X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga, Lajni, Esti super wieści u każdej z Was 😘 ja też wiem, że każda z Nad bedzie miała w brzuchu dzidziusia 😊
    Why not trzymam kciuki 😊
    Ja nakrecilam sie na wczoraj ale mąż wrócił do domu o 22 i był tak zmęczony, że moje starania nic nie dały... a bonus z jego pracy taki ze wczoraj wrócił opalony i znów będę przy Nim blada twarz 😁
    Dziś po powrocie z fitnessu będę atakować męża. Wczoraj bolał mnie lewy jajnik a dziś prawy więc jest dobrze😁

Kaga, Lajni85 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wymyślone z kolei dla dziewczynki, no i moim marzeniem jest mieć córkę :)

A co do opalenizny, ja z natury jestem bardzo blada i w lecie słońce mnie nie opala.
    Korzystała któraś z was z opalania natryskowego ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 10:56

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z natryskowego nigdy nie korzystałam, słońce mnie opala tylko nie twarz- to jest moja zmora do opalania

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja trochę taki anemik, całe życie blada jak ściana :D

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem alergikiem i długo miałam leki sterydowe, które uszkodziły mi coś co odpowiada za opaleniznę i taki finał.
    A obecnie nawet z podkładu zrezygnowałam bo stwierdziłam, że mam lepszą skórę bez podkładu :D

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2020, 14:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez naleze do bialej sciany w tym roku zamierzam sie opalac i korzystac w tamtym roku kupilam fotel w biedrze ale ani razu go nie uzylam :D nie bylo czasu...z solarium kiedys korzystalam teraz nie chodze z opalania natryskowego nie korzystalam za to rajstopy w sprayu mialam z rosmanna
    Ale moja swiadkowa poszla na opalanie natryskowe nie polecam bo efekt naprawde sztuczny to juz wole swoja blada pupe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 11:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge podzielic sie karnacja bo ja znowoz ciemna .
    Jak sie opale w lecie to juz calkiek mulat

Ale maz to samo ma
    Smiesznie wygladamy bo on brunet ja czarna plus ciemniejsze karnacje
    A jak jesCze dodatkowo sie przypalimy latem to juz calkiem jest smiesznie hehe

Ale np u nas wszyscy tacy z rodzenstwa jestemy wszyscy ciemni itp a np u meza tylko on jego sis blondynka i blada jak sciana takze tego a geny te same ;D hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez ma ciemna karnacje smiesznie razwm wygladamy taki kontrast i jeszcze jak wyjdzie na slonce to od razu braz a ja najpierw czerwien takze noo mi sie bardzo podobaja karnacje ciemne ale coz taka siw urodzilam :p

• Agafiga Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 12:34

Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

Klinika Gyncentrum

On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

Kariotypy ok

21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml

oar83e3ktsuhd7on.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja swiadkowa opalala siw natryskowo 5 lat temu moze teraz technika poszla do gory w tej kwestii ale pamietam ze byla pomaranczowa i nie ladnie to wygladalo
    Ja dalwj walcze z kg chcialabhm z brzucha schudnac i z piersi jakiea porady??

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem strasznie blada, a włosy mam brązowe, jak kiedyś wcześniej robiłam sobie na blond to już w ogóle się zlewałam ze ścianą, dlatego teraz tylko ombre, bo muszę lekko rozjaśniać włosy, bo moje naturalne ciemne, mnie postarzają.
    Co do podkładu ? Mój odwieczny problem, muszę brać najjaśniejszy, a i tak bywa za ciemny.
    Mąż też nie ma jakiejś ciemnej karnacji, jest blondynem i ma jasną cerę, ale ładnie go opala, tylko że walczymy u niego z cerą naczynkową.

Skórę też mam suchą, więc podkłady też mi się słabo trzymają, bo się po kilku godzinach zaczynają sypać, więc na mojej twarzy nic długo nie wytrzyma, a testowałam już różne. No i minus, że na suchej skórze szybko się zmarszczki pojawiają i ja u siebie takie małe pod oczami widzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa staraczka wrote:
    Moja swiadkowa opalala siw natryskowo 5 lat temu moze teraz technika poszla do gory w tej kwestii ale pamietam ze byla pomaranczowa i nie ladnie to wygladalo
    Ja dalwj walcze z kg chcialabhm z brzucha schudnac i z piersi jakiea porady??

Samosiowa, ja to piersi chciałabym zatrzymać, a nich mi spada najpierw. Najgorsze u mnie są boczki i uda.
    U góry jestem drobna, a mam taki szeroki dół :(

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nogi spoko a gorzej z brzuchem. Biust mam mały i wolałabym żeby został już takiej wielkości jakiej jest. Cerę mam suchą i atopową, to wyobraźcie sobie jak wyglądam w momencie jak podkład zostaje tylko na tych suchych plackach...
    Dziś śmigam do gina zobaczyć czy owulacja już była i jak to wygląda i może niech ten mi da skierowanie na badania . Będę walczyć, w końcu na coś mi składki zabierają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po świętach idę do ginki, do tej pory starania będą bez konsultacji lekarskiej.
    Później zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam po sterydach duze ale chce schudnac bo to nie wygodne zawsze mialam maly biust dazylam do wiekszwgo a tak ptoblem ze strojami problem z bluzkami problem z sukienkami uwierzcie duzy biust jest nie fajny moze nie mam az tak wielkiego no ale chcialabym miec taki jak dawniej ;) kupilam sobie stroj Gabbiano i sie okazalo ze M jeszcze mala a waze 63 kg wiec ciuchy miedzy 38/40 a tu taki zonk stroj jest przepiekny no ale musze sie zdeterminowac starania poszly daleko w las bo teraz glownie na tym mi zalezy a zalezalo mi zupelnie na czyms innym nie patrze czy owulka czy po owulce chodze na saune trampoliny tak do konaca kwietnia mam nadzieje ze jeszcze te 2 kg schudne ale bylabym szczesliwa jesli bym schudla 3 kg po wyjezdzie planuje kupic rolki i jezdzic na rolkach albo na rowerze.
    Ja tez nie za bardzo mam cere ale zaczelam pic olej rzepakowy i widze poprawe ;) slyszalam tez o kapiwli w sodzie oczyszczonej musze to wyprobowac .

Apropo badan szczerze jesli sam czlowiek lekarzowi nie zaproponuje badan no to nie ma opcji ja zrobilam na wlasna reke prolaktyne wyszla bardzo wysoka od razu kazal mi przyjechac dal leki... i tak w kolko brak mi slow ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2019, 13:22

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak to jest z lekarzami. Szczerze to bardzo dużo nauczyłam się od Was i wiem o co prosić a właściwie czego wymagać .

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny też jestem blada a mąż znowu ciemny. Dobrze ze się przebranżowił i nie pracuje już na zewnątrz to w to lato nareszcie nie będzie wyglądał jak uchodźca 😁 mnie przy nim głupio bo słońce mnie nie opala nigdy ładnie, zawsze mnie poparzy a później ból okropny 😑

Też jestem raczej szczupła ale mój brzuch.. Nie cierpię go. Jeszcze teraz znów mam nocki i znów brzuch mnie okropnie boli, wczoraj mnie wzdelo że ledwie spodnie które są zawsze luźne dopiełam. Ja miałam wahania wagi tylam, chudlam, znowu tylam, chudlam.. Teraz waga mi oscyluje ok 54-55kg przy wzroście 163 i chciałabym zejść do 52 bo przy tej wadze najlepiej się czułam.

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milusińska zazdroszczę Ci tej wagi !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chudlam 35 kg i teraz mam zamiar jeszcze zrzucic okolo 5 kg. obecnie waze 67kg przy wzroście 170 ;)

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ