X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Nati88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Żanetka;)

08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
    09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
    🇧🇪 DE
    On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
    Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati88 wrote:
    Dzieki Żanetka;)

Nmzc ;)
    Powody plamien mogą być różne ale ja np miałam tak że z 2 lub 3 dni przed okresem już śluz zaczynał mi się barwic

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:02

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana termin @ mam na 8.08 także jeszcze tydzień ale u mnie zawsze wcześniej zaczyna się pms więc przywykłam.

Kaś nieźle szaleliście 😀 Haha ostry seks to i plamienia się pojawiły. Mam nadzieję że coś z tego się wykluje.

Ruda bardzo dobrze że będziesz u teściów przynajmniej oni o Ciebie zadbają a to teraz Ci najbardziej potrzebne. Odpoczywaj i się niczym nie przejmuj ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 10:58

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje, że to przez to ale kurde sporo tego. Przez noc było spoko a jak wstałam to chyba jak się ruszam...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś a brzuch Cię boli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś niestety tak to jest z tymi plamieniami.. mnie też często męczą.. może to właśnie jak dziewczyny piszą ze wzg na ostry seks.. oby szybko się skończyło i miało tylko pozytywny finał na koniec cyklu..
    Iskierko to rzeczywiście jeszcze trochę czasu 😊a myslalam, że będziemy testować w podobnym terminie na koniec cyklu 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem człowiekiem pracy.
    Dużo ludzi ma teraz podejście takie, że odbębnią 8 godzin i do domu, żeby się hajsy zgadzały.
    Ja nie wyszłam nigdy wcześniej nim nie skończyłam wszystkiego, stąd zawsze miałam miliony nadgodzin - oczywiśnie niepłatnych!
    Nie potrafiłam lekceważyć pracy, ale może tak po prostu zostałam kiedyś nauczona.

Ale oni widzą nas tylko jak pracujemy, co z tego, można być najlepszym pracownikiem, ale raz się noga podwinie, w moim przypadku skręcenie stopy w maju - gdzie też tydzień siedziałam w domu i zaraz wróciłam, żeby sobie nogę zepsuć bardziej, bo tak się człowiek poświęca pracy tylko po to żeby usłyszeć, że od maja się gra w ch*ja!

Praca zdrowia mi nie wróci, za długo walczyłam też ze swoimi problemami o swoje marzenia żeby być matką, żeby coś mi teraz tak błahego mogło stanąć na drodze.
    Dzwoniłam się wypłakać do mamy, rzuciłam tekstem, że czemu to ja mam zawsze takie problemy z tymi mięśniakami itp. To mi odpowiedziała, że to jest właśnie życie. Jeden w patolce chlast pach, nie dba, nic. A wszystko w porządku, a tu dmuchanie i chuchanie i problemy.

I doszłam do wniosku dlaczego tak jest, patole nie odczuwają stresu, a nas - odpowiedzialnych ludzi stres niestety kończy i powoli zabija.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko brzuch nie boli. Raczej jestem w środku cyklu bo śluzu też jest więcej. Może to faktycznie przez seks i jakieś naczynko pękło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda życie by było za piękne gdyby gdyby źle rzeczy spotykaly złych ludzi a dobre dobrych...

Kas a może to jakieś plamienie np owulacyjne jak jesteś blisko owulki albo coś?
    Albo było ostro i coś tam się otarlo uszkodziło

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, ja kiedyś też tak miałam.
    Po czterech ostrych seksach z rzędu miałam takie obtarcia, że aż musiałam po coś łagodzącego do apteki iść i też plamiłam.
    Ale takie szaleństwo to jednorazowo kilka lat temu po winie, gdzie znieczulenie działało, a seksów się chciało!

Ja latam cały czas do łazienki i sprawdzam majtki, ale tak jakby było tego wszystkiego mniej. Trochę czuję się spokojniejsza, bo nie jest to świeża krew, tylko taka jakby zleżała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja nie testuje jeszcze przez najbliższe 3 miesiące także za Ciebie bd kciukać a kiedy masz termin?

Ruda sama widzisz jak to jest wkładasz w pracę swoje serce, poświęcasz się i jesteś na jazdę ich skinienie ale jak sytuacja się odwraca i Ty czegoś potrzebujesz to jesteś tą najgorsza. Bardzo to przykre ☹️ dlatego walić to kochana liczysz się tylko Ty i dzidzia teraz a oni niech spadają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ty nie lataj tylko lez!!!

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:03

Iskierka87 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zacznij czytać książkę albo oglądaj jakieś głupot w tv i nie myśl.
    Ja rano z tego wszystkiego nawet testu ovu nie zrobiłam. Zrobie popołudniu i wieczorem :))

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, i dlatego trzeba wyluzować :) joga, filmy, książki, leżenie <3 i wtedy i nam wszystko łatwiej się ułoży. Wierzę w to mocno!

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasztanku teraz zbieramy siły 💪 by móc później się wykazać. Oj będzie się działo! Haha 😀 kto wie może załatwimy tak swoje łóżka jak Kaś hihi 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Iskierko widać coś przoczylam czytając Wasze wcześniejsze rozmowy.. przepraszam, że tak wyskoczyłam z tym testowaniem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana nie ma sprawy, nic się nie stało 🙂 ja też czasem dopytuje dziewczyn bo coś przeoczyłam a potrafię tak codziennie 😀 więc tym bardziej jak ja pisałam o tym już dawno. 6.08. miną dwa miesiące od operacji (laparotomia i wyłuszczenie mięśniaka) muszę odczekać pół roku by wszystko się zagoiło i dopiero wtedy będę mogła znów się starać. Lekarz powiedział że 3 miesiące powinny wystarczyć więc liczę że tak w październiku bd mogła już próbować 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku ile nowych dziewczyn 🥰 witajcie Kochane wszystkie 😄
    Nadrobiłam Was!

Ruda 😘 taką pracą to się wogole nie przejmuj. Gdyby nie mój spory brzuch to pojechałabym do tego buca i mu nakopała!!! Jak można tak traktować pracownika, pracownika w ciąży, bojącego się o maluszka i w dodatku tak oddanego pracy?! Ale się zagotowałam (wdech-wydech).
    Odpoczywaj 😘 i dbaj o Was bo to najlepsze co możesz zrobić dla swojej fasolki i Ciebie 😍

Kaś to musiały być piękne chwile że łóżko poszło 😅 apropo sexu - Wasi mężowie te mają taką ochotę jak jestescie w nowym miejscu? Bo my w sumie w ciąży wyjechaliśmy trzeci raz (wakacje i 2xrodzinne wioski) i za każdym razem pierwsza noc kończyła się kochaniem 😅🙈 chociaż pozycje już są mega ograniczone 😂😂

Przesyłam Wam prawdopodobnie ostatnie ujęcie z mlecznej sesji 😅 - czy tylko mi kojarzy się to z pewnym filmem?

13f6e95dfcfb.jpg

Kasztanek, Iskierka87, MilusińskaMilena, MissKathy92 lubią tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ