Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Ovarin 2x dziennie rano i wieczorem zaczęłam 6 listopada a w tym miesiącu już miałam owu ale wiem że nie działają na każdego


    Ovarin to ja też biorę;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1832 584

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Najpierw to miałam problem z prl ale to już unormowalam i dalej nic nie było a do tego doszlo mi pcos i insulinoopornosc dla tego gin dał mi ten ovarin i jajniki teraz świetnie pracują nie mam juz tego że zmieniają się w torbiel czy cysty w tym miesiącu miałam kontrole owu i byl piekny pecherzyk który pękł;) i od miesiąca bolą mnie co jakiś czas jajniki ale gin powiedział że to dla tego że w końcu zaczęły prawidłowo pracować także uff..


    U mnie również od kad zaczelam brać ovarin czuje pracę jajników;)

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 gin mi mówił że to może być dla tego że nie zwlekalam z byle bólem tylko od razu przyszłam i na wczesnym stadium to dobrze działa także to różnie jest na jedna bedzie super działać a na drugą niestety nie:/

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja mogę mieć już długo pcos, ale żaden lekarz wcześniej nie widział.. Tak to jest.. Zobaczymy, póki co trzeba próbować. Na pewno mi te suplementy nie zaszkodzą :)

  • Ol.ka Nowa
    Postów: 1 0

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Jestem nowa , w wolnym czasie przejze wątek zeby sie z wami
    Zapoznac. Krotko o mnie: Starania od ponad 2 lat, problem leży po stronie partnera. Po konsultacji z lekarzame w klinice nieplodnosci zdecydowalismy sie na procedure in-vitro.

  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie nie zaszkodzą a mogą pomóc;)

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1711 1332

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawie pół roku piłam inofem, na początku nawet wydawalo się, że jest lepiej. Niestety nic nie pomógł na dłuższa metę.

    Dziękuję Plamka :) jeszcze będę diagnozowana w kierunku zaburzen krzepliwosci krwi, więc zobaczymy jak będzie to leczenie przebiegało.

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to bardzo dobrze ;)

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5501 2817

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 03:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    MałaMi i Ol.ka- super że jesteście z nami :) witamy i zapraszamy do dyskusji :)

    MałaMi widzę że Ty też już dużo przeszłas :/ mam nadzieję że już niebawem doczekasz się maleństwa

    Ol.ka jakie partner ma wyniki że in vitro? Widzę że już długo się staracie, opisz tak w skrócie co doprowadziło do in vitro :)
    Super że działacie i nie czekacie Bóg wie ile lat :) relacjonuj nam postępy :)

    A tak w ogóle to się witam w sobotę :)
    Dziś wcześnie bo właśnie obudził mnie mega skurcz brzucha :( temperatura ładnie w górę, program wyznaczył mi owu na 15 stycznia- 12dc- i to by się zgadzało :) teraz pozostało tylko czekać cierpliwie :)
    Dziś zaczynam brać dupka ale najpierw badanie :) mam nadzieję że ten brzuch przestanie mnie boleć bo nici z zakupów :(

    Pozdrawiam Was gorąco dziewczynki i życzę udanej sobotki :*

    Także to by było na tyle mojego spania e wolny od pracy dzień :/ ech

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 04:13

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Mirka1996 Koleżanka
    Postów: 38 6

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U mnie dzis 13dpo i 26 dc , temp 37.1 , piersi coraz bardziej wrazliwe, poza tym ok.

  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Dziękuję Plamka :) jeszcze będę diagnozowana w kierunku zaburzen krzepliwosci krwi, więc zobaczymy jak będzie to leczenie przebiegało.

    A masz jakieś wskazania, żeby diagnozować te zaburzenia? Czy lekarz po prostu chce sprawdzić że wszystko jest w porządku pod każdym kątem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 08:26

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia
  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss mam nadzieję, że jeszcze odespałaś troszkę :)

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia
  • blair. Autorytet
    Postów: 1648 1727

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MissKathy no to rzeczywiście pospałaś w dzień wolny :/ mam nadzieję że dolegliwości Ci przejdą i to będzie dobry dzień :)

    Ol.ka, bardzo kiepskie macie wyniki?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 09:17

    MissKathy92 lubi tę wiadomość

    zEVhp2.png
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1711 1332

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plamka_92 wrote:
    A masz jakieś wskazania, żeby diagnozować te zaburzenia? Czy lekarz po prostu chce sprawdzić że wszystko jest w porządku pod każdym kątem?

    Mam fatalną historię rodzinną. Zawały i udary w najblizszej rodzinie. Plus pojawiające się rozszeszone naczynka i zylaki.

    IO, usunięta połowa tarczycy
    8 cs w tym 1 cs z metforminą i ovitrelle

    [2019] 5.02 II kreski 💕 9.10. (39+3) córeczka 💕

    l22njw4zwkd4lovy.png
  • MissKathy92 Autorytet
    Postów: 5501 2817

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak mój organizm taki dobry, dał mi pospać w sobotę haha oczywiście że nie dospalam, zaczęłam trochę sprzątać i jakoś czas zleciał do 7 :)
    Upuscilam trochę krwi- wyniki będą po południu :) zwale na niedospanie i wczorajsze wkurzenie jeśli tsh będzie wysokie :)
    Właśnie wróciłam do domu i coś będę działać :) mąż w pracy do 14, później jedziemy do rodziców, mama obiecała pizzę :)

    klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. A ja dziś powinnam dostać okres a tu cisza jak narazie, nie odczuwam nic.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej soboty dziewczyny! :*

  • Plamka_92 Autorytet
    Postów: 2186 1017

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Mam fatalną historię rodzinną. Zawały i udary w najblizszej rodzinie. Plus pojawiające się rozszeszone naczynka i zylaki.

    :(
    No to koniecznie trzeba to sprawdzić

    atdc2n0a7fxt5xal.png
    28.04.2020
    2940 g 54 cm Szczęścia
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6759 6053

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Mam fatalną historię rodzinną. Zawały i udary w najblizszej rodzinie. Plus pojawiające się rozszeszone naczynka i zylaki.
    Kaga a moglabys napisac jakie konkretnie badania masz zlecone? Tez bym chciała cos jeszcze porobić alee...rodzinny mi w końcu nie powiedział co..a ginka ,ze nic nie musze ...Chcialam sama na wlasna reke ale biore acard już od miesiąca i nie wiem czy to nie wpłynie jakos na wyniki a z drugiej strony boje się tez go odstawić no i nie wiem na ile

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • Lajni85 Autorytet
    Postów: 539 534

    Wysłany: 19 stycznia 2019, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Mam fatalną historię rodzinną. Zawały i udary w najblizszej rodzinie. Plus pojawiające się rozszeszone naczynka i zylaki.
    Tak jak u mnie. Wczoraj dostałam informacje od lekarza, że mam przyjechać już 22 stycznia na usg to podpytam co i jak...

    01.11.2019 Filip 💓

    m3sx9jcgp8qp6i8z.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego