X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka jakie to przepiękne 😍😍😍

Ruda obyście mieli okazję 🙂

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten moj maz cos romantyczny sie zrobil haha

Ruda no oby to byla ta niedziela :D

• Kaga Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka super prezent :) :)

Ruda ja nie miałam ani grama śluzu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też śluzu nie mam i temperatura taka nieciążowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda w tempce liczy sie roznica miedzy pierwsza faza a druga niekoniecznie musi osiagac jakies 37 stopni...

;)

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2019, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też w napięciu czekam na Twoją betę i poranny test. 😁
    Żanetka Twój mąż szaleje ze szczęścia 😊
    Ruda tak sobie jeszcze myślę że przez problem ze stopą skietowalaś myśli gdzie indziej i bach - mały wielki cud 😊😊😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda kciuki masz moje
    Ja tez ide dzisiaj oddac krew ale do pracy :p
    Ja sie wczoraj dowiedzialam od meza jak to moj tato ladnie mowil do niego po tylu latach ze wepchnal sie do mieszkania a myslalam ze cos ustatlilismy przed slubem mowili ze mozemy zamieszkac ze bedziwmy miec osobne pietro haha przeliczylam sie osobne pietro z ich warunkami... zaluje ze nie poszlam od razu trzeba bylo brac kredyt i nawet nie patrzec na nikogo ani na nic ale mama mi mowila po co bedziecie sie zadluzac no to mam swoje newrica depresja i inne bo napewno tak jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa, w momencie zakładania swojej rodziny, mąż powinien być na pierwszym miejscu.
    I bardzo dobrze robicie, że się wyprowadzacie. Jeśli Twój mąż, źle się czuje z Twoim tatą i na odwrót to to tylko się odbija na Tobie, bo jesteś rozdarta. Pomieszkacie sami, a tato i zatęskni. Jestem pewna, że doceni co miał pod dachem i relacje się polepszą. Ile tata ma lat? Bo jeśli jest starszy, to ogólnie wiele starszych osób tak ma, szukają po prostu uwagi nie w taki sposób jak powinni, raniąc przy tym bliskich.

Ja wstałam, siknęłam kolejny raz, wciąż kreska bladziutka, idę o 7:30 do diagnostyki, bo wtedy otwierają na betę. Trzymajcie kciuki!

Kaś, masz rację. W tym miesiącu o ciąży mało myślałam, raczej zajęłam się leczeniem stopy i na poważnie zaczęłam myśleć o zmianie pracy, a jeszcze zaczęliśmy ogarniać działkę pod budowę i projekty domów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 06:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda pokazuj testa :) slyszalam ze bardzo dokladny test jest clearblue ale nie wiem jaka cena pewnie duzo...
    Tata ma 65 lat

• MagdaiTomek Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Tak, jest to możliwe. jednodniowy spadek temperatury może być spowodowane zagnieżdżeniem się zarodka :) Spójrz na mój wykres, u mnie tak było właśnie. Też po owulacji miałam bóle jak na miesiączkę, teraz juz ustały i pobolewa od czasu do czasu. Jak masz ochotę możesz powoli spróbować sobie zatestować, beta hcg wydziela się około 48h po zagnieżdżeniu,

Darrika u Ciebie to praktycznie nie było spadku tak dużego z tego co widzę. Ale gratuluję Boże jak masz dobrze że już wiesz😀 ja miałam 37 potem dwa dni 36.8 potem znów 37 wczoraj i dzisiaj 37.1 a jutro powinnam niby mieć @.
    Ale czy to możliwe że implantacja byłaby w 26 i 27 dniu? Na moje oko owulacja była ok 30 maja to mi to za późno wygląda. Mam takie potworne boleści jak na miesiączke że aż się boję w nocy ból mnie obudził rano trochę też czułam teraz mam chwilowo spokój. Zrobiłam wczoraj test po 12 i bladziutka druga kreska pojawiła się ale po połowie godziny może nawet dalej.

MagdaiTomek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubieram się i wychodzę na betę.
    Tylko zastanawiam się czy to nie za wcześnie, mam dzisiaj 24 dc, a cykle 26 dniowe.
    Ale skoro w moczu już coś pokazuje.
    Ehhh, ale mam stres. Tak strasznie się boję, jak chyba nigdy dotąd, bo nigdy nie miałam nawet cień takiego podejrzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda powodzenia:)
    Jesli jest ciaza beta juz wyjdzie;*
    Kciuki mocne🙏

• Kaga Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja też miałam pozytywny test przed terminem @ jakieś trzy dni. I też betę robiłam w tym samym czasie. A znów mojej kumpeli testy baaardzo długo wychodziły negatywne. Nie ma reguły na przyrost bety.

Powodzenia, nie dziwię się że się stresujesz. Ja się cała trzęsłam jak odbierałam wynik bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga ja jak robilam bete to spoko ale jak odebralam wynik pozytywny to nie jestem w stanie sobie przypomniec co sie pozniej dzialo haha

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zdecydowanie gorzej było z drugim wynikiem. Myślałam, że zemdleje. :D
    Przy pierwszym nawet nie robiłam sobie nadziei. W dodatku byłam po ovitrelle, który falszuje testy dodatnio i podnosi betę.
    Najbardziej skakałam ze szczescia, gdy było serduszko, bo przez jego brak zostawili mnie w szpitalu.
    A teraz to już oszalałam całkiem :D mąż jeszcze nie wie, że wydałam w pon 500 zł na ciuszki itp <3 codziennie wyglądam na kurierów. :)

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam to badanie, ale ja jestem w tym wszystkim zielona i nie wiem czy nie zrobiłam złego badania. Idę i mówię Pani, że chcę beta HCG, a ona do mnie, że bety nie robią, tylko HCG. I zrobiłam, wygląda to tak. Zrobiłam dobre badnie?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b67dee354e16.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poki co poczatki wiec ja siedze spokojnie a wariuje maz ale pewnie gdy poznamy za jakis czas plec to ja tez zaczne hehe

Maz naprawde oszalal pozapisywal sb kiedy mam wizyty zeby tak sb ustalic grafik w pracy i chodzic ze mna
    Kwiaty mi przynosi
    Wgl gada takie rzeczy do brzucha ktorego jeszcze nie widac ze szok haha

Ja lece na fitnes ;)
    Caly czas trzymam kciuki za ta bete rudej o niczym innym nie mysle dzis haha

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to chyba jedna cholera jest

Beta hcg jest chyba bardziej czulesze
    AleA dla potwierdzenia/wykluczenia ciazy samo hcg wystarczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 08:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, po 14stej dzisiaj będą wyniki :)

• Kaga Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormon HCG składa się z dwóch podjednostek - jedna z nich jest beta. HCG też może służyć do sprawdzenia ciąży aczkolwiek nie wiem jak później z przyrostami. Swoją drogą dziwne, że nie robią bety.

Heh Zanetka no Twój maz to naprawdę oszalał. :)
    Mi się wydaje, że na syna mniej bym wydawała, ale dla dziewczynek te niektóre ubranka są zabójczo piękne. :)

‹‹ 358 359 360 361 362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ