X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • MissKathy92 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zanetka to jest jakieś wariactwo jak ten czas leci 🙈 nie sądziłam że ciąża tak szybko minie :) zaraz każda będzie jedną nogą na porodowce a reszta będzie się chwalić testami ❤

Żanetka93 lubi tę wiadomość

Czekamy na małą Liliankę ❤️❤️❤️
    Listopad 2021 ❤️

klz96iyeimbp5oxr.png
    Amelia ur. 8.10.2019, cc (40+3), 4440g, 57cm, 10pkt
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w sobotę 😊😊
    Żanetka ja też nie lubię mieczakow o facetów bez własnego zdania. Ja lubie stawiać na swoim i mam trudny charakter o potrzebuję kogoś kto da radę wytrzymać i trochę mnie poskromić 😁 na szczęście mąż daje radę bo jest podobny i określają nas mianem włoskiego małżeństwa 😁😁

Żanetka93 lubi tę wiadomość

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • MilusińskaMilena Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny 🙂
    Niedawno wyjechaliśmy, teraz kilka godzin w aucie i będziemy się mogli cieszyć sobą i górami ❤️
    My jesteśmy takim uzupełnieniem siebie, choć to ja jestem mózgiem związku i muszę pamiętać o ważnych sprawach.
    Strasznie mnie od wczoraj mdli i głowa mi dość mocno dokucza, mam nadzieję że wszystkie dolegliwości przejdą w górach 🙂

Jak Wam mija dzień?

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • Kasztanek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:07

MilusińskaMilena lubi tę wiadomość

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie.. Zawsze mówię, że facet to ma być facet. Choć akurat u mnie to ja jestem ta bardziej uparta strona w zwiazku. Cóż tak już jest z tymi Baranami 😅
    Miss czas leci szybciutko. Niedługo będziesz opowiadała jak poród a my może będziemy miały za sobą szczęśliwe testowanka 😍
    Milenka w górach napewno przejdą. Udanego korzystania z gór i czasu razem ❤
    A dzień jak to sobota u narzeczonego. Leniwie 😊 Jutro jedziemy na urodziny do siostrzeńca narzeczonego.
    A jak Wasze plany?

MissKathy92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządki zrobione to leniuchuje
    A później się wybieramy do znajomych 😏
    Taka oto sobota 🤗

joana_aska89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😘
    Miss faktycznie czas leci jak szalooony.
    Ja dziś słabsza - plecy bolą w odc piersiowym, sex pomógł ale na chwile 😅 jutro już powrot na Śląsk i przygotowania do remontu. Czas zmienić sypialnie w nasz wspólny mały raj 😍

Żanetka93, MissKathy92, MilusińskaMilena lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się ze szlaku 🙂
    https://naforum.zapodaj.net/a03a81a30910.jpg.html
    https://naforum.zapodaj.net/d6c227681023.jpg.html

Żanetka93, MissKathy92, joana_aska89, Iskierka87, Kaga, Stookrotka lubią tę wiadomość

Starania od 06.2018

"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka jak pięknie 😍
    Udanego wypadu 🤗

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 22:07

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka pięknie ☺☺
    Kasztanku ja też bez urlopu 😭

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ostatnio pisałam tu, że "im dalej w las tym lżej", w sensie, że z każdym miesiącem lepiej znosi się rozczarowania... jednak nie. Wczoraj i dzisiaj załamka... czy tylko ja tak mam? Nie potrafię podejść do tematu racjonalnie... Wiem, że nie na wszystko mogę mieć w życiu wpływ, w tym na zajście w ciążę, ale jest ciężko. Jak sobie z tym radzić? Próbuję, ale te smutne myśli wracają...

Dowiedziałam się jeszcze, że moje 4 testy pozytywne były naprawdę pozytywne... ale jednak dostałam później okres. Ponoć tak się zdarza... nie mogę poradzić sobie z tą myślą. Byliśmy tak blisko... :(

Dziewczyny, jak sobie z tymi smutnymi dniami radzicie?

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:
    Hej dziewczyny, ostatnio pisałam tu, że "im dalej w las tym lżej", w sensie, że z każdym miesiącem lepiej znosi się rozczarowania... jednak nie. Wczoraj i dzisiaj załamka... czy tylko ja tak mam? Nie potrafię podejść do tematu racjonalnie... Wiem, że nie na wszystko mogę mieć w życiu wpływ, w tym na zajście w ciążę, ale jest ciężko. Jak sobie z tym radzić? Próbuję, ale te smutne myśli wracają...

Dowiedziałam się jeszcze, że moje 4 testy pozytywne były naprawdę pozytywne... ale jednak dostałam później okres. Ponoć tak się zdarza... nie mogę poradzić sobie z tą myślą. Byliśmy tak blisko... :(

Nie wiem jakie rady moge Ci dac chyba trzeba przejsc przez ten etap aby zaakceptowac sytuacje. Pozniej juz nie jest tak ciezko bo zaczynasz zajmowac sie obowiazkami mi najciezej bylo okolo roku po nie udanych staraniach musisz sama do tego dojsc ze konoec ze smutkami i bierzesz to co daje Ci los. Powodzenia skoro byl pozytyw to moze nastepny cykl bedzie owocny :* jednak cos sie tam zadzialo

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaKK wrote:

Bardzo mi przykro.. Nie mialam takiej sytuacji, ale napewno wszystko co zle wkoncu musi obrócić się kiedyś w dobre. Moze tym razem się nie udało, ale następnym razem będzie to naprawdę szczesliwy test i ciąg dalszy. Wierzę w to mocno... Tylko zwyczajnie musimy na to cierpliwie poczekać..
    Wiem, że łatwo to pisać gorzej zrealizowac. Ale stres też nie pomaga, więc nie ma innego wyjścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 21:31

• AsiaKK Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Próbuje sobie to jakoś tłumaczyć. Weekend się kończy,czas wracać do obowiązków. Szykuje mi się 3 tyg. Zastępstwo. Cieszę sie- nie będzie czasu na myślenie! Chyba tak jak mówicie, trzeba to przejść....

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia praca to dobry sposób na zajęcie głowy.. a poza nią jakiś relaks, żeby spróbować się odstresowac. Ja ostatnio np znów dużo czytam i dużo gotuje.
    Przejdziesz przez to a za jakiś czas będzie Twoj naprawdę szczęśliwy cykl..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim

Jak tam po weekendzie?

Ja padnięta bo cały weekend pomagalismy moim rodzicom przy remoncie. Za tydzień też jedziemy ale już tylko skręcać meble. Myślę że pójdzie łatwiej 😉

Milenka super widoki! 😀

Asiakk bardzo mi przykro. Przytulam Cię mocno 🤗

U mnie jakieś dziwne rzeczy się zadziały. Wczoraj myślałam że dostałam @ ale póki co czysto tak jakby jednorazowe plamienie. Nie wiem o co chodzi, może to przez ten wysiłek podczas remontu, chociaż starałam się nie nadwyrezac.

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🙂 co tu tak spokojnie? U nas póki co piękna pogoda, jesteśmy już w trasie na górskie wycieczki 🙂
    Ale doradźcie mi bo nie wiem co robić i myśleć z tą owulką.. Test owu pozytywny, wczoraj tempka skoczyła do góry, dziś znowu nisko. No a co najważniejsze i najgorsze to to że szyjka jest ciągle zamknięta, śluzu plodnego brak. Wczoraj jedynie był śliski, lekko rozciagliwy ale nadal z przewagą kremowego.. W ogóle bym się tym nie przejmowała, zostawilabym wszystko w rękach losu, gdyby nie to że muszę zacząć brać dupka.. Na razie jeszcze czekam ale co jeśli jutro/pojutrze owu wciąż nie będzie?

Starania od 06.2018

atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka może owu tuż tuż bo jak test pozytywny to znaczy że będzie skoro jeszcze jej nie było. Wizytę kiedy masz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MilusińskaMilena wrote:
    Hej dziewczyny 🙂 co tu tak spokojnie? U nas póki co piękna pogoda, jesteśmy już w trasie na górskie wycieczki 🙂
    Ale doradźcie mi bo nie wiem co robić i myśleć z tą owulką.. Test owu pozytywny, wczoraj tempka skoczyła do góry, dziś znowu nisko. No a co najważniejsze i najgorsze to to że szyjka jest ciągle zamknięta, śluzu plodnego brak. Wczoraj jedynie był śliski, lekko rozciagliwy ale nadal z przewagą kremowego.. W ogóle bym się tym nie przejmowała, zostawilabym wszystko w rękach losu, gdyby nie to że muszę zacząć brać dupka.. Na razie jeszcze czekam ale co jeśli jutro/pojutrze owu wciąż nie będzie?
    Ja Ci powiem ze tez mam przeboje z owulka myslalam.ze juz po jestem a tempka na to nie wskazuje sluz plodny byl a tempka jakby stala w miejscu

‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ