X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh skojarzyło mi się teraz.. Ogladałyście kiedyś film "Stowarzyszenie wędrujących dżinsów" gdzie przyjaciółki wysyłały między sobą swoją szczęśliwą parę spodni. I tak te dżinsy wędrowały od jednej do drugiej.. Tam teraz my utworzymy stowarzyszenie wedrujacej książki 😂

nada, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak zadziała na Was to i ja ją później przejme 😀

Milena to bardzo dziwne że Twój organizm nie reaguje na stymulacje 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety teraz to tylko monitorować.

Pani doktor powiedziała, że mam się teraz nie przejmować, bo to nie jest jakoś bardzo straszne, ale trzeba pilnować.
    Mam się cieszyć z fasolki, bo być może to jedyna w życiu dana mi szansa.

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko właśnie też jestem zadziwiona. Myślałam że skoro mam swoje owulki to clo da im kopa i będą szybciej a tu lipa.. Ale co ma być to będzie. W sobotę jadę na upragniony, wytęskniony urlop, nie zamierzam się tym martwić. Mam zamiar się dobrze bawić na wakacjach 🙂
    Cóż może owulka też chcę jechać z nami w góry i czeka na górskie powietrze i "smyckowanie" jak to mówi nasz Gazda 😁
    Pamiętam że owu Rudej w szczęśliwym cyklu czekało na męża, to może moja też czeka 😂

Iskierka87 lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka mi też na metforminie przyspieszaly owulki
    Zawsze miałam tak 17/18 dc a na metforminie 14 zawsze

Wgl dziewczyny co braku clo pisały nieraz że endometrium przez to liche i żeby coś wcinac na wzmocnienie
    Jakiś orzechy czy wino

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka pewnie że się tym nie przejmuj i spędź miło czas a nóż będzie tak jak piszesz, może ta cwana owulka się szykuje na wyjazd i przyjedziesz w dwupaku hehe kto wie 😉 a życzę Ci tego z całego serca.

Żanetka ja brałam clo przez pół roku i potwierdzam że endo przez nie miałam liche. Teraz też szału nie ma ale orzechy wcinam, głównie migdały no ale dopiero zobaczę za jakiś czas. Być może dla Milenki lekarz dobierze inny lek na stymulacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:38

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie endo super, w poniedziałek miałam prawie 13mm.. Tylko ten nieszczęśliwy pecherzyk.. Ale nie mam na to wpływu, co ma być to będzie..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka a jajniki czułaś/czujesz co by się coś tam działo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 13:46

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czymś cały czas najbardziej podczas brania clo, później mniej. Ale tym się bardzo nie sugeruje bo mnie praktycznie przez cały cykl jajniki bolą, mam pcos.. Ciekawe jaki będzie pecherzyk w piątek.. Dziś na teście owu wyszła dużo bardziej widoczna kreska choć nadal słabsza niż wczoraj. Jeśli szyjka dziś /jutro się otworzy to będę mieć nadzieję..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście nie ma się co sugerować mnie bolą teraz na przemian ale wiem że tak przed @ się dzieje 😉 ja jak byłam na clo to pamiętam że też nie czułam owulki i myślałam że stymulacja nie działa a na monitoringu ku mojemu zdziwieniu piękne pęcherzyki więc może u Ciebie też tak będzie 3 mam kciuki 🙂

Wysłany: 31 lipca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy, w 13dc pecherzyk miał tylko 1,35cm

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 20:02

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Nati88 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam na imie Nati 31 lat i od czerwca zeszłego roku szczesliwa mężatka:) do wiekszego szczescia brakuje nam tylko maluszka. Staramy sie od 4 miesiecy, testy owu poszly w ruch tak jak i mierzenie temperatury. Cykle mam nieregularne (28-32 dni), dosc stresujaca prace no i stres z powodu braku malucha pomimo dobrych wynikow i zapewnień pani doktor ze wszystko jest w porządku.Cóż uwolnić głowę nie jest tak łatwo a im bardziej chcę tym wieksza jest frustracja gdy ponownie widzę jedną kreskę na teście ciążowym.
    "Nie myśl o tym", "zajmij sie czyms"-latwo powiedziec, trudniej zrobić.. Irytacja poziom gigant

08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
    09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
    🇧🇪 DE
    On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
    Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku współczuję.. Mnie cały miesiąc boli głowa, codziennie. Już też wymiekam z tego powodu..
    Biorę inofem 2x1 na pco.. Porusze w piątek temat zmiany leku albo zwiększenia dawki, zobaczymy co powie..

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w naszym gronie Nati88 miło nam Ciebie poznać 🙂 razem raźniej. Mam nadzieję że u nas szybko zagroszkujesz bo ten wątek jest szczęśliwy 😉

joana_aska89 lubi tę wiadomość

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pracy. Wymiekam przy lasce... ona chce żebym prowadziła ją jak niewidomego. Krok po kroku pokazała i powiedziała wszystko, zero własnej inicjatywy zeby coś poszukać samej w programie albo szukać co oznaczają dane skróty...

Milenka oglądałam ten film i bardzo mi się podobał 😊😊😊

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 20:02

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Nati88 Przyjaciółka

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierka87 dzięki;) czekamy na szczesliwe zagroszkowanie:)

Iskierka87 lubi tę wiadomość

08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
    09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
    🇧🇪 DE
    On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
    Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Ja po pracy. Wymiekam przy lasce... ona chce żebym prowadziła ją jak niewidomego. Krok po kroku pokazała i powiedziała wszystko, zero własnej inicjatywy zeby coś poszukać samej w programie albo szukać co oznaczają dane skróty...

Milenka oglądałam ten film i bardzo mi się podobał 😊😊😊
    A mnie dzisiaj mloda zdenerwowala ja mam czasami qrazenie ze jak ktos pracuje 4 lata to wszystkie rozumy pozjadal zapytac sie o co kolwiek itp Kas wiwcej zrozumienia dla kolezanki nie wszyscy maja anielska cierpliwosc ale kazdy kiedys zaczynal jak to mowia karma wraca i jak Ty naprzyklad kiedys zmienisz prace to moze natrafisz na ludzi ktorzy slowem sie nie odezwa. Poczatki sa ciezkie nie zaleznie od pracy jaka wykonujemy w kazdej pracy maja swoje zasady lcznie z socjalnymi rzeczami i innymi pierdolami ja sie dzisiaj odezwalam bo sorry ale ja mam miesiac a traktuja mnie jakbym rok pracowala no nie bardzo troche ja sobie na glowe nie pozwole wejsc z powodu ze jestem nowa. Nikomu nie zycze wdrazania sie w nowej pracy jest to ciezkie chyba ze trafi sie na fajnych ludzi moja poprzednia praca byla ekstra !!! Trafilam na osoby ktore mnie wprowadzily i mowily zebym pytala i ja rowniez wprowadzalam inne osoby i staralam sie wwzystko przekazac nawrt w urzedzie pracujac a mialam rozne roboty pracowalam tez w pizzeri i na barze i rowniez super sklad. Teraz jest roznie ale nie zalamuje sie mam nadzieje ze osoby ktore na mnie bucza troche sie zmienia bo staram sie dawac duzo z siebie jestem wymordowana po robocie.. Czym sie zajmujesz ? Panietaj ze dobro wraca ze zdwojona sila ;)

Nati88 witaj moja rowiesniczko :* rowniez ze stresujaca praca :D co moge Ci poradzic chyba musisz zaprzyjaznic sie z wstaraniach z cierpliwoscia to jedne wielkie wyczekiwanie duzo przerabialam i slowa wez wyluzuj wez to tamto mnie rowniez denerwowalo mozesz obrac taltyke ze takie rady wpuszczasz jednym uchem a drugim wypuszczasz ;) i ogolnie miej duzo rzeczy w czterech lacznie z robota ja obralam taka taktyke ze do pracy to ja ide zarobic z takim podejsciem jakos bedzie Ci latwiej ;) a jak nie to rzuce ta robota itp bo juz nie jestem glupia i nie bede sie katowac :p ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 16:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2019, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati88 wrote:
    Iskierka87 dzięki;) czekamy na szczesliwe zagroszkowanie:)

W tym gronie czas płynie szybko a przede wszystkim bardzo miło ☺️

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ