Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie
Ja mam cały dzień dziś na uczelni A poszlabym spać więc myślę że jak tu się zerwać. Poniedziałku będę lenilam ssie u rodziców przez tydzień.
Witam wszystkie nowe i 3mam kciuki!
Dobrego weekendu+10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7 -
nick nieaktualnyPlamka92 skonsultuj wyniki z lekarzem.
Tasia88 to przed Tobą super perspektywa tygodnia, odpoczywaj ile tylko możesz Jak się w ogóle czujesz?
U mnie spokojna sobota, pospaliśmy do 10tej, w ogóle ostatnio w weekend dużo śpimy, chyba nadrabiamy ten cały tygodniowy niedobór. A teraz zabieram się za sprzątanie a Męża wysłałam na zakupy Dobrze, że są te weekendy! Postanowiłam też strać się jak najmniej (albo w ogóle) mówić o temacie starań/dziecka, żebyśmy też trochę złapali oddechu z Mężem, po tym ostatnim bardzo ciężkim dla nas i intensywnym czasie będzie dobrze, musi!Esti lubi tę wiadomość
-
Plamka_92 wrote:Dziewczyny a ja odebrałam wyniki tsh i prolaktyny. Są beznadziejne
Tsh mi skoczyło z 0,1 na 3,44.
A prolaktyne mam gorszą jak przed braniem bromergonu
Kurcze wszystkim to tsh teraz skacze ciekawe z tą prolaktyną że podskoczyła mimo brania leku. Kiedy masz jakąś wizytę kontrolną? -
Cześć Dziewczyny
Myślałam ze się dzisiaj wyspie ale już od 7:30 spać nie mogę jak mam możliwość wyspania to zawsze wcześniej wstanę - taki zrządzenie losu
Mąż właśnie się zbiera na basen, a ja skocze sobie na jakieś zakupy i wrócę spacerkiem do domku
Witam również Nowe StaraczkiEsti lubi tę wiadomość
PCOS ??
Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
Cienkie endometrium
Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg. -
blair. wrote:Kurcze wszystkim to tsh teraz skacze ciekawe z tą prolaktyną że podskoczyła mimo brania leku. Kiedy masz jakąś wizytę kontrolną?
To racja, dużo osób ma z tym problem
Wizyta na szczęście już niedługo 28 stycznia my chyba wizytujemy u lekarza tego samego dniablair. lubi tę wiadomość
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
01.2021 puste jajo (* 8 tc) -
Ag1988 wrote:Plamka92 skonsultuj wyniki z lekarzem.
Tasia88 to przed Tobą super perspektywa tygodnia, odpoczywaj ile tylko możesz Jak się w ogóle czujesz?
U mnie spokojna sobota, pospaliśmy do 10tej, w ogóle ostatnio w weekend dużo śpimy, chyba nadrabiamy ten cały tygodniowy niedobór. A teraz zabieram się za sprzątanie a Męża wysłałam na zakupy Dobrze, że są te weekendy! Postanowiłam też strać się jak najmniej (albo w ogóle) mówić o temacie starań/dziecka, żebyśmy też trochę złapali oddechu z Mężem, po tym ostatnim bardzo ciężkim dla nas i intensywnym czasie będzie dobrze, musi!
Tak czuje że wyjadę z 10kg na plusie
Zaczynam 6tydzien. Czuje czasem mdłości, szybko się męczę i czasem kłuje mnie w dole brzucha. I nie czuje smaków.. Tak to jest dobrze dużo odpoczywam. Ale przy każdej wizycie w wc boję się czy nie zobaczę krwi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 13:19
10.01 beta 16,3
11.01 beta 34,3
14.01 beta 202,2
22.01 beta 7315,7 -
Plamka_92 wrote:To racja, dużo osób ma z tym problem
Wizyta na szczęście już niedługo 28 stycznia my chyba wizytujemy u lekarza tego samego dnia
Tak, już pamiętam, wizytujemy tego samego dnia! No i z tymi samymi problemami, tsh i prolaktyna mam nadzieję że szybko nas dobrze lekarze ustawią
Alexandra udanych zakupów
Tasia, przede wszystkim się nie stresuj, na pewno wszystko jest dobrze z Twoją ciążąPlamka_92, Tasia88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTasia88 wrote:Tak czuje że wyjadę z 10kg na plusie
Zaczynam 6tydzien. Czuje czasem mdłości, szybko się męczę i czasem kłuje mnie w dole brzucha. I nie czuje smaków.. Tak to jest dobrze dużo odpoczywam. Ale przy każdej wizycie w wc boję się czy nie zobaczę krwi..
Spokojnie! Będzie dobrze, jesteś pod opieką lekarza! Odpoczywaj i staraj się pozytywnie nastawićTasia88 lubi tę wiadomość
-
Ojej Plamka kochana co to się dzieje z tym tsh? Co bierzesz i w jakiej dawce? I jaki czas minął od tego wyniku niskiego do ponad 3? Ja teraz odespalam ranną pobudkę i się boję wejść na stronę diagnostyki i sprawdzić wyniki
A ile masz tej prolaktyny?
Edit.
Zajrzałam na wynik... tsh wprawdzie spadlo z 2.66 na 1.41 w 5 tygodni ale cukier mnie powalił...
Glukoza naczczo- 96 - przy regularnym braniu glucophage 2x750 i diecie bezcukrowej pięknie... normalnie ręce opadają jeszcze tak złego wyniku przy braniu leku nie miałam... zawsze było poniżej 90... ja już nie wiem co mogłabym jeszcze w tej kwestii zrobić jak już robię wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 13:52
-
nick nieaktualnyJak czytam o waszych lekarzach to chciałabym trafić w końcu na takiego lekarza który mnie sprawdzi i wyprowadzi. A tak BTW ile Wy placicie za wizytę lekarska u swoich gin? Pytam bo jestem ciekawa mimo że nie wiem skąd jesteście ale u nas za tych lepszych to 200zl ale też 150 zł biorą
-
blair. wrote:Tak, już pamiętam, wizytujemy tego samego dnia! No i z tymi samymi problemami, tsh i prolaktyna mam nadzieję że szybko nas dobrze lekarze ustawią
Alexandra udanych zakupów
Tasia, przede wszystkim się nie stresuj, na pewno wszystko jest dobrze z Twoją ciążą
Też mam taką nadzieję
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
MissKathy92 wrote:Ojej Plamka kochana co to się dzieje z tym tsh? Co bierzesz i w jakiej dawce? I jaki czas minął od tego wyniku niskiego do ponad 3? Ja teraz odespalam ranną pobudkę i się boję wejść na stronę diagnostyki i sprawdzić wyniki
A ile masz tej prolaktyny?
Edit.
Zajrzałam na wynik... tsh wprawdzie spadlo z 2.66 na 1.41 w 5 tygodni ale cukier mnie powalił...
Glukoza naczczo- 96 - przy regularnym braniu glucophage 2x750 i diecie bezcukrowej pięknie... normalnie ręce opadają jeszcze tak złego wyniku przy braniu leku nie miałam... zawsze było poniżej 90... ja już nie wiem co mogłabym jeszcze w tej kwestii zrobić jak już robię wszystko
Miss tsh w końcu masz ładne
Ale z tą glukozą to kiepsko kurcze nic nam te leki nie dają
Nie pamiętam dokładnie wyniku prolaktyny, napiszę Ci na priv jak wróce do domu. A na tsh nic nie biorę brałam przez krótki okres euthyrox najniższą dawkę i doprowadził mnie do takiej nadczynności w szybkim czasie, że moja doktor endokrynolog powiedziała, że więcej mi euthyroxu nie przepisze
28.04.2020
2940 g 54 cm Szczęścia
Plamka_92 wrote:Miss tsh w końcu masz ładne
Ale z tą glukozą to kiepsko kurcze nic nam te leki nie dają
Nie pamiętam dokładnie wyniku prolaktyny, napiszę Ci na priv jak wróce do domu. A na tsh nic nie biorę brałam przez krótki okres euthyrox najniższą dawkę i doprowadził mnie do takiej nadczynności w szybkim czasie, że moja doktor endokrynolog powiedziała, że więcej mi euthyroxu nie przepisze
A u mnie to pewnie jakaś cisza przed burzą z tym tsh już raz mi ładnie spadlo do 1.45 A później nagle znowu prawie 3 ech czemu te leki Nie mogą normalnie działać? coś jest za duże, bierzesz i jest w normie... A z glukozą to mi ręce opadają i nie wiem co dalej robić w poniedziałek mam dietetyczke (na pewno każe się trzymać jej rozpiski a nie co sobie wymyślę) a we wtorek rodzinną i wieczorem gina... z rodzinną o tym pogadam może bo endo aż w czerwcu mam -
nick nieaktualny