Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-)
    Ja mam cały dzień dziś na uczelni A poszlabym spać więc myślę że jak tu się zerwać:-). Poniedziałku będę lenilam ssie u rodziców przez tydzień.

Witam wszystkie nowe i 3mam kciuki!
    Dobrego weekendu+

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja odebrałam wyniki tsh i prolaktyny. Są beznadziejne :/
    Tsh mi skoczyło z 0,1 na 3,44.
    A prolaktyne mam gorszą jak przed braniem bromergonu :/

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

01.2021 puste jajo (* 8 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka92 skonsultuj wyniki z lekarzem.

Tasia88 to przed Tobą super perspektywa tygodnia, odpoczywaj ile tylko możesz :) Jak się w ogóle czujesz? :)

U mnie spokojna sobota, pospaliśmy do 10tej, w ogóle ostatnio w weekend dużo śpimy, chyba nadrabiamy ten cały tygodniowy niedobór. A teraz zabieram się za sprzątanie a Męża wysłałam na zakupy :) Dobrze, że są te weekendy! Postanowiłam też strać się jak najmniej (albo w ogóle) mówić o temacie starań/dziecka, żebyśmy też trochę złapali oddechu z Mężem, po tym ostatnim bardzo ciężkim dla nas i intensywnym czasie :) będzie dobrze, musi!

Esti lubi tę wiadomość

• blair. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Dziewczyny a ja odebrałam wyniki tsh i prolaktyny. Są beznadziejne :/
    Tsh mi skoczyło z 0,1 na 3,44.
    A prolaktyne mam gorszą jak przed braniem bromergonu :/

Kurcze wszystkim to tsh teraz skacze :/ ciekawe z tą prolaktyną że podskoczyła mimo brania leku. Kiedy masz jakąś wizytę kontrolną?

• Alexandra88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)

Myślałam ze się dzisiaj wyspie ale już od 7:30 spać nie mogę :-P jak mam możliwość wyspania to zawsze wcześniej wstanę - taki zrządzenie losu :-P
    Mąż właśnie się zbiera na basen, a ja skocze sobie na jakieś zakupy i wrócę spacerkiem do domku :)

Witam również Nowe Staraczki :)

Esti lubi tę wiadomość

PCOS ??
    Mutacje: MTHFR 677c-t hetero i PAI-1/4G hetero
    Cienkie endometrium
    Leki: euthyrox N25, miovelia, koenzym Q10, prenatal uno, Acid folicum, acard 75mg.
  • Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Kurcze wszystkim to tsh teraz skacze :/ ciekawe z tą prolaktyną że podskoczyła mimo brania leku. Kiedy masz jakąś wizytę kontrolną?

To racja, dużo osób ma z tym problem :/

Wizyta na szczęście już niedługo :) 28 stycznia :) my chyba wizytujemy u lekarza tego samego dnia ;)

blair. lubi tę wiadomość

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti mam do zrobienia kwas foliowy, wit. B12, bialko s, białko c i homocysteinę. Jezeli tutaj będzie coś źle to diagnostyka będzie poszerzana i lekarz zdecyduje co będę miała badane i jakie będzie leczenie.

Beti82 lubi tę wiadomość

• Tasia88 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Plamka92 skonsultuj wyniki z lekarzem.

Tasia88 to przed Tobą super perspektywa tygodnia, odpoczywaj ile tylko możesz :) Jak się w ogóle czujesz? :)

U mnie spokojna sobota, pospaliśmy do 10tej, w ogóle ostatnio w weekend dużo śpimy, chyba nadrabiamy ten cały tygodniowy niedobór. A teraz zabieram się za sprzątanie a Męża wysłałam na zakupy :) Dobrze, że są te weekendy! Postanowiłam też strać się jak najmniej (albo w ogóle) mówić o temacie starań/dziecka, żebyśmy też trochę złapali oddechu z Mężem, po tym ostatnim bardzo ciężkim dla nas i intensywnym czasie :) będzie dobrze, musi!

Tak czuje że wyjadę z 10kg na plusie :-)
    Zaczynam 6tydzien. Czuje czasem mdłości, szybko się męczę i czasem kłuje mnie w dole brzucha. I nie czuje smaków.. Tak to jest dobrze dużo odpoczywam. Ale przy każdej wizycie w wc boję się czy nie zobaczę krwi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 13:19

10.01 beta 16,3
    11.01 beta 34,3
    14.01 beta 202,2
    22.01 beta 7315,7
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka może prolaktyna poszła tak w górę przez tarczycę?

• blair. Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    To racja, dużo osób ma z tym problem :/

Wizyta na szczęście już niedługo :) 28 stycznia :) my chyba wizytujemy u lekarza tego samego dnia ;)

Tak, już pamiętam, wizytujemy tego samego dnia! No i z tymi samymi problemami, tsh i prolaktyna :/ mam nadzieję że szybko nas dobrze lekarze ustawią :)

Alexandra udanych zakupów :)

Tasia, przede wszystkim się nie stresuj, na pewno wszystko jest dobrze z Twoją ciążą :)

Plamka_92, Tasia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasia88 wrote:
    Tak czuje że wyjadę z 10kg na plusie :-)
    Zaczynam 6tydzien. Czuje czasem mdłości, szybko się męczę i czasem kłuje mnie w dole brzucha. I nie czuje smaków.. Tak to jest dobrze dużo odpoczywam. Ale przy każdej wizycie w wc boję się czy nie zobaczę krwi..

Spokojnie! Będzie dobrze, jesteś pod opieką lekarza! Odpoczywaj i staraj się pozytywnie nastawić :)

Tasia88 lubi tę wiadomość

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Plamka kochana co to się dzieje z tym tsh? Co bierzesz i w jakiej dawce? I jaki czas minął od tego wyniku niskiego do ponad 3? Ja teraz odespalam ranną pobudkę i się boję wejść na stronę diagnostyki i sprawdzić wyniki :(
    A ile masz tej prolaktyny?

Edit.
    Zajrzałam na wynik... tsh wprawdzie spadlo z 2.66 na 1.41 w 5 tygodni ale cukier mnie powalił...
    Glukoza naczczo- 96 - przy regularnym braniu glucophage 2x750 i diecie bezcukrowej :( pięknie... normalnie ręce opadają :( jeszcze tak złego wyniku przy braniu leku nie miałam... zawsze było poniżej 90... ja już nie wiem co mogłabym jeszcze w tej kwestii zrobić :( jak już robię wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 13:52

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam o waszych lekarzach to chciałabym trafić w końcu na takiego lekarza który mnie sprawdzi i wyprowadzi. A tak BTW ile Wy placicie za wizytę lekarska u swoich gin? Pytam bo jestem ciekawa mimo że nie wiem skąd jesteście ale u nas za tych lepszych to 200zl ale też 150 zł biorą

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Plamka może prolaktyna poszła tak w górę przez tarczycę?

Hmmm jest to możliwe. Zobaczę co lekarz mi powie

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blair. wrote:
    Tak, już pamiętam, wizytujemy tego samego dnia! No i z tymi samymi problemami, tsh i prolaktyna :/ mam nadzieję że szybko nas dobrze lekarze ustawią :)

Alexandra udanych zakupów :)

Tasia, przede wszystkim się nie stresuj, na pewno wszystko jest dobrze z Twoją ciążą :)

Też mam taką nadzieję :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Plamka_92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy92 wrote:
    Ojej Plamka kochana co to się dzieje z tym tsh? Co bierzesz i w jakiej dawce? I jaki czas minął od tego wyniku niskiego do ponad 3? Ja teraz odespalam ranną pobudkę i się boję wejść na stronę diagnostyki i sprawdzić wyniki :(
    A ile masz tej prolaktyny?

Edit.
    Zajrzałam na wynik... tsh wprawdzie spadlo z 2.66 na 1.41 w 5 tygodni ale cukier mnie powalił...
    Glukoza naczczo- 96 - przy regularnym braniu glucophage 2x750 i diecie bezcukrowej :( pięknie... normalnie ręce opadają :( jeszcze tak złego wyniku przy braniu leku nie miałam... zawsze było poniżej 90... ja już nie wiem co mogłabym jeszcze w tej kwestii zrobić :( jak już robię wszystko

Miss tsh w końcu masz ładne :)
    Ale z tą glukozą to kiepsko :( kurcze nic nam te leki nie dają :/

Nie pamiętam dokładnie wyniku prolaktyny, napiszę Ci na priv jak wróce do domu. A na tsh nic nie biorę :( brałam przez krótki okres euthyrox najniższą dawkę i doprowadził mnie do takiej nadczynności w szybkim czasie, że moja doktor endokrynolog powiedziała, że więcej mi euthyroxu nie przepisze :(

atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia

• Kaga Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w duzym mieście, płacę ok 200 zl za wizyte z USG. Bez wzgledu czy super lekarz czy partacz.

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    Miss tsh w końcu masz ładne :)
    Ale z tą glukozą to kiepsko :( kurcze nic nam te leki nie dają :/

Nie pamiętam dokładnie wyniku prolaktyny, napiszę Ci na priv jak wróce do domu. A na tsh nic nie biorę :( brałam przez krótki okres euthyrox najniższą dawkę i doprowadził mnie do takiej nadczynności w szybkim czasie, że moja doktor endokrynolog powiedziała, że więcej mi euthyroxu nie przepisze :(
    No właśnie tak coś kojarzyłam że chyba nic nie bierzesz teraz :/ ale cholerstwo jak skacze...
    A u mnie to pewnie jakaś cisza przed burzą z tym tsh :/ już raz mi ładnie spadlo do 1.45 A później nagle znowu prawie 3 :( ech czemu te leki Nie mogą normalnie działać? coś jest za duże, bierzesz i jest w normie... A z glukozą to mi ręce opadają i nie wiem co dalej robić :/ w poniedziałek mam dietetyczke (na pewno każe się trzymać jej rozpiski a nie co sobie wymyślę) a we wtorek rodzinną i wieczorem gina... z rodzinną o tym pogadam może :/ bo endo aż w czerwcu mam

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ceny wizyt- u mnie przeważnie biorą 150zl i jest usg a jak potrzeba to i cytologia w cenie oczywiście raz na rok :)

Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To całkiem całkiem cena!

‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ