Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:Ruda piękne słowa ♥️ uda się, wierzę w to ale wiem też że potrzeba czasu. Mało komu udaje się tak ot. Będę ćwiczyć cierpliwość 🙂
Jane ja piję inofem 2x1 ale zaczęłam go pić w drugiej połowie poprzedniego cyklu a aktualnie jestem w 5dc. Ale z pozytywów które zauważyłam to to że przestały mi wypadać włosy. Wcześniej wychodziły mi garściami a teraz już tylko kilka.. Myślę że zaszkodzić nie powinno ale dobrze podpytać gina. Mój pochwalił. -
nick nieaktualnyMilusińskaMilena wrote:Ruda piękne słowa ♥️ uda się, wierzę w to ale wiem też że potrzeba czasu. Mało komu udaje się tak ot. Będę ćwiczyć cierpliwość 🙂
Jane ja piję inofem 2x1 ale zaczęłam go pić w drugiej połowie poprzedniego cyklu a aktualnie jestem w 5dc. Ale z pozytywów które zauważyłam to to że przestały mi wypadać włosy. Wcześniej wychodziły mi garściami a teraz już tylko kilka.. Myślę że zaszkodzić nie powinno ale dobrze podpytać gina. Mój pochwalił.
We wtorek mam wizytę u mojej gin, a jutro chciałabym zrobić jeszcze badania. Na pewno TSH (mam niedoczynność i biorę euthyrox ale już dawno nie badałam więc chce wiedzieć co i jak), myślałam o prolaktynie ( biorę bromergon.. tylko to będzie ok 8 dni po owulce, a nie jestem pewna kiedy powinno się to robić) no i zamierzam jeszcze zrobić glukozę (ostatnio na badaniu miałam na czczo 102) . Myślicie że coś jeszcze dobrze by było zrobić? Progesteron? Insulinę ? ( W sumie miałam kiedyś ja badana i wyszedł mi wynik 7.80 , więc nie wiem czy jest sens) -
Jeśli 8dpo to zrób proga. Wydaje mi się że to podstawa w fl.
Jeśli chodzi o wypadanie włosów, to kiedyś krótko łykałam metformax i ovarin (Wit z grupy i zauważyłam że przestały wypadać. Z racji tego że na mecie czułam się koszmarnie odstawilam metę i zostałam przy ovarinie, problem wrócił. Wyczytałam że myo inozytol działa na podobnej zasadzie jak meta to postanowiłam zmienić. Faktycznie u mnie to działa i jest różnica.. Przynajmniej na włosach 😁Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzien dobry ja zaraz na posterunku w pracy dlacxego weekend tak szybko zlecial
Mi ostatnio bardzo wypadaja wlosy wiaze je bo sa wszedzie juz i tak je obcielam.
U mnie 3 dc zalewa dzisiaj mnie ale lepiej ze 3 niz 1 bo nie wiem jak bym w pracy dala rade. -
Samosiowa u mnie też 3 dzień. Wczoraj wieczorem to myślałam, że na pogotowie podjade bo tak mnie prawa strona bolala. Oczywiście już miałam myśli, że to wyrostek. Dziś też mnie ta strona boli ale mniej, to chyba jajnik coś daje znać o sobie... ja już jadę do pracy a tak mi się nie chce... Wczoraj cały dzień spędziłam na narożniku, dopiero wieczoram poszłam do garażu do męża. Czwartek-piątek muszę mieć wolny, żeby odpocząć-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Mi też weekend minął piorunem. Trochę sobie pospacerowaliśmy z mężem i pieskiem po lesie, powdychaliśmy świeżego powietrza no i odpoczęłam w końcu. Póki co poniedziałek zaczął się w miarę bo czuję się wyspana i wypoczęta, kawka wypita, pranie wstawione.
Mowa o włosach to u mnie taki sam problem jak u Was dziewczyny na dodatek paznokcie mam bardzo kiepskie. Od jakiegoś tygodnia używam olejek rycynowy na brwi i rzęsy a od trzech dni mieszam go z szamponem do włosów. Mam nadzieję że pomoże
marczelinka ja badałam jeszcze testosteron ale już nie pamiętam czy to badanie zależne jest od fazy cyklu czy można go badać obojętnie na fazę i dc -
nick nieaktualnyJane208 wrote:Dziewczyny, a stosowała któraś z Was inofem, inofolic, symfolic, czy coś podobnego? Jakie wrażenia, doświadczenia, spostrzeżenia? Gdzieś tu na forum wyczytałam, że dobrze wpływa na jakość owulacji i jest skuteczna u kobiet z pcos. Ja od pięciu dni piję jedną saszetkę symfolic. Nie mam pcos, ale może trochę podkręci jajeczka... No i właściwie nie ma co zaszkodzić, bo to sam kwas foliowy i ten "cudotwórczy" myo-inozytol.
Jane ja piłam inofem przez pół roku. Kiedyś moja była gin zaleciła mi inofolic ale z racji że inofem ma taki sam skład a jest tańszy postanowiłam kupić właśnie zamiennik. Szczerze to nie wiem czy zdziałał jakieś cuda w moim organizmie ale też nie zaszkodził. Ogólnie czułam się dobrze pijąc go, cykle były takie same jak wcześniej, pcos nie mam więc sama nie wiem po co został mi przepisany ale może by po prostu trochę mnie podbudować. Poza tym to było dawno i tak dobrze już nie pamiętam ale pić można może akurat Tobie pomożeJane208 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też już w pracy jestem od rana, dzisiaj wstało mi się super, spacerkiem poszłam sobie do pracy, wchodzę z dobrym nastawieniem.
Przy kawie chwilę porozmawiałam z nową koleżanką co pracuje u nas od miesiąca, przychodzę do biurka i już jakieś głupie maile typu nie mam się do czego przyczepić, ale jestem kierownikiem i mogę bez powodu do rzeczy, które nie mają żadnego znaczenia.
Ciśnienie podniesione na chwile, a później spuszczenie powietrza i wewnętrzna myśl "mam na to wyje**ne".
Dziewczyny, miłego poniedziałku!
Ja widzę na dzisiaj jeden pozytyw, nie muszę gotować obiadu dzisiaj po pracy, bo mamy od mamy pyszne gołąbki więc tylko przeżyć dzień w pracy i mogę sobie leżeć do góry brzuchem czy tam tyłkiem. -
Hej dziewczyny
Ale piękna pogoda dzisiaj
Ruda bardzo dobre podejście. Mam nadzieje, ze niedługo pójdziesz na urlop i w ogóle wtedy yolo
Kas kurczę słabo, że tak boli ale dobrze, ze dzisiaj już jest lepiej
Milena ja się tez czuje tak fatalnie po mecie. O ironio im dłużej biorę tym gorzej. No w sb nie wzięłam tabletki bo wypiłam 3 piwka i następnego dnia było super, a dzisiaj juz czuje się fatalnie. Najgorsze te mdłości są.
Dziewczyny wczoraj była fajna promocja na kostiumy kąpielowe w hmie. Skusiłam się na dwa. Zobaczymy jak będę wyglądać jak przyjdą i czy się zmieszczę, bo tam w cyckach jest różnie, a ja mam duży biust. Ale chciałabym coś bardziej sexi bo mam kostium na swój rozmiar i on jest taki opór babciny.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOoo to powiem mamie, żeby sobie popatrzyła na stronie.
Jadą na 2 tyg. do Lidzbarka Warmińskiego, przy okazji tam będą jakieś termy to strój z pewnością jej się przyda
nada, no właśnie! pochwal się!
Ja sobie kupiłam w zeszłym roku nad morze w outlecie i jestem mega zadowolona, bo zapłaciłam za niego grosze, a jest piękny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo moi rodzice mają ponad 600 km.
Wykupili sobie zakwaterowanie w tym hotelu Termy Warmińskie i mają chyba nielimitowany dostęp + rowery.
No i jak patrzyłam na zdjęcia tych apartamentów w tym hotelu i aż im trochę zazdroszczę.
To ludzie po 50tce i znając ich, więc ich cieszą bardziej takie wakacje w Polsce, niż mieliby lecieć na jakiś all inclusive. Dodatkowo jedzie z nimi mój 18letni brat.
Ja wtedy pewnie pojadę do domu, bo trzeba by mamie przypilnować kwiatki i psa. -
Wzięłam ten https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0684824003.html (wyszło 38 zł) i ten https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0559717001.html z tym dołem: https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0568575001.html (65 zł za komplet). Tylko zobaczymy jak to będzie wyglądać na mnie
Chyba zacznę skalpel Ewy.... może uda się podnieść tyłek przed urlopem? Na razie szczotkuje ciało i wklepuje kremy żeby wyglądać jak człowiek 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 10:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Koncert był super! Żałuje, że nie miałam lepszych miejsc. Ale dobrze, ze w ogóle poszłam skuszona cena
Poprawilam linki w poprzedniej wiadomości (kopiowalam z telefonu i moze dlatego nie wyszlo) i wklejam jeszcze raz tutaj :
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0684824003.html https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0559717001.html
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0568575001.html
Zobaczymy jak to będzie wyglądać na mnieLola84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIskierko, oni jadą na 8 dni od 1 do 8 września.
Finansowo wychodzi około 1000 zł od osoby, w tym mają zakwaterowanie ze śniadaniami, dostęp do rowerów i nielimitowane wejście na termy.
Oni sobie stwierdzili, że na obiady i kolacje będą sobie wychodzić na miasto, bo mój brat to taki tyfus do jedzenia, wiadomo pizze, kebsy i te sprawy, a jak nie to już sobie na miejscu wykupią w hotelu.
Tylko oni to rezerwowali jakoś mega wcześnie, no ale w każdym razie cena jakoś bardzo nie powala i chyba najbardziej problematyczny będzie dojazd przez całą Polskę wzdłuż.