X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
Odpowiedz

Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku

Oceń ten wątek:
  • nada Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakiś taki turbo wrażliwy z Allegro. Ale może kupie ten rosmanowy faktycznie. Ale wiecie co mam wszystkie objawy przedokresowe które u mnie są dość specyficzne (wszystko mnie swędzi i 0 śluzu) wiec nie sadze ze coś z tego wyszło...

Kolega z pracy u męża pochwalił się ze żona w ciąży. W pierwszym miesiącu jej ciąży. Bo uwaga zmienia auto. Eh. nie powiem ze jacyś bliscy nam ludzie, ale trochę się znamy. Jestem w wszoku ze wyjechał z takim wyznaniem, ledwo test wysikała. Nie ogarniam ludzi.

Jeju jak mi się chce spać :| u was tez taka pogoda slaba? Co do okresu to w sobotę ma być, jak mam włazić na Etnę. Czy któraś z was miała może ta przyjemnosc wchodzenia tam? Ruda ty jesteś prawie Włoszką :D

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada, niestety nie wchodziłam :( ciągle planuję urlop na wyspach, ale to nie był "mój" rejon Włoch,
    ja mam obcykaną północ Włoch, 3 lata mieszkałam w Alessandrii, ok. 100 km od Turynu.
    Jeśli chodzi o wakacje we Włoszech to nad morze latałam do Pescary lub Rimini.
    Natomiast najpiękniejsze, najbardziej magiczne miejsce we Włoszech dla mnie to jezioro Garda - no jestem zakochana! Gdyby któraś z was kiedyś się wybierała to polecam miejscowość Riva del Garda, cisza, spokój, piękne widoki. Góry, jezioro z krystaliczną wodą, taki nietypowy kierunek we Włoszech, ale wrażenie robi okropne, sam dojazd tam, my akurat jechaliśmy samochodem, no robi robotę!
    A co do Etny, to znajomi jeszcze z pracy mi opowiadali, choć pewnie to oceny subiektywne, że wyjście wcale nie jest takie proste i dla takich ludzi, co nigdy nie byli w górach stwarza to problem, zwłaszcza, że tam temperatura się zwiększa o jakieś minimum 10 stopni, no i kremik z mocnym filtrem to konieczność.
    Zazdroszczę bardzo! Kocham Włochy i wszystko co włoskie. Tylko tak jak wspominałam, moja miłość to te Włochy północne, tam gdzie spędziłam najpiękniejsze lata życia.
    Baw się Nada dobrze! A okres? Mam nadzieję, że jednak go mieć nie będziesz :)

• Sisska Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, wydała dziś w Rossmannie 200zl 😳 ale kupiłam kilka rzeczy które chce wypróbować a normalnie są za drogie 😜
    Nie wiem czy pisałam, ale mąż zrobił badanie inhibiny b, 2 tyg czekania na wynik. Chciałbym już moc zobaczyć co wyszło, no ale trzeba poczekać.

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisska a co to za badanie 🙈

Co do kosmetyków pomysl sobie ze za normalne ceny wydałabys drugie tyle to będzie Ci lżej 😂

• Sisska Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanetka androlog kazał zbadać, normalne badanie z krwi, ma pokazać czy kanaliki nasienne są drozne, i czy wogole plemniki powstają. Coś podobnego jak badanie amh u kobiet, oczywiście inhibine kobiety też mogą zbadać 🙂

Dokladnie tak sobie to tłumacze 😂 ale ileż można oszczędzać, czasem można zaszaleć i kupić sobie coś a nie ciągle tylko odmawiać i odkładać pieniądze. Niestety już mam tak zaprogramowane, że zanim coś kupię to się zastanawiam długo, wolę pieniądze przelać na konto oszczędnościowe. Ale przychodzi czasem moment, że idę na zakupy i szaleje bo w końcu po to pracuje, żeby móc wydawać 😃

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nada Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda dzięki :)

W ogóle oszukalam was niechcący, okres dopiero w pon. Nie wiem skad mi się ta sobota wzięła. Może z samopoczucia przedokresowego.

Co kupiłaś na promce? Mi się udało wczoraj wylicytować lokówkę do włosów XD ta co sama kręci. Jestem ciekawa :oo

PplPp1.png
  • Sisska Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam dwa podkłady, Max factory facefinity i
    Loreal Paris True match, mam nadzieję że dobrze sobie kolor dobralam 😂 słyszałam o nich wiele dobrego i w końcu postanowiłam wypróbować. Wzięłam też puder ryżowy i bananowy z Lovely, i korektor również Lovely. Dorwalam jakiś tusz do rzęs i kilka rzeczy już nie promocyjnych, a musiałam wziąć. Wgl jestem hardkor bo wzięłam sobie jakiś nowy dezodorant perfumowany z nike, zapach mi się podobał ale mam katar i nie wiem czy go dobrze odczuwam 😂 okaże się jak wyzdrowieje 😃

12.2021🧒💙🥰
    04.2024 💔8tc👼💙
    10.2024 💔15tc 👼🩷

🥰 Wymarzony 🥰
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem przeszczęsliwa, bo dzisiaj własnie spłaciliśmy ostatnią ratę kredytu za dom!
    W naszym związku było tak, że to z mojego konta była pobierana rata, a z męża konta pozostałe opłaty.
    I wypłatę, którą dostanę w poniedziałek mogę sobie w całości rozwalić na głupoty!

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 17:59

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • Kaś28 Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu spokojnie😁

Ruda ale Ci zazdroszcze. Ja przeżywam raty za tv ale one na szczęście koncza sie w listopadzie. Dziewczyny znacie jakis zdrowy substytut czekolady? 😁

-starania o pierwsze dziecko od 01.2018
    - 05. 2019 usunięty polip trzonu macicy 2 cm
    -03.2020 wizyta w klinice, wszystkie badania ok, drożności ok
    -10.2020 wyniki męża nie są idealne ale lekarz twierdzi, że dobre
    - 12.2020 laparoskopia, usunięta torbiel endometrialna , amh spadło do 0.896
    -01.2020 start in-vitro ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś, ja stosuję tę metodę:

3a48e2f2c204.png

• nada Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny mam tak słaby dzień dzisiaj. Do tego chyba mam pms. Chyba ze ciąża jest jak pms 🤷🏼‍♀️ Zaginęła mi paczka i wkurwił mnie typ w urzędzie. Jeszcze pies się nam zsikał w mieszkaniu, nie wiem czemu. Byłam z nią rano u weterynarza i dostała zastrzyk. Może przez to? Ale jestem taka zła.

No to super ze dobre wyniki Kasztanek. Mojej koleżance przy Hashimoto pomógł post dąbrowskiej. Tylko 2 tyg zrobiła ale mądrze wyszła i podobno jest lepiej.

Kupiłam te testy rosmanowe, ale coś nie widzę tego.

PplPp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaś28 wrote:
    Ale tu spokojnie😁

Ruda ale Ci zazdroszcze. Ja przeżywam raty za tv ale one na szczęście koncza sie w listopadzie. Dziewczyny znacie jakis zdrowy substytut czekolady? 😁
    Pączek :D dzisiaj zjadlam 2 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nada wrote:
    Ruda dzięki :)

W ogóle oszukalam was niechcący, okres dopiero w pon. Nie wiem skad mi się ta sobota wzięła. Może z samopoczucia przedokresowego.

Co kupiłaś na promce? Mi się udało wczoraj wylicytować lokówkę do włosów XD ta co sama kręci. Jestem ciekawa :oo

Mam tą lokówkę 😊 polecam

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kas za zdrowe czekolady ale to nie dokonca... Czekolady

Nie oszukujmy się smaku milki nic nie zastąpi :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie otworzyłam sobie Milkę Oreo, ale najpierw musiałam wysłać starego do sklepu osiedlowego :D

• Kasztanek Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 17:59

6.12.2022 💔 puste jajo
    28.06.2024 💔 Zuzia 16 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanku ja też zajadam się owsianka ale z malinami 😊😊😊

Kasztanek lubi tę wiadomość

• Kaga Autorytet

Wysłany: 26 września 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ostatnia rata kredytu to na razie brzmi u mnie jak wyprawa na księżyc. ;p

Nada trzymam kciuki za test :)

Jejku wy o takich słodkościach mówicie a ja głodna. Wylądowałam dziś w szpitalu :( nagle zwymiotowalam w domu i zaczęłam się źle czuc. Zmierzylam ciśnienie a tam ponad 160/85 a całą ciążę nie miałam wiecej niż 130. W szpitalu już dobiło do 180. I leżę nafaszerowana lekami a że już dawno po kolacji mnie przyjeli to musialam sie zadowolić batonem BeRaw. Na szczęście z malutka jest ok, lekarka po zrobieniu USG i ktg mówi, że studenci mogliby się na mnie uczyć wzorcowej ciąży, bo rzadko widzi tak idealnie ułożone dziecko. Jak się nie uspokoi to ciśnienie to może mi rozwiążą ciaze wcześniej. :/ Ale raczej to tylko obserwacja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaga jak malutka ułożona idealnie to aż żal nie rodzic naturalnie - wiec trzymam kciuki. 🙏🏻❤️ Jesteś pod dobra opieką 🙂
    Nie wiem czy już pisalas ale zapytam czy imię wybrane? 😊

Ja przeżywam koszmar z blokada w pachwinach, w sumie tylko w lewej. Ale kroku nie da się zrobić i ból straszny.

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ