X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga dobre 😂
    Pies pewnie się rozmarzyl 😂

Kasztanku no nie zaszkodzi
    Bylby Hit tygodnia 😊

Kaga, joana_aska89 lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:06

joana_aska89 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja i tak trzymam kciuki mimo Waszych małych nadziei 😊 szczęśliwe cykle to zwykle te niespodziewane. 😊

Zanetka haha 😁
    Obiecałam psu (bardzo aktywna rasa), że jak już skończy się mój celibat to będziemy biegać, żeby zrzucić kg po ciąży. Ale mąż jak to usłyszał to gada, że mam brać też wózek ze sobą, bo on się boi być sam z dzieckiem. 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 17:16

Kasztanek, joana_aska89 lubią tę wiadomość

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:06

Kaga lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, ale by było jakby to był psikus.
    Jednakże ja też tak miałam w momencie kiedy nie robiłam przerwy między opakowaniami i omijałam puste.

Dziewczyny, dzwonili do mnie z laboratorium, żebym się skonsultowała z lekarzem w sprawie mojego posiewu moczu.
    Wiadomka, czystość wyszło ok, to badanie moczu musiało kijowo. Wyszedł mi w moczu gronkowiec.

• Kaga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kasztanek rozbawiłas mnie 😁

Ruda lekarz zleci Ci antybiotyk i szybko się tego świństwa pozbędziesz. A masz jakieś objawy związane z problemami z drogami moczowymi (swędzenie, pieczenie, bol przy sikaniu???). Sama ostatnio miałam zrobić sobie posiew, bo mi wyszły jakieś pojedyncze bakterie. Teraz się zmobilizuje i zrobię na pewno.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:07

Iskierka87 lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w badaniu ogólnym moczu wyszły bakterie bardzo liczne, kazał zrobić posiew no i wyszło jak wyszło.
    Dzwonili, kazali mi iść do lekarza, to akurat w poniedziałek.
    Podobno infekcje układu moczowego w ciąży to często standard, więc pewnie antybiotyk.

Nie mam objawów żadnych.

Na teraz to mam już sprawdzone wszystko pod kątem badań.

Kasztaanku, miałam plamienia w środku cyklu wtedy, takie tylko trochę i często później przy przerwie i pustych brak krwawienia dopiero na początku z lekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2019, 17:49

• Kaga Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak. W ciąży bardzo często zdarzają się infekcje. Mnóstwo kobiet jest leczone antybiotykami. To co możesz (wręcz musisz!) na razie zrobić to pic bardzo duże ilości płynów. U mnie gin zawsze zwracał na to uwagę, w szpitalu mnie wręcz opieprzyli, że mało pije. Od tego czasu zaprzyjaźniłam się z wodą na tyle, że wypijam po 3 l na dzień. I dzięki temu ani brzuch mi się tak nie stawia ani nic. Żadnej infekcji układu moczowego nie miałam, poza tymi pojedynczymi bakteriami z którymi poradził sobie Zuravit.

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:07

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku, na to nie ma reguły, każdy organizm reaguje inaczej.
    Oczywiście bardzo życzę Ci ciąży, ale raczej to połączenie opakowań będzie przyczyną.
    Sama z resztą wspomniałaś, że wolisz poczekać, aż się unormuje i uważam, że to fantastyczna decyzja. Sama robiłam tak po zabiegach.

Trzymam kciuki, żeby wszystko się szybko unormowało, ale kontrolnie siknij, nigdy nic nie wiadomo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku miło mi że o mnie pamiętasz 🤗 fajnie że bd miała z kim rozpocząć starania i miejmy nadzieję że okaże się to dla nas szczęśliwy czas 🙂

Ruda ten gronkowiec to od byle czego może wyjść, nawet od podtarcia się ręcznikiem. Wiem bo mojemu mężowi kiedyś w posiewie wyszedł właśnie gronkowiec

Kasztanek, joana_aska89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam dziewczyny będę kibicować z całego serca, bo sama byłam w takiej sytuacji kiedyś, że swoje musiałam najpierw odczekać.
    🤞 🤞

Iskierka87, joana_aska89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku masz rację lepiej odczekac, ale zatestowac też nie zaszkodzi chociaz będziesz miała pewność.
    A po całym czekaniu będę mocno Tobie i Iskierce kibicowala❤
    Kaga moja przyjaciółka nie mogła zostawiać męża samego z dzieckiem do pol roku 😅 a pierwszy raz mała miał na rękach jak miała 4 miesiące. Zawsze mówił, ze boi sie ja "uszkodzic" 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 06:33

Iskierka87, Kaga lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek 🙂

Witam się z kawą, pogoda lepsza dziś a my jedziemy całą trójką do moich rodziców malować mieszkanie. Mama chciała na jednej ścianie tapetę więc to też będzie trzeba zrobić.

A dziś u mnie w miejscowości święto piwa 🙂 będą koncerty i będzie można posmakować kilka rodzajów regionalnego piwka. Nas niestety nie będzie 😐

U mojej znajomej mąż nie przebrał dziecka swojego kiedy się zesrało bo gdy widział kupę to rzygał 😀 teraz mają drugie dziecko i jest to samo.

joana_aska89 lubi tę wiadomość

• Phiczek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W głębi duszy to niektórzy faceci są malutkimi mięczakami :p
    Można co niektórych tak nazwać żartobliwie :D
    Z wierzchu twardziel a w głębi duszy zupełnie inna bajka hehe

Iskierka87, Samosiowa88, joana_aska89 lubią tę wiadomość

* IO
    * Hashimoto
    * Progesteron 💪
    * Histeroskopia 05.2021
    * Laparoskopia 02.2022 (nie tego człowiek się spodziewał)
    * większość wyników w normie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phiczek dokładnie a jak już przeziębienie ich dopadnie to umierający 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie lubiłam "mieczakow"
    Zawsze krecily mnie twarde sztuki
    Z innym bym nie wytrzymała jakbym miałaa prowadzić za rączkę

• MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Kurczę nie sposób Was nadrobić, nie było mnie kilka dni, mam narazie jakiś gorszy okres i dużo odpoczywam, staram się nie stresować :) ale to już tak blisko a zarazem tak daleko do porodu :/ jeszcze 2 miesiące i malutka będzie z nami :) brzuszek rośnie i żyje własnym życiem tak naprawdę :) spokój jest jak tatuś do niej mówi- wtedy dziecka nie ma :D jeszcze troszeczkę...

Nati gratuluję pozytywnego testu i witam na drugiej stronie mocy ;) czekam również na pozostałe dziewczyny :*

Witam nowe koleżanki :) super że jest nas coraz więcej :D trzymam za wszystkie kciuki bardzo mocno :*

Ruda widziałam że miałaś rozmowę z kierownikiem bo mu się nie podoba Twoje l4 w trakcie urlopowych nieobecności- olej to totalnie, przedstawiłas sprawę jasno więc musi zrozumieć a jak nie to niech się wali :/ u mnie byla podobna sytuacja że sobie lecę w kulki bo raz jestem w pracy a raz nie- bo przecież tak bardzo lubię się źle czuć i chodzić co raz na zwolnienie w ciąży :( jak wyszło u mnie nadciśnienie indukowane ciążą to od razu poszłam na zwolnienie, lekarz stwierdził że to od stresu... I wszyscy jednogłośnie (ja, lekarz i nawet szef) stwierdziliśmy że czas na odpoczynek :) Ty tez odpoczywaj i teraz nie myśl o pracy bo są rzeczy ważniejsze :*
    Co do bakterii w moczu ja też miałam bardzo liczne, lekarz kazał pić dużo wody i brać urosept- po miesiącu były już nieliczne :)

Pozdrawiam Was kochane i przepraszam że tak rzadko tu zaglądam :)

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miss dopiero co ten wątek zakładała,
    Później pierwsza oznajmiła nam ciąże,
    A za chwilę na porodowke pojedzie

Ale ten czas leci 👆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2019, 13:19

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ