X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka, to może być ciąża pozamaciczna, puste jajo płodowe, albo miliard innych przyczyn.
    Na to pytanie już musi Ci odpowiedzieć lekarz.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda moja blizna wygląda ok jest tylko jeszcze zaczerwieniona ale dopiero 6. 09. minie 3 miesiące po operacji więc chyba to normalne.

    Kurcze to bardzo smutne co piszesz :( mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Co z tym dalej masz zrobić? Tzn z tym że się rozchodzą blizny?

  • Pola30 Koleżanka
    Postów: 93 1

    Wysłany: 2 września 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam🙂kedy lepiej zrobić progesteron? 21,22czy 23dc? Niby owu po temp widać była w czwartek (14dc)

  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 2 września 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie... jutro mam znowu zrobić betę. I na razie brać dalej dupka. Później w środę do lekarza i będziemy decydować co dalej...

    PJUR lubi tę wiadomość

  • MilusińskaMilena Autorytet
    Postów: 1667 900

    Wysłany: 2 września 2019, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pola, proga robi się 7-8dpo. Czyli jeśli owu była w 14 to powinnaś badanie zrobić w 21 albo 22dc

    Starania od 06.2018

    "Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."

    atdc9vvj2aass4hn.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskierko, mi chodzi o te blizny wewnętrzne, bo tą na zewnątrz to ja mam wciąż czerwoną, a jest ładnie zagojona.
    Niestety te mięśniaki to dziadostwo, a ja miałam go jeszcze w bardzo feralnym miejscu.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorka93 wrote:
    No Tak, hsg nie jest potrzebne ;) jedyny plus...
    Tyle że nie mogę sobie fax radze serio A miałam już takie nadzieję;(
    Konstruktorko bardzo mi przykro nastepnym razem napewno sie uda :*

  • PJUR Przyjaciółka
    Postów: 98 38

    Wysłany: 2 września 2019, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorko, najważniejsze, że masz plan. Dziś duphastan, jutro beta. Nadzieja umiera ostatnia. Idź na spacer, wtedy mniej się myśli 😊

    32 lat, 16 cs z obserwacją

    Koniec z obserwacją, dwie procedury za nami, bez transferów.

    b888f19021340e1872b623c974540a38.png
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1744 1368

    Wysłany: 2 września 2019, 17:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku nawet wcześniej nie zajrzałam tutaj, bo nie sądziłam, że będą jakieś złe wiadomości... Konstruktorka przykro mi... Nadzieja umiera ostatnia, dlatego bądź silna! A chociaż to marne pocieszenie to w razie czego sytuacja na pewno pomoże Twojemu lekarzowi dalej Was diagnozować. Trzymaj się.

    Ja też już po wizycie. Skurcze na razie nie spowodowały skrócenia się szyjki czy jakiegoś rozwarcia, ale nadal są silne więc i tak muszę je wyciszać tj. brać sporo leków jeszcze przez dwa tygodnie a później ciąża będzie już ciążą donoszoną.

    Ruda nie zazdroszczę, ale przynajmniej jesteś przygotowana na takie nieprzyjemne sytuacje jak krwawienie. :/

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2289 1522

    Wysłany: 2 września 2019, 18:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 12:58

    Kaga, joana_aska89 lubią tę wiadomość

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto, NK 23%, KIR AA
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Histeroskopia - 28.03.2022 - usunięcie polipa, przewlekłe zapalenie endometrium
    19.05.2022 - powtórka biopsji endometrium - czysto
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    2:1
    ❄️
    Accofil, encorton, fraxiparine
    Transfer 28.10.
    10 dpt 🍀316,80
    12 dpt 🍀597,10
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 września 2019, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaMaruda25 wrote:
    Iskierko, mi chodzi o te blizny wewnętrzne, bo tą na zewnątrz to ja mam wciąż czerwoną, a jest ładnie zagojona.
    Niestety te mięśniaki to dziadostwo, a ja miałam go jeszcze w bardzo feralnym miejscu.

    Ruda mi gin powiedział na kontroli że las ie się goi i że gdyby nie wiedział że miałam operacje to by nawet się nie domyślił. Nie wiem jak jest teraz ale nic mnie nie boli, nie mam krwawień silnych. Te dzisiejsze plamienie było tak minimalne że prawie nie zauważalne ale dziś miała być @ a zamiast niej takie coś a teraz już czysto.

  • Kaga Autorytet
    Postów: 1744 1368

    Wysłany: 2 września 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku masz już jakaś zleconą przez lekarza dawkę b12?Ja bralam 1000 ug co drugi dzień. A na foliany to od razu mówię uważaj jakie kupisz. Mnóstwo jest na rynku takich preparatów, że się chwalą, że to aktywna forma i fakt mają formę metylowana w składzie a poza tym jeszcze dodają zwykły kwas foliowy... Nie wiem po jakiego diabła. Ja oba preparaty miałam z firmy Solgar. B12 co prawda kosztuje co prawda 88 zł no ale cóż :/ u mnie się sprawdziły. Ale poczekaj jaką dawkę zleci Ci lekarz a może i on coś doradzi. Jeżeli zaczniesz zażywać aktywny kwas foliowy i B12 to homocysteina też powinna się obnizyc. Warto też brać b6, która kosztuje parę zlotych (z firmy teva).

    Dziękuję za miłe słowa, mi już w zupełności wystarczą te dwa tyg. ❤️

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2289 1522

    Wysłany: 2 września 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2020, 12:58

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto, NK 23%, KIR AA
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Histeroskopia - 28.03.2022 - usunięcie polipa, przewlekłe zapalenie endometrium
    19.05.2022 - powtórka biopsji endometrium - czysto
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    2:1
    ❄️
    Accofil, encorton, fraxiparine
    Transfer 28.10.
    10 dpt 🍀316,80
    12 dpt 🍀597,10
  • Kaga Autorytet
    Postów: 1744 1368

    Wysłany: 2 września 2019, 18:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tydzień szybko przeleci. :) Ja pół roku pilam inofem i mi on akurat nie pomógł. W dodatku jeszcze sobie dokladałam tego kwasu foliowego.
    Czasami myślę, co najbardziej pomogło, bo cyklu w którym zaszłam odstawilam inofem i zwykły kwas foliowy a przeszłam na metylowane formy. Dodatkowo miałam włączoną pierwszy raz metformine. Kluczem do sukcesu na pewno było Ovitrelle, ale czy samo dałoby radę to nie wiem...

    Oj tak Femibion to taki hit. Każdy przedstawiciel farmaceutyczny z ich firmy zachwala, że mają aktywna formę i w ogóle jakie to zajebiste. Aha fajnie. A oprócz tego zwykła, kumulująca się u osób z mutacją. 🤦

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2019, 18:58

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2289 1522

    Wysłany: 2 września 2019, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie z tym inofemem mam dylemat. Z jednej strony biorę ciągiem, bo niby na pco, ale nie podoba mi się ten dodatek kwasu foliowego. Mam lekki mętlik, jakby to wszystko ułożyć. Teraz piłka po stronie lekarza,bo sama nie ogarnę tego.

    Zupełnie nie widzę sensu łączenia w jednym suplemencie obu form kwasu. Skoro ktoś nie ma mutacji, to wystarczy mu zwykły, a jeśli ją ma, to potrzebuje tylko metylowanego. Głowa mała na to wszystko.

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto, NK 23%, KIR AA
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Histeroskopia - 28.03.2022 - usunięcie polipa, przewlekłe zapalenie endometrium
    19.05.2022 - powtórka biopsji endometrium - czysto
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    2:1
    ❄️
    Accofil, encorton, fraxiparine
    Transfer 28.10.
    10 dpt 🍀316,80
    12 dpt 🍀597,10
  • Kaś28 Autorytet
    Postów: 1403 585

    Wysłany: 2 września 2019, 19:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja.
    Konstruktorko przykro mi ale jeśli teraz się udało to i tak jest lepiej niż myślałaś.
    Ja po pracy i tam jest multum pracy. Jak tylko przestawie się na ich system to myślę, że jakoś to pójdzie. Teraz jadę na zastrzyk o do chrzesnicy na ciastka😊😊

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    -starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 września 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w kolejnym cyklu w końcu @ przyszła z lekkim bólem brzucha, który mam nadzieję że minie do południa. A ja mam mega lenia dziś i już wiem że nic mi się nie będzie chciało przez cały dzień :/

  • nada Autorytet
    Postów: 1265 859

    Wysłany: 3 września 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo

    Ja ciagle w oczekiwaniu na @ i tak się słabo czuje. Jakieś rozchwianie hormonalne mam, albo to ta pogoda 🤷🏼‍♀️ I brzuch jeszcze. Zrezygnowałam z jogi rano... a wstałam i w ogóle gotowa byłam iść. Nie wiem czy dobrze zrobiłam. Hyhhhhh. Muszę wrócić do rytmu ćwiczeń bo będę grubasem 😭😭😭

    Kurczę, ja nigdy nie mierzyłam poziomu kwasu foliowego. Zmierzyłabym też kortyzol. Może uda mi się wyciągnąć jakieś badania w sobotę u diabetolog. A femibion polecają lekarze. Wiec dziwne. Ja teraz jadę na folianie z solgara.

    Kaś a jak ludzie ? Lepsi? Bo pamietam, że w poprzedniej pracy było z tym słabo.

    PplPp1.png
  • Konstruktorka93 Ekspertka
    Postów: 205 55

    Wysłany: 3 września 2019, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień straszny... noc była jeszcze gorsza. Dzisiaj powtarzałam betę, zobaczymy co wyjdzie. Jutro do ginekologa żeby zerknąć czy jest Oki Bo wg podejrzewa jeszcze pozamaciczna... Więc wg nie wiadomo z jajowodami bo jednak mogę być przytkane... niby Plus że się Udało ale teraz pytanie dlaczego się nie utrzymało...
    Pociesza się tym że może faktycznie nie jest tak źle ze mną.

    Dziękuję wam kochane za miłe słowa;*

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 września 2019, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konstruktorko ja tylko mogę się domyślać ale wydaje mi się że progesteron był za niski i za późno ten dupek poszedł w ruch ale to tylko tak ja sobie myślę. Wiadomo że lekarz Ci wszystko wyjaśni. O której masz jutro wizytę?

‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ