Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny 🙂
Ruda, a ja mam pytanie do Ciebie. Jutro idę do lekarza bo ten kręgosłup nie daje mi spokoju, koszmarnie mnie boli dzisiaj. Chciałabym skierowanie na prześwietlenie, powiedz mi, bo Ty miałaś rtg stopy, jak to wygląda około owulacji? Myślisz że jest to bezpieczne, jak założą opaskę na biodra? Czy raczej odpuścić cykl i się zabezpieczać? Nie wiem co myśleć.. Czy na razie poprosić tylko o skierowanie i leki a zrobię dopiero po @? Nie wiem jak to ogarnąć.. Kręgosłup mnie boli w odcinku piersiowym i szyjnym. Czuję ucisk aż boli mnie w mostku i jakby w gardle..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
nick nieaktualnyJa po prostu jak byłam w szpitalu powiedziałam, że mogę być w ciąży i lepiej też tak powiedz to zakryją Ci narządy rodne.
Chociaż to kręgosłup i blisko miednicy, ja miałam stopę to nie wiem.
Ale będąc już w ciąży chodziłam na pole magnetyczne, a nie wiedziałam o niej.
Ja byn około owulacji zrobiła, ale to moje prywatne zdanie, chociaż rtg najlepiej robić do dnia owulacji.
-
Tzn gdybym robiła je jutro to bym była jeszcze przed owu, niewiele, ale jednak.. Lekarzowi też jutro powiem o staraniach i jak sytuacja wygląda.. Ciekawa jestem jak duże jest ryzyko że rtg wpłynie negatywnie na jajo, nawet gdybym była zasłonięta.. Ale w ciąży nie jestem, duże prawdopodobieństwo jest że w tym cyklu się nie uda, więc w sumie nie mam się czym przejmować, a jednak siedzi w głowie pytanie, co gdyby jednak..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Ja po pracy, zabieram sie za obiad bo głodna jestem jak wilk.
Zaczynam panikowac, że nie dam rady.
Milusinska powoedz, że sie staracie i nie wiesz co i jak, a musisz mieć przeswietlenie bo jesteś uszytwniona i pracować nie możesz. Kobiety w ciąży maja rtg i jest oki.-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Z pracą. No teraz pracuje od 8 do 17 ale mam przerwę od 12 do 13-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualnyAKaś28 wrote:Z pracą. No teraz pracuje od 8 do 17 ale mam przerwę od 12 do 13
A mi pozatykalo uszy dzisiaj nie wiem od czego dyskomfort jak nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 18:51
-
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:No oby to nie była pozamaciczna bo to już byłby większy problem... niż samo stracenie dzieciaczka...
Licze ze u Ciwbie blad labo i ciaza sie rozwinieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2019, 19:01
-
Nie sądzę że się rozwinie bo lekarz ni3 dawał nawet złudzeń. Mówił że wszystko jutro wyjaśni ale mam się nastawiac że to koniec ;( ale na razie kontrolujemy co dalej, krwawienia nie ma mimo odstawienia dupka. Więc wierzyc będę do końca że mały wojownik się rozwinie ale nie sądzę...
Samosiowa i jakie dalej postępowanie przy tej pozamacicznej?Starania od 2018.
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy.
U niego: wszystko idealnie.
2018: cb❌
2019: cb❌
2020:cb❌
2021: inseminacja 3x -- bez skutku ❌❌❌
2022- dieta i próba poprawy witamin (anemia)
2023: start starań z klinika UNICA Brno, Czechy.
11/2023: 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024: 4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
11/2024: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA🙏
I transfer 5AA: 🤞🙏🙏
5dpt: test negatywny
6dpt: test negatywny
7dpt: beta <2,3 😕
8dpt: beta <0,1 ❌
14dpt: beta ?
22/11/24: pogorszenie stanu wątroby przez leki wspierające in vitro. Wprowadzenie diety na poprawę stanu wątroby, odstawienie leków
12/2024: start badań "dlaczego pierwsza próba się nie udała" --> KIR Bx, HLA-C, białko c, białko s, test ERA, histeroskopia?
Od lutego 2025 kolejne starania? 🙏
Czekamy na Ciebie maluszku ❤️🙏🙏 -
nick nieaktualnyKonstruktorka93 wrote:Nie sądzę że się rozwinie bo lekarz ni3 dawał nawet złudzeń. Mówił że wszystko jutro wyjaśni ale mam się nastawiac że to koniec ;( ale na razie kontrolujemy co dalej, krwawienia nie ma mimo odstawienia dupka. Więc wierzyc będę do końca że mały wojownik się rozwinie ale nie sądzę...
Samosiowa i jakie dalej postępowanie przy tej pozamacicznej?
A jesli pytasz o postepowanie no to juz minelo 3 lata a ciazy nie ma . -
nick nieaktualny
-
Oby oby chociaż raczej szans nie ma bo jeśli beta maleje A potem rośnie to wiadomo że coś jest nie tak... chyba że nie wiem... jakiś mega cud i błąd labolatorium ale w to nie wierzę...Starania od 2018.
💃93
🤵91
22/11/24: pogorszenie stanu wątroby przez leki wspierające in vitro. Wprowadzenie diety na poprawę stanu wątroby, odstawienie leków
12/2024: start badań "dlaczego pierwsza próba się nie udała" --> KIR Bx, HLA-C, białko c, białko s, test ERA, histeroskopia?
A właśnie kazali odstawić dupka bo jak beta spada to że poronienie będzie bo obumiera czy coś... wi3c nie było czego ratować...Starania od 2018.
💃93
🤵91
No takie zwątpienie mnie dopadło. To jednak praca w dużej firmie i maja rozpizdziel bo dużo nowych kierowców, wakacje byly ro urlopy a teraz jeszcze dział się przeprowadzał-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny