X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada całkiem fajne te stroje no i jak masz kawałek cycka to już wgl super będziesz wyglądać ;) Ja to bym musiała przynajmniej mieć z lekkim push-upem by podnieść to co tam mam :P

Ruda to całkiem niska cena za całość. Super się rodzice zrelaksują :) Podróż wiadomo najgorsza ale myślę że warto i będą mieli co wspominać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Koncert był super! Żałuje, że nie miałam lepszych miejsc. Ale dobrze, ze w ogóle poszłam skuszona cena :D

Poprawilam linki w poprzedniej wiadomości (kopiowalam z telefonu i moze dlatego nie wyszlo) i wklejam jeszcze raz tutaj :

https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0684824003.html https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0559717001.html
    https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0568575001.html

Zobaczymy jak to będzie wyglądać na mnie XD
    Świetne stroje, a ten pierwszy to już wogole mega 😍 samej by mi sie przydał bo wybieramy się w sierpniu na wegry, a troszkę mi się przytylo i cyce mi się nie mieszczą w żaden.
    Miałam jechać dzisiaj na badania, ale mój len wygrał ze mną i spałam do 9 prawie. Jutro pojadę już na pewno, zdążę jeszcze przezld wizyta odebrać je. Powiedzcie jeszcze czy robienie progesteronu ok 9 dpo ma sens? Bo czytam że najlepiej jest 7,8 dpo zrobić.

• nada Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no cycka mam akurat, boje się ze wyleci aż XD zamówiłam specjalnie rozmiar 40. Zobaczymy :D

PplPp1.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nada super te stroje, też muszę zainwestować 🙂
    W ogóle to mamy chęć jechać na urlopie na termy i waham się jeszcze. Będę już prawdopodobnie po owu i nie chcę sobie nic później zarzucić, z drugiej jednak strony nie chce wszystkiego układać pod ciążę której póki co nie ma i nie wiadomo kiedy będzie.. Myślicie żeby zaryzykować?

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka, ja bym się ani nie wahała tylko jechała, chociażby żeby się zrelaksować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 16:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka tez bym sie nie wahala jedz zyj ciesz sie
    . Dzisiaj dostalam po dupie mielimy tyle zabiegow ze na obiad jadlam parowke i popilam sokiem ja pierdykam ale sobie los zgotowalam tle zabiegow glowa boli i na dodatek bylam rwz w toalecie a tu okres

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pracy. Szefowe dzisiaj wyzyly sie na stazystce... pierwszy raz taka akcja, a dziewczynie popsuly humor do końca. Powoli mam zacząć przekazywać jej moje obowiązki i widzę, że trochę sie boi ale ja się jej nie dziwie.
    Nada pierwszy kostiumm boski, przydałby mi się taki😁
    Milenka jedź na termy, super sprawa 😊 zrób to dla siebie i męża 😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Ja już po pracy. Szefowe dzisiaj wyzyly sie na stazystce... pierwszy raz taka akcja, a dziewczynie popsuly humor do końca. Powoli mam zacząć przekazywać jej moje obowiązki i widzę, że trochę sie boi ale ja się jej nie dziwie.
    Nada pierwszy kostiumm boski, przydałby mi się taki😁
    Milenka jedź na termy, super sprawa 😊 zrób to dla siebie i męża 😊
    Ale pindy wspolczuje stazystce bedzie miala nie ciekawie. Ja padam na pysk i twarz ucuekam spac

Wysłany: 22 lipca 2019, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, pomogłyście mi się zdecydować, właśnie miałam bardzo chęć jechać na te termy ale tak nie byłam do końca przekonana. Teraz już wiem że pojedziemy. Właśnie dla tego relaksu ❤️ tylko kupię strój i jestem gotowa 😁 z resztą mam takie ambitne plany na ten wyjazd w góry że nie wiem czy nam starczy czasu i sił 😁

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka nie ma co się zastanawiać później będziesz sobie wszystkiego odmawiać i planować pod dzidzię więc póki możesz to korzystaj ;)

Ja też już odpoczynek, czekam na męża i jakiś obiadek będziemy szykować. O dziwo się cieplej zrobiło a rano tak szaro buro

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://plodnosc.pl/az-sie-boje-pisac-co-pomoglo-mi-zajsc-w-ciaze-tej-decyzji-nie-mozna-nikomu-narzucic-list-nieplodnej/?fbclid=IwAR1kP8nFMvWuc84Jcp3VvPAHQZTPDBvOz0wdAj4s0BxhcRd2MkMHB1Y8HJs

Przeczytajcie dziewczyny 😘

Iskierka87, MilusińskaMilena, Lola84, Jane208 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka przeczytałam i się pobeczałam...

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to samo, łzy płynęły mi same z oczu.. Piękna historia, oby każda z nas doświadczyła happy endu

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Nulqa Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prosze doradzcie.
    Jakie badania nalezy wykonac, jesli starania nie wychdza ?
    Wiem, ze mowia, ze dopiero po roku, ale wolalabym juz teraz sprobowac i sie uspokoic
    Myslalam o hormonach, moczu, czy cos jeszcze ?
    Jakie to dokladnie maja byc hormony iw ktyorym dc ?

Mialam robiona poki co morfologie, usg narzadu rodnego, usg piersi, cytologie.

Bede wdzieczna za pomoc, bo na kazdej stronie pisza co innego.

1c9d649ec9752ed178aec608a57423f4.png

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
    7tc- 12.09.2019 - ciąża bezzarodkowa

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Nulqa 🙂 chyba podstawą jest lh, fsh, tsh i prolaktyna. Najlepiej w 2-4dc, potem warto zbadać proga ok 7dpo.
    Opowiedz coś o sobie. Ile masz lat, długo się staracie?

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja wpadam na chwilę przesłać trochę wiruskow :)
    W niedzielę zaczęliśmy 30tc a dziś była wizyta :)
    Amelka ma już ponad 1.5kg i ma się dobrze :) nie dała sobie zrobić zdjęcia buzki bo to mały wstydzioch :) ja dziś cały dzień przespalam tak się stresowalam wizytą ale jak widać niepotrzebnie :) dalej muszę brać masę leków ale czego się nie robi dla zdrowia maluszka :)

Pozdrawiam Was wszystkie i przesyłam masę wiruskow tak żeby dla każdej starczyło :D

MilusińskaMilena, Lola84, Kaś28 lubią tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadło mi dziś to w oko i po to podesłałam żeby żadna nie tracila wiary 😘😘😘

MilusińskaMilena, Lola84, nada lubią tę wiadomość

• margaretta07 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, potrzebuje waszej pomocy 😊. ❤️ miałam w 8, 11, 12dc. Jutro przypada dzień owulacji, śluz mam przezroczysty i ciągnący tyle, że od kilku dni nie mam apetytu, miewam od czasu do czasu mdłości zwłaszcza po jedzeniu, w ogóle nie mam ochoty na słodkie, odrzuca mnie od niektórych dań na które kocham, a dzisiaj od rana czułam ciężkość na prawym jajniku i wzdęcie brzucha. W poprzednim cyklu ❤️ w 24, 26 i 28 dc. Cykle nam 28 i 29 dniowe. Czy są takie objawy owulacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Dzięki dziewczyny, pomogłyście mi się zdecydować, właśnie miałam bardzo chęć jechać na te termy ale tak nie byłam do końca przekonana. Teraz już wiem że pojedziemy. Właśnie dla tego relaksu ❤️ tylko kupię strój i jestem gotowa 😁 z resztą mam takie ambitne plany na ten wyjazd w góry że nie wiem czy nam starczy czasu i sił 😁
    Ja Ci ostatnio tyle pozytywow pisze ale moja kumoela po Slowackich termach przywiozla bobaska widocznie mega sie zrelaksowali :D
    Zanetka jak znajde chwilke to przeczytam

ja juz nie pamietam kiey taki wycisk mialam tu fizyczny i jeszcze trzeba myslec szybko wczoraj uslyszalam od siostry ze ponoc wujek brat od mojego taty bardzo mi zazdrosci pracy haha ja piernicze chyba nie wie co pierniczy ze chialby zeby tak jego cora tam pracowala ja to wlasciwie nie wiem jak ja sie tam znalazlam i co mnie tam pokierowalo alebgdybym miala cofnac czas to na 100 nie zrobilabym tego

• Nulqa Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Hej Nulqa 🙂 chyba podstawą jest lh, fsh, tsh i prolaktyna. Najlepiej w 2-4dc, potem warto zbadać proga ok 7dpo.
    Opowiedz coś o sobie. Ile masz lat, długo się staracie?
    Ok super dziekuje Ci bardzo. Staramy sie od 5 miesiecy (wiem, ze ktrotko). Ja mam 31 lat, nie mamy dziecie jeszcze, 2 razy stracilam ciaze, z powodu wad genetycznych dzieci. Jestem z mezem przebadana pod katem genetycznym wzdluz i wszerz , trombofila, kariotypy itp. I tu jestesmy zdrowi jak ryby.
    Ale wlasnie tak sie zastanawiam, ze pomimo tego ze w poprzednich ciazach zachodzilam za pierwszym podejsciem, to moze teraz jednak cos nie gra? Przeciez moglo mi sie cos rozregulwoac ? Juz sama nie wiem. .. :( TSH robilam w marcu i wyszlo 2,170, myslalam, ze to ok, ale ktos mi tu na forum pisal, ze raczej przy staraniach za wysokie, wiec bede chciala dorwac jakiego endokrynologa.

Przez obie ciaze i po nich mialam setki badan, i jak sobie pomysle, ze znowu to samo.. jakby nie mozna bylo ot tak.. Chyba liczylam, ze teraz tez sie tak szybko uda.

Nigdy nie mialam badanego progesteronu, ani prolaktyny, bo lekarze nigdy nie uznawali, ze to potrzebne. Teraz sama cos probuje ogarnac. Bo wiem, ze jak pojde do lekarza, to powie, ze zbyt krotko jeszcze to trwa, i zeby przyjsc jak po roku nic nie wyjdzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2019, 18:50

1c9d649ec9752ed178aec608a57423f4.png

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
    7tc- 12.09.2019 - ciąża bezzarodkowa
‹‹ 474 475 476 477 478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ