X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W alabie robiłaś jeśli dobrze pamiętam? Mówili Ci kiedy możesz się spodziewać wyniku? U mnie wynik online bety był zwykle koło 21.

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już miałam zazwyczaj około 14-15 :)
    Ale ja robiłam w luxmedzie, a oni to wysyłają do diagnostyki.

• nada Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak, a nie mówili. Różnie jest. W ogóle jakie drogie to badanie. chciałam kupić w medicover (bo mam morfologie do zrobienia w pakiecie) a tam sobie liczyli 52 zł! w alabie 39 wyszło, i tak sporo. Mysłalm, że max 20 będzie.

PplPp1.png

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to nie są tanie rzeczy.. Ja kiedyś poszłam zrobić podstawę lh, fsh, tsh i prolaktyne i poszło prawie 200zl..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w luxmedzie robiłam za darmo dwa razy i to bez skierowania od lekarza, bo mam w pakiecie medycznym, raz jak zrobiłam sama to płaciłam 35 zł i to taka najtańsza opcja.

Dlatego ja teraz prowadzę ciążę i u moje Pani doktor i w luxmedzie, żeby mieć badania za darmo, ostatnio przeliczyłam, że zrobili mi badania za około 500 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 10:15

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:41

Iskierka87 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama i mnie i brata rodziła przez cc i teraz po prawie 30tu latach mówi, ze blizna ją dalej czasem boli.
    No ale może to jak się wykonywało kiedyś zabieg, a teraz uległo zmianie, bo teraz tną tak nisko, a ona miała rozpruty brzuch w pionie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda przystojniacha z tego doktorka!!Moja pani doktor jest lesbijką 🙈Wiem dziwne to!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi było ostatnio wstyd za męża, bo wyszła po niego moja Pani doktor, żeby sobie popatrzył na ekranik, na swojego potomka, jakaś gadka szmatka, a on do niej tekstem "Pani to się naoogląda".

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada oby była pozytywna niespodzianka ❤️ kciuki & &

Kasztanku Dziękuję :) mam nadzieję że szybko poprawie to endo.

Kupiłam "brzuszki" to bd wcinać kwasy omega też się przydadzą 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 10:51

• nada Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja co mogę to staram się robić w pakiecie, ale z tą betą już mi się nie chciało iść prosić. Bo musi mi to lekarz zlecić z Medicover. Więc już zrobiłam tak.

Co do wyniku mysle, że testy by były już pozytywne, a nie są więc raczej dupa. ale dzięki za kciuki :*. Krew oddana teraz czuje się jakbym czekała na wynik egzaminu hehe

o kurde. A skąd wiesz o jej orientacji? ja ostatnio jak bylam na Karowej widziałam lekarza, do którego chciałam sie bardzo zapisać. On ma świetne opinie, ale nie ma miejsc u niego nigdy. Facet mega przystojny (https://www.znanylekarz.pl/marcin-wrona/ginekolog-endokrynolog-androlog/warszawa) ale jak się odezwał na korytarzu to pomyslałam, że gej 100% haha

Myślę Ruda, że nie ma co się przejmować :D ona pewnie nie raz już coś takiego słyszała ;d

PplPp1.png
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda lekarz marzenie ☺☺
    Ja za betę płaciła 25 zł ale to w zeszłym roku😊😊😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada od dobrych kilku lat mieszka z kobietą, razem budowały dom!Wiesz nie mieszkam w dużej miejsciwosci!Juz od 15 lat do niej chodzę i powiem szczerze że nie przeszkadza mi jej orientacja 😜Czasami sypnie z jakiegoś tekstu typu kładź się na łóżko,chyba nie odmowisz mi tej przyjemności 😂

• Salome Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada, przewinęłam tyyyyle stron, żeby zobaczyć Twoją betę, a tu się okazuje, że dalej trzeba czekać :)

nada lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah xD mi by w sumie to nie przeszkadzało, przecież ginekolog facet to powszechna rzecz, a raczej są hetero. tylko raz jak mi badał piersi facet to byłam troche zażenowana i on też spalił buraka.

Maria przykro mi haha też bym chciałą ją już znać ale nie ma co się nastawiać. Obudziłam się dzisiaj z okresowymi symptomami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 11:40

PplPp1.png

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niezłe te Wasze doktorki 😁 ten mój nowy gin też niczego sobie jest https://www.znanylekarz.pl/marcin-lewandowski/ginekolog-onkolog/kielce
    W poradni monitoringi też robili młodzi ginekolodzy.. I głupio tak jak "zagląda" do Ciebie gin który jest w wieku Twojego męża albo nawet młodszy i do tego całkiem przystojny 😂

Poprasowałam cześć ubrań i.. popsuła mi się deska 😂 chyba czas kupić nową 😁

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe dziewczyny z takimi doktorkami to aż chce się chodzić na wizyty :D haha sami modele ;) Mój co prawda może nie należy do takowych bo jest starszy i rudawy ale jeśli chodzi o działania to konkretny i kompetentny bez porównania z moim byłym doktorkiem...

Milena tak prasowałaś że aż deska pękła :D haha a żelazko nie kopci się czasem? ;) hehe

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już starowinka z tej mojej deski, kupiłam ją zaraz jak poszłam na studia za całe 20zł więc ma prawo odmówić już posłuszeństwa 😂 żelazko tfu tfu odpukać jeszcze współpracuje.

Co do tych ginów to lepiej tacy niż jakiś oblech. Ja po tej biochemicznej trafiłam na takiego. Dla mnie to była sytuacja po której nie mogłam się pozbierać, początek starań a tu takie zderzenie z rzeczywistością. Poszłam więc kontrolnie do gina, z racji że zależało mi na czasie trafiłam na tego gbura. Nie dość że facet jest odrażający już z samego wyglądu to jeszcze ma okropne podejście.. Najpierw oburzył się strasznie że chodziłam prywatnie do innego, potem mnie zbadał i sprawdził piersi. Ale zrobił to tak jakby mi łaskę zrobił. Na koniec zaczął zadawać pytania: ile mam lat, czy mężatka, a ile po ślubie.. Gdy mu powiedziałam że niedawno się pobraliśmy wyskoczył do mnie z tekstem że jeszcze nie zdążyłam się dopasować do łóżka, nie wspominając do męża a już takie problemy robię.. Gdyby nie to że byłam psychicznie rozbita to pewnie bym mu się odgryzła, wtedy chciało mi się tylko płakać i marzyłam o tym żeby stamtąd wyjść. Wiem już ze więcej do tej przychodni nie pójdę

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milena współczuję sytuacji w której wtedy byłaś i doktorka kretyna a na pocieszenie powiem Ci że nie jesteś sama. Ja też na takowego gbura trafiłam a co gorsza na początku byłam przekonana że ów doktorek jest mi w stanie pomóc ale niestety się pomyliłam bo z czasem stał się opryskliwy i jednym swoim tekstem tak mnie uraził mocno ze z wizyty wybiegłam z płaczem i nigdy więcej już do niego nie wróciłam. Nigdy w życiu nikt mnie tak nie obraził jak wtedy on. Martwiłam się że nie znajdę już dobrego lekarza ale na szczęście trafiłam na obecnego lekarza i całe szczęście bo to co tamten obiecywał mi przez ponad pół roku (sono hsg) ten zrobił w tym samym tygodniu w którym do niego przyszłam ;) Także tak to bywa z tymi lekarzami, musimy się najpierw nacierpieć by w końcu trafić na odpowiedniego. Wierzę że jest tak również z naszymi staraniami że na początku musi być pod górkę ale jak widać po naszych ciężarówkach w końcu przychodzi ta upragniona chwila kiedy szczęście się do nas uśmiechnie :)

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 19:41

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ