X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przychodzi niedźwiedź do zająca i rozpaczliwym tonem mówi:
    - Zając, ty się mnożysz jak nie wiem co, a ja nic, pomóż przyjacielu.
    Zając na to:
    - A marchewkę żresz?
    Niedźwiedź: Nie!
    Zając: No staaaaaaary!!
    Pół roku niedźwiedź je marchew no i nic nie pomogło. Znowu przychodzi do zająca i mówi:
    - Zając pomóż, nie bądź taki.
    A zając na to:
    - A marchewkę żresz?
    Niedźwiedź: tak!
    Zając: A tartą?
    Więc kolejne pół roku niedźwiedź je tartą marchewkę i nic. Znowu przychodzi do zająca i błaga go o pomoc.
    Zając: A marchewkę żresz?
    Niedźwiedź: Tak!
    Zając: A z groszkiem?
    No i znów kolejne pół roku niedźwiedź je tartą marchewkę z groszkiem i nic. Przychodzi do zająca i mówi:
    - Zając ja cię bronię przed wilkiem i lisicą a ty mi się tak odpłacasz. Pomóż mi bo lata lecą a ja dzieci nie mam.
    Zając: A marchewkę żresz?
    Zając: A z groszkiem?
    Zając: A dupczysz?
    Niedźwiedź: NIE!!

Salome, Żanetka93, MilusińskaMilena, nada, MissKathy92, RudaMaruda25, PJUR, Jane208 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja wracam własnie z rozmowy z tą firmą konkurencyjną i nie wiem.
    Oni serio mnie chcą... dają mi 1000 zł więcej na rękę niż zarabiam, no jakieś pieniądze to są, ja u siebie na razie nie mam szansy na podwyżkę.
    Poczekam, czy nie jestem zapylona, wtedy podejmę decyzję :D

nada, PJUR lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 to kciuki za rozwój sytuacji czy ciąża czy nowa praca, tak czy siak zmiana niech bedzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja to jestem jednak tchórz, bałabym się tej zmiany.
    Muszę to przemyśleć przez święta. Czas mam do końca kwietnia na decyzję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ryzykuje, a moze nawet zaskoczyło, ale liczę, ze bedzie lepiej! Tylko, ze u
    Mnie w pracy jest „obóz pracy”, nawet lekarz stwierdził, ze dobrze robie, bo stres i przemęczenie w tej obecnej pracy moze mi blokować owulacje. Zobaczymy od maja zmiana :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 11:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To z kolei ta firma konkurencyjna jest na wyższym poziomie niż nasza, tzn. oni są dla nas ogromną konkurencja, natomiast my chyba dla nich niezbyt wielką.

Chociaż z tych dwóch opcji, nowa praca, a bycie matką, wolałabym tę drugą opcję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 12:50

paulajna88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Ja ryzykuje, a moze nawet zaskoczyło, ale liczę, ze bedzie lepiej! Tylko, ze u
    Mnie w pracy jest „obóz pracy”, nawet lekarz stwierdził, ze dobrze robie, bo stres i przemęczenie w tej obecnej pracy moze mi blokować owulacje. Zobaczymy od maja zmiana :)
    Tez mam taki dylemat z praca u mnie zmiana sie szykuje albo od czeewca albo od wrzesnia praca lepiej platna o okolo tysiac zlotych ale bardziej wymagajaca jednak najnizsza krajowa a tysiac wiecej jest to roznica. Nieustannie trzymam kciuki za testowania owulacje i inne zmagania....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 13:07

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda trzymam kciuki żeby się poukladalo po Twojej myśli.

Ja też jestem z tych co to boją się zmian i rozważam zmianę pracy ale niestety w mojej okolicy póki co nie ma żadnych ciekawych ofert chyba że za 1700zl na rękę 😑

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 na zajście w ciaze nie mam wpływu.. na znane pracy tak, wiec zrobiłam to, a ciąża moze tez przyjdzie z czasem..

Samosiowa staraczka, nada lubią tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Matko co za dzień, pocielam sobie palec w pracy. Krew mi ciagle leci :/

Ruda super. Ja namawiam zmieniaj. Nawet jak zajdziesz to popracujesz te 6 miesięcy i dopiero na urlop pójdziesz. A 1000 zł więcej to 12tys rocznie. Miałam podobne dylematy a już 8 miesięcy mi minęło w nowej robocie. Atmosfera tutaj jest dużo lepsza, kasa większa. Nie żałuje. Zrób AMH i LH jak chcesz mieć pewność czy możesz poczekać.

Nie mogę się do mojej gin umówić na obserwacje cyklu. Znalazłam inna babkę z Karowej, pokaże jej skierowanie, powiem jak wyglada problem i może ona mnie pokieruje na tą inseminacje. Pamietam ją ze szpitala i mimo, ze rozmawiałyśmy max 3 minuty wydała się spoko. A ta moja pewnie jedzie na święta do domu i majówkę. Bo ma terminy dzisiaj i dopiero 7 maja. Stwierdziłam, ze nie ma jej głowy zawracać, sprawdzę najpierw z którego jajnika w ogóle owulacja jest, jak z prawego to i tak nic z tego, jak z lewego to będę działać. A i może powie mi coś więcej? Zawsze świeże spojrzenie na sprawę się przyda.

PJUR lubi tę wiadomość

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano mierzyłam temperaturę i straszny skok, 37,7 !!!!
    @ mam mieć za 5 dni, a tu nawet żadnego symptomu, piersi nie bolą, nie jestem jakaś nerwowa.
    Coś dziwnego...

Kaga lubi tę wiadomość

• nada Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a co z testem?! Przecież był cień cienia. Przypomniało mi się. Ale byłoby combo

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobię test ponownie w czwartek, może coś się pokaże :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 17:12

• nada Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ale z ciebie twardziel, ja bym sikała już

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada dajesz optymizm :D Mam nadzieję, że trochę w mojej nowej popracuje, ale jakby się szybciej udało, to też sobie przecież poradzę :) a może zmiana pracy na mniej stresującą może okazać się kluczem do sukcesu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda powodzenia !! Obys za pare dni byla najszczesliwsza na swiecie widzac dwie krechy ;)

Ag nowa praca napewno wyjdzie pozytywnie
    Czasme zmiana otoczenia nowych obowiazkow i wogle jakis impuls w zyciu wplywa pozytywnie na psyche
    Jesli w poprzedniej pracy mialas stresy albo poprostu nie mialas ochoty tam chodzic to zmiana.wyjdzie na dobre
    Co do zatrzymania staran ?
    Hm to juz wasza decyzja...
    Ale musicie sobie odpowiedziec na jedno pytanie : czy pragniecie dziecka najbardziej na swiecie...
    Jesli odp brzmi tak to pytanie czy warto rezygnowac ?
    Jesli powod braku ciazy tkwi w medycynie a nie "zrelaksowaniu sie" to czas dziala tylko na niekorzysc...
    Bo za jakis czas znow trzeba bedzie zaczynac od nowa od paczatku...
    Natomiast jezeli starania ze tak brzydko powiem was zmeczyly to tak jak mowisz lepiej zajac sie praca i codziennoscia a mysl o dziecku odlozyc na bok i zyc mysla ze moze sie trafi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2019, 18:24

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, podziwiam za wytrwałość z nietestowaniem.
    I zgadzam się z poprzedniczkami. 2 lata temu zmieniłam pracę i to był strzał w 10. Pensja od tego czasu wzrosła mi prawie dwukrotnie, awansowałam. Więc teraz byłabym lepszą mamą niż 2 lata temu :-) kompletnie nie żałuję, że odłożyliśmy starania na 1.5 roku. A tysiak miesięcznie, to jest 12 tys rocznie, tak jak napisała Nada.

U mnie dziś dołączył ból menstruacyjny, więc powoli żegnam się z testowaniem...

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie podzielam Waszw zdanie a tak z innej beczki te 12 tys to juz jest fajny wyjazd albo pieniadze na leczenie moze dla niektorych dla in vitro,
    Ag1988 czy ja dobrze widze usunelas konto :( ehh szkoda ale zycze Ci duzo sily...
    Ja zaraz uciekam na silke zostaly te 2 kg a waga nie chce juz isc w dol no coz moze tez byc tak ze nie pojdzie najgorszy okrea przede mna bo swieta no ale jakos to przejdziemy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że Ag nas opuścił!

• nada Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Szkoda, ze Aga nas opuściła :(

Ruda czekam na jutro :D dawaj znać !!

Ja się już nie mogę okresu doczekać żeby móc działać

PplPp1.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ