Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Joana kciuki 🍀
Konstruktorko, daj znać po wizycie co powiedział gin. Mam nadzieję że to nie cp i wszystko skończy się happy endem 🙂
Witaj Szynszylku, to szczęśliwe forum, rozgość się.
A ja właśnie wróciłam od lekarza. Mam zwolnienie do soboty, skierowanie na rtg i leki. Dziś boli mniej ale myślałam że jajko zniosę w poczekalni, ciągle mnie coś uwierało, uciskało w tym kręgosłupie..Szynszylek3, joana_aska89 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
Milusinska Milena.... mnie się wydaje że jednak pozamaciczna... z tego co się naczytalam wszystko na to wskazuje... objawy itd swiadczylyby że może tak być.
Modlę się żeby Nie, ale kurczę... wtedy już pecha strasznego byśmy mieli....Starania od 2018.
💃93
🤵91
Niskie amh, gen mukowiscydozy, cienkie endometrium, nawracające polipy.
U niego: wszystko idealnie.
2018: cb❌
2019: cb❌
2020:cb❌
2021: inseminacja 3x -- bez skutku ❌❌❌
2022- dieta i próba poprawy witamin (anemia)
2023: start starań z klinika UNICA Brno, Czechy.
11/2023: 3x ❄️❄️❄️ z komórek dawczyni (5AA,4AA,1CM)
2024: 4x histeroskopia, nawracające polipy, cienkie endometrium 4mm
11/2024: endometrium 9,5mm, transfer ❄️ 5AA🙏
I transfer 5AA: 🤞🙏🙏
5dpt: test negatywny
6dpt: test negatywny
7dpt: beta <2,3 😕
8dpt: beta <0,1 ❌
14dpt: beta ?
22/11/24: pogorszenie stanu wątroby przez leki wspierające in vitro. Wprowadzenie diety na poprawę stanu wątroby, odstawienie leków
12/2024: start badań "dlaczego pierwsza próba się nie udała" --> KIR Bx, HLA-C, białko c, białko s, test ERA, histeroskopia?
Od lutego 2025 kolejne starania? 🙏
Czekamy na Ciebie maluszku ❤️🙏🙏 -
Biedna jesteś Milena masz duży biust? Mi kiedyś znajoma fizjo powiedziała, że mnie boli od cycków. Ale ćwiczenia pomagają dużo. Polecam.
Szynszyl no tak. Ma to sens. U mnie niby jeden działa ale wiadomo jak z tym hsg jest. A o takim udrożnianiu nie słyszałam. Poczytam. Kiedy podchodzicie do drugiej próby? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZ tym biustem też słyszałam, że jak kobieta ma spory to mogą być problemy z kręgosłupem.
Milenka, idziesz na to rtg?
Bo starania staramiami, ale też jest chyba tak, że do dnia kolejnej miesiączki to ten zarodek w razie czegoś jest chroniony naturalnie.
Najgorzej jednak, że rtg kręgosłupa to jednak te obszary. -
Nada biust mam raczej normalny, miseczka c/d.. U mnie to może być tak że te problemy z kręgosłupem to w genach mamy. Moja mama, siostry, brat.. Cała rodzina kaleka 😂 a druga sprawa to praca fizyczna, trzeba się czasem nadźwigać, naszarpać i oto efekt..Starania od 06.2018
"Nie rezygnuj z marzeń. To, że coś nie dzieje się teraz nie znaczy, że nigdy nie nastąpi."
-
to na pewno ale powiem Ci, że praca biurowa też szkodzi. Więc nie wiem jaki zawód najlepszy dla kręgosłupa hyh co do cyckow to ja mam g haha więc ciążą
kurcze do Lublina troche daleko. Ale skoro tacy dobrzy. Ile trzeba odczekać zanim wznowi się starania? A w której klinice teraz podchodzicie? -
nick nieaktualny
-
Ruda jutro jadę na to rtg. Nawet gadałam wczoraj z mężem i doszliśmy do wniosku że nawet jeśli trzeba będzie zawiesić starania to muszę doprowadzić kręgosłup do ładu, bo to nie są żarty. Z drugiej jednak strony, po zwykłym hsg pozwolili nam się starać od razu, to tu też chyba nie będzie problemu.. Tym bardziej że owu jeszcze nie było, spodziewam się jej w piątek /sobotę dopiero.. Niech się dzieje co chce..Starania od 06.2018
-
nick nieaktualnyJa dzisiaj mam dzień porządków, rano wróciliśmy z z mężem z domu moich rodziców na jeden dzień, bo on dzisiaj gra mecz.
A ja sprzątam cały dzień.
I jutro znów jedziemy z powrotem, bo pies nie może być długo sam.
No i jutro podpisujemy umowę z orkiestrą na wesele.
Całe szczęście, że rodzice wracają z tej Warmii w niedzielę, bo mam po dziurki w nosie jeżdzenie po 300 km tam i z powrotem.
Gdzieś mi się przewinął temat teściowych.
U mnie jest gorzej, bo ja mam wspaniałą teściową, a moja mama dla mojego męża jest straszna.
Jestem pomiędzy mieczem, a kowadłem często, bo to jednak mama, a z drugiej strony mąż.
Ale ja zawsze staję i stanę po stronie męża. -
Joanna jak ta beta??
No z tesciowymi różnie bywa. U nas na szczęście na razie nie ma problemu ale wiadomo czasem to się zmienia w ciągu jednego dnia... Ale cieszmy się dopóki jest dobrze.
Też stanelabym po stronie męża. Taka nasza rola terazStarania od 2018.
💃93
🤵91
22/11/24: pogorszenie stanu wątroby przez leki wspierające in vitro. Wprowadzenie diety na poprawę stanu wątroby, odstawienie leków
12/2024: start badań "dlaczego pierwsza próba się nie udała" --> KIR Bx, HLA-C, białko c, białko s, test ERA, histeroskopia?
nick nieaktualnyMoi rodzice są cudni uwielbiają mojego męża
A jego rodzice uwielbiają mnie hehe
Ale powiem tak jak się razem nie mieszka to jest znosnie
Wpaść na kawę czy w odwiedziny to najs
Ale podejrzewam że gdybym miała mieszkać z tesciami nie byłoby tak kolorowo bo mamy z teściową zupełnie inne poglądy funkcjonowania
Wiec byłoby napewno różnie -
Konstruktorko jaką miałaś wczoraj betę?
My wczoraj złożyliśmy łóżko i śpimy znow normalnie a nie na podłodze, ale chociaż materac mam wrażenie że jakoś odzyl jeśli można tak to nazwać 😁
Nada to biust masz spory, ja mam c i płacze bo mały ☹-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
- 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
-03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
-10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
- 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
-01.2020 start in-vitro ? -
Wczoraj była na poziomie sobotniej praktycznie , jestem w pracy nie pamiętam już jaka dokładnie bo odłożyłam wynik i chciałam już troszkę zacząć się przyzwyczajać z myślą że to koniec... I tylko przez chwilę mogłam się cieszyć dwoma kreseczkami...Starania od 2018.
💃93
🤵91
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNada mocno przytulam 😘 wierzę, że kolejny cykl będzie szczęśliwy z dobrego jajnika 😘
Beta dopiero za pół godziny najwcześniej...
Ruda wyglądasz pięknie 😍
Milenko dobra decyzja i trzymam mocno kciuki za szybki powrót do zdrowia 🍀
Kaś wierzę w Ciebie i ze napewno dasz radę w nowej pracy ❤ Każdy potrzebuje czasu w nowym miejscu ✊
Szynszylku witaj ✊❤
A co do tematu teściów to lubilam moją do roku.... teraz z czasem jak coraz blizej mojej przeprowadzki tam to widzę jak ciężko będzie mi ją znosić.. niby kobieta o dobrym sercu nie mogę inaczej powiedzieć, ale tak uwielbia we wszystko sie wtrącać i rządzić......Szynszylek3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mieszkałam po ślubie kilka miesięcy kątem u teściów i chociaż uważam, że to wspaniali ludzie, to wiem, że są fajni, albo 30 km od nas, albo max. tydzień pod jednym dachem.
Joana, może u Ciebie będzie inaczej, tego z całego serducha życzę. Ja np. u nich w domu nigdy nie czułam się jak u siebie, zawsze byłam w obcym miejscu.
Całe szczęście trafiła się nam okazja z naszym domem, chociaż parę miesięcy temu gdybyśmy nie mieli ciąży mieliśmy w planach budowę większego, a tego wynajęcie. Jak to bywa, na planach się skończyło.
Tak w ogóle na zakupach zdałam sobie sprawę, że już jestem grubaską, plus jest już po wyprzedażach, a wewnętrzny Janusz nie da mi wydać tyle kasy na ubrania, które przydarzą mi się nawet nie wiem ile. Chyba muszę zacząć polować na lumpach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 17:01
joana_aska89 lubi tę wiadomość