X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Phiczek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Też się kochana długo starasz.
    Ja muszę tak samo jak ty odpuścić.
    Może jakiegoś chomika albo szczurka wezmę do akwarium. Przynajmniej moje kocie miałoby przyjaciela
    Ja mam psiaka. Narazie starczy hehe...
    Chociaz mysle o kroliku ;)

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przede mna prasowanie ...
    Uwielbiam to :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jak wypiorę, to i prasowanko będzie.
    Plecy mi chyba wysiądą!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha coz w czyms musimy chodzic :D
    Te materialy teraz to wgl jest jakas masakra...

Mam pytanko do dziewczyn w ciazy
    Kiedy mialyscie badanie prenatalne?
    Bo czytam tera kartke i mam zaznaczone zebym zapisala sie w rejestracji na takie badanie ale nie wczesniej niz 11 tydz i nie pozniej niz 13...
    Czyli rozumiem ze mam sobie wyliczyc tydzien 12 tak?

• ALEKSANDRA Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka93 wrote:
    Haha coz w czyms musimy chodzic :D
    Te materialy teraz to wgl jest jakas masakra...

Mam pytanko do dziewczyn w ciazy
    Kiedy mialyscie badanie prenatalne?
    Bo czytam tera kartke i mam zaznaczone zebym zapisala sie w rejestracji na takie badanie ale nie wczesniej niz 11 tydz i nie pozniej niz 13...
    Czyli rozumiem ze mam sobie wyliczyc tydzien 12 tak?
    Spojrzalam w moja kartę ciąży i badania mialam robione w 11 tyg+3dni

Żanetka93 lubi tę wiadomość

2010 synuś ❤
    2016 poronienie 7tydz
    2019 marzec poronienie 7t
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim! Czy badacie wysokość szyjki podczas cyklu? Po okresie szyjka powinna byc nisko? Czy bardzo wysoko? Ja niby jestem po okresie a nie jestem w stanie jej dosiegnac.... chyba powinna byc nisko?

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka pierwsze prenatalne są robione w tygodniach jakie wymieniłas. Ale tak naprawdę najważniejsze w tym przypadku jest CRL (pomiędzy 45 mm a 84 mm) , czyli długość zarodka. Może tak byc, że bedzisz już w tym tygodniu a zarodek nie osiągnie tej długości, bo załóżmy mialas pozna owulacje. Albo będzie za duży i też odeślą Cię z kwitkiem. Najlepiej oscylowac w srodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 08:46

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny ;*

Szpilka ja nigdy szyjki nie badalam :D
    Jakos nie lubie sobie tak grzebac haha
    Poza tym ja i tak tego nie rozrozniam
    Wgl miekka czy twarda to juz wgl dla mnie jakis kosmos :D

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny jeszcze ja mam pytanie, bo jestem umówiona do mojej pani doktor na 1 lipca, wg obliczeń wychodziłoby, że będzie to 6tc+0.
    Czy ja coś wtedy zobaczę?
    Jejku nie mam jak się skontaktować z moją panią doktor, bo jest na Seszelach.

• nada Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a jak długo byłaś na poście? Robiłaś ten pełny? Ja się zastanawiam co z lekami bo biorę trochę tego. Plus w lipcu inseminacja. Chyba to nie jest po prostu czas dla mnie z tym postem.

7tc to chyba serduszko, nie? A w 6 nie wiem :/

PplPp1.png
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinno być już widać pęcherzyk z zarodkiem, czasami pojawia się już serduszko, ale to też różnie bywa. Wszytko zależy od daty owulacji.

Matko dla mnie badanie szyjki to też masakra. Przerażało mnie to grzebanie. A rozróżnienie tego to już czarna magia.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam aplikacje na telefon np. preglife lub ciąża+. Zwłaszcza ta druga ma duzo informacji, opisany tydzień po tygodniu itd. Kiedyś była dużo lepsza, ale ktoś zrobił taka "super" aktualizacje, że stała się mniej czytelną, ale nadal ok.

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Ruda a jak długo byłaś na poście? Robiłaś ten pełny? Ja się zastanawiam co z lekami bo biorę trochę tego. Plus w lipcu inseminacja. Chyba to nie jest po prostu czas dla mnie z tym postem.

7tc to chyba serduszko, nie? A w 6 nie wiem :/

Robiłam taki jak ma być, ale nie wytrzymałam do końca, po prostu słaba silna wola. No i narastała we mnie frustracja i agresja.
    Ja to najlepiej czułam się na diecie drlifestyle, może nie ma jakiś efektów piorunujących, ale jest to zbilansowane i jest tam wszystko, nawet dzień na syfskie jedzonko :D a chyba na moją psychikę muszę taki jeden dzień mieć

• Salome Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Odnośnie AMH - ja już serio nie wiem, jakie te wartości powinny być i czy moja jest ok czy nie za niska. Normy mówią jedno, a lekarze drugie - o moim usłyszałam, że jest już blisko dolnej granicy.

Ruda, czy Ty się jeszcze dzisiaj kłujesz?

Mój pęcherzyk pękł - wczoraj potwierdziła to lekarka 😀 Od razu pobrano mi progesteron - w sumie nie pytałam, ale nie wiem, po co? I dostałam receptę na Progesterone Besins. Pewnie, żeby wspomóc tę moją fazę lutealną. Ale by było super, gdyby się udało! Współżyliśmy dzień i dwa dni przed oraz dzień po zastrzyku, no to chyba armia poleciała :)
    Przez ten progesteron to chyba nie mam co badać temperatury, bo i tak będzie zaburzona?

Kaga lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem dziewczyny ze ja mam psa i vhyba nie bede miala wiecej zwiwrzatka. Z moim mialam niezle przeboje tyle ile mial zabiegow yo cud ze zyje tak lekarz mi powiedzial ostatnio znowu jakas gula mu wyskoczyla kolo gardla takze on tak czuje ze to sa jego juz ostatnie chwile.
    Vo do odpuszczania ja szczerze to juz mam to w d... czy zajde czy nie nawet zastanawialam.sie nad antykoncepcja ostatnio bo teraz sila rzeczy wrocilismy do gumek zbyt duzo rzeczy mi sie poprzewracalo i nie dowierzam sama wyorowadzka to koszt ogromny musimy wszystko kupic bo to co kupowalam do domu bylo wspolne i trudno zebym to teraz zabrala... pisalyscie tu wczoraj o oechu ja sie juz nie przejmuje tym bo obojw mamy pecha z mezem po wakacjach w tamtym.roku chcielismy zaoszczedzic nigdzie nie jadac rowerzysta nam.wyskoczyl i mielismy wypadek teraz jeszcze odszkodowanie bedzie trzeba zaplacic takze taka oszczednosc haha no smiac mi sie chce z tego bo oczywiscie wyszlo.ze nasza wina...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja teraz mam 6 tydz i juz serducho bije ;)

nada lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten zakres który podaje moje lab to chyba takie normy, ale taka prawda, że im AMH mniejsze tym szanse mniejsze. :(

Super Maria! I widzisz też dostałaś progesteron tak jak ja :) teraz trzymamy kciuki :)

Salome lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria, jutro się idę rano kłuć, pani doktor mi powiedziała, że można dzisiaj, ale lepiej jutro. Jakoś wytrzymam, tylko że tym razem już nie samo HCG, tylko beta HCG, więc przyrostu nie będę mogła porównać, więc będzie mnie czekało w poniedziałek też kolejne kłucie.
    A ogóle ja dopiero jutro powinnam dostać @, a tu tyle wcześniej takie kwiatki..
    Ale w tampony się jeszcze zaopatrzyłam, nigdy nic nie wiadomo. Oby jednak przydały mi się dopiero w 2020 roku.

Maria mocno trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:27

Salome lubi tę wiadomość

• Stookrotka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Dobra Stokrotka przeliczyłam. Moja farmaceutyczna precyzja nie dała by mi zasnąć. Masz dobre AMH, bo ok 5.53 ng/ml.
    ile masz lat?

Jeszcze dodam, że u mnie w lab zakres referencyjny to AMH pomiędzy 0.17 a 7.37 ng/ml. W necie oczywiście natkniesz się na setki artykułów, ze AMH powinno być poniżej 3, ale to nieprawda. Podobno jakiś czas temu zmieniły się odczynniki do tego badania i zmieniły się normy. Ja miałam 4.41 i gin mówił, że idealne.

Dziękuje Ci za odpowiedz :)
    Mam 30 lat i Według tego co napisałaś z moim wynikiem łapie się w normę. Ufff... Dziękuje za Twoja wiedzę :)

Kaga lubi tę wiadomość

8cs ❤️
    03.04.2020 Anastazja 💖
  • Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyn!
    Powiedzcie mi proszę o co chodzi ze wspomaganiem cyklu hormonami.

Czy bierzecie leki na stymulację owulacji dlatego że nie macie własnej lub nie macie jej w każdym cyklu czy też bierzecie je pomimo iż macie własną ovulkę?
    Zauważy że wiele z Was suplementuje progesteron. Zastanawiam się jakie są wskazania do takie suplementacji czy progesteron poniżej normy czy też podkęcanie progesteronu na jeszcze wyższy poziom?

Chodziłam już do kliku ginów i jeszcze żaden nie zaproponował mi takiej formy leczenia.

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ