X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • Nati88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Żanetka;)

08.08.2019 💔 poronienie samoistne 6 tydz
    09.07.2020💔 zabieg łyżeczkowania w 11 tyg,serduszko przestalo bić
    🇧🇪 DE
    On Orthomol, witaminy prenatalne dla meżczyzn
    Ona Lthyrohxin, Wit D, wit. prenatalne, niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati88 wrote:
    Dzieki Żanetka;)

Nmzc ;)
    Powody plamien mogą być różne ale ja np miałam tak że z 2 lub 3 dni przed okresem już śluz zaczynał mi się barwic

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:02

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana termin @ mam na 8.08 także jeszcze tydzień ale u mnie zawsze wcześniej zaczyna się pms więc przywykłam.

Kaś nieźle szaleliście 😀 Haha ostry seks to i plamienia się pojawiły. Mam nadzieję że coś z tego się wykluje.

Ruda bardzo dobrze że będziesz u teściów przynajmniej oni o Ciebie zadbają a to teraz Ci najbardziej potrzebne. Odpoczywaj i się niczym nie przejmuj ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 10:58

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje, że to przez to ale kurde sporo tego. Przez noc było spoko a jak wstałam to chyba jak się ruszam...

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś a brzuch Cię boli?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś niestety tak to jest z tymi plamieniami.. mnie też często męczą.. może to właśnie jak dziewczyny piszą ze wzg na ostry seks.. oby szybko się skończyło i miało tylko pozytywny finał na koniec cyklu..
    Iskierko to rzeczywiście jeszcze trochę czasu 😊a myslalam, że będziemy testować w podobnym terminie na koniec cyklu 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem człowiekiem pracy.
    Dużo ludzi ma teraz podejście takie, że odbębnią 8 godzin i do domu, żeby się hajsy zgadzały.
    Ja nie wyszłam nigdy wcześniej nim nie skończyłam wszystkiego, stąd zawsze miałam miliony nadgodzin - oczywiśnie niepłatnych!
    Nie potrafiłam lekceważyć pracy, ale może tak po prostu zostałam kiedyś nauczona.

Ale oni widzą nas tylko jak pracujemy, co z tego, można być najlepszym pracownikiem, ale raz się noga podwinie, w moim przypadku skręcenie stopy w maju - gdzie też tydzień siedziałam w domu i zaraz wróciłam, żeby sobie nogę zepsuć bardziej, bo tak się człowiek poświęca pracy tylko po to żeby usłyszeć, że od maja się gra w ch*ja!

Praca zdrowia mi nie wróci, za długo walczyłam też ze swoimi problemami o swoje marzenia żeby być matką, żeby coś mi teraz tak błahego mogło stanąć na drodze.
    Dzwoniłam się wypłakać do mamy, rzuciłam tekstem, że czemu to ja mam zawsze takie problemy z tymi mięśniakami itp. To mi odpowiedziała, że to jest właśnie życie. Jeden w patolce chlast pach, nie dba, nic. A wszystko w porządku, a tu dmuchanie i chuchanie i problemy.

I doszłam do wniosku dlaczego tak jest, patole nie odczuwają stresu, a nas - odpowiedzialnych ludzi stres niestety kończy i powoli zabija.

• Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko brzuch nie boli. Raczej jestem w środku cyklu bo śluzu też jest więcej. Może to faktycznie przez seks i jakieś naczynko pękło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda życie by było za piękne gdyby gdyby źle rzeczy spotykaly złych ludzi a dobre dobrych...

Kas a może to jakieś plamienie np owulacyjne jak jesteś blisko owulki albo coś?
    Albo było ostro i coś tam się otarlo uszkodziło

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, ja kiedyś też tak miałam.
    Po czterech ostrych seksach z rzędu miałam takie obtarcia, że aż musiałam po coś łagodzącego do apteki iść i też plamiłam.
    Ale takie szaleństwo to jednorazowo kilka lat temu po winie, gdzie znieczulenie działało, a seksów się chciało!

Ja latam cały czas do łazienki i sprawdzam majtki, ale tak jakby było tego wszystkiego mniej. Trochę czuję się spokojniejsza, bo nie jest to świeża krew, tylko taka jakby zleżała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana ja nie testuje jeszcze przez najbliższe 3 miesiące także za Ciebie bd kciukać a kiedy masz termin?

Ruda sama widzisz jak to jest wkładasz w pracę swoje serce, poświęcasz się i jesteś na jazdę ich skinienie ale jak sytuacja się odwraca i Ty czegoś potrzebujesz to jesteś tą najgorsza. Bardzo to przykre ☹️ dlatego walić to kochana liczysz się tylko Ty i dzidzia teraz a oni niech spadają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ty nie lataj tylko lez!!!

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:03

Iskierka87 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda zacznij czytać książkę albo oglądaj jakieś głupot w tv i nie myśl.
    Ja rano z tego wszystkiego nawet testu ovu nie zrobiłam. Zrobie popołudniu i wieczorem :))

• PJUR Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, i dlatego trzeba wyluzować :) joga, filmy, książki, leżenie <3 i wtedy i nam wszystko łatwiej się ułoży. Wierzę w to mocno!

32 lat, 16 cs z obserwacją

Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kasztanku teraz zbieramy siły 💪 by móc później się wykazać. Oj będzie się działo! Haha 😀 kto wie może załatwimy tak swoje łóżka jak Kaś hihi 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Iskierko widać coś przoczylam czytając Wasze wcześniejsze rozmowy.. przepraszam, że tak wyskoczyłam z tym testowaniem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana nie ma sprawy, nic się nie stało 🙂 ja też czasem dopytuje dziewczyn bo coś przeoczyłam a potrafię tak codziennie 😀 więc tym bardziej jak ja pisałam o tym już dawno. 6.08. miną dwa miesiące od operacji (laparotomia i wyłuszczenie mięśniaka) muszę odczekać pół roku by wszystko się zagoiło i dopiero wtedy będę mogła znów się starać. Lekarz powiedział że 3 miesiące powinny wystarczyć więc liczę że tak w październiku bd mogła już próbować 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 13:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jejku ile nowych dziewczyn 🥰 witajcie Kochane wszystkie 😄
    Nadrobiłam Was!

Ruda 😘 taką pracą to się wogole nie przejmuj. Gdyby nie mój spory brzuch to pojechałabym do tego buca i mu nakopała!!! Jak można tak traktować pracownika, pracownika w ciąży, bojącego się o maluszka i w dodatku tak oddanego pracy?! Ale się zagotowałam (wdech-wydech).
    Odpoczywaj 😘 i dbaj o Was bo to najlepsze co możesz zrobić dla swojej fasolki i Ciebie 😍

Kaś to musiały być piękne chwile że łóżko poszło 😅 apropo sexu - Wasi mężowie te mają taką ochotę jak jestescie w nowym miejscu? Bo my w sumie w ciąży wyjechaliśmy trzeci raz (wakacje i 2xrodzinne wioski) i za każdym razem pierwsza noc kończyła się kochaniem 😅🙈 chociaż pozycje już są mega ograniczone 😂😂

Przesyłam Wam prawdopodobnie ostatnie ujęcie z mlecznej sesji 😅 - czy tylko mi kojarzy się to z pewnym filmem?

13f6e95dfcfb.jpg

Kasztanek, Iskierka87, MilusińskaMilena, MissKathy92 lubią tę wiadomość

‹‹ 500 501 502 503 504 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ