Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Esperanza Mia wrote:Też się kochana długo starasz.
Ja muszę tak samo jak ty odpuścić.
Może jakiegoś chomika albo szczurka wezmę do akwarium. Przynajmniej moje kocie miałoby przyjaciela
Chociaz mysle o kroliku
* IO
* Hashimoto
* Progesteron 💪
* Histeroskopia 05.2021
* Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
* większość wyników w normie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHaha coz w czyms musimy chodzic
Te materialy teraz to wgl jest jakas masakra...
Mam pytanko do dziewczyn w ciazy
Kiedy mialyscie badanie prenatalne?
Bo czytam tera kartke i mam zaznaczone zebym zapisala sie w rejestracji na takie badanie ale nie wczesniej niz 11 tydz i nie pozniej niz 13...
Czyli rozumiem ze mam sobie wyliczyc tydzien 12 tak? -
Żanetka93 wrote:Haha coz w czyms musimy chodzic
Te materialy teraz to wgl jest jakas masakra...
Mam pytanko do dziewczyn w ciazy
Kiedy mialyscie badanie prenatalne?
Bo czytam tera kartke i mam zaznaczone zebym zapisala sie w rejestracji na takie badanie ale nie wczesniej niz 11 tydz i nie pozniej niz 13...
Czyli rozumiem ze mam sobie wyliczyc tydzien 12 tak?Żanetka93 lubi tę wiadomość
2010 synuś ❤
2016 poronienie 7tydz
2019 marzec poronienie 7t -
Zanetka pierwsze prenatalne są robione w tygodniach jakie wymieniłas. Ale tak naprawdę najważniejsze w tym przypadku jest CRL (pomiędzy 45 mm a 84 mm) , czyli długość zarodka. Może tak byc, że bedzisz już w tym tygodniu a zarodek nie osiągnie tej długości, bo załóżmy mialas pozna owulacje. Albo będzie za duży i też odeślą Cię z kwitkiem. Najlepiej oscylowac w srodek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 08:46
Żanetka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powinno być już widać pęcherzyk z zarodkiem, czasami pojawia się już serduszko, ale to też różnie bywa. Wszytko zależy od daty owulacji.
Matko dla mnie badanie szyjki to też masakra. Przerażało mnie to grzebanie. A rozróżnienie tego to już czarna magia. -
Polecam aplikacje na telefon np. preglife lub ciąża+. Zwłaszcza ta druga ma duzo informacji, opisany tydzień po tygodniu itd. Kiedyś była dużo lepsza, ale ktoś zrobił taka "super" aktualizacje, że stała się mniej czytelną, ale nadal ok.
RudaMaruda25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynada wrote:Ruda a jak długo byłaś na poście? Robiłaś ten pełny? Ja się zastanawiam co z lekami bo biorę trochę tego. Plus w lipcu inseminacja. Chyba to nie jest po prostu czas dla mnie z tym postem.
7tc to chyba serduszko, nie? A w 6 nie wiem
Robiłam taki jak ma być, ale nie wytrzymałam do końca, po prostu słaba silna wola. No i narastała we mnie frustracja i agresja.
Ja to najlepiej czułam się na diecie drlifestyle, może nie ma jakiś efektów piorunujących, ale jest to zbilansowane i jest tam wszystko, nawet dzień na syfskie jedzonko a chyba na moją psychikę muszę taki jeden dzień mieć -
Cześć, dziewczyny! Odnośnie AMH - ja już serio nie wiem, jakie te wartości powinny być i czy moja jest ok czy nie za niska. Normy mówią jedno, a lekarze drugie - o moim usłyszałam, że jest już blisko dolnej granicy.
Ruda, czy Ty się jeszcze dzisiaj kłujesz?
Mój pęcherzyk pękł - wczoraj potwierdziła to lekarka 😀 Od razu pobrano mi progesteron - w sumie nie pytałam, ale nie wiem, po co? I dostałam receptę na Progesterone Besins. Pewnie, żeby wspomóc tę moją fazę lutealną. Ale by było super, gdyby się udało! Współżyliśmy dzień i dwa dni przed oraz dzień po zastrzyku, no to chyba armia poleciała
Przez ten progesteron to chyba nie mam co badać temperatury, bo i tak będzie zaburzona?Kaga lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
nick nieaktualnyJa Wam powiem dziewczyny ze ja mam psa i vhyba nie bede miala wiecej zwiwrzatka. Z moim mialam niezle przeboje tyle ile mial zabiegow yo cud ze zyje tak lekarz mi powiedzial ostatnio znowu jakas gula mu wyskoczyla kolo gardla takze on tak czuje ze to sa jego juz ostatnie chwile.
Vo do odpuszczania ja szczerze to juz mam to w d... czy zajde czy nie nawet zastanawialam.sie nad antykoncepcja ostatnio bo teraz sila rzeczy wrocilismy do gumek zbyt duzo rzeczy mi sie poprzewracalo i nie dowierzam sama wyorowadzka to koszt ogromny musimy wszystko kupic bo to co kupowalam do domu bylo wspolne i trudno zebym to teraz zabrala... pisalyscie tu wczoraj o oechu ja sie juz nie przejmuje tym bo obojw mamy pecha z mezem po wakacjach w tamtym.roku chcielismy zaoszczedzic nigdzie nie jadac rowerzysta nam.wyskoczyl i mielismy wypadek teraz jeszcze odszkodowanie bedzie trzeba zaplacic takze taka oszczednosc haha no smiac mi sie chce z tego bo oczywiscie wyszlo.ze nasza wina... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaria, jutro się idę rano kłuć, pani doktor mi powiedziała, że można dzisiaj, ale lepiej jutro. Jakoś wytrzymam, tylko że tym razem już nie samo HCG, tylko beta HCG, więc przyrostu nie będę mogła porównać, więc będzie mnie czekało w poniedziałek też kolejne kłucie.
A ogóle ja dopiero jutro powinnam dostać @, a tu tyle wcześniej takie kwiatki..
Ale w tampony się jeszcze zaopatrzyłam, nigdy nic nie wiadomo. Oby jednak przydały mi się dopiero w 2020 roku.
Maria mocno trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2019, 09:27
Salome lubi tę wiadomość
-
Kaga wrote:Dobra Stokrotka przeliczyłam. Moja farmaceutyczna precyzja nie dała by mi zasnąć. Masz dobre AMH, bo ok 5.53 ng/ml.
ile masz lat?
Jeszcze dodam, że u mnie w lab zakres referencyjny to AMH pomiędzy 0.17 a 7.37 ng/ml. W necie oczywiście natkniesz się na setki artykułów, ze AMH powinno być poniżej 3, ale to nieprawda. Podobno jakiś czas temu zmieniły się odczynniki do tego badania i zmieniły się normy. Ja miałam 4.41 i gin mówił, że idealne.
Dziękuje Ci za odpowiedz
Mam 30 lat i Według tego co napisałaś z moim wynikiem łapie się w normę. Ufff... Dziękuje za Twoja wiedzę
Kaga lubi tę wiadomość
8cs ❤️
03.04.2020 Anastazja 💖 -
Cześć Dziewczyn!
Powiedzcie mi proszę o co chodzi ze wspomaganiem cyklu hormonami.
Czy bierzecie leki na stymulację owulacji dlatego że nie macie własnej lub nie macie jej w każdym cyklu czy też bierzecie je pomimo iż macie własną ovulkę?
Zauważy że wiele z Was suplementuje progesteron. Zastanawiam się jakie są wskazania do takie suplementacji czy progesteron poniżej normy czy też podkęcanie progesteronu na jeszcze wyższy poziom?
Chodziłam już do kliku ginów i jeszcze żaden nie zaproponował mi takiej formy leczenia.35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️