X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, do przyjemnych nie należała.

Powiedziałam wprost, że mam krwawienie zagrażające, jestem przykłuta do łóżka.
    To on na to, że zajebiście, że w momencie kiedy idę na urlop. Powiedziałam, że to dla mnie również stresująca sytuacja, a on na to chamsko, jak masz od lekarza to leż.
    Walnął słuchawką.
    Zaczną się komentarze, że robię to specjalnie, jakby dla mnie to też była fajna sytuacja, że mi leci krew i boję się o małego.

Tak w ogóle dzisiaj plamię wciąż. Wizytę kolejną mam w poniedziałek, może jakoś wytrwam. Tylko, że mój mąż teraz ma najgorszy okres w pracy, dlatego jadę do teściowej na 2 tygodnie.
    Kaś, muszę zgłosić, że zmieniam miejsce pobytu?

Póki co mogę wstawać jedynie na sikanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda co za cham! Bo Ty sobie pewnie to wymyśliłaś albo robisz to specjalnie. Kuźwa czy ludzie zdają sobie sprawę co mówią wgl? Jakaś masakra, teraz to tylko zapier*alaj człowieku poki dychrasz. Nikt nie patrzy na to jak się czujesz ale jakby coś złego się wydarzyło to potem ola boga trzeba było to, trzeba było tamto. Nie ma co Ruda odpoczywaj bo Ci się to należy.

No i tym swoim wpisem przekroczyłyśmy magiczną 10000 stronę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ten facet to cham.. widać, ze nie umie postawić się w Twojej sytuacji. Oni nie martwią się Twoim zdrowiem, więc Ty tym bardziej nie martw się jego urlopem itp..
    Kochana dbaj o siebie i wypoczywaj.. mam nadzieję, że wkoncu sie poprawi..
    A co do adresu to chyba zmienić na ten pod którym się przebywa.. kiedyś czytałam o tym u mamaginekolog na blogu... ale mogę się oczywiście mylić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i @ u mnie już zawitała taka w miarę normalna... uh.. tylko muszę i tak zadzwonić do ginekologa, bo monitoring wyjdzie mi 11.08 czyli niedziela.. i mam nadzieje, ze otworzy dla mnie gabient jak kiedyś mówił..
    Sierpień to będzie nasz miesiąc 😊🍀

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joana właśnie miałam pytać jak sytuacja u Ciebie. Czyli będzie pierwszy cykl z lamą? ;) Mam nadzieję że tym razem zadziała i będzie to Twój miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 08:41

joana_aska89 lubi tę wiadomość

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu życzę Tobie i wszystkim staraczkom tutaj żeby sierpień był naszym miesiącem 🍀
    U mnie nadal szyjka i śluz przypominają te po owulacji, nic się nie zmienia. Tak jakby to clo wręcz zahamowalo owulacje.. Nie wiem co o tym myśleć..

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka taka dziwna sprawa u Ciebie z tym clo sama nie wiem jak to interpretować. W którym dc teraz jesteś?

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, a Ty nie miałaś zmieniać pracy po powrocie z urlopu macierzyńskiego? Jeśli tak, to nie ma czym się przejmować. I mam nadzieję, że ta rozmowa będzie dla Ciebie nauczką na przyszłość i pozwolisz im dowiedzieć się o Twoim L4 systemu ZUSowego :) Komentarze ludzi z Twojej pracy są po pierwsze jakimś nieporozumieniem, a po drugie są dla Ciebie zbędne. Przestań myśleć o tym co pomyślą inni (zwłaszcza tak nieistotne jednostki), a będzie super, obiecuję i potwierdzam własnym doświadczeniem :) Przytulam Cię mocno w tym łóżku i mam nadzieję, że zaraz wszystko się unormuje!!

Joana, odnośnie duphastonu ze swojego doświadczenia powiem tylko tyle, że to którego dnia masz zacząć go brać zależy od długości cykli. W większości lekarze w głowie mają cykle 28 dniowe i dlatego doradzają duphaston od 14 dnia. Mi tak doradził lekarz, podczas gdy cykle były dłuższe niż 28 dni, więc przez 3 cykle przyjmowania dupka hamowałam sobie owulację. Tak więc o ile dobrze zrozumiałam, to duphaston nie bierze się, któregoś tam dnia, tylko po owulacji. Dziewczyny poprawcie mnie jeśli się mylę :)

Kaga, Samosiowa88 lubią tę wiadomość

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak piszesz PJUR dupek po owulce się bierze

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że to luteina hamuje owulację, a nie duphaston? Ja od listopada brałam od 16 do 25 dc, żeby po zabiegu unormować cykle i faktycznie unormowało mi na 26 dni, do tego stopnia, że jak w zegarku.
    Duphaston to chyba najlepszy lek na wszystko :) na każdy ginekologiczny problem - duphaston.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupek ogólnie sam w sobie pomaga utrzymać ciążę, pomaga wywołać @ i pomaga uregulować cykl więc jest dobrym środkiem ale owulki potrafi zahamować jeśli bierze się go w tym właśnie czasie bo jest to jednak progesteron, sztuczny ale jednak bo działa tak samo jak ten właściwy

Kaga, PJUR lubią tę wiadomość

• Nati88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! na 4.08 mam termin przewidywanej miesiaczki, dzis zauwazylam brazowe plamienie( bole zapowoadajace miesiączke byly w poprzednich dniach) ,czy to mozliwe? 🤔

08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
    09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
    🇧🇪 DE
    On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
    Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda to nie jest stała zmiana adresu więc nie musisz. Jeśli zus chciałby Cię skontrolować to w domu Cie nie zastanie ale będziesz mieć wytłumaczenie, że byłaś u teściowej bo tam zawsze ktoś jest w domu gdybyś potrzebowała pomocy, ale na tyle pracownic w ciąży co były na l4 nie spotkałam się z kontrolą.

Iskierko no wczoraj ruszyliśmy do dzieła i efekt takie, że zostaliśmy bez łóżka bo się zarwało :D :D :D

Kasztanek, Marylove, Iskierka87, PJUR, Why_not_now87 lubią tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Iskierko pierwszy cykl z Lamą.. mam nadzieje, że zobaczę wkoncu pęcherzyk dominujący. Jeśli tak będzie to mam mieć podaną Oviterlle. Stosowałyscie?
    Milenko dziękuję 😊 a co do clo to właśnie tyle dobrych opinii a coraz częściej widzę jednak opinie i zle.. Mam nadzieje, że jednak wszystko będzie u Ciebie oki ❤
    PJUR dzia za radę.. kurcze nie wiedziałam a ja mam właśnie takie cykle 32 dni.. ale lekarz zawsze mówił, że @ ma byc maks 4 dni po odstawieniu. Teraz na szczęście i tak nie miałam owulek, ale gdyby były to chociaż będę wiedziała, zeby brać go po..
    Tak się cieszę, że trafilam na te forum. Nareszcie ktoś mnie rozumie (no prócz narzeczonego). A Wy jeszcze macie taką wiedzę, że moge dużo się nauczyć 😊
    Iskierko a kiedy ma być @? U mnie i dziwno akurat pierwszy cykl w życiu kiedy odpycha mnie od jedzenie zamiast odwrotnie 😅
    Jak plany na dzień dziewczynki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas28 piękne starania 😅 także to napewno musi być Twoj cykl 😊

• MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda mi ewidentnie dupek brany za wcześnie rozbił owu. Nie wiem jak to wytłumaczyć, ale organizm szykowal się do owulacji, lekarz kazał mimo wszystko brać dupka od 16dc i owulka poszła w las. To chyba też zależy wszystko od organizmu. Duphaston wzięty ok 2 dni przed owu krzywdy nie zrobi ale jeśli weźmie się go dużo wcześniej może zahamować owulacje.
    Ja się zaczęłam już pakować na wakacje. Mam nadzieję że niczego nie zapomnę

PJUR lubi tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kaś!
    Ja się zastanawiam czy mnie z pracy skontrolować nie będą chcieli, bo teraz to wszystko możliwe.

Aaaa to musiało być ostro, skoro aż łóżko poszło.
    Ale dobrze, dobrze! Tak trzymajcie :D
    Jak nie łóżko to jeszcze na stole, blacie, pod prysznicem się da.
    Potwierdzone info!

Milenka, fakt, każdy inaczej reaguje na leki, każdy organizm jest inny. Ty masz późne owulki więc pewnie dlatego -. -
    Pakuj się pakuj, oby wakacje były owocne!

Ja z kolei przenoszę się do teściowej, chodzi tu też i o gotowanie i o wszystko. Pani doktor powiedziała, że to teraz mi mają usługiwać.
    A jedziemy tam na parę dni z mężem, żeby on coś po czy przed pracą zjadł obiad, a mi to chociaż będzie miał kto herbatę podać, bo teściowa cały sierpień jest na urlopie, a z teściem na wakacje jadą dopiero od 8 sierpnia, więc ten najgorszy czas jakoś przeczekam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 😊

Kas miło że pytasz 😘
    Ale bez zmian czuje się rewelacyjnie
    Wręcz ostatnio i humorek dopisuje

Marysia prolaktyna to akurat jest pikuś
    Jak masz lek moment unormujesz

Nati tam możliwe czasme im bliżej okresu coś tam się może już zabarwiac

Ruda daj sobie spokój z tą pracą
    W takiej sytuacji to powinni jakoś po ludzku do tego podejść
    Trochę zrozumienia i empati i jakiś ludzi odruch czyli troska i zapewnienie żebyś chociaż praca się nie martwila

A tu taka chłodna reakcja że ja bym nie miała skrupolow i dała im nauczkę i już do pracy nie wracala na tą chwile
    Wiadomo że ciężko sobie tak zamykać drzwi
    Ale przed tobą ciąża i która musisz dbać
    Później dzidzia
    Praca mimo wszystko musi zejść na dalszy plan wcześniej czy później a w takiej sytuacji ja bym postawiła na to wcześniej 😊

U mnie zawsze były jazdy odkąd powiedziałam o ciąży i oznajmiłam warunki na jakich moge pracować bo w innym przypadku mnie nie ujrzą za recepcja to wręcz róże rzucają mi pod nogi hehe

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:02

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem, że od wczoraj od tego seksu plamie i to nawet tak, że mały skrzep widziałam... nigdy tak nie miałam...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ