X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję, że niedługo nie będzie tu już żadnych staraczek 8) :)

Salome lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why cieszymy się że z nami zostajesz. Utworzyłyśmy, a właściwie utworzyliśmy (są tu przecież z nami mali mężczyźni w brzuszkach) taką rodzinę ovu 🙂

Phia, super meble. Poduszki też sama będziesz szyć? Pełen szacun dla Ciebie 🙂

Phiczek lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phia ja w ogóle nie umiem takich rzeczy robić mam dwie lewe rece do tego... Szacun kobieto 🤟🤟👊👊

Phiczek lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • OlaaM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja dobrze pamietam, ze któraś z dziewczyn brała aromek?
    Mój pecherzyk się wchłonął, miałam ostatni cykl z clo i zmieniamy teraz lek na aromek właśnie. W sierpniu zrobię sobie przerwę w staraniach.

Jak to było z tym aromkiem? Owulacja się pojawiła? ;)

Synku, czekamy na Ciebie 💚

p19ucsqvrm65zofq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola Aromek chyba brala Abi ale znikla wiec nie wiadomo co tam u niej ;)

Why nastraszylas dzisiaj tym szpitalem...

Ja tez mialam dzisiaj wycieczke no ale wypuscili :P

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Why cieszymy się że z nami zostajesz. Utworzyłyśmy, a właściwie utworzyliśmy (są tu przecież z nami mali mężczyźni w brzuszkach) taką rodzinę ovu 🙂

Phia, super meble. Poduszki też sama będziesz szyć? Pełen szacun dla Ciebie 🙂
    Jak mi sie uda to sama a jak nie to poprosze moja domowa krawcowa :)

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:39

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Syrena Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ubiegłym tygodniu mieliśmy wizytę u kolejnego lekarza, tym razem polecana Pani ginekolog w klinice leczenia niepłodności. Na usg piękny pęcherzyk 19,6 mm, badania męża super. Lekarka nie widzi przyczyny. Zleciła tylko badanie na wrogość śluzu po stosunku. Zastanawia mnie czy to badanie ma sens, robi się je 8 godz. po sexach a gdzieś czytałam że plemniki drogę do jajowodów pokonują w 30 min. Ja się oczytałam o genetycy, immunologi i chcę posprawdzać jeszcze te kwestie, ale lekarka chyba chce nas kierować od razu na inseminację. W piątek dotarły do nas wyniki posiewu męża i niestety wyhodowano bardzo liczne bakterie e.coli :( pewnie obydwoje będziemy musieli zostać przeleczeni antybiotykiem i na miesiąc wypadniemy ze starań.

35 l. starania od grudnia 2017 r.,
    ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
    on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
    01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
    05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️
  • PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne jesteście!!
    Nie dawajcie się dziewczyny! :) trzymam kciuki za Wasze brzuszki i bobasy w nich schowane 😊

Robiliśmy w zeszłym tygodniu badanie nasienia na grzyby i bakterie, mamy wyniki - czysto. I z jednej strony smutek, bo to by była łatwa przyczyna do ogarnięcia, a z drugiej trzeba się cieszyć, że chłop zdrowy😂

Kupiliśmy w pt bilety do Bangkoku na październik, więc mamy o czym myśleć. Chociaż mojemu małżonkowi starania psują nastrój i nie cieszy się z Tajlandii 😢 ostatnio powiedział, że nic go już nie cieszy. Strasznie to dolujace i depresyjne. Ja już chyba pogodzilam się z losem, będzie co będzie.

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to dziwna w tym cyklu byla ta owulacja przepraszam za okreslenie ale sluz byl taki jak hluty taki mocno zbity byly seksy i podejrzewam ze byla dobra strona ale chyba cos nie tak z tym moim sluzem jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samosiowa ty chyba mialam miec leki na grzyba co nie? Wiec moze po tym sluz sie zmienil ;)

Kasztanku tak :(
    Obudzilam sie rano i co dziwnie bolal mnie brzuch
    Zjadlam sniadanie poszlam do pracy
    A w pracy zaczelam lapac takie jakby skurcze no dziwnie to opisac nawet
    Napisalam do mojego lekarza i kazal jechac do szpitala
    Zrobili usg, badanie krwi na cito
    Ale wszystko bylo wporzadku
    Wyniki okej na usg z dzidzia okej...

Nie wiem co to bylo ale wystraszylismy sie...
    Wieczor jeszcze moj lekarz kazal wpasc na wizyte ale potwierdzil ze wszystko okej
    Mowil ze moze narzady zmieniaja rozmiar i zlapalam cos takiego wczoraj
    Z rozmiarow usg wyznaczyl termin za 2 tyg na badanie prenatalne ;)
    I dostalam zwolnienie do konca tygodnia ;)

• ABI90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2020, 06:15

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam wizytę u gina i endo ladne, jest po owu ale lekarz sam stwierdził, że szanse są małe jak seks w czwartek a owu w sobote . Wątpię też że mąż ma takich silnych pływaków. Mówiłam lekarzowi o odpoczynku to powiedział, żeby spróbować jeszcze w sierpniu a później odpoczynek to dobry pomysł, żeby wyluzować 😊 seks ma być przyjemnością a mąż sam przyznał, że z ta przyjemnością różnie jak starania ciągle w głowie i ja zresztą jestem jak bomba wybuchowa

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj przyszłam sobie do pracy pełna sił, a koleżanka, z ktorą bardzo się lubię i ona wie, zrobiła mi domowy syrop imbirowy i cytrynki w imbirze!
    No przekochana!
    Ale to jest naprawdę anioł , a nie osoba, mało się spotka tak dobrych ludzi. Naprawdę. Szkoda tylko, że nie wytrzymała pędu i specyfiki naszej pracy i odchodzi od września, bo to taka dobra dusza.
    Jedyne co, to strasznie ją chyba raziło, że jesteśmy z mężem bez ślubu kościelnego, bo ona jest mocno wierząca i praktykująca nauki Kościoła, więc temat dziecka bez ślubu kościelnego spowodował lekką rozmówkę, ale wiecie to nie tak narzucająco tylko z dobroci serca, nie tak jak starsze babcie pretensjonalnie. Zwłaszcza, że ona wie, ze z mężem chodzimy do Kościoła.

Mój kierownik w delegacji, więc mam luz, ale zirytowałam się, że wziął sobie urlop też wtedy kiedy zaplanowane wcześniej miał nasz inny kolega z działu, więc czeka mnie zastępstwo dwóch osób. Trochę to bezmyślne, bo gdyby mi wyskoczyło jakieś zwolnienie, albo coś. A ja się będę dodatkowo stresować, żeby wtedy nie nawalić, bo znając przełożonego to nie zepsuje wakacji jemu, a mojemu dobremu koledze.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka teraz się oszczędzaj jak narazie masz zwolnienie :) super że masz już termin prenatalnych :) jak ten czas leci ;)

Abi super że się odezwałaś :) życzę owocnych działań ;)

Kaś bądź dobrej myśli :) A może taka przerwa dobrze Wam zrobi? taki seks bez wyliczania i planowania jest super, ja sama się bardzo nakrecilam na ciąże i już nie było takiej przyjemności jak przed staraniami :/ takze korzystajcie z siebie a może życie Wam zesle małą niespodziankę :)

Ruda ten Twój kierownik to jakiś mało myślący albo tak specjalnie zrobił :/ A koleżanka z pracy super - ja też imbirem się ratowalam jak mi było niedobrze na początku :)

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrena uważam że badanie na wrogość śluzu ma sens. Sama się jeszcze nad nim zastanawiam.

Samosiowa ja kiedyś miałam taki gesty, zbity plodny śluz, w dodatku było go tyle co kot napłakał a jednak była ciąża..

Żanetka dobrze że wszystko szczęśliwie się zakończyło

Ruda przekochaną masz tą koleżankę, oby więcej takich ludzi 😘

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak z tymi prenatalnymi w końcu jest ?
    Mnie od razu po stwierdzeniu ciąży już zapisali na 19/08 usg genetyczne, przesiewowe. Czy oprócz tego jeszcze jest coś jeszcze ?

• Kaga Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda u mamy ginekolog jest fajnie opisane kiedy należy zrobić pierwsze badania prenatalne. Największe znaczenie ma długość zarodka.

https://mamaginekolog.pl/badania-prenatalne-w-i-trymestrze-usg-test-papp-a-nipt/comment-page-7/

Kolejne badania prenatalne będziesz miała już pozniej tj w drugim i trzecim trymestrze.

Aczkolwiek mój gin na każdej wizycie sprawdza wszytko tak dokladnie, że czuje się jakbym je miala co miesiąc.

Abi powodzenia! Oby się Wam udało przed wrzesniem. ;)

RudaMaruda25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 🥳 my wychodzimy.
    Mój 1,1kg bąbel przesyła ciociom buziaczka :

f84238848a4e.jpg

Wszystko dobrze wiec nie ma co zajmować łóżka 😊

Iskierka87, Phiczek, Kaga, Kasztanek, Samosiowa88, Lola84, MissKathy92, Żanetka93, Jane208 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Why super! 🙂💖

Why_not_now87 lubi tę wiadomość

‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ