Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj Karolina
Miło Cię poznać pewnie ciężko jest tak przymusowo zawiesić starania ale zobaczysz że kwietnia szybko czas minie
Widzę że dużo przeszłas już w życiu mam nadzieję że ten rok przyniesie Ci wynagrodzenie w postaci maleństwa -
MissKathy92 wrote:Witajcie Natala i Blair
Natala widzę że jesteśmy na podobnym etapie- ja 13cs I też problem z tsh...
Ja również czasami mam dość, chciałabym żeby w końcu się udało bo naprawdę czyje już że to trwa wieczność ale po chwili załamania znowu staje do walki bo co nam pozostało? musimy walczyć o nasze marzenia!!! choćby to miało zająć nawet cykle liczone w setkach
Blair masz rację- jeżeli to w jajowodach jest problem to raczej bez laparoskopii i plastyki jajowodow się nie obędzie A jak u Ciebie wyszła drożności? wszystko w porządku?
Widzę że nas sporą grupka już się uzbierała więc po południu zrobię na pierwszej stronie jakaś listę
Życzę Wam udanego dnia kobitki
Dość mam tego serio. Poddałam się chyba właśnie. Mam ochotę schować głowę pod pierzyną i nie wychodzić. -
Natala wiesz ile dziewczyn ma takie same myśli jak Ty? Ja też do nich należę
Niestety nie jest nam dane od razu zajść w ciąże, musimy się bardziej postarać
choć wiem że czasem przychodzą myśli "czemu jej się udało od razu a mi nie"- mam takie myśli średnio raz na dwa dni, naprawdę bo rozumiem starać się kilka cykli ale nie kilkanaście
ale gdyby nie to forum to nawet nie wiedziałabym że tyle kobiet ma ten sam problem co ja A wiadomo w kupię raźniej więc musimy się wzajemnie wspierać, bo każdej z nas zdarzają się chwilowe dołki ale musimy walczyć, nie możemy wejść drzwiami to próbujemy włazić oknemblair. lubi tę wiadomość
-
Hej Również chciałabym się dołączyć
Mam na imię Marta, pare dni temu skończyłam 27lat, mąż niedługo kończy 28lat, małżeństwem jesteśmy od lipca 2017r i wtedy rozpoczęła się nasza walka o dziecko Miałam kiedyś wyciek z piersi i plamienia ówczesna ginka zleciła zbadanie prolaktyny, która okazała się powyżej granicy - nic sobie z tego nie zrobiła i tak kilka miesięcy, robiła usg i kazała się starać, bo wszystko jest ok. W marcu zmieniłam lekarza, pokazałam moje wyniki badań (w tym też TSH) i stwierdziła, że z takim poziomem prolaktyny mogłam nie mieć owulki, na usg wyszło, że mam policystyczne jajniki, na dzień dobry znalazła polip i wyszło, że mam niedoczynność. Przepisała bromergon i euthyrox. Skierowanie na histeroskopię - czerwiec 2018r. jeden większy i jeden mniejszy. TSH spadało, 2 miesiąca temu wynosiło 1,47. Dodatkowo przepisała metformax, zmieniony na Glucophage. Po 4 cyklach z clo zrobiłam sono-HSG z pianką. Czytałam na wcześniejszych stronach, że zastanawiałyście się czy sono udrażnia - u mnie w prawym początkowo nie chciało przejść i po chwili puściło, oba drożne. Obecnie mój 19 cs, 6 z clo, 2 po sono, jutro mąż zapoda Ovitrelle, więc owu w weekend A i odkąd piję zioła Ojca Sroki (sierpień) nie mam plamień, a wcześniej mimo duphastonu miałam je przed @. Trochę się rozpisałam, mam nadzieję, że nie zanudziłamBeti82 lubi tę wiadomość
15.07.2020 ❤️ 37+0 ❤️ 2750g ❤️ 53cm ❤️ G ❤️
16.02.2023 ❤️ 40+2 ❤️ 3740g ❤️ 56cm ❤️ Z ❤️
-
Witaj MartitaS
Widzę że Ty również już masz swoją historię starań bogatą
Super że nowy lekarz zajął się prolaktyną i tsh bo to podstawa (szczególnie jak miałaś objawy czyli wyciek z piersi)
Dajesz nam nadzieję że jednak sonohsg jest w stanie udroznic troszkę jajowody to wspaniała wiadomość jak dla mnie bo zwykle to hsg boję się (ból i jod)
Widzę że też brałas metformax ale został zmieniony na glucophage z jakiego powodu ta zmiana?
A mąż przebadany został?
No i jeszcze jedno pytanko: czy udało Ci się przez te 19cs zajść w ciąże ale się nie utrzymała? Pytam bo u mnie od 13 cykli nic
Ps. I wszystkiego najlepszego z okazji obchodzonych niedawno urodzin ja w lipcu też skończę 27lat (nie mogę w to uwierzyć że aż tyle), mąż w listopadzie 28- małżeństwo od czerwca 2017 więc podobnie jak u Was -
Lajni kurczę jaką wysoka tempka o której mierzysz? zawsze masz takie wysokie w 2 fazie? U mnie jak dojdzie do 36.7 to cud ale mierze o 4.30
Abi ja zaczynałam od wskaznika homa 3.6, teraz mam 2.5 bodajże dobry gin-endo w naszym przypadku to podstawa ja muszę sobie też jakiegoś poszukać -
Abi u mnie zarowno endo jak i gin kazali przychodzić od razu po pozytywnym teście
Endo zapytałam wprost czy odstawiac jak zajde to powiedziała że nie ale żeby jak najszybciej przyjść
Też czytałam że zdania są na maksa podzielone i zglupialam -
Dziewczyny dodałam w 1 poście listę staraczek
Jeśli u którejś z Was coś zmienic/dopisać to piszcie
w weekend postaram się odpicowac nam te pierwsza stronę żeby jak najwięcej informacji nam potrzebnych tam przemycić
Narazie siedzę w pracy i się boję że mi szef wtargnie a ja z telefonemBeti82, blair. lubią tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Natala wiesz ile dziewczyn ma takie same myśli jak Ty? Ja też do nich należę
Niestety nie jest nam dane od razu zajść w ciąże, musimy się bardziej postarać
choć wiem że czasem przychodzą myśli "czemu jej się udało od razu a mi nie"- mam takie myśli średnio raz na dwa dni, naprawdę bo rozumiem starać się kilka cykli ale nie kilkanaście
ale gdyby nie to forum to nawet nie wiedziałabym że tyle kobiet ma ten sam problem co ja A wiadomo w kupię raźniej więc musimy się wzajemnie wspierać, bo każdej z nas zdarzają się chwilowe dołki ale musimy walczyć, nie możemy wejść drzwiami to próbujemy włazić oknem
Ja wiem, że dużo dziewczyn ma taki problem. Jednak to dołujące jak gdzie się nie obejrzę dzieci... A większość z nich to wpadki. Przyjaciółka raz się nie zabezpieczyła, raz no i bam jest córka... Chore to jest dla mnie. -
Natala jejku kochana jak ja bardzo Cię rozumiem
to takie niesprawiedliwe- kto nie chce to dostaje a my chuchamy dmuchamy i nic
Ale pewnego pięknego dnia nam też się udaSysii lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Dziewczyny dodałam w 1 poście listę staraczek
Jeśli u którejś z Was coś zmienic/dopisać to piszcie
w weekend postaram się odpicowac nam te pierwsza stronę żeby jak najwięcej informacji nam potrzebnych tam przemycić
Narazie siedzę w pracy i się boję że mi szef wtargnie a ja z telefonemMissKathy92 lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Natala jejku kochana jak ja bardzo Cię rozumiem
to takie niesprawiedliwe- kto nie chce to dostaje a my chuchamy dmuchamy i nic
Ale pewnego pięknego dnia nam też się uda
Fajnie wiedzieć, że ktoś Cię rozumie
Ale jakoś mega to nie pomaga. Zawsze się mówi, że robienie dzieci takie proste... Gówno prawda. -
nick nieaktualnyABI90 wrote:Ja chcę poznać też opinię na temat metformaxu w ciąży. Wtedy przy cb brałam, ten nowy gin twierdzi żeby odstawić, dlatego chętnie poznam 3cia opinię a u Was dziewczyny które mają przygodę z metformaxem jakie opinie lekarzy?
Mi lekarz zelecil ze gdy zajde w ciaze mam nadal brac ( ja biore glucophage) do 10 tyg ciazy z tym.ze malymi krokami zmniejszac dawke az do zera.
Moj.gin twierdzi ze drastyczne odstawienie leku szkodzi ze metformina jest w ciazy bezpieczna( sa kobiety z cukrzyca ktora cala ciaze musza brac)
Moze zalezy jaki lek ja w sumie nie wiem cytuje to co mowi moj gin a strsznie mu ufam
Poprostu w PL nie ma przeprowadzonego badamia ktore pozowliloby wpisac metformine na liste lekow bezpiecznych w ciazy( jak wiele wiel innych) -
MissKathy92 wrote:Lajni kurczę jaką wysoka tempka o której mierzysz? zawsze masz takie wysokie w 2 fazie? U mnie jak dojdzie do 36.7 to cud ale mierze o 4.30
Abi ja zaczynałam od wskaznika homa 3.6, teraz mam 2.5 bodajże dobry gin-endo w naszym przypadku to podstawa ja muszę sobie też jakiegoś poszukać
Dzisiaj mierzyłam o 7.15, wczoraj o 23 tak samo.. Po raz drugi mam tak wysoko, pierwszy raz miałam po podaniu pregnylu. Wczoraj zrobiłam sikany, ale o 18 i nic nie wyszło. Jutro rano zrobię tsh i przy okazji betę i pisze do lekarza, co dalej. Dzisiaj 35dc01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤ -
Natala mi to nikt nie wierzy że się staramy rok i nic- niektórzy myślą że to takie łatwe ale nie zrozumie tego dopóki sam się z tym nie spotka...
Żanetka masz rację z tą metforminą- też czytałam że nie można od razu odstawiac bo można więcej szkód tym narobić
Ogólnie u USA ludzie profilaktycznie biorą 500mg metforminy
Kaga jasne że damy radę razem raźniej endorfinki się wytworzyły super -
Lajni beta jutro wszystko rozwiąże
trzymam kciuki żeby to było to
A jeśli nie to to żeby okres nie wkurzal i przylazil jak ma przylezc wredna małpaLajni85 lubi tę wiadomość