Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Drogie Panie, zniknęłam na tydzień porzucając termometr, obserwację i forum. Było super i polecam każdemu urlop od portalu 😊 bardzo siedzi mi w głowie wykład Dębskiego o błędach w leczeniu niepłodności. Polecam, jeśli nie widziałyscie. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki 😊
-
nick nieaktualnyPJUR wrote:Drogie Panie, zniknęłam na tydzień porzucając termometr, obserwację i forum. Było super i polecam każdemu urlop od portalu 😊 bardzo siedzi mi w głowie wykład Dębskiego o błędach w leczeniu niepłodności. Polecam, jeśli nie widziałyscie. Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki 😊
-
Witaj Iskierko oby z forum starania były łatwiejsze. Razrm raźniej ☺️
Ruda udanego wypoczynku, oby Wam "głowa odpoczeła" i wracajcie do starań pełną parą 🙂
Samosiowa powodzenia w nowym cyklu 😘Iskierka87, Samosiowa staraczka lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Iskierka87 wrote:Witajcie
Czy mogę dołączyć ? Na forum jestem nowa ale staram się o dziecko już 3-ci rok. Fajnie byłoby porozmawiać i poznać kogoś z podobnym problemem i dowiedzieć się więcej lub przynajmniej poklikać i odskoczyć od tych wszystkich myśli kłębiących się w głowie
Witojcie!
Pewnie, rozgość się. Ja też niedawno się pojawiłam ale czuć wśród dziewczyn taka pozytywna energię jak w starym małżeństwie
Jejku czemu ta majówka tak szybko zleciała... Aż za szybko.
Okres się przedłużył o dwa dni.. może to kwestia nerwów, wyjazdów... Ale na szczęście już koniec i można działać - w tym miesiącu będę pierwszy raz próbowała z testami owulacyjnymi - jakieś wskazówki ? Porady? 😘😘Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilusińskaMilena Dziękuję i tak samo myślę że w kupie raźniej hehe
Aguska Również dziękuję i miło ze panuje tutaj taka pozytywna atmosfera
U mnie majówka minęła bardzo szybko i szkoda tylko że pogoda nie dopisała, bo kto to słyszał żeby majówka bez grilla była? ech... odbije sobie w czerwcu
Co do testów owu to kiedyś używałam i najmocniejsze wychodziły mi te około południa
MilusińskaMilena, Aguska lubią tę wiadomość
-
Ja kiedyś używałam jakichś testów z apteki ale wychodziły mi niemalże przez cały cykl pozytywne. Teraz zamówiłam jakiś pakiet 40szt z alledrogo i o dziwo dość wyraźnie pokazują pozytyw, ale dopiero jeden cykl z nimi za mną więc zobaczymy co będzie w tym.
Dziewczyny zagapiłam się i miałam pić zioła ojca sroki od tego cyklu i zapomniałam. Czy stanie się coś jeśli zacznę od dzisiaj (3dc)?Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyJa miałam właśnie testy z allegro ale to było dawno i w sumie rzadko co mi wychodziły pozytywne ale u mnie były problemy z owulkami więc pewnie dlatego takie niepewne. Dałam sobie z tym spokój
Co do ziółek to myślę że nic się nie stanie jak zaczniesz pić od 3 dc bo to raptem tylko 2 dniMilusińskaMilena lubi tę wiadomość
-
Też tak mi się wydaje, z resztą co mi szkodzi. Żadnych leków, wspomagaczy itp w tej chwili nie biorę, tylko ovarin (wróciłam do niego po miesiącu przerwy) i kwas foliowy, wiec zamierzam pić je przez cały cykl.
Iskierka87 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Podobnie jak Wy - na polecenie gin - biorę ovarin i kwas foliowy. No i dodatkowo tardyferon ale to z uwagi na anemię
Dzięki za info odnośnie testów. Gin mówiła, że warto spróbować ale nie wiem czy warto wierzyć w to co piszą w necie odnośnie pcos, że w przypadku tego zespołu testy mogą wychodzić zawsze pozytywne... Spróbować zawsze można (wydaje mi się, że jestem w tym całkowicie zielona... testy, mierzenie temp itp :o ) -
Mam stwierdzone PCOS, obecnie uspione bo wyniki całkiem niezłe i na usg też jest poprawa. Myślę że testy i tak trzeba brać z przymrużeniem oka, ale na pewno trochę pomagają
Iskierka87, Aguska lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyAguska wrote:Witojcie!
Pewnie, rozgość się. Ja też niedawno się pojawiłam ale czuć wśród dziewczyn taka pozytywna energię jak w starym małżeństwie
Jejku czemu ta majówka tak szybko zleciała... Aż za szybko.
Okres się przedłużył o dwa dni.. może to kwestia nerwów, wyjazdów... Ale na szczęście już koniec i można działać - w tym miesiącu będę pierwszy raz próbowała z testami owulacyjnymi - jakieś wskazówki ? Porady? 😘😘
Hej 🙂 stosowałam tylko w jednym cyklu i okazały się pomocne. Możliwe ze to kwestia indywidualna ale skoro są to warto spróbować 🙂
U „nas” obwód w pasie się powiększa a za dwa dni znów zobaczę się z moim Maksem ❤️ A za 5 dni nareszcie „urlop” w końcu słońce i plaża.
Dobrej nocki Dziewczynki
PS: jak się któraś wybiera w Bieszczady to w dniach 6-9.05 potrzebują statystów do serialu Wataha sez3. Miejscowość Lesko 😊
Aguska lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny 🙂
My z mężem jesteśmy już po badaniach krwi, teraz czekam na konsultację z lekarzem i usg. Jest też wynik badania nasienia, zobaczymy co lekarz na to powie.Starania od 06.2018
-
nick nieaktualny
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/21eacb1c9e73.jpg
Wyniki badania nasienia
Jeszcze na drugiej stronie jest wliczone: 65% żywe, 35% martwe. Chyba tragedii nie ma?
Lekarz w sumie nic nie wspomniał na temat tego badania, ja mam się wstawić ponownie 15go na badanie estradiolu i progesteronu i znów usgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 09:07
Żanetka93, Iskierka87, Salome lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
-
Hej dziewczyny
Iskierka witamy
Milena daj znać koniecznie co gin powiedział.
Why not elegancko co do Watahy to fajna opcja. Mnie nie będzie w Bieszczadach, ale cieszę się, że kręcą 3 sezon.
Byliśmy wczoraj z mężem w teatrze. Na sztuce która była pierwowzorem filmu Eksterminator. Ja jestem fanką filmu, polecam jak nie oglądałyście :d sama sztuka też świetna, trochę inna niż film.
Nie wiem czy wiecie ale 18 maja będzie organizowana akcja "bilet do teatru za 350gr", my chcemy się wybrać przynajmniej na jeden spektakl, na więcej nie sądzę, że upoluje bilety.
Czy wam też tak ciężko po majówce? Ja ledwo wstałam :oIskierka87 lubi tę wiadomość
-
Też tak myślę. Martwią mnie tylko te wady główki i wstawki, nie wiem o co w tym chodzi. Ale jestem dobrej myśli. Zaczynamy pełną diagnostykę. Musi się w końcu udać 🙂Starania od 06.2018