X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, ja to skreślony mam raczej ten cykl.
    Dziwny jest tak w ogóle, od połowy cyklu strasznie bolą mnie piersi, czuje tak jakby mi o rozmiar urosły. Temperatura codziennie taka sama, 36,5 stopni. Zero wahania.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:05

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku pewnie przez tabletki, a nie czujesz, że zatrzymuje Ci się woda.
    Ja przy tabsach przytyłam 12 kg, zrzuciłam z tego 4, a reszta ni chuchu.

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś super, faktycznie szpital jest lepszym rozwiązaniem niż właśnie chodzić od badania do badania. Mogą Ci zrobić od razu profil dobowy prolaktyny co w normalnych warunkach jest nie do ogarnięcia. Też kilka lat temu lekarz mnie położył na 3 dni w celu rozpoznania pcos i w sumie się cieszyłam bo zrobili mi całą listę badań

Kasztanku ja przytyłam po odstawieniu metformaxu mimo że jem jak dotychczas. Co najlepsze biorąc metę nie schudłam nawet grama więc na pewno to nie jojo.

Ruda życzę Ci z całego serca żeby organizm spłatał Ci figla 😘 mi np w c.biochemicznej piersi urosły w jedną noc (w dodatku w nasze wesele) normalnie w sukience mi się nie mieściły 😁 więc może może.. 🙂
    Ja rano lecę badać proga, najgorzej że po nocce. Jestem tak zmęczona w tym tygodniu. Jeszcze nigdy nie miałam tak ciężkich nocek jak w tym tygodniu, dziś przespalam cały dzień.. Chciałabym żeby już był wtorek w przyszłym tygodniu, do terminu @ byłoby blisko, a tak pozostaje mi żyć w niepewności jeszcze 8 dni 😑

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:05

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matulu Kasztanku 20kg w miesiąc?? I żadnej reakcji ze strony lekarzy? To przecież nawet kobieta w ciąży tak nie tyje.. Mój gin reagował jak powiedziałam że w miesiąc przytyłam 4kg po tabsach.. Ja np nie toleruje luteiny, od razu wręcz puchne..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wedle lekarzy nie wyglądałam na otyłą. Nawet na oddziale w szpitalu na początku patrzyli na mnie jak na symulantkę. Bo co to jest 70 kg. Nikt nie patrzył na to ile ważyłam wcześniej i w jakim tempie przybrałam. Dopiero jak w wynikach zaczęły wychodzić cuda, to się okazało, że coś jest na rzeczy.

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc

Wysłany: 4 czerwca 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie powinni wziąć pod uwagę to w jakim tempie przybieralas na wadze.. Jakoś trudno mi to ogarnąć rozumem..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bromergon pomogl zrzucic troche kg wydaje mi sie ze prolaktyna tez swoje potrafi zrobic. Wczoraj byla u mnie siostra nawet nie wyeszli z mezem zfovhowani jak gowniara moze ich pouczac w wychowywaniu dziecka skoro dzieci nie ma maz wczoraj probowal jakos mnie pocieszyc zajelismy sie malowaniem piwnicy ale serce i tak peka na pol. Czuje ze mam tylko meza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 07:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ja już tracę nadzieję, że uda się naturalnie.
    Tzn. ja się z tym pogodziłam, ale cień nadziei był wciąż, dzisiaj już spadek temperatury. Cały czas miałam 36,5 stopni, a dzisiaj po wstaniu już 36,3 stopnia, a dzisiaj 17 dc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Laski, ja już tracę nadzieję, że uda się naturalnie.
    Tzn. ja się z tym pogodziłam, ale cień nadziei był wciąż, dzisiaj już spadek temperatury. Cały czas miałam 36,5 stopni, a dzisiaj po wstaniu już 36,3 stopnia, a dzisiaj 17 dc.
    Rzuc ten termometr :D bo on noc dobrego nie daje albo tylko do owu mierz moj lezy w szafie i dobrze mi z tym :) mysmy dzisiaj pierwszy raz w gumce jak za dawnych lat ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 07:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termometr nawet owulki nie wskazał, a test owulacyjny już tak.

Tak, w ogóle to dostałam na tą moją stopę skierowanie do chirurga naczyniowego, idę dzisiaj.
    Rehabilitacje zaczynam od piątku fonoforezą, a przy tym zabiegu nie można być w ciąży. A co jeśli nie wiem? Do piątku i tak się nie dowiem, bo to będzie 19 dc.
    Dzisiaj się zważyłam, przez ten brak aktywności fizycznej + 1,5 kg.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy mialam skrecona noge bylam strasznie przybita bo nagle musialam zrezygnowac z aktywnosci fizycznej takze rozumiem Cie jednak gdy ja wyleczysz to napewno szybko powrocisz do formy . Powiem Ci ze ja ciagle mialam dylematy ze swoim zyciem nawet z wyjazdem a co jak uda sie zajsc co ja zrobie strace kase a nie pojde tam nie zmienie pracy. Nie zaszlam jak dotad a zeby bylyby popsute bo orzeciez przesqietlenie oraz znieczulenia, nie spedzilabym wolnego czasu z mezem a juz nie mowie o zmianie otoczenia takze podlecz stope bo jeszcze bedzie Ci potrzebna zeby latac xa malym szkrabem

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a inne objawy owulki mialas np sluzu duzo?
    Czasem wystarczy ze masz wysoki poziom LH ogolnie i testy owulacyjne wyjada pozytywy mimo ze do owulki daleko...

Ja tak mialam z poczatku dlatego mi nic nie dawaly testy owulacyjne bo sama w sb mialam wysoki poziom LH i mi testy wylapywaly...

A temp zawsze mi pokazywala prawidlowo...
    W plodne mialam wysoko pozniej w dzien owu spadek a pozniej odbijala jeszcze wyzej...

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda na pocieszenie dodam że widziałam wykres dziewczyny niemal płaski, test owu ujemny a jest w ciąży 😁 cuda się zdarzają i Tobie tego cudu życzę

Miałam dziś zbadać progesteron ale była taka kolejka że ze 2 godz bym musiała czekać a prosto po nocce to wręcz zabójstwo dla organizmu 😁 może jutro pojadę z lepszym nastawieniem, a może wcale, może w blogiej nieświadomości będę szczesliwsza 🙂

Samosiowa staraczka lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może mam dupny termometr :D

No właśnie śluzu też nie zaobserwowałam takiej mega dużej ilości, bo nigdy nie mam wiele..
    No ale coś tam było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moze idz na monitoring owulacji wtedy bedziesz miala pewnosc jak to z tym jest i bedziesz miec jasnosc ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... A teraz serca mam dwa...
    110 uderzen na minute <3

Kasztanek, RudaMaruda25, MilusińskaMilena, MissKathy92, Why_not_now87, Kaga, Jane208, PJUR lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    ... A teraz serca mam dwa...
    110 uderzen na minute <3
    Zanetka gratuluje ;) niech zdrowo.rosnie

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka aż moje serce mocniej zabiło 💓 cudnie Kochana, gratuluję 😘

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ