Walczymy o pierwsze maleństwo w 2019 roku
-
WIADOMOŚĆ
-
Lucjana wrote:Blair, a co Twój mąż stosował na poprawę nasienia?
Na samym początku dostał od lekarza clostilbegyt, a teraz to już tylko suplementy stosuje, na początku ProFertil, później Fertilman, teraz to sama mu kupiłam suplementy i osobno bierze, też Salfazin który już się tutaj przewinął, L-karnitynę i l-argininę.Lucjana lubi tę wiadomość
-
MissKathy to przyjemny wieczór się zapowiada
Wiecie jak się wkurzyłam dzisiaj. Prosiłam klinikę o kopię dokumentacji medycznej żeby mieć dla nowego lekarza i dzisiaj byłam odebrać. I patrzę że podczas inseminacji w listopadzie zrobili cytologię. Po jeszcze byłam w klinice na komtroli, ale na wizycie u takiego gbura, musiał już mieć ten wynik i nic nie powiedział, a wynik cytologii to 'cytologia prawidłowa ze stanem zapalnym'. I ponowne badanie po wdrożeniu leczenia. Więc pięknie. I na ten cykl nawet nie ma co liczyć jak się hormony pochrzaniły, i ten stan zapalny jeszcze -
Hej dziewczyny. Mogę się dopisać do listy?
Mam na imie Basia i mam 27 lat. Staramy się dopiero 5 cykl, w tym miesiącu ja przeswietlam wszystko co trzeba na początek, jak nie zaskoczy to facet leci na badanie nasienia. Owulacja tuż tuż, rano pęcherzyk 13x19,5mm
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki! -
blair. wrote:MissKathy to przyjemny wieczór się zapowiada
Wiecie jak się wkurzyłam dzisiaj. Prosiłam klinikę o kopię dokumentacji medycznej żeby mieć dla nowego lekarza i dzisiaj byłam odebrać. I patrzę że podczas inseminacji w listopadzie zrobili cytologię. Po jeszcze byłam w klinice na komtroli, ale na wizycie u takiego gbura, musiał już mieć ten wynik i nic nie powiedział, a wynik cytologii to 'cytologia prawidłowa ze stanem zapalnym'. I ponowne badanie po wdrożeniu leczenia. Więc pięknie. I na ten cykl nawet nie ma co liczyć jak się hormony pochrzaniły, i ten stan zapalny jeszcze
-
Ochmanka wrote:Hej dziewczyny. Mogę się dopisać do listy?
Mam na imie Basia i mam 27 lat. Staramy się dopiero 5 cykl, w tym miesiącu ja przeswietlam wszystko co trzeba na początek, jak nie zaskoczy to facet leci na badanie nasienia. Owulacja tuż tuż, rano pęcherzyk 13x19,5mm
Trzymam kciuki za wszystkie staraczki!Ochmanka lubi tę wiadomość
-
Beti82 wrote:Spokojnie kochana ty masz chyba zaraz wizyte nie?
Tak Beti, na szczęście wizyta już w poniedziałek.
Kaga no tyle się płaci i jeszcze nie informują o wszystkim mam nadzieję że w nowej klinice będzie lepiej. Na razie tak się zapowiada, przed wizytą z lekarzem mamy spotkanie z koordynatorem opieki medycznej, wcześniej się z tym nie spotkałam. -
Beti82 wrote:Czesc BAsiu.To działajcie dzisiaj .Mi zawsze pękał na 20 mm wiec owu może już w nocy być
-
Ochmanka wrote:Beti wiem wiem ale liczę na to że doczeka do jutra bo dopiero jutro M. przyjeżdża. Wzięła mnie owu z zaskoczenia bo dziś 14dc a do tej pory miewałam 18-24dc. Ale to dobrze, niech mi owu wraca na właściwe tory a nie wlecze się jak ślimak...
-
Ochmanka witaj działajcie jutro
Abi gra to Polska luxtorpeda- na zapamietywanie dużo śmiechu miałyśmy przy tym
Już dziewczyny poszły oczywiście jedna umowila sie z chłopakiem i przyjechał wcześniej niż się umawiali więc musiała iść ;/ zawsze tak jest- jak u niej się spotykamy to jej chłopak przyjeżdża za wcześnie i siedzi z nami wiadomo chce się poplotkowac itp...
Wiecie co? pisałam że mój mąż dziś był u rodzinnej po skiero do urologa...
Jejku jakaś młoda siksa dziś przyjmowała i na skiero nie napisała do jakiej poradni kieruje zapisze męża prywatnie na wizytę z usg bo mi ręce opadają normalnieOchmanka lubi tę wiadomość
-
MissKathy92 wrote:Ale drukujecie nadrobienie Was zajęło mi 5km pieszo- szłam z pracy i czytałam, choć ręce marzly
Nie jestem w stanie się odnieść do wszystkiego co pisalyscie
Tam gdzie ktoś dobrze prawil to zostawiłam plusik
Witam nowe koleżanki zdradzcie nam swoje imiona to dopisze Was do naszej listy liczę że zostaniecie z nami na dłużej i będziemy walczyć wszystkie razem
Abi myślę że dziewczyny mają racje- spróbuj z tym drugim lekarzem a później hsg A z badaniem męża to cyrki ale raczej mówi prawdę
Mój dziś zrobił krok naprzód- poszedł do rodzinnej i wziął skiero do urologa jeszcze tylko zapisze go na badanie nasienia (nie zrobiłam tego jeszcze bo czekamy aż trochę śnieg zginie bo w taki mróz to będzie masakra do Białego się dostać) i będzie cacy
O 16 30 przychodzą moje przyjaciółki i będziemy grać w grę teraz szybciutki obiad i później labaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:22
MissKathy92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wybaczcie, zanim Was nadrobię muszę się Wam wtrącić w słowo. Czy progesteron należy badać naczczo? Czy pora dnia ma znaczenie? Chciałabym sprawdzić jego poziom po niby owulacji, jutro bym zrobiła rano ok 7 a pojutrze ok 10. Czy wyniki będą miarodajne? I jak to w ogóle jest z tymi badaniami z krwi naczczo-mit czy fakt?35cs - oficjalnie, ponad 9 lat współżycia bez antykoncepcji
Krzywa insulinowa 6,8/21,5/23,3
Krzywa cukrowa 76,9/70/66,4
Homa IR 1.29
TSH 1,995
10.2018 - histeroskopia , usunięty polip
12.2018 - HSG , oba jajowody drożne
AMH 4,14, Nadwaga, 32lata
On - 08.2018 oligoastheoterratozoospermia , profertil 10.2018- 07.2019
08/2018: koncentracja 13,1mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 13%
02/ 2019: koncentracja 38,9mln/ml, morfologia 1%, ruch postępowy 12%
07/2019: koncentracja 24,4mln/ml,morfologia 1% , ruch postępowy 23%
12/2019: koncentracja 84,0 mln/ml, morfologia 3%, ruch postępowy 28%
01/2020 (klinika): koncentracja 10,0 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 50%
07/2020 (klinika): koncentracja 11,2 mln/ml, morfologia 0%, ruch postępowy 25%
Podwyższona prolaktyna, bromergon od 10-12.2019, obecnie w normie. 38lat
Gyncentrum od 01.2020
I IUI 6/2021🍷
II IUI 8/2021 🍷
Od 21.09 krótki protokół IVF, 02.10 punkcja, objawy hiperstymulacji, transfer odroczony -
Beti82 wrote:A to spokojnie poczeka Mierzysz temp? Czy testy?
W każdym cyklu równo 14 dni po skoku wieczorem przychodziła @ elegancko poprzedzona spadkiem tempki. faza lutealna jest oka ale cykle 33-38 dni od kiedy się staramy. A teraz zanosi się na 29:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2019, 21:02
-
Jane208 wrote:Dziewczyny wybaczcie, zanim Was nadrobię muszę się Wam wtrącić w słowo. Czy progesteron należy badać naczczo? Czy pora dnia ma znaczenie? Chciałabym sprawdzić jego poziom po niby owulacji, jutro bym zrobiła rano ok 7 a pojutrze ok 10. Czy wyniki będą miarodajne? I jak to w ogóle jest z tymi badaniami z krwi naczczo-mit czy fakt?
-
nick nieaktualny
-
Lajla123 wrote:Cześć dziewczyny, piszę do was po poradę i wsparcie. Chcieliśmy zacząć z mężem starać się o dziecko, ale najpierw zrobiłam kilka badań między innymi tarczyce i wszystko jest ok. Nie daje mi spokoju inna sprawa a mianowicie plamienia przed okresem. Trwają około 3,4 dni. Do tej pory myślałam że to zwykły zwiastun miesiączki, bo okres mam bardzo regularnie, ale poczytałam trochę i się zmartwilam, że to może być zbyt niski poziom progesteronu. Oczywiście sprawdzę to, zrobię badania, ale może któraś z was napisze mi coś pokrzepiajacego.01.11.2019 Filip ❤
27.01.2021 Mikołaj ❤