X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od razu lekarz mi napisał smsa, że wyniki biocenozy pochwy jak najbardziej ok i prawidłowy, bo ja jeszcze zastanawiałam się czy nie mam czegoś i to plamienie nie od tego, bo voś mi ostatnio ten śluz nie pasował.

Trochę się uspokoiłam i przypuszczam, że faktycznie to pewnie będzie ten mięśniak i to jego będzid trzeba monitorować, całe szczęście z tego co widziałam jest z daleka od dzidziusia.
    Póki mnie brzuch nie boli to wierzę, że jest dobrze, a może i brak stresu pomoże w leczeniu dolegliwości.

Kaga to ja mam teraz na zwolnieniu lekarskim O20, czyli poronienie zagrażające. I na mnie działa to dokładnie tak jak i na Ciebie, spakowałam graty, pojechałam do teściów.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci współczuję tego stresu, wiem co przechodzisz i jak się martwisz. Ale bądź dobrej myśli, na pewno wszytko będzie dobrze. Kobiety nie z takimi problemami rodzą zdrowe dzieci. Mi też zdarzały się chwilę słabości, ale głęboko wierzyłam w mojego maluszka. 🥰 Tylko nie czytaj internetu, bo raz jak przeczytałam, że krwiak zszedł z macicy pociągając pęcherzyk z zarodkiem to ryczalam trzy dni. I co z tego że milion innych kobiet napisało, że mimo krwiaka miały zdrowe dziecko. Mąż tak się wkurzył, że chciał mnie wtedy odciąć od świata...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale melduję, że trzymamy się zaleceń, leżymy sobie z maluchem i oglądamy wszystkie Dlaczego Ja, Ukryte prawdy, Trudne sprawy itp.

9058c7a350b4.jpg

W internety nawet nie wchodzę, bo ostatnio czytałam i była okropna panika.
    W poniedziałek lekarz nam powie co i jak, a bez stresu w pracy to ja czuję, że żyję.
    Może ostatnie dni właśnie była taka kumulacja stresu, bo i o malucha i praca.
    Teraz musi być już tylko lepiej, tylko przetrwać te dwa tygodnie do końca pierwszego trymestru.

Iskierka87, Kasztanek, Żanetka93, Stookrotka, Kaś28 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda będzie dobrze, zobaczysz. Mięśniaki często w ciąży lubią odnawiać się i rosnąć ale kiedy dziecko staje się większe od nich to nie mają szans i bardzo często się wchłaniają. Wiadomo hormony teraz u Ciebie buzują i to stąd ten dziad ale myślę że tylko teraz daje znać o sobie a później dzidzia go pokona bo jesteście obydwoje silni a nawet z mięśniakiem kobiety zachodzą, donoszą i rodzą zdrowe dzieciaczki także się nie martw ❤️ Pamiętam że miałam podchodzić z moim mięśniakiem do iui więc widać że lekarz widział i wtedy szansę mimo tego, nie podeszlismy tylko ze względu na kiepskie wyniki mojego męża a tak na pewno bym próbowała. Odpoczywaj i relaksuj się 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety @ nie pozwoli na pełne wykorzystanie weekendu u narzeczonego 🙄ale następny weekend wyjeżdżamy razem i wtedy napewno podzialamy 😊 będę wtedy po pierwszym monitoringu z lamette.. oby znalazł się piękny pęcherzyk 😁
    Ruda nam nadzieje, że poniedziałek uspokoi Cię już na całego, bo lekarz powie coś dobrego.. Wszystko będzie dobrze ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 13:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda wypoczywaj zjedz coś dobrego i naogladaj się tv

A wam dziewczyny udanych owulacjyjnych weekendów 😂

Ja właśnie wicnam pierożki
    Mamusia zrobiła dla córeczki ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pysznie 😍 Do mnie przylatuje siostra we wtorek. I też już mam zamówienie na pierogi z jagodami 😊

Żanetka93 lubi tę wiadomość

• Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;)

Jakiś czas temu się tu troszkę udzielałam ale potem tylko po cichutko was podczytywalam i kibicowalam ;) gratuluję wszystkim Waszych małych brzuszkowych cudów ;)

Proszę podpowiedzcie jak wyglądają sprawy z moimi wynikami. Robione w 3 dc:

Estradiol - 74,09 (12,5 - 166)
    Lh - 9,5 (2,4 - 12,6)
    FSH - 9,78 (3,5 - 12,5)
    Prolaktyna - 17,06 (4,79 - 23,30)

Wiem ze fsh wskazuje na obniżona rezerwę i tak też mam. Niestety nie udało mi się powtórzyć amh. Natomiast nigdy nie miałam tak wysokiego lh. A estradiol słyszałam że powinien być ok 30 w 3 dc. Zupełnie nie wiem jak go interpretować. Prolaktyna chyba ok.
    Wizytę mam 14.08. ale wiecie jak to jest.. zawsze próbuje się dowiedzieć samemu czegoś wcześniej ;)

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:05

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku to witaj w klubie 😀 nie jesteś czasem przed @?

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:05

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może testa trzeba było siknąć 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S oczywiście wiem że masz przerwę w staraniach 🙂 ja chodzę cały czas jak na prądzie i wszystko mnie wkurza, dosłownie wszystko. Żanetka wtedy z tą herbatką trafiła w punkt bo ja dosłownie tak się czuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 14:20

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:06

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku ja póki co wspomagam się melisą ale nie wiem czy to coś pomoże, jak nie zabije mojego męża pezez weekend to będzie dobrze 😉

Nie wiem dlaczego taka mega nerwowa jestem w tym cyklu, miesiąc temu tak się nie działo. Masz rację Kasztanku te nasze hormony to są bardzo pokręcone

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga wrote:
    Dziewczyny owocnego weekendu 🥰🥰 proszę działać!

Ruda ja plamilam i byłam w szpitalu z tego powodu. Miałam krwiaka, który na tamtym etapie był większy niż zarodek. Zostałam wypisana z diagnoza "poronienie zagrażające". To tak podziałało na moją psychikę, że narzuciłam sobie rygor łóżkowy. Z tego powodu lekarz wysłał mnie na L4. Później plamilam jeszcze z 3 x. Za każdym razem schiza i rozpacz... Krwiak zniknął dopiero ok 12-14 tyg.

Samosiowa na pracę nie narzekam. Jeżeli szuka się nowej to w jeden dzień masz pięć nowych ofert. Zarobki nie są złe (mam powyżej średniej krajowej), ale biorąc pod uwagę ogromną ilość nauki to jednak małe... Żeby się dostać na studia musiałam mieć maturę i z rozszerzonej chemii i biologii ponad 80% każda. Ew można iść do technikum, wtedy nie jesteś farmaceuta a technikiem farmacji. Zarobki ok 1000-1500 zł niższe i nie odpowiadasz za błędy. Tj nawet jak coś zrobi, źle wyda lek, doprowadzi do nieszczęścia to odpowiada i tak mgr który był z nim na zmianie. Praca wcale nie jest łatwa i przyjemna. Wieczne przepychanki z NFZem, braki leków, roszczeniowość ludzi (to jest chyba w każdym zawodzie). Żeby zrealizować jedną receptę muszę znać 50 ustaw, rozporządzeń a co drugi dzień jakaś nowelizacja. Ludzie wkurwiają się na nas i na lekarzy a winny jest chory system i chore ustawy. Dużo można by gadać. Strasznie żal mi pacjentów (zawsze staram się im pomóc), którzy pół roku czekają na wizytę a później nie mogą wykupić leku, bo go nie ma albo recepta jest źle wypisana. Mimo wszystko cieszy mnie moje wykształcenie. Mam ogromną wiedzę, której nikt mi nie odbierze. Nie dam sobie wciskać kitu, nie biegam po każdej reklamie do apteki. I myślę że gdyby nie ta wiedza to nie byłabym dziś w ciąży, bo bym nie drążyła tak szybko. 😊
    Tak to prawda mature trzeba bylo tak zdac. Ja wlasnie chcialam isc na technika albo na studia nie dostalam sie bylo bardzo ciezko sie dostac na dzienne. Poszlam na inne i w wieku 27 lat znowu poszlam na studia :D znalazlam znowu siw na sciezce medycznej bo jestem pielegniarka w sumie to powiem szczerze ze bawi mnie strasznie to ze sie tak nazywam iz powodu niskiwgo doswiadczenia wczoraj minal miesiac;) dzisiaj w pracy bardzo odpoczelam mielismy malo roboty i wczeaniej wrocilam ale nie ciesze sie zbyt malo pracy tez nie dobrze bo malo sie ucze a ja teraz tego potrzebuje zebym potem aie nie bala.
    Z lekami nie ma zartow zla dawka imozna czlowiekowi szkode zrobic i sobie tez takze Cie rozumiem ja dzisiaj tez metlik w glowie znowu cos nowego i nie bardzo ogarniam pewna kwestie.

Milego weekendu my chyba w niedziele albo pojedziemy gdzies nad zalew albo w gory to sie okaze ;) piatek piateczke ;)

Kaga lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny jak was zaczęły drażnić rzeczy które wcześniej nie denerwowaly to burza hormonow

Kasztanku może naprawdę jakiś "psikus" się wydarzył?

Kaga lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny ja dziś jem śniadanie i coś znów czepiam się męża, wkurzenie na maxa. A on nagle do naszego psa mówi tak "żałuj mały, że nie poznałeś mamusi jak była normalna, wtedy nie była ciągle zmęczona i nie była taka zrzędliwa i upierdliwa. Wyobraź sobie że potrafiła wyjść z domu i przebiec tak po prostu 10 km lub 60 na rowerze zrobić".
    Kurtyna. 🙈
    Psa wzięliśmy dwa dni przed pozytywnym testem, więc może u Was też jakaś burza hormonów idzie. Oby 😁😊

Żanetka93, Iskierka87, Kasztanek, joana_aska89, PJUR lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:06

Kaga lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga u mnie to by musiał być cud bo starałam się omijać owulke jak tylko mogłam więc bardziej BIG PMS u mnie 😀

Kasztanku a masz test? 😏

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ