Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyIskierko i jak tam ? Możesz od razu ruszać ze staraniami, czy musisz odczekać swoje ?
nada, trzymam i ja!!! Czekam na wieści
Ja dzisiaj w luxmedzie jestem zapisana na usg przed 10tym tygodniem i jak zobaczyłam jaki lekarz mi będzie robił, aż się zawstydziłam *.*
https://krakow.dermed.pl/wp-content/uploads/2016/06/dr-Bartosz-Dryga%C5%82a-ginekolog-640x435.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 07:33
Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaś miałam laparotomię i wyłuszczenie mięśniaka. No to u Ciebie endo super a u mnie takie cienkie jak dobrze pamiętam wino i migdały na poprawę więc bd musiała działać
Ruda doktorek powiedział że pół roku należałoby odczekać od operacji by wszystko się dobrze wygoiło ale mrugnął do mnie okiem i powiedział że jak nie wytrzymam to za 3 miesiące mogę startować Ogólnie jak się okazało, macicy nie miałam nawet ruszanej podczas operacji a mięśniak był obok w jej ścianie i tak mocno na nią uciskał że na usg wyglądało jakby w niej był. Teraz na całe szczęście go nie ma a macica jest czyściutka Podczas badania gin mówił że w końcu się dobrze bada i nic nie przeszkadza a podczas usg powiedział że gdyby nie wiedział że miałam operację to by się wgl nie domyślił bo wszystko tak ładnie się goi owulacja była z prawego jajnika było ciałko żółte i te endo 8mm to tak licho... Z tym bd chciała coś zrobić
Co do lekarza ooo Ruda nie dziwię się haha niezłe ciacho z tego doktorkaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 07:41
-
nick nieaktualnyTo tak jak i mi, kazał odczekać 6 cykli na regenerację macicy,a le po trzech miesiącach było zielone światło już, bo blizna była pięknie zagojona.
A mówił Ci coś o rozwiązaniu przyszłej ciąży, bo mi od razu zaznaczył, że nie będzie innej możliwości jak przez cc.
Dzisiaj pożyczyłam koleżance w pracy książkę "Dziki seks", przy kolegach jej dawałam tą książkę. I były podśmiechujki, że jak dziki seks, to niebawem będzie 9 miesięcy L4, ja się tylko pod nosem uśmiechałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 07:46
-
nick nieaktualnyNajlepsze było z tymi szwami bo ja jeszcze miałam te szwy wystające po bokach a wczoraj przy goleniu jeden przecięłam taki po środku mi odstawał i krew trochę poszła, wystraszyłam się ale szybko przeszło a na tamte szwy po bokach uważałam żeby nic się nie stało a mój gin najlepszy mówi ''a co to, to to tutaj jest, jeszcze szwy?'' Pyk chwycił palcami i obskubał i tyle haha no tak mi się śmiać chciało że nie wiem a ja się tak cykałam tymi szwami
Co do info o porodzie to mój gin nic mi nie mówił bo zapewne uznał że ja jeszcze mam czas to on ma też na poinformowanie mnie o tym ale w szpitalu jeden doktorek mi powiedział że będzie wskazane cc właśnie. Tylko teraz nie wiem jak to będzie bo skoro macica nie była ruszana to też cc jest wskazane? No nie wiem -
nick nieaktualnyPo usuwaniu mięśniaków w miejscu gdzie jest blizna może dojść do pęknięcia, dlatego zaleca się cc. No mi lekarz od razu w szpitalu po wypisie poinformował, ale oni też wiedzieli, że ja poniekąd robię sobie porządek z mięsniakami ze względu na możliwość przyszłego macierzyństwa.
Ehh, czytam sporo teraz i nie wiem co gorsze czy cc, czy sn. -
nick nieaktualnyTak ja też czytałam wcześniej o tym i niby lekarze mówili że w razie co to tylko cc ale mój wczoraj nie wspominał mi o tym no ale wcale się nie dziwię bo ogólnie to ja go zasypywałam pytaniami a i nawet nie pomyślałam o tym bo miałam za bardzo zajętą głowę myślę że skoro jesteśmy po takiej operacji to teraz cc nie jest nam straszne Ruda Bo w sumie to jesteśmy po cc
-
Ale to nie tak że ja sobie te kosmetyki kupuje. Bo z kolorówki mam mało. Ale mam od diabła tych wszystkich balsamów do ciała itd itp które ciągle mi ktoś na prezent kupuje. A mi się nie chce tego na co dzień używać i zalega.
Nada ja też trzymam kciuki!!!!
Ja w ogóle muszę właśnie iść do okulisty po zaświadczenie czy mogę rodzić naturalnie. Mam sporą wadę (po minus 4.5) i używam soczewki. Ostatnio gdy w internetowej szkole rodzenka przeczytałam tak dokładnie o porodach to mnie ciarki przeszły. Mimo wszytko wolałabym naturalnie, bo podobno dużo szybciej się dochodzi do siebie.
Iskierka zobaczysz czas szybko minie a Ty wrócisz do gry i będziesz w tej grze poważnym zawodnikiem.Iskierka87 lubi tę wiadomość
-
Samosiowa, używam podkładów, ale ostatnio głównie mineralnych. Poza tym regularnie nawilżam twarz, nie mam problemów z suchą skórą. Pisałam o nawilżaniu ciała, zwykle zapominam albo mi się już nie chce żeby używać balsamów.
Nada czekam na wynik i ciągle trzymam kciuki 🍀Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyA jeszcze co do balsamów, ja kupiłam sobie takiego Palmersa na rozstępy, używałam go wcześniej przy odchudzaniu. On pięknie pachnie kakaowcem, a mój mąż mówi, że to tak słodki zapach, że ciągnie go aż na wymioty.
Ja mam bardzo suchą skórę, łuszczę się jak wąż dosłownie. Na twarzy to samo, pod podkład muszę używać bazy i tu polecam perełkową, rozświetlającą z Bielendy, bo gdyby nie baza lub krem, podkład i puder sypałyby mi się z twarzy.
A podkład jaki używam to mocno kryjący Janda, kosztuje około 30 zł, dla mnie nie ma lepszego.
Kaga, podobno wada wzroku obecnie nie jest przeciwwskazaniem, ale nadal istnieją dwie szkoły, ja mam wadę -8,00 i astygmatyzm, więc to też by mnie raczej dyskwalifikowało. Cale szczęście, ze ktoś wymyślił soczewki, bo okulary przy mojej wadzie to jakaś porażka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 08:42
-
nick nieaktualnyKurde laski dzisiaj mam kryzys nie zwiazany ze stareniami ale wymagaja ode mnie zbyt wiele i mysle czy nie popelnilam bledu przychodzac tam mialam sobie poprawic a chve mi sie ryczec jak wiele nie umiem glupie zalozenie folii na stol niby nic trudnego a tu nie mozesz nic tyknac wszystko stetylne noz kurde ciagle o tym zapominam i nie dlugo zakladanie fartucha czy tez rekawiczek opracuje do perfekcji.
-
Oj tak balsamy z Palmersa są fajne, ale.maja bardzo słodkie zapachy. Mój mąż też ich nie lubi. On w ogóle nienawidzi jak ja się czymś smaruje. A balsamów na rozstępy mam chyba z sześć (wszytkie od koleżanki w prezencie) i prawie żadnego nie używam, bo jak smaruje brzuch to potęgują mi się skurcze.
Co do wady wzroku to tak, słyszałam że obecnie już nie jest to wskazaniem do CC, ale okulista musi ocenić stan siatkówki. Jeżeli ma np. jakieś cechy odklejania się to poród SN może pogorszyć sprawę. Pytałam gina i on powiedział, że jak najbardziej muszę iść na kontrolę. Nawet w dokumentach szpitali widzialam, że wszędzie w dokumentacji wymieniają konsultacje okulistyczna jeżeli jest ona wskazana. -
nick nieaktualnyTak, a siatkówka u krótkowidzów jest cieńsza niż u osób bez wady wzorku.
Te Palmersy są mega fajne, bo one faktycznie są nawilżające dobrze, no i na elastyczność skóry super. Ja jako nawilżenie to tylko Palmers, ewentualnie brzuch, boczki i uda smaruje sobie olejkiem rycynowym (mam skłonność do rozstępów i uwaga mam rozstęp nawet na kolanie(!!))) kiedyś ktoś polecał mi też Bio Oil.
Samosiowa, nikt nie idzie do pracy i potrafi od razu wszystko, pewne rzeczy przychodzą wraz ze stażem pracy, ale dobrze świadczy o Tobie to, że się starasz i cały czas uczysz. Ja najwięcej nauczyłam się na własnych błędach. Dasz radę, tylko w siebie uwierz! -
Hej dziewczyny!
to masełko kawowe brzmi spoko, co to w ogóle za firma? Jakaś Warta polecenia?
Aloes Holika kocham. Wszystko można nim smarować, mi się sprawdza zwłaszcza pod olej na włosy albo jak podrażnie buzie, np jakas alergia albo po opalaniu. Nawet mój mąż używa. w necie można go kupić za jakies 20 zl.
Z moich hitów kosmetycznych to do ciała uwielbiam masła z Bodyshopa. Są drogie ale tak cudownie pachną... tylko kremów do buzi od nich nie polecam. Są tragiczne. Jeszcze peeling złuszczający od nich jest spoko. Krem do twarzy - kocham Sylveco, ten zwykły brzozowy. Tonik ostatnio kupilam rewelacyjny z Sorayi, naturalna seria (https://www.rossmann.pl/Produkt/Toniki/Soraya-Plante-roslinna-esencja-tonizujaca-200-ml,317791,8692), zostanie ze mna na bank na dłużej. A zamiast podkladu ja używam kremu CC z Bourjois (tego - https://www.cocolita.pl/podklady/bourjois-healthy-mix-lekki-krem-bb-01-light). a kolorowka u mnie jest po taniosci xD paletka z wibo, jest tak wygodna. I kosztowała z 20 zł haha ale jakiś brązer bym sobie kupiła na wypasie. Polecacie coś?
Dziewczyny co do mojej bety, to byłam dzisiaj. Czekam na wynik i dam wam od razu znać ale chyba się nie udało. Mam wsyztskie objawy przedokresowe swoje. I ja wiem, że się mówi, że przy ciązy i tak masz objawy ale po prostu wydaje mi się, że nie udało się. Tak jak po samej IUI byłam mega pozytywnie nastawiona tak teraz czuje, ze nie wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 09:32
-
nick nieaktualnyJa rowniez mam wade wzroku ale juz to przez 31 lat zaakceptowalam.operacji na oczy nie moge miec a jesli chodzi o porod no to nawet sie tym nie zastanawialam.ale slyszlam o przypadkach ze przy naturalnym przy porodzie moze pogorszyc siw dodatkowo wzrok przy duzych wadach i zalecaja cc.
Ruda oj kurcze chcialabym ale jest ciezko jebia Cie jak psa ze tego nie potrafisz tamtego a skad mam to kurnia wiedziec maja swoje zasady co fo wszystkiego ukladanie rzeczy musi byc tak jak one to robia ehh -
Muszę wypróbować tego Palmersa, ja uwielbiam takie zapachy, mąż niekoniecznie... ale jego strata 😁
W ogóle siedzę sobie, piję kawkę i nawiązuje kontakt wzrokowy ze stratą prasowania.. Taaak mi się nie chce..Samosiowa88 lubi tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnynada wrote:Hej dziewczyny!
to masełko kawowe brzmi spoko, co to w ogóle za firma? Jakaś Warta polecenia?
Aloes Holika kocham. Wszystko można nim smarować, mi się sprawdza zwłaszcza pod olej na włosy albo jak podrażnie buzie, np jakas alergia albo po opalaniu. Nawet mój mąż używa. w necie można go kupić za jakies 20 zl.
Z moich hitów kosmetycznych to do ciała uwielbiam masła z Bodyshopa. Są drogie ale tak cudownie pachną... tylko kremów do buzi od nich nie polecam. Są tragiczne. Jeszcze peeling złuszczający od nich jest spoko. Krem do twarzy - kocham Sylveco, ten zwykły brzozowy. Tonik ostatnio kupilam rewelacyjny z Sorayi, naturalna seria (https://www.rossmann.pl/Produkt/Toniki/Soraya-Plante-roslinna-esencja-tonizujaca-200-ml,317791,8692), zostanie ze mna na bank na dłużej. A zamiast podkladu ja używam kremu CC z Bourjois (tego - https://www.cocolita.pl/podklady/bourjois-healthy-mix-lekki-krem-bb-01-light). a kolorowka u mnie jest po taniosci xD paletka z wibo, jest tak wygodna. I kosztowała z 20 zł haha ale jakiś brązer bym sobie kupiła na wypasie. Polecacie coś?
Dziewczyny co do mojej bety, to byłam dzisiaj. Czekam na wynik i dam wam od razu znać ale chyba się nie udało. Mam wsyztskie objawy przedokresowe swoje. I ja wiem, że się mówi, że przy ciązy i tak masz objawy ale po prostu wydaje mi się, że nie udało się. Tak jak po samej IUI byłam mega pozytywnie nastawiona tak teraz czuje, ze nie wyszło.
Nada czekam z niecierpliwoscia na Twoj wynik bety mam nadzieje ze bedzie pozytyw to przynajmniej mnie dzisiaj uradujeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 09:44
-
Samosiowa praktycznie wszędzie w pracy na początku tak jest. Mają swoje zasady, to dobrze, byłoby źle gdyby ich nie mieli. Pracujesz w ciężkim zawodzie i albo dasz sobie radę i zostaniesz albo odejdziesz. Niestety w pracy w szpitalu trzeba mieć nerwy ze stali i twardą dupe (przepraszam za wyrażenie). Ale wierzę że pierwsze, ciężkie początki miną i opanujesz wszystko do perfekcji. Dasz sobie radę na pewno.
Nada mimo Twojego złego przeczucia mam nadzieję że zapoczątkujesz nam lipcowy wysyp mamusiek 😘
Jeśli chodzi o masełko kawowe to jest to firma LA-Le. Nie słyszałam o niej wcześniej, na masełko trafiłam przypadkowo gdy szukałam czegoś fajnego. Polecam Ci je bo jest świetne. Do tego mam serum z zielonej kawy The Ordinary, ale z nim trzeba uważać jeśli ktoś ma wrażliwą skórę.
Z moich perełek bardzo lubię też serum do twarzy z bielendy z kwasem migdałowym i krem dermedic hydrain 3.Starania od 06.2018
-
używałam tego serum i jest super. Jak mi wyskoczą jakieś krostki to po tym serum na noc znikają, albo są dużo mniejsze. A na ten krem dermedic dostałam kiedyś uczulenia a kupiłam w superpharm więc musiał być oryginalny.
Czytałam, we wproście wczoraj, że Polki używają za dużo kosmetyków. I że ma to negatywny wpływ m. in. na nasza gospodarkę hormonalną. Zaczęłam się zastanawiać czy i ja nie przesadzam. Ale staram się czytać składy i w ogóle......