X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyzby menopaza ? Szybko :p Dzieki za informacje troche tych nieorawidlowosci mamy do naprawienia teraz czekam na meza wyniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:08

• Kaga Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy homa 1.6 dostałam już metformine, bo robiłam krzywe będąc juz na diecie a wyszedł taki wynik. Mój gin mówi, że właśnie 1.6 jest granica w rozpoznaniu IO i w tym przypadku mu ufam, bo jest w tej dziedzinie specjalista. Stosowałam jedną tabletkę metforminy 500 gdzieś od połowy cyklu, bo wtedy byłam u niego pierwszy raz i to ten szczęśliwy cykl był. Jak na mój gust masz za wysokie homa, ale być może sama dieta i ćwiczeniami jesteś w stanie ten wynik poprawić. Twój lekarz prowadzący na pewno pomoże Ci interpretować wyniki i może zleci jakieś inne badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Ja przy homa 1.6 dostałam już metformine, bo robiłam krzywe będąc juz na diecie a wyszedł taki wynik. Mój gin mówi, że właśnie 1.6 jest granica w rozpoznaniu IO i w tym przypadku mu ufam, bo jest w tej dziedzinie specjalista. Stosowałam jedną tabletkę metforminy 500 gdzieś od połowy cyklu, bo wtedy byłam u niego pierwszy raz i to ten szczęśliwy cykl był. Jak na mój gust masz za wysokie homa, ale być może sama dieta i ćwiczeniami jesteś w stanie ten wynik poprawić. Twój lekarz prowadzący na pewno pomoże Ci interpretować wyniki i może zleci jakieś inne badania.
    Jak wykryc ta IO zrobic krzywa ? Tam juz wyjdzie? Nie wiem co zrobi nowy gin jestem zapisana do gina moze byc tak ze nic nie zrobi a do gina z problemem zajscia w ciaze termin na listopad :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:24

• Kaga Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybacz, bo wcześniej nie przeczytałam wszystkich postów, więc nie wiem czy teraz robilas tylko glukozę i insulinę na czczo czy całe krzywe.

Lepszy obraz zdecydowanie dają krzywe, tam bada się i glukozę i insulinę. Najpierw na czczo, później w lab wypija się rozpuszczone 75 g glukozy i ponownie po godzinie i po dwóch pobierają krew do badania.
    U mnie wysoki cukier był prawidpodobnie przyczyną dlaczego pęcherzyki nie pękały. Mimo pozytywnych co miesiąc testów owulacyjnych nie miałam żadnej owulacji - był pik hormonów, ale pęcherzyk nie pękał i robiła się torbiel.

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa moja endokrynolog przy homa 2.89 napisała podejrzenie io, ale u mnie problem w nadnerczach. Glukoza norma do 99 ale mając 97 musisz trochę zbić tak dla siebie.
    Dowiedziałam się, że problem z cukrem może odpowiadać za inne problemy w organizmie.
    Ja dziś ide do nefrologa na usg i w poniedziałek u innego mam usg. Jeśli nic nie wyjdzie a dalej bede mieć za wysokie to dhea-s to ide na tomografie.
    Ja mam dostać metformine po badaniu krwi.
    Wczoraj moja koleżanka, o której pisałam miesiąc wcześniej że ma problemy z mężem bo piszę z innymi babami wysłała mi zdjęcie pozytywnego testu, zaszła za pierwszym razem.... z jedej strony cieszę się jej szczęściem i życzę dobrze bo już raz miała puste jajo, a z drugiej jestem zła na świat bo ona gadała o rozwodzie itp a zaszła w ciążę za pierwszyn razem

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze jej hormony sa w raczej kiepskiej kondycji

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam przeboje z tą stopą, wczoraj byłam na USG i okazało się, że obrzęk mi pozostał, bo przez to, że nie podali mi tych zastrzyków antyzakrzepowych, ani nie przepisali zrobiła mi się niewydolność limfatyczna i żeby się tego pozbyć to miesiące upłyną. Ehh, to sobie ubrałam szpilki :/

W ogóle to wciąż utykam, nie mogę ćwiczyć i boję się, że przytyje.
    Chociaż postaram się mocno diety trzymać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas28 tak hofmony kiepskie sa to wiem i jeszcze nie ulatwia mi to sytuacja rodzinna dzisiaj siostra ma przyjechac po dziecko niestety przez ta sytuacje cala zdupi mi sie kontakt z nia ale ona jest zdania ze ona mnie wychowywala ( w tym wieku byla na studiach w innym miescie ) a dodatkowo mnie denerwuje ze ona na spokojnie sie starala o 2 o dziecko a ja rozchwiane hormony cukier wyzszy prolaktyna w kosmos nasienie do dupy i zero spokoju... z rodzina to sie najlepiej na zdjeciu wychodzi
    Z drugiej strony powiem Ci ze dziecko dla tej kolezanki tez bedzie proba dla zwiazku bo dziecko bedzie najwazniejsze a jeszcze nie daj Boze lekarz seksow zabroni a tu pisalas o jakiejs 3 osobie takze tez no kiepska sytuacja mimo wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Ja to mam przeboje z tą stopą, wczoraj byłam na USG i okazało się, że obrzęk mi pozostał, bo przez to, że nie podali mi tych zastrzyków antyzakrzepowych, ani nie przepisali zrobiła mi się niewydolność limfatyczna i żeby się tego pozbyć to miesiące upłyną. Ehh, to sobie ubrałam szpilki :/

W ogóle to wciąż utykam, nie mogę ćwiczyć i boję się, że przytyje.
    Chociaż postaram się mocno diety trzymać...
    Ruda kup altacet w aptece moze byc zel i smaruj noga do gory podczas spania troche uplynie zanim to wyleczysz mi chyba 3 tyg jak nie wiecej zlecialo mialam noge jakby mnie pszczola uządlila :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Lh mozna zbadac po poludniu chcialabym zobaczyc jak to wyglada przed owulacja zwby miec pelen obraz
    Orientujecie sie moze jak ten wynik poprawic sa jakies leki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:49

• MagdaiTomek Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Trafił mi się dość dziwny cykl w tym miesiącu. Może któraś to interpretuje. Czy może wszystko idzie ku 2 kreską?
    1dc 36.8
    6dc 36.7
    7dc 36.4
    8dc 36.7
    9dc 36.7
    10dc 36.5💓
    11dc 36.5
    15dc 36.6 💓
    16dc 36.8
    17dc 36.5
    18dc 36.6
    19dc 36.9
    20dc 36.9
    21dc 37.00
    Wydaje mi się że owulacja była 16dc jak myślicie?
    Od tego dnia mam mdłości i ból jakby zaraz miał przyjść okres piersi mam pełne ale to u mnie tak bywa. Wiem że te mdłości mogą świadczyć o silnej owulacji ale dla mnie to takie dziwne. Może któraś miała z was podobnie? Jak to się skończyło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 09:01

MagdaiTomek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaiTomek wrote:
    Witam. Trafił mi się dość dziwny cykl w tym miesiącu. Może któraś to interpretuje. Czy może wszystko idzie ku 2 kreską?
    1dc 36.8
    6dc 36.7
    7dc 36.4
    8dc 36.7
    9dc 36.7
    10dc 36.5💓
    11dc 36.5
    15dc 36.6 💓
    16dc 36.8
    17dc 36.5
    18dc 36.6
    19dc 36.9
    20dc 36.9
    21dc 37.00
    Wydaje mu się że owulacja była 16dc jak myślicie?
    Od tego dnia mam mdłości i ból jakby zaraz miał przyjść okres piersi mam pełne ale to u mnie tak bywa. Wiem że te mdłości mogą świadczyć o silnej owulacji ale dla mnie to takie dziwne. Może któraś miała z was podobnie? Jak to się skończyło?
    Udalo mi sie zajsc w ciaze przy seksach w 11 i 15 dc nie mierzylam temperatury a test dopiero wyszedl po terninie @ nie utrzymala sie ta ciaza jednak moje objawy to silny wkurzenie (haha mam yak co cykl) bolace mega piersi stanik jakby za maly musialam spac w nocy w biustonoszu i mega zmeczenie ospalosc mdlosci nie mialam bardziej czulam.sie chora zwalilam to na sezon zimowy - grypowy.
    Jesli chcesz sie dowiedziec to zrob bhcg ale moze jeszcze triche odczekaj dziewczyny z tego co widze maja piekne wykresy i tak czasami @ przychodzi wiec tenperatura bym sie nie sugerowala ale powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko, że ja już zaczęłam czwarty tydzień, a noga spuchnięta jakby nie była moja....
    Idę dzisiaj do ortopedy znów się poradzić o co chodzi, no i muszę się zapisać na rehabilitacje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    No tylko, że ja już zaczęłam czwarty tydzień, a noga spuchnięta jakby nie była moja....
    Idę dzisiaj do ortopedy znów się poradzić o co chodzi, no i muszę się zapisać na rehabilitacje.
    No u mnie 3 tyg trwalo od pojscia do lekarza i oszczednego trybu ycia ja lezalam prawie caly czas w domu bo bhlo lato a cieplo nie dzialalo na noge dobrze bo puchla

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na rehabilitację. Będę się zdrowo odżywiać, pić duzo wody i zero soli, może mi obrzęk zejdzie.
    No i maść, Altacet mam.

Laski, tak mi biust napuchnął, a jestem chyba tuż po owulacji i mnie bolą jak przed okresem.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda na ta opuchlizne kup arnigel. Teściowa też miala opuchnieta to ortopeda kazał jeszcze smarowac lioton1000 i było lepiej. A i nogat trochę wyżej jak serce jak lezysz

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam remont w domu ogarnelam troche kostke i padam na pysk jutro juz ide do pracy

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda altacet lepszy jest chyba ten w tabletkach i mocz stopę albo rób okłady. Mój mąż kiedyś miał stopę jak balon, bo mu wielka belka drewna spadła (dobrze ze kości nie zmiażdżyła) i właśnie takimi okladami doszliśmy do ładu. Ale masz rację, skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza że jesteś już w fazie poowulacyjnej a może fasolka Ci już rośnie w brzuszku.. Trzymam kciuki żeby w końcu wszystko było w porządku ❤️

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam dziś skierowanie do szpitala. 24 czerwca jak bedzie miejsce mam sie stawić i porobia mi wszelkie badania, łącznie z tomografia

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:05

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ