Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, mam na imię Asia. 30 lat, o dzidziusia staramy się z narzeczonym od listopada.. Mam pcos.. od czerwca bylo stymulowanko clo ale nie było pęcherzyków. Jutro zaczynam z lamette. Wiem, że nie staramy się nawet rok, ale już łapie doła, bo chciałabym chociaż zobaczyć jakąś reakcję jajnikow.. co daloby nadzieje, ze wkoncu sie uda..
Mogę dołączyć?Samosiowa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników:
TSH 2,63 mlU/l
Estradiol 153,4 pmol/l
FSH 8,8 mlU/l
LH 13,9 mlU/l
Prolaktyna 417,8 mlU/l
Anty TPO 14 lU/ml
Insulina 9,21 μU/ml
Glukoza 5,13 mmol/l
Glukoza 92,4 mg/dla
Z góry bardzo dziękuję!
Ps. Do lekarza idę dopiero 20 sierpnia.
-
Zapomniałam dopisać 4dc
Normy laboratorium
TSH 0,27-4,2
Estradiol faza pęcherzykowa 45,4-854
FSH faza pęcherzykowa 3,5-12,5
LH faza pęcherzykowa 2,4-12,6
Prolaktyna 127-637
Anty TPO <34
Insulina 2,6-24,9
Glukoza 3,89-5,49 (mmol/l)
Glukoza 70-99 (mg/dla)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj joana_aska89 miło że dołączyłaś 🙂
Stokrotka ja właśnie pomyślałam tak jak joana o czekoladzie 😉
Aleksandra0000 tsh na pewno za wysokie dla staraczki, LH też wyższe i tak glukoza tak wysoko ale na tym się nie znam wiec nie podpowiem poza tym wygląda okWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 17:46
joana_aska89, Stookrotka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No właśnie co może oznaczać to podwyższone LH?
Niestety, ten stosunek prawie 1,6 może mówić o PCOS..
Ostatnio mam bardzo nieregularne cykle, ostatni to aż 90 dni.. tak naprawdę od jakiegoś pół roku zaczęłam mieć aż do tego stopnia nieregularne. Wcześniej miałam cykl ok 36 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 17:57
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWpadam myślałam że wątek pomyliłam tyle tu "nowych nabytkow"
Witajcie dziewczyny
Co do wyższego LH ja też miałam zazwyczaj wysokie
Dlatego też testy owulacyjne się u mnie nie sprawdzaly
Ale co zauważyłam
LH miałam zawyzone jak wysoka miałam insulinę (praktycznie też sam poziom)
Gdy zbilam inusilne dieta i LG było niskiejoana_aska89 lubi tę wiadomość
-
Samosiowa właśnie najgorsze jest to gadanie i ciągle pytanie, a kiedy a moze bylby juz czas, a czy ja zdrowa jestem, na spotkaniach rodzinnych swiruje bo mam wrazenie ze kazdy tylko czeka kiedy padnie radosna nowina, jestem strasznie spieta i nakręcona na bejbika a nie wiem jak od tego uwolnic mój baniak.Co do pracy masz święta racje i skorzystam z rady:*
Samosiowa88 lubi tę wiadomość
08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
🇧🇪 DE
On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, czy któraś z was tak miała: test pozytywny (druga kreska słaba, ale jest, nie trzeba przekręcać testu, to nie jest też żaden cień, po prostu blada kreska) a mimo to okres? Robiłam rano test, temp. troszkę spadła, więc chciałam dla pewności. Dziś dzień spodziewanej miesiączki. Czuję się jak na miesiączkę, brzuch boli jak na miesiączkę, ale pojawiło się plamienie, które zawsze zwiastuje mi miesiączkę... nie wiem co myśleć, a to czekanie dobija, no i pogodzenie się z myślą, że @ przyjdzie...Starania od 06.2019
3cs - ciąża
10.2019 - puste jajo
Cykle 34-36 dni
5-6 cs - ciąża
08.2020 - poronienie zatrzymane
2-3 cs - ciąża biochemiczna
01.2021 -
nick nieaktualnyDziewczyny a ja uważam że ten etap ciśnienia poprostu trzeba przejść
Każda je ma
I dla kazdej wkoncu przychodzi moment gdy rzeczywiście zaczyna zdrowiej myśleć
Kazdej oczywiście życzę jak najszybszego pozytywnego zakończenia starań
Ale uwierzcie gdy teraz ktoś mówi wyluzujcie jest to odbierane z nerwami i złością
Ale zobaczycie że wkoncu te słowa naprawdę nabiorą sensu
joana_aska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsiaKK wrote:Dziewczyny, czy któraś z was tak miała: test pozytywny (druga kreska słaba, ale jest, nie trzeba przekręcać testu, to nie jest też żaden cień, po prostu blada kreska) a mimo to okres? Robiłam rano test, temp. troszkę spadła, więc chciałam dla pewności. Dziś dzień spodziewanej miesiączki. Czuję się jak na miesiączkę, brzuch boli jak na miesiączkę, ale pojawiło się plamienie, które zawsze zwiastuje mi miesiączkę... nie wiem co myśleć, a to czekanie dobija, no i pogodzenie się z myślą, że @ przyjdzie...
Idź na betę to wszystko się wyjaśniPJUR lubi tę wiadomość