo się spieszylam do stomatologa i zmarzłam. Kurczę, musiałam zazyc ketonal na ból zębów, a w ulotce jest info o wpływie na płodność. Ale to raczej chodzi o długotrwałe stosowanie co?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest przepieknie padla mi bateria moze i dobrze nie daleko domu mam staw poszlam karmic kaczuchy ale sie bily skubanice jutro tez chce tam wyjsc ja ogolnie bardzo sie ciesze i juz czuje wiosne oddycham gleboko jak tylko wychodze na powietrze ciesze sie ze pranie bedziw takie pachnace ze sloneczko bedzie dawalo energii ja juz widze po moich roslinach w domu byly takie szare a nagle patrze a tu jakby odzyly bede tez miala zajecie w ogrodku planuje pomalowac plot ( najgorsze ze farby olejne nie wskazane dla nas ) no ale ostatnio same r,eczy zakazane robie m.in trampolina no ja juz mam usmiech na twarzy jakbym siw zakochala oby tylko zimno nie wrocilo a jak ma wrocic to chociaz nieh te slonce swieci.

• blair. Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że każdy pies ma jakieś swoje "odchyly" :) u nas na odwrót, też kocha ludzkie jedzenie, ale mokrą karmę je, za to suchą tylko czasami, najczęściej trzeba z czymś zmieszać. A jak wychodzimy to siedzi w wannie :)
    U mnie też się chmurzy, i chłodno :(

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! Sprzedajcie patenty na storczyki bo mi kwitnie jednostronnie .. :(

• MałaMi Nowa

Wysłany: 6 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Witaj Mała mi :) myśle że nie ma co się denerwować tylko zaufać lekarzowi, pół roku starań to krótko :) dajcie sobie rok spokojnie. Wiem, ze łatwo powiedzieć ale nie ma sensu się denerwować bo to naprawdę krótki okres jeżeli chodzi o starania. A ile masz lat?

Wiem, że krótko, ale pewnie mam ciśnienie przez to, że w pracy jest kiepska sytuacja i się za bardzo nakręcam i też pewnie to mnie blokuje :( w tym roku skończę 28 lat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ABI90 wrote:
    Co do roślin to ja muszę wymienić podłoże moim storczykom, coś podupadły na zdrowiu. Ale rozpoczęłam już kurację z mgiełką dla storczyków i pałeczki (nawóz) włożyłam. Niby kwitną ale jakoś mało kwiatów mają... Ogólnie mam wrażenie że jak zmieniłam im na przezroczyste szklane osłonki to gorzej im :)
    Ja nie mam reki do storczykow moj szwagoer za to ma wiem ze zrasza mgielka i to rzadko robi storczyki nie lubia bardzo naslonecznienia moje odrastaja wiec czekam dostalam 2 od szwagra w tym jeden byl w takim szklanym naczyniu niestety to sie nie sprawdza bo storczyk w nim mi szybko opadl ja mam je na stronie pólnocnej na poludniowej za duzo słonca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 12:02

• Tasia888 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bez słońca to jestem jak bez energii... kilka dni poświeciło i czułam się rewelacyjnie..
    właśnie myślę czy kupić sobie karnet do groty solnej

II kreski 10.01
    30.01 <3
  • ABI90 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 12:09

• Karo0705 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny !
    Mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć ? :) Jestem staraczką o pierwsze maleństwo od stycznia 2016... Co prawda betę dodatnią widziałam już 4 razy, raz nawet bijące serduszko, ale nie udało się żadnej ciąży donosić. Przede mną pierwsza wizyta w klinice niepłodności, bardzo się stresuję, bo boję się, że w końcu usłyszę, że nie mogę mieć w ogóle dzieci :/
    Chciałam dołączyć do Was, bo chciałabym zobaczyć czy tylko ja czasami tak się nakręcam i jakie patenty macie by sobie czasami odpuścić ;) Choć ciężko mi jest nie myśleć o dziecku, jak kończę w tym roku 30 lat i myślałam, że w tym wieku będę już dawno szczęśliwą mamusią...

* 33 l.
    * 2 poronienia 10 tc, 4 ciąże biochemiczne (z byłym partnerem, on-> 100% morfologicznie wadliwych plemników)
    * Biorę: Letrox 50mg, 5mg Nebilet
    Aktualnie: 8.2022 jajnik lewy usunięty z powodu włókniaka, nowy partner nowe starania i nowe nadzieje…❤️
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje storczyki przekwitły w zeszłym roku, łodygi uschły i od tej pory nie ma śladu po nowej łodydze... Jeszcze Beniaminek zaczyna mi padać :( Mój pies za to je wszystko, a najlepiej smakuje mu to co ukradnie ze stolika kawowego... Pamiętam jak mąż kiedyś jadł chipsy i dał mu jednego, to tak mu zasmakowały, że przyniósł swoją kość dentystyczną, położył przed mężem na stoliku bo chciał się podzielić. To była tzw transakcja wymienna - ja Ci daje kość, to Ty człowieku daj chipsa :D

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ