Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, niestety nie prowadze żadnych szczegółowych informacji .
Mój organizm jest taki,ze niestety cięzko mi wykryć kiedy mam owuluacje.
Teraz mam biały sluz delikatny . Czy tak przed okresem jest? powinnam dostac za kilka dni , dokladniej 12marca . Na test ciązowy za wczesnie . A jak teraz sie nie udało dopiero za 3miesiące może się zdziała dzieciątko -
nick nieaktualnyOlcia szansa jest za kazdym razem gdy czlowiek mial seks bez zabezpieczenia
Objawy moga zwiastowac ciaze a moga okres dlatego w to lepiej sie nie wpatrywac...
Czasem nawet co okres moga objawy sie roznic a a i tak jest
A objawy typowo ciazowe zazwyczaj pojawiaja sie pozniej z tego co twierdza juz zaciazone
Dlatego czekaj spokojnie na termin okresu jak nie bedzie zatestuj a jak bedzie glowa do gory i walczcie dalej
Abi pilnuje dzis jedzonka takze spoko nie padam hehe
Jeszcze mam w planie dzis silke po pracy -
Olcia, zacznij prowadzić obserwację - to sporo ułatwi. Będziesz wiedziała, kiedy mniej więcej masz owulację. My tego Ci nie wywróżymy niestety.
Ze sluzem bywa różnie, może byc taki sam i we wczesnej ciąży i przed @.PJUR lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
A jak padnie to szefuncio złapie
Mnie jakoś to od malucha nie razilo hehe
Tylko mnie mdlil zapach wanili w aucie
Ale na ciuchach uwielbiam bo taki plyn uzywam xD
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nick nieaktualnyChoinek w aucie tez nie lubie i mdli mnia ja ogolnie bardzo wrazliwa bo ani sie napic porzadnie nie moge bo zaraz wymiotuje a co do samochodu no to na dalekie trasy albo musze byc kierowca albo pasazerem z przodu bo juz nie raz skonczyla sie ta podroz zle leki nie pomagaly.
Olcia ja tez jakis czas temu doszukiwalam sie objawow ale zdowiej jest jak tego nie robimy a wiadomo ze kazda z nas chce a niestety na testy czy bete trzeba rowniez odczekac ja z zalozenia wychodze ze jesli spozni sie co najmniej 4 dni okres to wtedy zrobie bo juz raz zostalam oszukana cykl 33 zrobilam test oczywiscie nic nie bylo nast dnia okres. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:11
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualnyAgafiga wrote:Cześć dziewczyny chce do Was dołączyć, bo wiem ze w grupie raźniej ☺
Można powiedzieć ze znów zaczynam od początku, w listopadzie poronilam w 8 tyg (przyczyną zasniad groniasty czesciowy) 3 msc przymusowy brak starań, jednak w lutym zaskoczyło 😉 niestety na krotko bo po tyg od zrobienia bety poziom 98, zaczyna spadać i parę dni później krwawienie. Domyślam się ze to cb i teraz pytanie do Was, bo już przestałam krwawic czy próbować znów w tym cyklu czy poczekać? -
Agafiga to była ciąża biochemiczna. Byłam w takiej w styczniu, potem się sama wyczyscilam i nie musieliśmy się zabezpieczac. W sumie miał to być cykl spisany na straty, a wyszedł z tego piękny pęcherzyk ciążowy
Dzisiaj mam kryzys po raz pierwszy. W pracy myślałam, że zwymiotuje. A marudzilam, że nie mam objawów!Samosiowa staraczka, Esti lubią tę wiadomość
01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
nick nieaktualnyLajni85 wrote:Agafiga to była ciąża biochemiczna. Byłam w takiej w styczniu, potem się sama wyczyscilam i nie musieliśmy się zabezpieczac. W sumie miał to być cykl spisany na straty, a wyszedł z tego piękny pęcherzyk ciążowy
Dzisiaj mam kryzys po raz pierwszy. W pracy myślałam, że zwymiotuje. A marudzilam, że nie mam objawów!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2019, 18:55
-
Samosiowa staraczka wrote:Przepraszam ale ciesze sie ze masz objawy pomimo iz wiem jakie uczucie mdlosci jest nie fajne Mozesz zdradzic co Ci pomoglo zajsc w ciaze bo przeczytalam ze od 2016 roku siw staracie
Zmieniłam lekarza i w naszym przypadku za często było przytulanko mialam owulacje ok. 18-20dc, poprzedni lekarz podchodził schematowo i myślę, że hamowal owulacje. Twierdził, że nie mam owulacji, bo w 12dc nie miałam. Zmieniliśmy też styl życia na bardziej zdrowy i sportowy. I te ostatnie dwa cykle miały być odpuszczone, bo pierwszy miał być w celu rozpoznania, czy mam owulacje, a w drugim lekarz kazał nie robić sobie nadziei, bo w pierwszym zaszłam w ciążę biochemiczna. Chyba też głowa zadziałała01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:11
Starania od 09.2018
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:12
Starania od 09.2018
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
Dziewczyny liczę, że znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która zechce podzielić się swoją wiedzą. Chodzi o obraz na USG tuż po owulacji. Na pewno chodziłyście na monitoringi i macie jakieś doświadczenia w tym temacie.
Wiem, że owulacja to pęknięcie pęcherzyka, z którego wydostaje się komórka jajowa... ale czy ten pęcherzyk pęka jak bańka mydlana i nie ma go już na USG? Czy jakoś się zmienia, zmniejsza, zmienia kształt? Coś zostaje po tej naszej owulacji czy jajnik powinien być pusty?
Błagam, piszcie co wiecie. Wkręcam sobie, że cierpię na LUF (niepękające pęcherzyki) a moja pani ginekolog jest innego zdania. Ostatnio w 18 dc gdy miałam podgląd powiedziała, że pęcherzyk wygląda na poowulacyjny, ponieważ jest wklęśnięty i że już po owulacji. Czy tak to wyglądało też u Was?
Proszę o odpowiedzi, w zamian odpowiem na Wasze pytania a też już troszkę wiem o niepłodności. PozdrawiamLenka 28 lat
2016 lipiec - Aniołeczek 11 tc ❤
2018 październik - 1 IUI -
nick nieaktualnyLenka1990 wrote:Dziewczyny liczę, że znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która zechce podzielić się swoją wiedzą. Chodzi o obraz na USG tuż po owulacji. Na pewno chodziłyście na monitoringi i macie jakieś doświadczenia w tym temacie.
Wiem, że owulacja to pęknięcie pęcherzyka, z którego wydostaje się komórka jajowa... ale czy ten pęcherzyk pęka jak bańka mydlana i nie ma go już na USG? Czy jakoś się zmienia, zmniejsza, zmienia kształt? Coś zostaje po tej naszej owulacji czy jajnik powinien być pusty?
Błagam, piszcie co wiecie. Wkręcam sobie, że cierpię na LUF (niepękające pęcherzyki) a moja pani ginekolog jest innego zdania. Ostatnio w 18 dc gdy miałam podgląd powiedziała, że pęcherzyk wygląda na poowulacyjny, ponieważ jest wklęśnięty i że już po owulacji. Czy tak to wyglądało też u Was?
Proszę o odpowiedzi, w zamian odpowiem na Wasze pytania a też już troszkę wiem o niepłodności. Pozdrawiam -
Agafiga u mnie była mniejsza beta, zły przyrost, a potem spadek i bety i progesteronu. Nie robiłam później bety, tylko tydzień po rozpoczęciu krwawienia miałam usg czy się prawidłowo czyszczę. Wtedy jeszcze była krew w macicy. Robiliśmy też badania z diagnostyki poronien, żeby wykluczyć zespół antyfosfolipidowy i wady genetyczne plemników. Po 3 tyg od krwawienia wystąpiła owulacja na obrazie usg i wtedy zaskoczyło. Teraz czekamy na serduszko dobrze by było, gdyby gin określiła czy się dobrze czyscisz...
Lenka pęcherzyki nie pękają jak balony, tylko po peknieciu robią się wklęsłe więc wszystko jest w porządku z niepeknietych tworzą się torbiele.01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Samosiowa staraczka wrote:Rowniez dlugo sie staracie ja chodzilam na monitoringi przed owulacja obserwowalismy wzrost pecherzyka i po ktorej stronie dominuje . Raz bylam po owulacji i orawdopodobnie tez byl wklesly ale nie daje uciac sobie reki moj lekarz mowil cos o plynie mnie to bardzo nie interesowalo tylko po ktorej jest owulacja . Raz mialam podany ovitrelle na pekniecie pecherzyka ale objawy jak ciazowe a ciazy nie bylo 2 kreski do 12 dpo.01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤