Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90... co ja Ci mam napisać.. ja tu stoczyłam walkę z Mężem żeby się poszedł zbadać, bo byłam po 3 nieudanych stymulacjach.. i się okazało, że wyniki kiepskie.. Teraz znowu wiadomo walka żeby zaczął brać suplementy i ciągłe przepychanki.. Już nawet nasze małżeństwo na tym cierpiało.. Ale stwierdziłam, że już koniec z tym i po prostu powiem tu masz suplementy i rób co chcesz.. Skupię się lepiej na sobie na wspólnym czasie we dwoje żeby jednak poprawić relację z Mężem .. A na dziecko przyjdzie czas :)

  • Kaga Autorytet
    Postów: 1708 1328

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj MałaMi :)

    A Ty masz stwierdzone jakies problemy z cyklem? Czy tylko problem męski?

    Mój mąż na razie poprawil tryb życia odkad sie staramy, ale tez nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo, gdy problem będzie się ciągnął kilka lat. Czy też w koncu nie zwatpi...

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga nic się nie martw, lekarz Ci ładnie stymulacje zrobi i jak masz dobre wyniki u Męża (a macie!) i nie masz niedrożnych dwóch jajowodów, to zaskoczy :) Zobacz na wątku np. o clo jak tam ładnie Dziewczyny zachodzą :) U nas ewidentnie za słabe nasienie jest albo/i ja niedrożna.. Ale to też da się ogarnąć tylko potrzeba czasu i tego się muszę trzymać, że nie mogę chcieć dziecka na już tylko cierpliwie muszę czekać :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 22:08

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1770 544

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    MałaMi90... co ja Ci mam napisać.. ja tu stoczyłam walkę z Mężem żeby się poszedł zbadać, bo byłam po 3 nieudanych stymulacjach.. i się okazało, że wyniki kiepskie.. Teraz znowu wiadomo walka żeby zaczął brać suplementy i ciągłe przepychanki.. Już nawet nasze małżeństwo na tym cierpiało.. Ale stwierdziłam, że już koniec z tym i po prostu powiem tu masz suplementy i rób co chcesz.. Skupię się lepiej na sobie na wspólnym czasie we dwoje żeby jednak poprawić relację z Mężem .. A na dziecko przyjdzie czas :)


    Jakbym widziała nas tylko że my już po walce z brakiem leków odpuściłem szkoda moich nerwów

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1708 1328

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez nie wiadomo jak z droznoscia, zwlaszcza lewego jajowodu. Jajnik wygląda jak po przebytym stanie zapalnym przez co mogą byc zrosty. Ale to jest plan na pozniej.

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1770 544

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Witaj MałaMi :)

    A Ty masz stwierdzone jakies problemy z cyklem? Czy tylko problem męski?

    Mój mąż na razie poprawil tryb życia odkad sie staramy, ale tez nie mam pojecia jak to bedzie wygladalo, gdy problem będzie się ciągnął kilka lat. Czy też w koncu nie zwatpi...


    U nas najpierw był jedna lekarka którą mówiła młodzi jesteście starajcie się czułam jednak że coś jest nie tak. Poszłam do lekarki na NFZ zrobila mi różne badania wg niej nie miałam owulacji więc 4 razy byłam stymulowana tsh za wysokie więc dostalam euthyrox lekka insulinoodpornosc Ale na to mi nic nie dała. Prywatnie przyjmowała w invimed więc znała się na rzeczy. Ale zdenerwowala mnie bo jak mi była potrzebna miałam monitoring i miała przepisać ovitrele to odwolywala wizytę i tak trafiliśmy do kliniki lekarz stwierdził że owulacje normalnie mam (moze po zbiciu tsh) zrobił mi dodatkowe badania okazało się że wszystko jest ok przebadal męża i tu wyszedl kwas fatalne wyniki wszystko poniżej normy. Tylko kwalifikacja do in vitro. Max dostał suple od lekarza.Mąż przez ok 2 miesiące nie pracował przy chemii wyniki tak się poprawiły prawie wszystkie powyżej normy i to dużo... lekarz dał nam 3 miesiące nie udało się później robiłam hsg i mieliśmy przyjść z decyzją o inseminacji Ale nie poszliśmy bo nie chcemy póki co podchodzić. Tak więc mąż nie bierze supli praca ta sama i ciąży brak

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 22:24

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    U nas tez nie wiadomo jak z droznoscia, zwlaszcza lewego jajowodu. Jajnik wygląda jak po przebytym stanie zapalnym przez co mogą byc zrosty. Ale to jest plan na pozniej.


    Zobaczysz :) A i pamiętaj żeby sobie zapisywać z której strony masz owulację, to też Ci dużo da, bo jak przejdziesz owulację z obu stron i nie zaskoczy, to potem ta drożność. Mnie ten mój lekarz uspokoił tym, że jak coś to mi zrobi laparoskopię, także idę na hsg ze spokojem, że nawet jak coś to nie wyrok :)

    Kaga lubi tę wiadomość

  • Kaga Autorytet
    Postów: 1708 1328

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj MałaMi to już widzę, że tez dużo przeszliscie... Niestety dobry lekarz to polowa sukcesu. Ja ostatnio trafilam na taka lekarke, ze dramat... myslalam ze odpuszcze statania. Zawaliła nasze niepowodzenia na moja wage, ktora....jest prawidłowa. O mezu nagadala, ze ma fatalne wyniki podczas gdy najlepszy urolog w okolicy powiedział ze dawno takich dobrych nie widzial. W dodatku zabroniła mi sie starać w zimie. I zgarnęła kupę kasy za nic.

    Przerabane z tą pracę. Pomyślcie jak to musi wplywac na cały organizm skoro tak widac to tylko na podstawie nasienia... Trzymam kciuki za Waszą dalsza walke.

    Heh dzięki Ag za miłe słowa :)

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1770 544

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego zabroniła Wam się starać w zimie? Takiego czegoś jeszcze nie słyszałam.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie to samo chcialam napisac ?dlaczego nie w zimie ? Ze wzg na przeziebienia?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1708 1328

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo wg niej to fatalny czas na ciążę, bo dieta jest uboga w witaminy. Nie sugerujcie się. Cała ta wizyta to była jedna wielka paranoja.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 23:06

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1708 1328

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogole mimo torbieli nie kazala mi przyjsc za miesiąc sprawdzic czy sie wchlonela. Powiedziała, ze sprawdzi to za trzy miesiące. NA WIOSNĘ.

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Kaga może to była jakaś Szamanka jednak ?:D Wiosna jest super, też na Nią czekam, ale żeby odpuszczać, bo jest zima.. no cóż..

    Kaga lubi tę wiadomość

  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Miałam :) wczoraj ja byłam pierwszy raz u nowego gin a mąż był u urologa.

    Ja trafiłam na faaantastycznego lekarza, jestem bardzo, bardzo zadowolona, bo wszytko mialo sens i logikę. I potwierdzily sie moje przypuszczenia. Jestem na granicy insulinoopornosci i dostalam metformine. Pecherzyk dojrzewa mi naturalnie ale jesy dosc biedny, wiec w przyszlym cyklu będę stymulowana letrozolem.

    Urolog bardzo chwalil wyniki mojego męża, ze dawno takich nie widzial. W zwiazku z niska ruchliwoscia zlecił trzy badania z nasienia w kierunku stanu zapalnego. No i mąż nie ma zylakow a tego się bałam.

    Trzymam kciuki za Twoj nowy cykl!!! :) Ja to bym juz chciala nawet @ i stymulacje a tu dopiero 13 dc.

    Aaa to super! :)
    Konkretny lekarz, konkretne działania także niebawem musi Wam się udać :)

    Dziękuję Kochana :)

    Kaga lubi tę wiadomość

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1770 544

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra jest

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wysoką insulinooporność i udało się odzyskać owu bez stymulacji i żadnych leków tylko suplementy wystarczyły i to w dwa miesiące jestem z tego mega szczęśliwa:)

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1770 544

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co brałaś? :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovarin 2x dziennie rano i wieczorem zaczęłam 6 listopada a w tym miesiącu już miałam owu ale wiem że nie działają na każdego

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ovarin 2x dziennie rano i wieczorem zaczęłam 6 listopada a w tym miesiącu już miałam owu ale wiem że nie działają na każdego
    Potwierdzam, że nie działają na każdego.. Stosowałam ovarin, miovarian i nic generalnie.. ale ja jestem chyba ciężkim przypadkiem ...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 23:17

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw to miałam problem z prl ale to już unormowalam i dalej nic nie było a do tego doszlo mi pcos i insulinoopornosc dla tego gin dał mi ten ovarin i jajniki teraz świetnie pracują nie mam juz tego że zmieniają się w torbiel czy cysty w tym miesiącu miałam kontrole owu i byl piekny pecherzyk który pękł;) i od miesiąca bolą mnie co jakiś czas jajniki ale gin powiedział że to dla tego że w końcu zaczęły prawidłowo pracować także uff..

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego