X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze jak już lepiej się czujesz, dbaj o siebie i groszka ❤️ mam nadzieję że już więcej takich strachow nie będzie. Dobrze że niedługo będziesz w domku siedzieć i bez stresu 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i tak mam urlop, więc trochę odpocznę, a do wizyty 3 dni robocze, jakoś wytrzymam. Wysprzątam sobie biurko, komputer.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda tylko tam nie szalej zbytnio z tymi porządkami bo to od drobnych rzeczy się zaczyna a jak już Cię pochłonie to całą chatę ogarniesz 😉

Żanetka a jak Ty się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 07:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję elegancko😊

Robie sb wlasnie jajeczniczke później prysznic
    Dziś poranek luźny bo do pracy na 12

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chodzę wkurzona na wszystko świetny wyznacznik że za 8 dni @ chyba czas na zakup winka 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetny tekst kiedyś czytalalam :

Kupiłam herbatkę na uspokojenie
    Wkurwil mnie jej smak i zapach 😂

nada, Iskierka87, PJUR lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 wrote:
    Ruda tylko tam nie szalej zbytnio z tymi porządkami bo to od drobnych rzeczy się zaczyna a jak już Cię pochłonie to całą chatę ogarniesz 😉

Żanetka a jak Ty się czujesz?

Ale Iskierko to w pracy, żeby z czystym sumieniem iść na L4 :D

Ja już pobrałam sobie krew na Cytomegalię, oddałam mocz na posiew, a teraz siedzę i czekam do położnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 08:09

• nada Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja miałam wczoraj tak zapracowany dzień. Wróciłam i zasnęłam przed telewizorem. Dzisiaj męża urodziny, te prawdziwe. Bo w weekend było przyjęcie dla znajomych. Zabieram go na koreańskiego grilla :D jeszcze nie wie gdzie idziemy. Liczę, ze będzie radość :D tylko zastanawiam się czy to nie przesada trochę. W weekend tez był grill :p tylko ten koreański to trochę inny klimat.

Ruda cieszę się ze dzisiaj już lepiej. Odpoczywaj. Te upały pewnie tez nie służą :(

Żanetka jakie środowe mądrości z rana ;D uśmiałam się :D

Ta kuzynka co wam mówiłam robi 30 urodziny i tak nie mam ochoty iść. Impreza na działce. Mam taka niechęć do niej teraz. I to nawet nie chodzi o tą jej ciąże tylko jak się o tym dowiedziałam. Hyh.

PplPp1.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wczoraj takiego wkurwa. Tak mnie wszystko drażniło. Ale to z przepracowania. Do okresu 7 dni a potem to badanie :o tak mnie mierzi na sama myśl. Bleh

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka o to to dokładnie! 😀 Haha

Ruda a ja myślałam że Ty w domu dziś i ogarniasz. No to sumienny z Ciebie pracownik, dbasz o wszystko 🙂

Nada Twojemu mężowi to dobrze 😀 a co do imprezy kuzynki to zawsze możesz się ratować grypą żołądkową lub tp. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 09:12

nada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chciałam iść kiedyś na wesele ciotki od męża, to grypa żołądkowa i jakoś to przeszło :D

nada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, położna skierowała mnie od razu do lekarza, bo zauważyła, że wciąż krwawię.
    Zrobiła mi dzisiaj dokładne usg i znalazła przyczynę.

Ehhh, nigdy się nie uwolnię od tych mięśniaków, rośnie mi nowy, już ma 1 cm :/ no i on powoduje krwawienie.

Zwolnienie lekarskie 2 tygodnie, ale prawdopodonie już nawet nie wrócę, bo w tym wypadku ciąża jest kwalifikowana jako podniesionego ryzyka.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 20:02

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety stężenie hormonów w ciąży jest bardzo sprzyjające tym gadom, a jeszcze jak się miało jakieś takie epizody wcześniej to one uwielbiają się nawracać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Ruda tak myślałam że takich rzeczy napewno jest jakaś inna przyczyna niż stres

Eh trzymaj się bardzo i teraz szczególnie na siebie uważaj...

A jak to wgl jest gdy jest się w ciąży?
    Coś trzeba robić z tym czy nie ruszać i poprostu kontrolować czy rośnie itp?

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja 😊
    Żanetka fajne teksty 😊😊😊
    Ja znów mam nerwy na stazystke... odliczam do urlopu i bede mieć wywalone, nawet tel nie odbiorę.
    Ruda dobrze, że znalezli przyczynę 😊 no to teraz sie oszczedzaj jeszcze bardziej😊😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda odpoczywaj teraz dużo, jesteście najważniejsi, praca to pikuś, dadzą sobie jakoś bez Ciebie radę.. Dobrze że tak szybko znaleźli przyczynę.

Ja mam dziś kolejny dość intensywny dzień, id rana pranie, sprzątanie, prasowanie. Właśnie ugotowalam obiad i mam chwilę luzu przed wyjściem do pracy. Coraz bliżej sobota, coraz bliżej wyjazd 🙂
    Tylko ta owulka nie pozwala mi jakoś odetchnąć.. Żanetka mówiłaś że może taka moja natura.. Nie wiem sama.. Rok temu w tym ciążowym cyklu miałam naturalnie owu w 14dc. Miesiąc temu w 19dc, a teraz na clo mam już 15dc i owulki na horyzoncie nie widać. Śluz i szyjka przypominają raczej te po owu. Było dobrze dopóki brałam tabletki, odstawilam clo i organizm zwariował. Może za mała dawka.. W piątek mam monit więc się może czego s dowiem..

Aaa Stookrotko wysłałam Ci zaproszenie, zaakceptuje jak możesz to się dogadamy w sprawie książki 🙂

Oczywiście jak tylko przeczytam, prześlę ją dalej, może okaże się że to szczęśliwa książka 🙂 Stookrotka niech nafaszeruje ją mnóstwem ciążowych wirusków 🍀❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 11:52

PJUR lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda cholerne mięśniaki ☹️ a gdzie masz go umiejscowionego? Mam nadzieję że nie urośnie więcej choć to też nie wiadomo ale żeby chociaż dziad nie przeszkadzał. Przytulam 🤗 dbaj o Was ❤️

Milenka a hormony u Ciebie w porządku że takie cuda z tą owulka się dzieją?

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Milenko, przejmę tę książkę po Stokrotce i Tobie z wiruskami od Was obu :)

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony mam ok, jedynie pecherzyk późno rósł. Owulki mialam ok 25dc.w tamtym cyklu była w 19dc a teraz na clo cisza.. Sama już nie wiem. Porusze ten temat w piątek na monitoringu, może uda mi się namówić gina na większą dawkę stymulacji, może inny lek. Będę chciała jeszcze metformine bo też mi owu kiedyś na niej się przyspieszyła..

Pjur, liczę że do końca sierpnia się uporam z książką 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 12:57

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
‹‹ 494 495 496 497 498 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ