Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja przy homa 1.6 dostałam już metformine, bo robiłam krzywe będąc juz na diecie a wyszedł taki wynik. Mój gin mówi, że właśnie 1.6 jest granica w rozpoznaniu IO i w tym przypadku mu ufam, bo jest w tej dziedzinie specjalista. Stosowałam jedną tabletkę metforminy 500 gdzieś od połowy cyklu, bo wtedy byłam u niego pierwszy raz i to ten szczęśliwy cykl był. Jak na mój gust masz za wysokie homa, ale być może sama dieta i ćwiczeniami jesteś w stanie ten wynik poprawić. Twój lekarz prowadzący na pewno pomoże Ci interpretować wyniki i może zleci jakieś inne badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:10
-
nick nieaktualnyKaga wrote:Ja przy homa 1.6 dostałam już metformine, bo robiłam krzywe będąc juz na diecie a wyszedł taki wynik. Mój gin mówi, że właśnie 1.6 jest granica w rozpoznaniu IO i w tym przypadku mu ufam, bo jest w tej dziedzinie specjalista. Stosowałam jedną tabletkę metforminy 500 gdzieś od połowy cyklu, bo wtedy byłam u niego pierwszy raz i to ten szczęśliwy cykl był. Jak na mój gust masz za wysokie homa, ale być może sama dieta i ćwiczeniami jesteś w stanie ten wynik poprawić. Twój lekarz prowadzący na pewno pomoże Ci interpretować wyniki i może zleci jakieś inne badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2019, 22:24
-
Wybacz, bo wcześniej nie przeczytałam wszystkich postów, więc nie wiem czy teraz robilas tylko glukozę i insulinę na czczo czy całe krzywe.
Lepszy obraz zdecydowanie dają krzywe, tam bada się i glukozę i insulinę. Najpierw na czczo, później w lab wypija się rozpuszczone 75 g glukozy i ponownie po godzinie i po dwóch pobierają krew do badania.
U mnie wysoki cukier był prawidpodobnie przyczyną dlaczego pęcherzyki nie pękały. Mimo pozytywnych co miesiąc testów owulacyjnych nie miałam żadnej owulacji - był pik hormonów, ale pęcherzyk nie pękał i robiła się torbiel.Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość
-
Samosiowa moja endokrynolog przy homa 2.89 napisała podejrzenie io, ale u mnie problem w nadnerczach. Glukoza norma do 99 ale mając 97 musisz trochę zbić tak dla siebie.
Dowiedziałam się, że problem z cukrem może odpowiadać za inne problemy w organizmie.
Ja dziś ide do nefrologa na usg i w poniedziałek u innego mam usg. Jeśli nic nie wyjdzie a dalej bede mieć za wysokie to dhea-s to ide na tomografie.
Ja mam dostać metformine po badaniu krwi.
Wczoraj moja koleżanka, o której pisałam miesiąc wcześniej że ma problemy z mężem bo piszę z innymi babami wysłała mi zdjęcie pozytywnego testu, zaszła za pierwszym razem.... z jedej strony cieszę się jej szczęściem i życzę dobrze bo już raz miała puste jajo, a z drugiej jestem zła na świat bo ona gadała o rozwodzie itp a zaszła w ciążę za pierwszyn razem-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
No i jeszcze jej hormony sa w raczej kiepskiej kondycji-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualnyJa to mam przeboje z tą stopą, wczoraj byłam na USG i okazało się, że obrzęk mi pozostał, bo przez to, że nie podali mi tych zastrzyków antyzakrzepowych, ani nie przepisali zrobiła mi się niewydolność limfatyczna i żeby się tego pozbyć to miesiące upłyną. Ehh, to sobie ubrałam szpilki
W ogóle to wciąż utykam, nie mogę ćwiczyć i boję się, że przytyje.
Chociaż postaram się mocno diety trzymać... -
nick nieaktualnyKas28 tak hofmony kiepskie sa to wiem i jeszcze nie ulatwia mi to sytuacja rodzinna dzisiaj siostra ma przyjechac po dziecko niestety przez ta sytuacje cala zdupi mi sie kontakt z nia ale ona jest zdania ze ona mnie wychowywala ( w tym wieku byla na studiach w innym miescie ) a dodatkowo mnie denerwuje ze ona na spokojnie sie starala o 2 o dziecko a ja rozchwiane hormony cukier wyzszy prolaktyna w kosmos nasienie do dupy i zero spokoju... z rodzina to sie najlepiej na zdjeciu wychodzi
Z drugiej strony powiem Ci ze dziecko dla tej kolezanki tez bedzie proba dla zwiazku bo dziecko bedzie najwazniejsze a jeszcze nie daj Boze lekarz seksow zabroni a tu pisalas o jakiejs 3 osobie takze tez no kiepska sytuacja mimo wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 08:41
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:Ja to mam przeboje z tą stopą, wczoraj byłam na USG i okazało się, że obrzęk mi pozostał, bo przez to, że nie podali mi tych zastrzyków antyzakrzepowych, ani nie przepisali zrobiła mi się niewydolność limfatyczna i żeby się tego pozbyć to miesiące upłyną. Ehh, to sobie ubrałam szpilki
W ogóle to wciąż utykam, nie mogę ćwiczyć i boję się, że przytyje.
Chociaż postaram się mocno diety trzymać... -
nick nieaktualny
-
Witam. Trafił mi się dość dziwny cykl w tym miesiącu. Może któraś to interpretuje. Czy może wszystko idzie ku 2 kreską?
1dc 36.8
6dc 36.7
7dc 36.4
8dc 36.7
9dc 36.7
10dc 36.5💓
11dc 36.5
15dc 36.6 💓
16dc 36.8
17dc 36.5
18dc 36.6
19dc 36.9
20dc 36.9
21dc 37.00
Wydaje mi się że owulacja była 16dc jak myślicie?
Od tego dnia mam mdłości i ból jakby zaraz miał przyjść okres piersi mam pełne ale to u mnie tak bywa. Wiem że te mdłości mogą świadczyć o silnej owulacji ale dla mnie to takie dziwne. Może któraś miała z was podobnie? Jak to się skończyło?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2019, 09:01
MagdaiTomek -
nick nieaktualnyMagdaiTomek wrote:Witam. Trafił mi się dość dziwny cykl w tym miesiącu. Może któraś to interpretuje. Czy może wszystko idzie ku 2 kreską?
1dc 36.8
6dc 36.7
7dc 36.4
8dc 36.7
9dc 36.7
10dc 36.5💓
11dc 36.5
15dc 36.6 💓
16dc 36.8
17dc 36.5
18dc 36.6
19dc 36.9
20dc 36.9
21dc 37.00
Wydaje mu się że owulacja była 16dc jak myślicie?
Od tego dnia mam mdłości i ból jakby zaraz miał przyjść okres piersi mam pełne ale to u mnie tak bywa. Wiem że te mdłości mogą świadczyć o silnej owulacji ale dla mnie to takie dziwne. Może któraś miała z was podobnie? Jak to się skończyło?
Jesli chcesz sie dowiedziec to zrob bhcg ale moze jeszcze triche odczekaj dziewczyny z tego co widze maja piekne wykresy i tak czasami @ przychodzi wiec tenperatura bym sie nie sugerowala ale powodzenia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRudaMaruda25 wrote:No tylko, że ja już zaczęłam czwarty tydzień, a noga spuchnięta jakby nie była moja....
Idę dzisiaj do ortopedy znów się poradzić o co chodzi, no i muszę się zapisać na rehabilitacje. -
nick nieaktualny
-
Ruda na ta opuchlizne kup arnigel. Teściowa też miala opuchnieta to ortopeda kazał jeszcze smarowac lioton1000 i było lepiej. A i nogat trochę wyżej jak serce jak lezysz-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
Ruda altacet lepszy jest chyba ten w tabletkach i mocz stopę albo rób okłady. Mój mąż kiedyś miał stopę jak balon, bo mu wielka belka drewna spadła (dobrze ze kości nie zmiażdżyła) i właśnie takimi okladami doszliśmy do ładu. Ale masz rację, skonsultuj się z lekarzem, zwłaszcza że jesteś już w fazie poowulacyjnej a może fasolka Ci już rośnie w brzuszku.. Trzymam kciuki żeby w końcu wszystko było w porządku ❤️Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Ja dostałam dziś skierowanie do szpitala. 24 czerwca jak bedzie miejsce mam sie stawić i porobia mi wszelkie badania, łącznie z tomografia-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
-01.2020 start in-vitro ?